עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. Started by wooper,

הי קניתי פריט ב EBAY ולפי הקבלה של PAYPAL שילמתי על מוצר אחד קיבלתי הודעה מהמוכר שלפי התיעוד הזמנתי 2 פריטים מאותו סוג כלומר שעל פריט אחד לא שילמתי עריכה:אני לא בטוח שהוא נשלח כי אין מייל בכל מקרה אני לא מבין איך הוא טוען שהזמנתי 2 פריטים משהו יכול להסביר לי איך רשום אצלם שהזמנתי אותו מוצר פעמיים?. לפי מה שאני יודע עד שאין תשלום ב PAYPAL לא מבוצע קנייה

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. אהלן חברים. חשקה נפשי בשעון חדש שעולה 80$ באתר של אמאזון. יצרתי קשר עם המוכר והוא רוצה 50$ משלוח לישראל - נשמע לי קצת יקר לאור המחיר של השעון ולכן תהיתי לעצמי אם אפשר לברר כמה עולה משלוח מכתובת X בארה"ב (נגיד שאני שולח לקרובי משפחה) לישראל ב-USPS (שזה שירות הדואר של ארה"ב, לא UPS) לפי משקל וגודל חבילה וכו' - אולי זה יוצא פחות מכך ואז כבר כדאי לי. בנוסף, מה אני אמור לשלם מבחינת מכ"ס ומע"מ אם בכלל? עד כמה שידוע לי מע"מ חייב כל מוצר מעל 50$ אבל מה לגבי מכס ושאר דברים? אשמח להסברים ודעות

• 14 תגובות
    • 5.8k צפיות
  3. ניסיתי להזמין ספר ולא נתנו לי הם חוסמים את ישראל ?

• 12 תגובות
    • 3.2k צפיות
  4. Started by X-BLADE,

היי, לפני כשבועיים קניתי מטלפוניקה GALAXY S I9000 (עלה 2500 ש"ח). הבנתי שאני אמור לקבל בדיוק את אותן ההטבות באונג' ובסלקום, שהייתי אמור לקבל לו הייתי קונה את המכשיר דרכן. הבעיה היא שאני לא מצליח להבין כלום ממה שרשום באתרים שלהם לגבי ההטבות האלה (באורנג' רשום מבצב אורנג' סמרטפון, ואין שום פירוט, ובסלקום גם לא ברור שם כלום). בנוסף, הנציגים בטלפון לא יודעים כלום (בפרט על חוק ייפוי זיקה). האם משהו יודע להגיד בדיוק מהם ההטבות ומהם התנאים? תודה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by ariel-ro,

שלום, אני צריך לקנות שני קשיחים של 1TBכל אחד. המחיר הכי זול שמצאתי הוא 260ש"ח לאחד בKSP, שהם ממש קרובים אליי. השאלה היא האם יש בעיה לקנות אצלם חלקים בודדים בכלל וקשיחים בפרט. כמובן שמודבר על מימוש אחריות. אריאל

• 62 תגובות
    • 10.4k צפיות
  6. אהלן, השאלה שלי לא קשורה למחשבים, אבל מאחר ואני יודע שהרבה אנשים פה מתעסקים עם יבוא, אני חושב שתוכלו לעזור. אני רוצה להביא לארץ תנור חשמלי שעלותו 1300 דולר . אני מעוניין לדעת כמה מיסים עליי לשלם על פריט זה (מכס+מע"מ)? לא מצאתי באינטרנט מידע מדויק וברור כמה זה יעלה לי ואיך נעשה החישוב. מישהו אולי מכיר טבלה שמפרטת ? למרות שבאתר מכס מצאתי איזה טבלה, אבל היא בכלל לא ברורה. אשמח לעזרה !

• 2 תגובות
    • 5.9k צפיות
  7. עד כה הייתי משלם לתשתית דרך YES בעיסקה משולבת של 315 ש"ח לחודש, ומהם אני לא יודע כמה לתשתית. כשחזרתי הסופ"ש קיבלתי מכתב מבזק שבו הם כותבים "בהמשך להפסקת התשלום בגין תשתית האינטרנט שלכם באמצעות חברת YES, הרינו להודיעכם כי החל מיום ההודעה, החיובים בגין תשתית האינטרנט שלכם יעשה ישירות דרך חשבון הטלפון. המסלול בקצב 2.5MB בתעריף של 77.22 ש"ח לחודש כולל מע"מ וללא התחייבות למשך שנה. החל מהשנה השנייה, התעריף בגין תשתית האינטרנט יהיה 100.33 ש"ח לחושד כולל מע"מ. ...במידה ותבוטל העיסקה בתוך 14 יום מיום קבלת מכתבנו זה, תחוייבו בתמורה היחסית של השירות על לביטולה." אז קודם כל הם לא חוצפנים שהם מודיעים לי סתם כך ביום בהיר שהם מתחילים לגבות תעריף כה גבוה? ברור לי שהם רוצים שאני אתקשר אל…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by shloosh,

עשיתי את המבצע החדש שלהם עם הטלוויזיה 32av700, לא הכי טובה של טושיבה אבל יחסית שווה למחיר שקיבלתי טלפון 1000 דקות בחודש,אינטרנט 12 מגה,טלוויזיה עם 6 חבילות,3 ערוצי hd עם ממיר אחד hd ואחד magic+הטלוויזיה של טושיבה. כל זה 359ש"ח * 18 חודשים. הציעו לי את כל זה בלי הטלוויזיה ב329, אבל יוצא שאני קונה את הטלוויזיה ב540 שקל זה נראה לי שווה.... מה אומרים????

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות
  9. Started by Harbi,

כמו שהיה בשנים קודמות, שכל אחד ירשום מה הוא מתכנן לקנות ומאיפה הוא ככה שאם יהיו מבצעי 1+1 נוכל לקנות יחד במקום לקנות 2 דברים מאותו מוצר... הרשימה שלי: זהו נראה לי עריכה: שכחתי לרשום, מאשדוד ;D

• 320 תגובות
    • 59.6k צפיות
  10. היי שלום לכולם, רציתי לדעת מה קורה נגיד ואני קונה מוצר בחו"ל ואז הוא מחליט שקצת לא בא לו לעבוד אז הוא נשלח לו לתיקון במדינה ממנה הוא נקנה. במצב זה, כשאני מקבל אותו חזרה האם אני יצטרך שוב לשלם עליו מיסים? איך עובד העיניין? כי זה נשמע לי טיפשי ממש תודה

• 17 תגובות
    • 21k צפיות
  11. Started by gwaylan,

חברים יקרים, זוהי הפעם הראשונה שאני כותב בפורום זה, אבל אני פשוט חייב לספר לכם על מקרה שקרה לי עם לוג'יטק: לפני כשנתיים שידרגתי את המחשב (בחלקים) ורכשתי לוח, מעבד, כרטיס מסך וכו'. בין היתר רכשתי עכבר G5 של לוג'יטק. עברו שנתיים - שנתיים וחצי, והעכבר החל להראות סימני גסיסה מתקדמים: מדי פעם היה כבה, ולאחר כמה שניות נדלק שוב. לאחר כמה נסיונות לבדוק או לתקן אותו (מחשב אחר, USB Port אחר, וכו') החלטתי שזהו - יומו הגיע. לחנות שבו רכשתי אותו לא חשבתי אפילו לפנות (הייתי בטוח שהוא כבר לא באחריות...), אבל החלטתי ברגע האחרון לבדוק באתר אם הנושא ידוע, ואולי אף יש לו תיקון (אולי גירסת firmware חדשה או דומה). שלחתי מייל לתמיכה (לא ממש ציפיתי לתשובה). למחרת קיבלתי מייל מהתמיכה, שבו נאמר…

• 133 תגובות
    • 26.8k צפיות
  12. Started by X-BLADE,

היי, אני רוצה לרכוש כרטיס micro sd 32GB בשביל הGALAXY S I9000. המחיר הרגיל שלו (למשל באמזון וכו') הוא כ 70 דולר.... מצאתי מספר לא קטן של כרטיסים כאלה באיביי למשל, http://cgi.ebay.com/SanDisk-Micro-SD-Memory-SDHC-Card-32-GB-G-TF-Flash-/200546442408?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item2eb17fdca8#ht_2809wt_1115 במחיר ממש ממש זול. האם כדאי לסמוך על זה? כתוב שם שזה של סנדסיק מקורי עם אחריות יצרן של 5 שנים. אין לי ניסיון רב בקנייה מאיביי, האם יש מצב שאני אקבל חתיכת פלסטיק שלא עובדת? אם זה "עבודה בעיניים" איך בכלל נותנים לפרסם מודעות רבות כאלה? (פתחתי פוסט דומה בפורום אמצעי אחסון אך לא התייחסו, אני מניח שזה שייך לכאן יותר). אשמח להמלצותיכם ודעותיכם בעניין.

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אני שואל בעקבות ביקור שלי במסעדה שבה על הקבלה היה מודפס "לא כולל שירות". זכור לי שבעבר הלא רחוק מדי נחקק איזה חוק בנושא. מישהו יכול להרחיב בעניין?

• 63 תגובות
    • 18.2k צפיות
  14. אהלן הזמנתי חבילה מסין והשווי של החבילה יצא 48.70 דולר, היום קיבלתי מכתב מהדואר שהפריט נעצר במכס ושאני צריך לשחרר אותו ולשלם 81.20 ש"ח. עכשיו הייתי רוצה לדעת על מה ולמה אני צריך לשלם ? עוד מצויין שפריט שלא ישוחרר ע"י דואר ישראל אלה ע"י חברה פרטית או ע"י יחוייב בתשלום הנ"ל, פעם ראשונה שאני נתקל בכזה דבר שחבילה שמתחת ל50 דולר מחוייבת מכס. יש לי קבלות והכל . מה דעתכם בנושא ?

• 20 תגובות
    • 8.2k צפיות
  15. שלום רכשתי מחשב נייח שמיוצר בחברת כור תקשורת חיון מחשבים על המחשב מקבלים 12 חודשי אחריות כולל החומרה .לוח אם אינטל דיסק קשיח סמסונג מעבד אינטל וצורב סמסונג על החומרה הזו מקבלים 12 חודשי אחריות בלבד.כול חנות מחשבים שמוכרת את החומרה הזו נותנת 36 חודשי אחריות יצרן.עד לפני כ4חודשים גם חיון מחשבים נתנו 36 חודשי אחריות לחומרה. השאלה הי מדוע ירדו ל12 חודשים האים החומרה שחיון מחשבים משתמשת להרכבת מחשבים אותה הי מוכרת דרך אולסייל הי באיכות ירודה? נסיתי לברר את הסיבה אצל חיון מחשבים שלחתי להם גם מייל ולא קיבלתי תשובה למזלי לאחר כמה ימים שהמחשב היה ברשותי נוצרה בעיה בלוח האם והחברה אספה את המחשב מביתי למעבדתה המחשב נמצא טקול והעסקה בוטלה. :pissed:

• 11 תגובות
    • 3.7k צפיות
  16. שלום לכל חברי הפורום, הכוונה כמובן האם מותר להם מבחינה חוקית. אני כרגע נמצא בתקופת התחייבות וקיבלתי הודעה על כך שהחל מתאריך מסוים התעריפים עולים. אני זוכר במעורפל שדובר לפני שנה-וחצי שנתיים על חוק חדש שאמור למנוע מצב כזה של העלאת מחירים חד-צדדית במהלך תקופת התחייבות אך אני לא ממש עוקב אחרי שוק הסלולר אז אני לא כל כך יודע מה המצב נכון להיום. האם מישהו יודע האם לחברות הסלולר (או אולי לחברות התקשורת בכלל) מותר להעלות תעריפים במהלך תקופת התחייבות? אם לא, האם הנושא בכלל נאכף? לפני שאני מתקשר בפעם השנייה לנציג שירות לקוחות (הראשון אמר שאין שום חוק כזה ושמותר להם ל"עדכן" תעריפים במהלך תקופת התחייבות) הייתי רוצה לדעת אם יש לי בכלל עילה אמיתית לפניה או שאני מנותק לגמרי מהמציאות בש…

• 22 תגובות
    • 5.7k צפיות
  17. נושא המייל - מחאה ציבורית נרחבת כנגד עמלת הדואר החדשה! קודם כל, לא לשכוח להוסיף את שמכם המלא ב-2 המקומות שבהם רשמתי "הכנס את שמך כאן". המייל הוא בעצם מחאה על עמלות הדואר החדשות שאמורות להכנס ב-1.1.11 שאומרות שכל מוצר, לא משנה אם הוא פטור ממס ולא משנה מה ערכו - יהיה חייב ב-38 ש"ח עמלה. אתם מוזמנים להפיץ את נוסח המייל לכל דיכפין ללא צורך באישורי או אישורו של מאיר (תמיד מחייך). ניתן להפיץ את הדיון לחבריכם במייל האישי, במייל הארגוני, לפרסם בפורומים שונים, לפרסם בפייסבוק, לצייץ בטוויטר ובעיקר לגרום לבאז רציני ברשת האינטרנט. ראוי לציין שמטרתנו המוצהרת הינה להביא לביטול או שינוי התקנה, כך שנשלם שקלים בודדים עבור כל משלוח. אבישי ברוורמן - abraverman@knesset.gov.il אופיר אקוניס …

• 139 תגובות
    • 43.5k צפיות
  18. Started by Chaosruler,

גם עם "משכורת" צבאית (שאותה אני עוד לא מקבל, אני עדיין טירון) אני רוצה לפנק את עצמי עוד, החלטתי להוציא כרטיס אשראי בינלאומי כדי לקנות ספק טוב של SEASONIC מחו"ל ולראות מה אני יכול לעשות עם המחשב כדי לשדרג אותו, או כל מיני שטויות אחרים (3DS), אחרי שנכנסתי לאתר של הבנק שלי זרקו לי אלף סוגים שונים של כרטיסי אשראי בינלאומיים (פועלים\ישראכארד) ואין לי מושג איזה מהם הטוב ביותר בשבילי, אם מישהו יכול לתת פירוט והמלצות והסברים אני יודה לו מאוד

• 47 תגובות
    • 13.3k צפיות
  19. שלום! ההתחייבות שלי ל-T.V של הוט מסתיימת ב-14.11 ... אני רציתי להישאר...אך לא הייתי מוכן להעלאת המחיר שהם דרשו (מחיר שיש לי כיום לחב' בסיס+ממיר VOD הוא 80ש"ח ורוצים לעלות באיזה 15ש"ח לחודש). אם הם לא יהיו מוכנים - פשוט אתנתק...למעשה כבר ביקשתי זאת מהם. השאלה: 1. יש סיכוי שגם על לקוח "קטן כמוני" הם לא יוותרו בכזו קלות בשביל עוד 15ש"ח לחודש? 2. במידה ואני אכן מתנתק מהוט - אני רוצה ללכת על ה-DTT משום שגם כך מתי שאני צופה ב-TV זה ב-90% מהמקרים בערוץ 2.... האם יש לכם איזו המלצה על ממיר מסויים שאיכות הצפייה בו היא הטובה ביותר? האם בנוסף לממיר...יהיה עלי להתקין גם אנטנה על הגג? תודה רבה!

• 21 תגובות
    • 5.1k צפיות
  20. במספר פורומים שקשורים לקניית דברים מחול בעיקר(ebay amazon וכו...) התפרסמו לאחרונה פוסטים שאומרים שהחל מה1.1 נצטרך לשלם על כל חבילה שנכנסת לארץ 30 שח דמי עמילות(רשומון יבוא פרטי או משהו כזה) לדואר ישראל ללא קשר לעלות הפריטים או האם הפריטים חייבים במכס או לא חייבים במכס. מישהו מכיר/שמע/יודע עוד פרטים? דרך אגב פתחו עצומה בנושא באחד מהאתרים http://www.atzuma.co.il/tax/ עדכון: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3980517,00.html http://tech.walla.co.il/?w=/4/1752810&m=1&mid=102476

• 138 תגובות
    • 36.3k צפיות
  21. Started by MatanFrenkel,

למי שעוד לא ראה: http://www.mako.co.il/news-money/consumer/Article-736b91a6b1b2c21004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1575680455 אם אני נמצא כרגע בהתחיבות לעוד איזה שנתיים שנתיים וחצי אכלתי אותה?

• 16 תגובות
    • 4.2k צפיות
  22. Started by Tomerb1,

אז כמו שבטח הבנתם מהכותרת... היום יצאנו לפאב (שלא נציין את שמו), יצאנו כ8 אנשים והגענו לפאב בעיר. התיישבנו וחיכינו למלצרית, כעבור 10 דקות היא סוף סוף הגיעה אלינו ולקחה הזמנה. הפאב לא היה מלא (בערך 5 כולל אותנו שולחנות תפוסים), חיכנו וחיכינו וחיכנו לבסוף הגיעו הבירות. אז חיכנו כ 15-20 דקות לבירות, לא אמרנו כלום. לאחר כ20 דקות החלטנו להזמין שוטים, כאן כבר התחיל הבלאגן, כאשר הזמנו 2, קיבלנו 1. כשאמרנו לה שחלה טעות והזמנו 2, לקח כ10 דקות עד ששוב היא חזרה אלינו והביאה שוט לא נכון שמה על השולחן והלכה, שוב קראנו לה וחיכינו כ10 דקות עד שהיא הגיעה אלינו, היא אמרה לנו ברוב "טוב ליבה" לשמור את השוט הלא נכון ושוב חיכינו 15 דקות (עד שכבר קראנו לה שוב אחרי שהיא עברה לידנו כ10 פע…

• 47 תגובות
    • 11.8k צפיות
  23. קודם כל אני רוצה לציין שמעולם לא רבתי עם שום חנות מכל תחום, ואני לקוח של החנות מספר שנים לא קטן. המלצתי למספר חברים קרובים ובני משפחה לקנות מהחנות לאחר היחס החם והשירות המהיר שקיבלתי שם בעבר. לפני כשבועיים מסרתי את המחשב לתיקון לאחר שהוא עשה לי בעיות בעלייה ל BIOS, חשדתי בחומרה כמו: זכרונות,ספק וכו'. ניסיתי קצת לשחק עם זה אבל לאחר שלא הלך לי החלטתי למסור אותו לתיקון מפאת חוסר זמן (אני איש קבע). לאחר כשבוע שלא יצרו איתי קשר מהחנות , החלטתי להתקשר והעבירו אותי לטכנאי שלהם (אייל כמדומני), הוא אמר לי שהמחשב נראה תקין לחלוטין ושהוא רוצה את הסיסמה ל windows בשביל לבצע עוד בדיקות, הסכמתי והבאתי לו את הסיסמה. למחרת אני מקבל שיחה מהחנות והם אומרים שהמחשב מתחמם מאוד בעומסים גבוהים…

• 137 תגובות
    • 27.1k צפיות
  24. הזמנתי מחשב נייד לאחותי, היא סטודנטית אחרי חיפושים בזאפ ומצאתי חנות "רן ארנא" הצעתי לרן את הכרטיס אשראי שלי, או של אחי, או מזומן לשליח, מה שיבחר... הוא טוען שאני לא נשמע לו מה עושים במצב כזה? :s05:

• 39 תגובות
    • 12.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים