עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. Started by tmpusr,

לאור ריבוי השאלות - רציתי לרכז הכל במקום אחד, בשאיפה שהגולשים המנוסים כאן יפגינו יוזמה וירשמו מדריכים קלים להבנה בנושא. אישית גם אין לי זמן וגם ממש מעט ניסיון בקניה בחו"ל אז התרומה שלי מסתכמת בלנסות לרכז את העניין לטובת כולם. התרומה השניה (שבטח כולם יודעים) - נסו להתארגן מהר ככל האפשר על חשבון PAYPAL עם כתובת אמריקאית שאפשר לקבל בכל אחד מאתרי השילוח. אשמח אם תרשמו מדריכים פשוטים לפי חנות/אתר - אני אאסוף את המידע בפוסט הראשון. תודה מראש לעוזרים! אם אפשר - תתחילו עם האתר הבעייתי ביותר - NEWEGG חנויות פופולאריות: * NEWEGG * Amazon * BestBuy * BH Photo Video * TigerDirect * BuyDig * A4C * Apple * Dell * Lenovo אתרי/חברות שילוח: * Buy2USA * BuyAmerica * Shipito * JetLeap * Mus…

• 46 תגובות
    • 204.5k צפיות
  2. אמזון פתחה לאחרונה שירות בשם Amazon Currency Converter, ומופעל במצב אוטומטי. למיטב הבנתי השירות מזהה את מקור התשלום (לפי IP או כרטיס אשראי) וממיר אוטומטית את התשלום למטבע מקומי. שימו לב כי סכום העמלה הנגבה על המרה זו גבוה באופן משמעותי מעמלת המרה של כרטיסי אשראי בינ"ל (מחישוב זריז עולה כי מדובר ב-6 אחוז מעל השער היציג, לעומת 1-2.5 אחוז בכרטיסי אשראי) מומלץ לבטל את השירות, או בעת התשלום להכנס ל-Switch currency ולהחזיר את התשלום לדולרים. עריכה: מחשבון לעלות התשלום בכרטיס אשראי בינ"ל, ולינקים נוספים - https://www.cal-online.co.il/he-IL/Cal/GoingAbroad/Pages/calculator.aspx https://www.leumi-card.co.il/he-il/Abroad/Pages/ExchangeVisa.aspx http://www.isracard.co.il/Pages/Artic…

3. Started by BarBee,

כל מי שמכיר אתר אמין שעושה משלוחים ישירות לארץ, או כזה שניתן להזמין דרכו דרך שירותים כמו Buy2USA, יותר ממוזמן לפרסם אותו בצירוף חוות דעת אישית, כולל עלות משלוח וזמני הגעה. . *המידע המובא כאן אינו בהכרח נכון ו/או מהווה המלצה מכל סוג שהיא. השימוש הינו באחריות המשתמש בלבד. . . נתחיל בפירוט קצר על המסים. זה כולל מכס, מס קניה ומע"מ. על חבילה שעלותה 0-75 דולר - חל פטור מלא. על חבילה שעלותה 75-325 דולר - חל פטור ממכס בלבד. כלומר תשלמו 17% מע"מ + מס קניה. . *יוצאים מן הכלל הם מוצרי טבק, כוהל ומשקאות משכרים (ע"פ אתר הרשות). *"עלות חבילה" כוללת גם את מחיר המשלוח הכלול במחיר המצוין על החבילה. *במקרה שהמוצר מעוכב במכס, יש תוספת עמילות מכס שיכולה לנוע מ-3.5$ וצפונה עד 200-300 ש"ח במקר…

4. Started by KF,

אני אספר את הסיפור שלי בקצרה, אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא ואם אפשר לעשות משהו בנידון. רכשתי מאמזון לפני כשנה מברשת שיניים חשמלית במבצע בשווי 400 ש"ח פלוס מינוס. (מחיר מלא היום 650) לאחר פחות משנה המברשת שיניים נשברה ולא ניתן להשתמש בה יותר.. (כנראה כשל ביצור). פניתי לאמזון בבקשה לעזרה , הם מבחינתם ישר אמרו לי שהאחריות תקפה למשך 30 ימים בלבד מרגע רכישת המוצר (ידוע) והתנערו מאחריות. ביקשתי מהם שינסו לעזור לי , הם שלחו מייל ליצרן בשמי אך לא התקבל מענה מהיצרן. לאחר כשבוע פניתי לאמזון שוב (לאחר שלא התקבל מענה מהיצרן) והנציג שלהם הציע לי הצעת פשרה. הוא ביקש ממני לעשות הזמנה חדשה על אותו המוצר (שעכשיו כבר עולה 650 ש"ח) וברגע שאקבל את המוצר לפנות אליהם והם יחזירו לי החזר כספי…

5. שלום, אשמח להמלצה לטלפון דגל אנדרואיד כמה שיותר קטן בכיס אך לא מתקפל לקנייה ב B.F הקרוב. חשובים לי: *מצלמה טובה (לא צריך הרבה עדשות). *סוללה סבירה. *ניתן לתיקון ויש חלפים (לא נישה). כמובן אשמח למבצע כמה שיותר טוב ולהתכנס סביב 2k ש”ח אולי באילת.

6. ליבואן ח.י אין חלק שהוא חייב להחזיק במלאי לפי חוק: https://www.gov.il/he/pages/cpfta_after_sales_service אין לו את החלק במלאי ואין צפי הספקה. ולא הציע שום חלופה. מה אפשר לעשות במצב כזה?

7. היי, אני רוצה לקנות טלפון של סמסונג S22 ultra ובכל החנויות כמעט אני רואה ייבוא מקביל האם שווה לקנות מיבוא מקביל?, האם זה סיכון? האם יכול להיות שיהיה לי בעיה במכשיר מאחר וקניתי מייבוא מקביל?

8. Started by iveco,

יש לי שאלה להיות בטוח שאני צודק , פעם אם בנאדם היה מתחבר לאינטרנט ורצה לבטל עסקה זה היה מסובך הוא היה צריך לשלם קנס איך זה היום ? אם אני מתחבר לסיבים אצל הוט / בזק / פרטנר או כל חברה איך זה עובד ? אם אני רוצה לבטל עסקה אחרי שבוע / שבועיים / חודש / יום יומיים אני יכול מתי שבא לי או שיש סעיפים קטנים ? כי ראיתי שבפרטנר יש אותיות קטנות , לפי מה שאני יודע בחוק החדש של משה כחלון אני יכול להתחבר ולהתנתק מתי שבא לי בלי קנסות בלי כלום זה נכון ?

9. Started by yotam556,

שלום, מעוניין בהמלצה לטלוויזיה LG או SAMSUNG עד 3500 שח מצאתי את הטלוויזיה הזו של LG 55NANO776RA- אשמח המלצות עליה וגם שמעתי QLED של סאמסונג גם טובות, אשמח להמלצה על אחת טובה . תודה.

10. Started by pompon,

מישהו שמע על האתר הזה? הזמין דרכו? יכול לתת חוות דעת? ניסיתי לבדוק את הכתובת בגוגל וזה מראה בית פרטי, בדקתי את כל חשבונות המדיה שלהם , אין כלום, שום פוסט שום דבר. המידע היחידי שהצלחתי להוציא זה שמישהו בן 25 שקורא לעצמו ניב פתח אותה, וכל החשבונות נוצרו באפריל השנה. אשמח לחוות דעתכם, האם הייתם מזמינים משם? תודה. https://rnhpc.co.il/

11. זה גם שייך לפורום המעבדים, אבל לא פחות ( לדעתי ) גם לפן הצרכני כמו מימוש אחריות. https://www.youtube.com/watch?v=V7kLt8nthVI

12. אני מניח שכבר נתקלתם במושג "תרחיש עלטה" או הפסקות חשמל עקב עומסים שיהיו במקרה של פגיעות בתשתיות החשמל. לאחרונה עשיתי מחקר שוק לגבי תחנות כוח ניידות, מכשיר שמשלב סוללות ליתיום־ברזל־פוספט (LiFePO4) עם ממיר מתח Inverter שמספק חשמל AC. כמובן יש כמה שיקולים, האם באמת אני צריך מכשיר כזה? ולכמה זמן הוא יחזיק במקרה של הפסקת חשמל. לאילו מכשירים חיוניים אצטרך לחבר אותו, למשל מקרר? רציתי לשמוע מעוד אנשים מה הם חושבים ומה השיקולים שלהם במקרה כזה. דבר נוסף, יצרתי את הדיון בפורות צרכנות כי מסתבר שהמוצרים אוזלים מהמלאי עוד בטרם הספקתי לעשות מחקר שוק עליהם ברשת. ויש מכשירים שהמחיר שלהם בארץ כפול ומכופל מהמחיר שלהם בחו"ל. כרגע המותג Ugreen עם עלות-תמורה סבירה…

13. ברצוני להזמין מסך מחשב מ newegg כי המחירים בחו"ל יחסית נוחים בארץ פשוט רוב הדגמים או שלא קיימים או פשוט פי שניים יקרים יותר השאלה הבנתי שהמוצרים שמגיעים מ newegg אלה מוצרים שמגיעים מ ארה"ב אז בגלל שזה מגיע מ ארה"ב האם יכול להיות בעיות תאימות בחשמל בגלל הבדלי מתחים? הרי בארץ משתמשים ב 220v ואם לא טועה באמריקה זה 120 , אפשר לקבל הבהרה בנושא?

14. יש סיכוי לא קטן שהטיפול בכם לא יהיה מיטבי ... https://www.youtube.com/watch?v=dvDcHwvTqZw

15. שלום לכולם! אני רוצה לצלם באיכות טובה קורס דיגיטלי בבית (וסרטונים שיווקיים גם מחוץ לבית) וצריך המלצות על ציוד מתאים. 1) מיקרופון איכותי לבית שמתחבר למחשב. 2) סטנד למיקרופון. 3) מיקרופון שיכול להתחבר לפלאפון לצילום מחוץ לבית (או אלחוטי..). 4) תאורה מתאימה לצילום ביתי 5) תאורה מתאימה לצילום ברכב. 6) לגבי מצלמה לצילום סרטונים שיווקיים מחוץ לבית אשמח דעת האם מספיק להשתמש במצלמה של הפל' או כדאי להשקיע במצלמה נוספת? 7) לגבי צילום הקורס עצמו בו אני מציג מצגת במחשב, אני צריך המלצה לתוכנה שאוכל תוך כדי הצילום גם לעשות איתה שיתוף מסך מהמחשב ולהראות מצגת לצופים בקורס. אני אשמח ממש לעזרה שלכם כי אני לא מבין בזה כלום ואני לא רוצה להוצ…

16. אולי זה משהו חדש אבל אני יודע שרק בטלפונים סלולריים (ביבוא מקביל) בדרך כלל אין מטען. אבל זה רשום במפורש. עם אפשרות לרכוש מטען בתשלום נוס לצערי עכשיו זה הגיע לטאבלטים. (טאבלט ביבוא רשמי של ח.י) אני בהתכתבות מול KSP והעדכן שיהיה משהו חדש

17. Started by iSolt,

לא ממש הבנתי מה הם רוצים אם הם ימצאו שהכונן תקין, מה הם יעשו? בעקרון מדובר בכונן 18TB עם 120 סקטורים פגומים בתוך NAS עם 8 כוננים זהים מה לגבי המשלוח? איך שולחים לחול?

18. Started by regevk.80,

שלום לכולם , הגיע הזמן לשדרג את המחשב הישן שלי... כלל הרכיבים כבר נבחרו אני רק מתלבט לגביי לוח אם. מה דעתכם על הלוח הנ"ל , והאם שווה להזמין אותו מאמזון? https://www.amazon.com/GIGABYTE-Z790-AORUS-WIFI7-Motherboard/dp/B083RW9KDM?th=1&language=en_US

19. Started by tommyarica,

שלום לכל העוזרים, יש לי מחשב Microsoft surface pro 6 שנקנה לפני 4-5 שנים, מעבד i5. RAM 8 GB. windows 10. נקנה ביחד עם מקלדת מותאמת שמתחברת פיזית למחשב ועט microsoft slim pen במחיר כולל של 9500 שח. כולל גם מדבקת מסך ומטען. איך אוכל לתמחר את המחשב הזה כיום? עובד תקין לחלוטין, פשוט לא מתאים לצרכיי יותר עכשיו לאחר שסיימתי את התואר ואין לי צורך במחשב שהוא גם מחברת. תודה רבה !!

20. Started by Sh_Dor_Lq,

שלום לכולם כרגיל עוד ביקרות שלילית על חנות המחשבים והסלולר KSP. הביקורת הזאת מתייחסת למישהו מאוד ספציפי שעובד בסניף פתח תקווה, אך מן הסתם מתייחס גם לרשת כולה. נותן השירות בסניף פתח תקווה, בחור בשם ברק, הבחור הזה פשוט מצליח להכעיס אותי כל פעם מחדש. הכל התחיל לפני כשנתיים כשקניתי מהם מחשב נייח לגיימינג והכרטיס קול עם חיבור PCI שצירפתי להרכבה (הכרטיס קול לא נקנה מKSP אך הורכב על ידם) התברר כלא מזוהה במערכת ההפעלה וגם בביוס. ניסיתי את הכרטיס קול במחשב של חבר והתברר שהוא תקין לחלוטין וכנראה שיש בעיה אצלי במחשב. ניגשתי לKSP פתח תקווה, נותן השירות ברק פשוט עשה לי את המוות. ברק פתח את המארז ובדק עם פנס את הלוח וגילה שיש עליו מספר שירות מאוד קלות שנראות זנ…

21. היי, אני רוצה לקנות לאישתי את הנייד של סמסונג - A54. פתאום אני קולט שכולם כותבים שאם קונים שלא דרך יבואן רשמי, זה מגיע בלי NFC. איך זה הגיוני? הם מתערבים בתכנה? כי בטוח שהחומרה זהה. או שהם סתם "מפחידים" כדי לקחת עוד 150 שקל על יבוא רשמי. מכירים את השטות הזאת? זה הגיוני? (בא לי לקנות אותו ואם ה NFC לא יעבוד אז אני אחליף לו רום)

22. Started by unwiZz,

היי, אני מתלבט בין 2 דגמי LG65OLED, שנראה שמציעים הצעה די דומה: LG-OLED-65-CS3-VA https://www.lg.com/il/tv/lg-oled65cs3va מול: LG-OLED-65-C26-LA https://www.lg.com/il/tv/lg-oled65c26la (** יקר יותר ב300 ש"ח) קשה להבין את זה מהאינטרנט, אבל אני מנחש שהCS הוא דגם מוזל של הC, ושהספרה 3 מציינת שהדגם חדש יותר מ-2. ככה שההתלבטות (תקנו אותי אם אני טועה) היא בין דגם "מוזל" משנה שעברה, מול דגם "רגיל" מהשנה (כיוון ומדובר בדגם הC ולא הG). אני צודק? ומי מהם טוב יותר? וגם - מי משתלם יותר בהצעה הנ"ל?

23. הי לכולם, אני מעוניין לקנות פעמון עם מצלמה לדלת כניסה באליאקספרס של חברת tuya אבל ראיתי באחת התגובות שיתכן שהמכס עלול לעצור את זה בגלל שצריך אישור משרד התקשורת לציוד כזה, נשמע הגיוני, האם יש מגבלה, ראיתי שיש צורך באישור כזה עבור מצלמת אבטחה, יתכן שמתיחסים למצלמה כזאת כמצלמת אבטחה, אשמח לתגובות של אנשים שהזמינו מצלמות כאלו לא רק סיניות אפילו אמזון וכאלה, תודה :)

24. הכוונה בימים בין BF לכל אלה שאחריו .... ?

25. היי, ראיתי את המוצר SAMSUNG 990 PRO SSD 4TB בשני קישורים באתר של סמסונג. על פניו מדובר באותו מוצר בדיוק. רק המחיר שונה משמעותית. ההבדל היחיד הוא במזהה הקטלוגי של המוצר: MZ-V9P4T0B/AM MZ-V9P4T0BW Samsung 990 PRO 4TB PCIe NVMe 4.0 M.2 Internal Solid State Drive SSD | Samsung Canada Get Free Delivery (samsung.com) השאלה היא מה ההבדל בין /AM ל W. אגב, בארץ מוכרים את W (בסביבות 1900 ש"ח), ובחו"ל ניתן להשיג את /AM ב 1300... תודה

דיונים חדשים בפורומים