צרכנות
פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום
4,309 דיונים בפורום זה
-
הי לכולם אני הולך לקנות בקרוב לפטופ, וכל הדגמים שהסתכלתי עליהם נמכרים גם בארץ וגם ב-amazon.com. האם יש הבדל באחריות שאקבל אם אקנה לפטופ בארץ לעומת מ-amazon.com? (צריך לציין שבמקרה של קנייה באמזון, אז אמזון היא גם האתר, וגם ה-Seller, אני לא אקנה מהמוכרים האחרים שמשתמשים באתר) מקווה שלמישהו יש נסיון תודה
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם תכובד בארץ אחריות על מעבד או כרטיס מסך שנקנה בארה"ב? כרטיס מסך: MSI R9 390 או EVGA GTX 970 מעבד: Intel i5-4690K
-
- 1 תגובה
- 862 צפיות
- 1 follower
-
-
פותח את התרד הזה סתם לצורכי הרקורד אם אנשים רוצים לראות בינואר ביצעתי רכישה של מערכת מחשב עם זכרונות מדגם CORSAIR Vengeance Pro 16GB (2 x 8GB עלו 995 שקל אחרי איזה חודש קיבלתי מסך כחול וגיליתי שהזכרונות תקולים אבל החלטתי לחיות עם זה כי קיבלתי מסך כחול רק פעם בכמה שבועות לאחרונה התחלתי לקבל מסך כחול כמה פעמים ביום ורושם לי memory management ודברים שקשורים לזכרונות memtest נותן אלפים של שגיאות ומראה אזור פגוע בזכרון שנשאר אותו טווח תמיד החלטתי לממש אחריות ושמתי לב גם שכרגע קיימים במלאי בדיוק הזכרונות שלי פיזית בחנות וחשבתי שאולי יתנו לי אותם על המקום אחרי בדיקת הזכרונות וטלפון או שניים אמרו לי שזה לא עובד ככה ויקח כמה ימים שצריך לשלוח את הזכרונות הלאה ומסתכלים עלייהם …
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי דיסק של סמסונג שקניתי בעבר בנעה מחשבים. בעוד שבוע יעברו 3 שנים מקנייתו ולכן הוא עדיין במסגרת אחריות. היום קיבלתי הודעת שגיאה של WINDOWS על בעיה בדיסק windows detected a hard disk problem. למי אפשר לפנות עם הקבלה על מנת לממש את האחריות? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני חצי שנה בערך הזמנתי מסך מאייבורי, וכבר כמה חודשים שהמסך עושה לי בעיות. - לפחות פעם ביום, המסך הופך לדבר דומה לזה (קישור) רק במקום הירוק, הצבע האדום הוא השולט והתצוגה חלקה ללא נקודיות. (מה שכן שמתי לב, זה נראה לי לא קשור למסך, כי כשאני מבצע SIGNOUT לווינדוס וחוזר, זה מסתדר באותה השניה) - מלבד זה, המסך הופך לי לנקודות לבנות מרצדות על כל המסך ואז למסך ירוק מלא וחוזר חלילה למשך כמה שניות (הכוונה לנקודות לבנות, כמו פעם שהייתם מתנתקים את הכבל טלוויזיה מהטלוויזיה? או שזה היה סורק ערוצים?) המסך מחובר על HDMI אבל גם על VGA זה היה אם אני לא טועה. הכבל HDMI חדש. היכן הבעיה? במסך? כרטיס מסך? ווינדוס? חומרה אחרת? בכל אופן, יש טעם לפנות לאחרי…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
יש כאלו שקונים מכשירי סלולר או מוצרי חומרה מחו"ל לצורך הדוגמה.. במיוחד כשמדובר בסלולר - אחריות מחו"ל זה דבר בעייתי אני מניח גם כשמדובר באמזון.. בתכלס כשקונים מחול אז האחריות די נפסלת לדעתכם? או שכדאי רק אם המחיר זול באמת בהרבה? כי לשלוח את המוצר לחול זה ייקח המון זמן עד שיחזור..
-
- 0 תגובות
- 990 צפיות
-
-
קניתי מעבד AMD 5950X + רכיבים למחשב חדש ב black friday האחרון. לצערי השילוח לקח זמן, אני שברתי יד, ולקח לי זמן להרכיב את המערכת החדשה. גיליתי שהמערכת לא יציבה ומבצעת ריסט ספונטני כל פעם שמעמיסים אותה עם גישות SSD (למשל פתיחת ZIP גדול). היות שיש לי מערכת קיימת, גם כן מבוססת AM4 , הצלחתי לבדוק ולהצליב את כל הרכיבים - ספק, זכרון, SSD, כרטיס גרפי, ולבסוף המעבד. לצערי גיליתי שהבעיה במעבד. מכיון שעבר זמן רב מהקניה (8 חודשים) איני יכוטל לפנות לאמזון. פץחתי claim ב AMD ורציתי לדעת אם מישהו כאן עשה זאת בעבר, ומה יצא בסוף. האם הוא הופנה להחלפה בארץ? האם היה צורך לשלוח את המעבד לחו"ל? אם נשלח לחו"ל, האם המעבד החלופי עבר ללא מכס? תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלומות, באתר מפורסמים לעיתים קרובות מבצעים מפתים באמזון וגם מקריאה פה ושם הבנתי שלא מעט אנשים פה קונים כשיש דיל טוב. מאחר ואני רוצה לקנות כרטיס מסך חדש, החלטתי לבדוק באמזון, ואכן ראיתי שניתן לחסוך עד כ-200 ש"ח בכרטיסי Gtx 1060 6GB, למשל. יש גם סיכוי קלוש לקבל בחזרה עוד כ-180 ש"ח במידה והחבילה לא תחוייב במיסים. על השירות של אמזון אין מה להרחיב, הוא מהיר ומצויין. אבל כאשר מגיעים לנושא האחריות, יש המון בלבול וחוסר אינפורמציה. לא מצאתי באף עמוד מוצר בקטגוריית כרטיסי המסך את תקופת האחריות והתנאים, במיוחד שמדובר ברכישה מעבר לים. אז שאלתי את אמזון לגבי משך תקופת האחריות ולמי פונים בעת הצורך, ספציפית לגבי Sapphire RX 480 8GB דגם רפרנס, שזול בכ-200 ש"ח מכ…
-
- 9 תגובות
- 4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, שלום לכולם, מראש אני מודיע אין לי פה שום דעה נגד או ניסיון ליצור כל דעה שלילית אלא רק שאלה בנושא מסויים. לפני כשנתיים וחצי שידרגתי את המחשב שלי דרך TMS (ע"פ המלצות בזמנו פה בפורום) בלוח אם מעבד וזכרונות חדשים. למי שרלוונטי הדגמים: Msi Z77A-G45 Intel I5-3570K Corsair Venges 4GB*2 1600MHZ לפני כמה חודשים התחילו לי מסכים כחולים רנדומלים אך בשל חוסר זמינות לא יכולתי לקחת את המחשב לבדיק. לפני כמה ימים הגעתי למחשב- אני בא להדליק ורואה שהלוח מרסט את עצמו. כמו כל אדם הגיוני, ניסיתי לרסט את הביוס וכזה לא עבד- לקחתי ל TMS. לאחר בדיקה של כמה דק' ע"י הטכנאי, הראה לי הבחור כי ישנו קבל מפוצץ בלוח אם- משו שאני בעצמי לא שמתי לב אליו כלל. הסברתי לבחור כי הלוח באחריות אך באותו רגע נאמ…
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
נתקלתי בחנות כלשהיא שעל החשבונית שלהם כתוב שהאחריות היא לרוכש הבלעדי שכתוב על החשבונית . האם הדבר חוקי והם יכולים לעשות את זה ? מכוון שאני רוצה לקנות ממשהו מוצר והוא הראה לי את החשבונית אבל על החשבונית כתוב שהאחריות היא למי שקנה את המוצר בלבד . משהו מבין בזה מבחינה משפטית האם זה חוקי ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי באוקטובר האחרון מכשיר HTC One X בחנות בר"ג, אחלה חנות קיבלתי מכשיר חדש לא פתוח קופסה סגורה הרמטית מכשיר מעולה עבד סבבה הכל היה טוב עד לפני חודש,המכשיר כנראה ריסט את עצמו במהלך הלילה(אולי עידכון או משו) ושמתי לב לתופעה מאוד מוזרה: כשאני נועל את המסך ומנסה לפתוח אותו שוב לוקח לו 6-7 שניות לעלות חזרה... אמרתי בסדר לא נורא אולי משו עם הגירסה(לא שיניתי רום אגב למתעניינים..)ומלבד זאת, המסך כל כמה זמן היה "נמתח" בקיצור, עשיתי איפוס למכשיר ו... אותה בעיהעברתי לא מזמן לאנגליה ואני חי פה כיום כמובן שHTC חברה מכובדת עם שם עולמי מתקנת מכשירים באחריות בכל העולם.. אז יצרתי קשר עם נציגה של HTC UK בשם אלינור, לה מסרתי את כל הפרטים של המכשיר כולל IMEI, סריאלי ותאריך רכישה והיא נתנה …
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום. איפה יש פה מקום בארץ שמכבדת את האחריות הבינלאומית של הסמארטפונים של סמסונג באמת (ולא כמו חברת סאני - שיתפוצצו).
-
- 20 תגובות
- 14.1k צפיות
-
-
כשמדובר באמזון או בניואג (אולי אצלהם זה שונה?), האחריות ברכישה אצלם באמת עדיפה על זו שבארץ? אמנם בארץ זה קרוב לבית ונוח יותר כנראה, אך אומרים לעיתים שבאמזון למשל האחריות עדיפה ומסקרן אותי לדעת למה בעצם? אמזון מוכנים לשלוח מוצר חדש גם מבלי ששולחים את הישן או מה? או שלחילופין מביאים החזר כספי מסוים? בהנחה והבדל המחירים לא גדול ביחס לארץ, מה עדיף לדעתכם? ואיך זה בניואג? זה נכון לגבי כל מוצר?
-
- 10 תגובות
- 4.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, שוקל לקנות אל פסק Eaton 5E 850VA יש אחד עם אחריות ע"' DCS מחשבים ויש אותו דגם אבל עם אחריות ע"י יעל פתרונות אני מתלבט בין שניהם מבחינת איכות של שירות שנותן אחריות שמעתי ש-DCS מחשבים הם מעבדה מוסמכת ע"י Apple כדאי שאלך עם DCS מחשבים? הייתה למישהו חוויה עם נותני שירות שהזכרתי לעיל? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רכשתי מחשב מ-TMS. נאמר לי בטלפון וגם רשום להם באתר שכדי לממש אחריות עם איסוף והחזרה מבית הלקוח יש צורך לשמור אריזה מקורית של המוצר. לא שצריך כרגע לממש את האחריות..אבל לא הבנתי מה זה אומר אריזה מקורית? האם זה הקרטון שבו המחשב הגיע? צריך לשמור את זה במשך שנה? צריך לשמור גם את הקלקרים שבאים עם זה?
-
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
- 5 followers
-
-
חברים שלום,רציתי להתייעץ. אתמול נפתר כרטיס מסך שהיה ברשותי שנה וחצי כמעט 670 GTX של חברת MSI 2GBVRAM. לאחר שניסיתי אתמול פעם ראשונה בחיי לעשות סטרימינג עם OBS ואחרי 20 דק' הוא התחיל להראות לי ארטיפקטים וקוביות לבנות ולקרוס. ביררתי עם נציג מכירות של TMS ובחור מעבדה,נאמר לי שצריך לשלוח כריטס מסך לתיקון ואם הוא באמת תקול אז משדרגים אותי במסגרת האחריות מאחר וכבר לא מוכרים את ה670. הבעיה נוצרת כאשר נציג המכירות אומר לי שאני כנראה אצטרך לשלם על כרטיס המסך החדש ובהפרש שהוא גדול יותר מאותו המחיר ששילמתי על הכרטיס מסך שלי (997 שח' בזמנו) בטענה שיבדקו את הערך הנוכחי של הכרטיס מסך שלי ורק אז אולי יורידו את זה מהמחיר של הכרטיס החדש - וכמובן האחריות תמש…
-
- 9 תגובות
- 5.3k צפיות
- 1 follower
-
-
רכשתי כמה בגדים מASOS.COM למי שמכיר,בעיקר בגלל המחירים הנמוכים שיצאו לי בקנייה. היום קיבלתי טלפון וביקשו ממני להביא את מספר התעודת זהות שלי בכדי לשחרר את החבילה שהגיעה. הבאתי לה את התעודת זהות והיא אמרה שכשהשליח יגיע אני אצטרך לשלם לו 200 שקל בגלל שהחבילה נעצרה. עכשיו,אני לא מבין למה,החוק קובע שמשלמים מכס מ325$ לא?אני שילמתי 50 ליש"ט על החבילה והמשלוח היה בחינם,זה אפילו לא מתקרב ל325 דולר. מה עושים במצב כזה?משלמים ושותקים? :-X
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001170274
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש היום גרופון על אותן מערכות שהיו בקבוצתית של האל פסק ב-20 ו-60 שקל יותר זול מאשר בקבוצתית. http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/aviem-c02648309/15395964?nlp=&CID=IL_CRM_1_0_0_364&a=2022 עריכה: אולי הייתי צריך לשים את זה ב"דילים משתלמים"...
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא סובלים אתם הודעות פרטיות? אז כמו שרציתם, אני פתחתי את השרשור. יש מטען USB ומשטח קירור למחשב נייד ששילמתי עבור הזמנתם במזומן ברשת מחשבים אייבורי ואחרי שבוע שמשלוח עוד לא הגיעה, החלטתי ליזום קשר עם מרכזייה והתברר שרק משטח בכלל לא נמצא אצלהם למרות שלפני קנייה הוא היה מופיעה באתר שלהם. נציגה התחילה להציע לי מותגים אחרים ואמרה שהם יותר יקרים ביחס למשטח שרציתי. אמרתי לה לתת לי לבדוק ואחרי לדבר איתי. בדקתי ולא מצאתי שום דבר שיעניין אותי ואמרתי לה את זה וגם את הסיבות למה אני חייב משטח שרציתי בהתחלה. עדיין היא ניסתה להציע לי משהו אחר, שאלה עוד פעם אם מצאתי משהו שיעניין אותי ובסופו של דבר אמרתי לה שאני לא מעוניין עוד פעם. אז היא אמרה שתבדוק אפשרות להזמין יחידה אחת של משטח שאני ר…
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
* לפי החוק ניתן לבטל רכישה שבוצעה באינטרנט תוך 14 יום גם אם האריזה נפתחה. במידה והמוצר תקול, יגיע שליח מטעם החברה לאסוף את המוצר. הזמנתי מדפסת בסכום 1,154 ש״ח מהאתר lastprice המדפסת התקבלה תקולה בתאריך 13/10/16 לאחר שיחות עם התמיכה של Brother הוחלט שהמדפסת אכן תקולה ויש להחליפה. לא הייתי מעוניין בהחלפה. בתאריך 19/10/16 ביטלתי מול lastprice את העסקה חזר אלי נציג למחרת, ביקש ש - Brother יפקססו לו אישור שהמדפסת אכן תקולה. האישור נשלח. מאז ניסיתי לברר מולם אין ספור פעמים לגבי ההחזר הכספי ומתי אוספים את המוצר. כל יום דחו אותי למחרת. אחרי שבועיים של רדיפה שבהם דיברתי עם המוקד של lastprice מספר רב של פעמים, נאמר ל…
-
- 6 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=535215.msg4566403#msg4566403
-
- 1 תגובה
- 5.2k צפיות
-
-
שלום, ניגשתי ב-10.9.2015 לחנות KSP בתלפיות (ירושלים) על מנת לקנות מוצר, הגעתי לחנות בסביבות השעה 6 בערב כאשר קיבלתי שירות אחרי חצי שעה של המתנה. ביקשתי לקנות קונן כשיח (Hard disk) של Western Digital בנפח 3 TB. המוכר הציע לי לקנות מוצר יותר זול עם אותו נפח של חברת Seagate שלטענתו יהיה יותר טוב. שמעתי לעצתו וקניתי את המוצר ב 530 ש"ח. יש לציין שהמוחר בחנות ביקש ממני לבדוק את תקינותו החיצונית של המוצר אבל משום שאינני אדם המתמצא בתחום הסתכלתי ובחנתי למייטב הבנתי. המוכר רק התבונן בי וחיכה עד שאומר לו שהכל בסדר. כשהגעתי הבייתה התקנתי את המוצר במחשב וזה לא פעל, לא זוהה בכלל אפילו כשניסיתי לבדוק את תקינות הכבל או החריץ שאליו חיברתי אותו. ביום למחרת (יום שישי) ניסיתי לבדוק אם אכן …
-
- 64 תגובות
- 18k צפיות
-
-
אז לאחר 3 חודשים של ניתוקים תכופים מהאינטרנט, 5 ביקורי טכנאים שאין להם מושג מה הבעיה, עשרות טלפונים חסרי תכלית למוקדי השירות והמון שקרים (מוקלטים) נמאס לי, התחברתי לחברה אחרת וכעת אני מנסה להתנתק מ HOT. ואז מתחילה מסכת הייסורים הנוספות. השיטה עובדת בצורה של התשה, אתה מתקשר למוקד השירות, ואם יש לך מזל והקשת נכון את הקוד לכספת אז זכית ב 20 דקות המתנה על הקו לנציג שירות. ולא, אל תנסו לתת להם לחזור אליכם ברגע שיתפנה נציג, הטלפון יצלצל אחרי שעתיים ואז שסוף סוף תחשבו שהגעתם לנציג הוא יתנתק לפתע וחזרתם שוב לנקודת האפס. ואם הגעת סוף סוף לנציג, הוא לא יאפשר לך להגיע למחלקת ניתוקים אלה רק ישלח להם הודעה והם יחזרו אליך תוך יום עסקים. ואז אתה מחכה לטלפון המיוחל, גם אחרי שאיימת על הנצ…
-
- 15 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
אחרי המקרה שקרה לי וחיפושים באינטרנט אחת התוצאות הביאה אותי לתלונה של בחור על אותה החנות בפורום הזה אז מצאתי לנכון לפרסם את הסיפור גם כן כאן בפורום צרכנות. המקרה הוא כזה לפני פחות משנה רכשתי אצל דימפון זוג מכשירי htc desire כל אחד ב 2700 ש"ח לפני מספר שבועות אחד המכשירים התחיל לעשות ריסטרט רנדומלי ואז גיליתי שהמצלמה לא עובדת. גיליתי שאם נותנים מכות קטנות עם האצבע באיזור המצלמה היא מתחילה לעבוד (לעבוד חלקית, פעם עובדת ומפסיקה ואחרי כמה נקישות מתחילה לצלם על חצי מסך או פשוט בצבע סגול) כלומר יש פשוט בעיה במגעים של המצלמה. אני חייב לציין שהמכשיר לא נירטב ולא נפל וקיבל יחס טוב מאוד כמו שמגיע למכשיר שעלה 2700 ש"ח. בקיצור כשהגעתי לחנות והראתי את המכשיר לנציג כבר הבנתי שנפלתי ע…
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-