עבור לתוכן

radar

משתמש רשום
  • ביקר לאחרונה

  • מספר הודעות

    412
  • דירוג

    12
  1. אתה מתכוון שאם מישהו רוצה לקנות מעבד עם ליבה גרפית מובנית, אז עדיף לו ללכת על מעבד של אינטל, ולא על מעבד של AMD? זה לא נאמר כאן קודם, או שפספסתי?
  2. תלוי למי. אם מה שאתה מריץ על המחשב דורש ריבוי ליבות, אז כן, פחות ליבות זה חסרון עבורך. אבל אם רוב מה שאתה מריץ לא מנצל ריבוי ליבות, הליבות הנוספות מיותרות, ומייצרות חום מיותר.
  3. יש משהו בדבריך.. אם משווים את זה ל-i3 דור 14, אכן המחיר זהה.. אבל אם משווים את זה למה שבד"כ קורה עם i3, אז i3 הוא בד"כ באיזור ה-250-300שח. 500-600שח זה כבר מחירים של i5, וצריך לציין שאנחנו דיברנו כרגע רק על המחיר, אבל יש את היתרונות הנוספים של i3/Ryzen3 כמו פחות ליבות, ופחות חום..
  4. חח נראה לי שאולי צריך לחדד למה אני שואף לדור עדכני ולא לדור מלפני 3 שנים.. לא מדובר רק בתוספת כוח, אלא יש עוד דברים שמשתפרים עם הזמן, למשל: סטים של פקודות שמתווספים, ליטוגרפיה נמוכה יותר שגורמת למעבד להיות יעיל יותר מבחינה חשמלית, ולכן גם פחות מייצר חום מאשר דור קודם, ועוד דברים כאלה. יש מגוון שיפורים שאתה מקבל בהתקדמות הדורות של המעבדים, מעבר רק לכוח עיבוד. השאיפה הטבעית לדור חדש יחסית היא לא ראש בקיר..
  5. תודה האמת, לא יפה מצד AMD. זה בעצם לתמרן את הלקוחות לקנות מעבד יותר חזק, כשיכולים להיות הרבה אנשים שממש אין להם צורך בזה. לא מדובר רק על לשלם מחיר יותר יקר, אלא זה גם מעבד שמייצר יותר חום, מה שמצריך קירור בהתאם. חבל. מעניין, אולי יש דרך לקנות את המעבדים שמוגדרים OEM איכשהו? למשל חברה שאולי מוכרת לוח+מעבד ביחד? (אבל בלי מארז מחשב, וכל הבלאגן, כלומר שעדין בן אדם יכול להרכיב מה שהוא רוצה, פשוט הוא מקבל את הלוח אם והמעבד ביחד..)
  6. תודה יואב לגבי דור 5, נראה שבדור 5 יש Ryzen 3: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Ryzen_processors#Cezanne_(5000_series_with_Radeon_Graphics,_Zen_3/GCN5_based) 5300G 5300GE אבל מעניין שבטבלא שם עבור שני הדגמים האלה, בטור האחרון כתוב "OEM".. זה אומר שאלה דגמים שיימכרו רק לחברות שקונות כדי לבנות איתם מחשבים, ולא ללקוחות פרטיים שרוצים להרכיב מחשב? בכל מקרה דור 5 זה תחילת 2021.. זה באמת הכי טוב למי שמחפש לקנות Ryzen 3, היום בסוף 2024?
  7. שלום לכולם אני מסתכל באינטרנט על מחירים של מעבדי AMD Ryzen 3, למחשב דסקטופ, ושכוללים ליבה גרפית, וכל מה שאני מוצא זה דורות 3 ו-4, כשהיום ב-AMD אנחנו בדור 9.. האם הסיבה היא שיש מחסור כל כך קשה עכשיו, שכל מה שאפשר למצוא זה 5 דורות אחורה? או שיש סיבה אחרת?
  8. גימל, אני רוצה להגיד לך תודה רבה על העזרה. הטיפים שנתת לי: > אתה חושב הפוך. > דווקא ככל שהמאוורר גדול יותר, כך הוא יכול "להרשות לעצמו" להסתובב לאט יותר ועדיין לדחוף מספיק אוויר. > אני לא מודאג כל עוד הוא לא מפלצתי. ממש עזרו, ובזכות העצות האלה קניתי מאוורר עומד (BeQuiet - Pure Rock Slim 2) ועכשיו המחשב שקט לגמרי. במאוורר הקודם ללא ספק היה פגם - בעיה רצינית במיסב. אני במשך שנים הייתי ממש אנטי כלפי מאווררים עומדים, בגלל הפחד לחבר לבנה כבדה כזו על הצד ללוח אם. אבל המאוורר העומד שקניתי הוא ממש קל וקטן. אם לא השיחה איתך כאן, זה לא היה נפתר. תודה רבה
  9. תודה לזה התכוונתי.. אנסה את זה
  10. תודה דרך אגב המאוורר שיש לי כרגע, הוא Arctic Alpine 11 GT Rev2 אני קונה אותו במשך שנים, והוא תמיד עבד טוב, אבל עכשיו, 2 יחידות שקניתי, עושות בעיה מסוימת: המאוורר עדיין שקט מבחינת זרימת האויר, אבל, זה נראה שמשהו במיסב שלו דפוק: עד 1250RPM לא שומעים כלום, החל מ-1250RPM, מתחילים לשמוע רעש מעצבן. כאמור זה לא רעש של Airflow, זה לחלוטין משהו מהמיסב. שקלתי אולי להגביל את מהירות המאוורר ל-עד 1250RPM, הבעיה שה-BIOS לא נותן לי אופציה כזו. זה לוח אם של Gigabyte, וב-BIOS בחרתי באפשרות "Silent", שעזרה קצת, אבל המחשב עדיין עובר את ה-1250PM, ובינינו, שלא לצורך, בגלל שהטמפ' של המעבד היא בד"כ באיזור ה-37 מעלות. אולי יש דרך כלשהי שאני יכול להוריד את מהירות המאוורר? הכבל שלו הוא 4 חוטים, אולי יש מודול קטן שמתחבר בין החיבור בלוח אם לבין הפלאג של הכבל שלו, שמאפשר לי לשלוט במהירות? אם אני שומר עליו מתחת ל-1200RPM למשל, אני נמנע מהבעיה המעצבנת של המיסב..
  11. המחשב המדובר הוא עם מעבד core i3, עם TDP=55W. כמו כן זה מחשב שלא מגיע למצבים של מאמץ, ואם כן, אז לדברים רגעיים, ולא ארוכים. (לא מחשב לגיימינג, לא לרינדור וידאו, ולא שום דבר כזה שמאמץ את המעבד ליותר משנייה פעם ב) אני לא צריך קירור מדהים עבורו, אני רק צריך שיהיה שקט אם היה אפשר לשים לו קירור פאסיבי למעבד, הייתי עושה את זה, זה היה נותן לי שקט מושלם (את המאוורר שבספק כוח לא שומעים) הבעיה שגוף קירור פאסיבי אחד שראיתי הוא ענק, וזה מדאיג אותי מאד לשים כזה דבר על לוח אם שנמצא במצב אנכי. (אני מאד פחדן כשמדובר על הלוח אם, כפי שניתן להבין.. מעדיף כמה שפחות לגעת בו)
  12. תודה לשניכם אוקיי אם אני פותח קצת את האפשרויות וכן שם מאוורר עומד, אבל בתקווה כזה ששוקל כמה שפחות, מהי אופציה שקטנה שמתאימה לסוקט 1155?
  13. core i3 חיברתי את המחבר 4 מגעים לתוך ה-8 מגעים, לצד שמאל שלו כמובן, לפי ההתאמה בצורה של הפלסטיק, וזה עובד.
  14. תכלס אתה ממש צודק זה יתרון חשוב שיש למאווררים עומדים בניגוד למאווררים שוכבים. אני אגיד לך אבל מה הבעיה שבגללה אני חושש ממאווררים "עומדים": המארז שלי (כמו אצל מרבית האנשים) הוא מארז Tower. זה אומר שהלוח אם נמצא במצב אנכי, ולא שוכב. כך שאם אני קונה מאורר עומד, אז יש לך כמו לבנה כבדה, שמחוברת לאמצע הלוח אם, כשהלוח אם לא שוכב, אלא נמצא במצב אנכי, וכך כל המשקל של המאוורר מעקם קצת את הלוח. אם יש משהו ששמתי לב אליו במהלך השנים הוא שעדיף כמה שפחות להפעיל מתיחות על הלוח אם. זו הסיבה שבגללה תמיד העדפתי להמנע ממאוורר עומד, והעדפתי שוכב. אבל כמו שאתה אומר, בעומדים, יש אפשרות למאוורר 12סמ, שיכול להסתובב לאט יותר, במקום 9סמ כמו מה שיש בהרבה מהשוכבים, בגלל מגבלת המקום.. אתה לא מודאג מלהתקין מאוורר עומד על לוח שנמצא במצב אנכי?