צרכנות
פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום
4,309 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ברצוני לשתף אתכם את חוויית הקנייה שהייתה לי בחנות StartPC ביום ראשון (ערב חג) הרכבתי מפרט מחשב באתר של החנות שכללה מחשב גיימינג ומסך גיימינג של חברת AOC. לאחר ביצוע ההזמנה יצרתי קשר טלפוני עם החנות על מנת לברר מתי אקבל את ההזמנה. נאמר לי שההזמנה תצא ביום שלישי ותגיע ברביעי. התקשרתי שוב ביום שלישי, ובמהלך השיחה עם תום , התברר שהספק שהזמנתי לא קיים במלאי ולכן תום המליץ לי על ספק אחר של חברת FSP, באותו טווח מחיר. מאחר והיה צורך להזמין ספק חדש, המשלוח התעכב ביום אחד, והגיע ביום חמישי. כשפתחתי את המשלוח גיליתי שהספק שקיבלתי אינו מודולורי , כאשר הספק המקורי שהזמנתי היה מודולורי. מאחר וידעתי שארצה להחליף את המוצר, לא פת…
-
- 10 תגובות
- 6.9k צפיות
- 1 follower
-
-
האינטרנט עמוס בסיפורים שליליים על שירות הלקוחות של אייבורי, אבל בכל זאת החלטתי לנסות לרכוש מהם, מכיוון שכל מה שאני צריך זה מארז למחשב נייח, הכי פשוט שיש. נכנסתי לאתר שלהם, מצאתי מארז ואז גיליתי שבאתר אין מידע באיזה סניף קיים המוצר במלאי. לא התעצלתי והתקשרתי למספר הטלפון שהופיע בעמוד של הסניף שקרוב אליי הביתה. הגעתי למוקד ראשי ולא לסניף, ושם נאמר לי, בלי להתבייש, שהדבר היחידי שאפשר לעשות בטלפון זה להזמין מחשב נייח/נייד קומפלט. ואם אני רוצה לקנות כל דבר אחר (כמו מארז), הרי שאני צריך לגשת פיזית לסניף או להזמין מהאתר ולחכות כמה שצריך כדי שהמוצר יגיע. אני לא מתכוון להזמין באינטרנט ואז לגלות שאזל מהמלאי וייקח עוד חודש עד שיגיע חדש, או שכבר לא מביאים את המארז הזה ושכחו להסיר א…
-
- 53 תגובות
- 10.6k צפיות
-
-
שלום חברים,לפני 2 באנדלים שאני צריך להחליט ביניהם:באנדל של אורנג - ספק + תשתית + טלויזיה ב129 ש"ח לחודשבאנדל של הוט - ספק + תשתית ב-90 ש"ח לחודשאשמח לדעת מה דעתכם בעניין?החל מהראוטרים שהם מספקים, עד כמה הם יציבים ומה החוויה הכללית שלכם איתם?השימוש העיקרי הוא כמובן שימוש רגיל באינטרנט (חייב שיהיה יציב וללא נפילות על בסיס קבוע) וצפייה בסטרימר.המון תודה על העזרה חברים!
-
- 2 תגובות
- 975 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום האם ניתן לבטל עיסקה 14 יום בקניה מכשיר סלולר) במכשיר נעשו שיחות תודה
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי, הייתי שמח לדעת אם פספסתי משהו בנושא. אני קורא לגבי ביטול עסקה רגילה ומכר ברחוק (קניה באינטרנט לדוגמא) לפי מה שקראתי, בטווח ה 14 יום בעסקה רגילה, ניתן לבטל את העסקה אך ורק במידה והמוצר לא נפתח, לא חובר לחשמל וכו'. לעומת זאת בסחר ברחוק, בטווח ה 14 יום, ניתן להחזיר את המוצר בכל מצב (חוץ מנזק פיזי שנגרם על ידי הקונה כמובן). גם אם הוא נפתח, גם אם הוא חובר לחשמל וכו'. אפילו אם הוא פשוט לא נראה לי, ניתן להחזיר אותו לחנות ולשלם דמי ביטול (5 אחוז או 100 שקל) האם באמת כך הדברים? אם כן, אני לא רואה סיבה לקנות את המוצרים בחנות ולא להזמין מהאינטרנט. לדוגמא, אם היום אני קונה מכשיר סלולארי תקול ורוצה להחליפו יתכן ובחנות יאמרו לי שאני צריך לפנות למעבדה, שם יאמרו לי שהתיקון יכול לקחת…
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
- 6 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
מוסך ביצעה תיקון כושל חלקית. במקום לתקן באחריות המוסך מעדיף לבטל עסקה. האם אני חייב להסכים לביטול העסקה מצדו או שמורה לי הזכות לתבוע על אי ביצוע התיקן בצורה ראויה ( אפשר להוכיח על ידיי מומחה ) ולא לתקן אצל המוסך כי יש לי חוסר אמון טוטאלי במוסך ויש לי הוכחות על שקרים בהליך קדם לעסקה. כמובן שביטול העסקה יגרום לי נזקים כמו אובדן יום עבודה וכן אובדן ימיי העבודה של התיקון המקורי.
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
- 1 follower
-
-
לפני כשבועיים וחצי הזמנתי מכשיר סמארטפון מAliExpress ולאחר כשבוע התחרטתי ורציתי לקנות מכשיר אחר, יותר משבוע עבר ועדיים הסאטוס היה שהמוכר בכלל עוד לא שלח את המשלוח ולכן הרשאתי לעצמי חבטל את העסקה וללחוץ על האפשרות ביטול עסקה באתר. לאחר מכן המוכר סירב לביטול העסקה בטענה כביכל שזה נשלח. ידעתי זה לא נכון ולכן שאלתי אותו (כדי שהוא יסכים) האם אוכל לפחות להחליף למכשיר אחר, וקיבלתי תשובה חיובית בתוספת של 10$ אך לא מצאתי דרך כיצד להוסיף את ההפרש . כששאלתי אותו הוא לא ענה ולאחר מכן החליט לשלוח לי את המכשיר שביקשתי לבטל. השאלה היא כזאת האם המוכר יכל לסרב לביטול עסקה אפילו שהמשלוח לא התבצע? האם הוא יכל לרשום לי בצ'אט שהוא מוכן לבטל ו…
-
- 6 תגובות
- 7.1k צפיות
-
-
יש לי שאלה להיות בטוח שאני צודק , פעם אם בנאדם היה מתחבר לאינטרנט ורצה לבטל עסקה זה היה מסובך הוא היה צריך לשלם קנס איך זה היום ? אם אני מתחבר לסיבים אצל הוט / בזק / פרטנר או כל חברה איך זה עובד ? אם אני רוצה לבטל עסקה אחרי שבוע / שבועיים / חודש / יום יומיים אני יכול מתי שבא לי או שיש סעיפים קטנים ? כי ראיתי שבפרטנר יש אותיות קטנות , לפי מה שאני יודע בחוק החדש של משה כחלון אני יכול להתחבר ולהתנתק מתי שבא לי בלי קנסות בלי כלום זה נכון ?
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי משהו מאייבי ושלחתי הודעה למוכר שאני רוצה לבטל את העסקה והוא הסכים אבל הוא אמר שהוא יחזיר לי את הכסף רק אחריי שאני אלחץ agree לאישור הביטול עסקה. והודעה מאייבי אומרת לאשר ביטל עסקה רק אם עוד לא שילמתי או שכבר החזירו לי את הכסף אז מה לעשות ? אם אני מאשר את בטיול העסקה והוא לא מחזיר לי את הכסף אז אייבי יחזירו לי את הכסף או פייפאל או המוכר ?
-
- 24 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הגשתי בקשה לביטול עסקה באיביי והמוכר בהתכתבות שלי איתו סביב זה רוצה שאדרג חיובי אותו וכן הוא אותי ולאחר מכן אבקש ממנו לבטל והוא אכן יסכים...הסיבה לביטול היא שהוא נחשד אצלי כנוכל לפי הפידבקים שנראים מזויפים על עסקאות של סנטים שהוא ביצע... כמו כן לא ניתן להציג את המוצרים האלו שלו כשאני מנסה לראות אותם...יש לציין שעשיתי את העסקה דרך הפייפאל שלי...איך אני ממשיך להתייחס לעניין כי אני מרגיש שאני בידיים שלו כרגע תודה לעונים
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי קניתי היום דרך הפייפאל רציתי לדעת איך מבטלים את התשלום
-
- 1 תגובה
- 914 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, הלכנו לקנות מקרר מרשת חשמל כלשהי שהנציג אמר לי שתוך חודש יהיה אצלי אך לא התחייב בטופס הזמנה ולמעשה עבר יותר מחודש וגם בשיחה עם היבואן נאמר לי שבכלל הם לא קיבלו את ההזמנה מהחנות בכלל....הזוי! האם אני רשאי ללכת ולבטל את העיסקה? ואם כן האם יחולו דמי ביטול?
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי, רכשתי אוזניות BT במאה דולר באליאקספרס. בזמן השימוש יש קרינה חזקה ברמה שאיני יכולה להשתמש בהם. הסברתי למוכר וביקשתי להחזיר לו את המוצר על חשבוני תמורת החזר כספי. הוא לא התייחס ופתחתי מחלוקת באליאקספרס. המוכר רשם לאלי אקספרס שאינו מוכן לזכות אותי אולם במקביל רשם לי שיקבל את הצעתי לאחר שתסתיים המחלוקת רק שלא אגיד כלום לאליאקספרס. כשאליאקפרס התערב במחלוקת אליאקספרס טען כי עליי להציג הוכחה שיש קרינה מהאוזניות אחרת לא אקבל החזר. אוליי מישהו יכול לכוון אותי מה עושים? תודה !
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
- 3 followers
-
-
אשתי והבן היו בדצמבר 3 שבועות באנגליה ורכשו סים ,10 ליש"ט לחודש . הובטח להם שזה רק לחודש . במקרה עברתי על פרטי האשראי ומתברר שממשיכים לחייב מידי חודש . כבר 8 חודשים. שלחתי אליהם מייל ולא ענו. כיצד אני מבטל את המשך החיוב ובקשת החזר כספי ? אני ב 012 ויש לי 50 דקות שיחה חינם לא מובן לי כיצד לחייג ב012 ענו לי שצריך לחייג רק את הקידומת של המדינה ומספר הקו. למרות זאת מקבל הודעה בעברית שלא חייגתי נכון רשמתי את המספר 442070310791 …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לפני כמה ימים רכשתי משהו מהאתר והתחרטתי ןטני רוצה לבטל את ההזמנה ,איך אני מבצע את ביטול ההזמנה ? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 966 צפיות
-
-
אנחנו עושים שינויים בקוי הסלולאר בבית ואחותי הפרנואידית רוצה לרכוש חיצונית S2, אך מפאת חשש שהמכשיר "יפול וישבר" בטעות היא תוהה לגביי ביטוח. האם ברמי לוי, YOU-פון, הוט מובייל, גולן טלקום יש ביטוח? במידה ואין ביטוח דרך החברות הללו, האם יש דרך אחרת לבטח את הגלאקסי? במקרה חלילה ונשבר לגלקסי המסך (דיג'יטייזר), כמה יעלה לתקן דבר שכזה בחנות פרטית או בעצמי?
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה כבר שנים שאני סובל מהחרא שירות של דואר ישראל באזור שאני גר בוא (מבשרת ציון, סניף מעוז ציון) הודעות לא מגיעות התראות על קבלת דואר רשום לא מגיעות \ מגיעות באיחור מטורף היום זה הגיע כבר לפגוע לי בכיס ישירות ועל זה אני זועם ורוצה לדעת מה אפשר לעשות בנידון אני גם מתכוון להתקשר לדואר ישראל ולדרוש מהם החזרים כספיים על הנזק שנגרם לי הסיפור בקצרה: הזמנתי בחודש חמישי פריט מ eBay שלא הגיע אחרי התכתבויות ארוכות עם המוכר, המוצר היום הגיע חזרה למוכר מחיר המוצר: 10 דולר מחיר המשלוח: 20 דולר המוכר מסכים (ובצדק) לתת לי החזר של 10 דולר בלבד ללא עלות המשלוח ובנוסף מספק מספר תמונות שהמוצר כן נשלח אליי בקיצור, סניף הדואר לא עדכן אותי לגבי המוצר שדרך אגב, חיכיתי לו בנרות !!! והמוצ…
-
- 52 תגובות
- 8k צפיות
-
-
האם מישהו קנה כרטיס מסדרה זו וקיבל את המשחקים שבכותרת? אם כן תוך כמה זמן בערך אמורים לשלוח קוד לאימייל שלי? קצת מוזר שהם שולחים קוד לאימייל בזמן שבחו"ל מביאים לך כרטיס גירוד שבו מופיע הקוד. למישהו יש מושג למה כך זה מתנהל בארץ?
-
- 0 תגובות
- 826 צפיות
-
-
היי, אני בקרוב עובר לגור במעונות אריאל ואני מחפש ביגוד טרמי תואם למקום (כנראה LEVEL 2) עכשיו ראיתי כמה דברים ונתקלתי בכמה חברות שאשמח לשמוע חוו"ד למי שיצא ללבוש משו שלהם: Subzero The Norh Face Columbia Craft אשמח אם מישו יוכל לעשות לי סדר בבלאגן ועל הדרך אפילו לכוון אותי היכן אפשר להשיג במחיר זול. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות בטריות נטענות לשלט אוניברסלי, שלטים של אקסבוקס ומטחנה ידנית. ראיתי המלצות על Eneloop וראיתי שיש 2 דגמים Pro (השחור) ורגיל (הלבן). אני לא יודע מה לקנות. הפרו מחזיק יותר זמן אבל הוא יותר יקר ואפשר להטעין אותו רק 500 פעמים. הרגיל מחזיק פחות אבל אפשר להטעין אותו 2100 פעמים והוא יותר זול. מה אתם ממליצים לי לקנות את הפרו או את הרגיל ולמה?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
הייי קניתי עכשיו באוריג'ין בטלפילד 3 ב10 דולר (יש שם מבצע עכשיו). אוריג'ין זה פשוט COPY של סטים, הם בנו את זה בצורה כ"כ דומה... פעם ראשונה שנכנסתי לאוריג'ין. אני מקווה להנות מבטלפילד, עד היום שיחקתי בעיקר cod.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי שיש אפשרות לקנות בכרטיס אשראי בדי 2 שנותן ביטחון לקונה. אבל למוצר פשוט שעולה 100 ש''ח שאני צריך אצל מוכר לא מופיע אופציה לרכוש בכרטיס אשראי. וכי המוכר נמצא במרכז, אני לא מרגיש בטוח לקנות למרות שבאפשרות שלי להעביר כסף ב-SMS שימשוך בכספומט קרוב לו. הוא ישלח מוצר בדואר רשום ואז כשימסור לי אותו אני משלם? מה אם זה לא יהיה מוצר שרציתי? מה אני מפספס? אף פעם לא קניתי ביד 2 ואתרים דומים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כיום כל הספקים נותנים את אותם רוחבי הפס בעליות זהות לחלוטין (לדוגמא 10M ב 30 ש"ח). במי לבחור? בספק גדול כמו בזק בינלאומי (מה בכלל היתרונות של הPOWER NGN אם יש בכלל) או בספק קטן כמו CCC, או נטויז'ן, אורנג, סמייל 012 וכולי. לא מצאתי השוואה עדכנית מבחינת איכויות הגלישה והבנתי שיש הבדלים בין הספקים השונים. יש נושא של חסימות, או הורדה/צפיה בעייתית בסרטים אצל חלק מהספקים. דיברתי עם מספר ספקים וכל נציג מספר לי סיפורים כמה הם טובים והאחרים גרועים. אודה להמלצה מניסיונכם על ספק , או הפניה לסקרים/חוות דעת אם קיימים.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אחרי שנה בבזק + בזק בנלאומי 15M נגמר המבצע והמחיר צריך לעלות אז חשבתי לעבור להוט והוט נט אבל יש לי כמה שאלות: 1. מי מי מספק יותר מהירות העלאה ב100M? 2. איך אני יודע אם באזור שלי (מושב בגליל המערבי) יש תשתית מתאימה למהירות כזאת? 3. בשנה שהייתי בבזק לא היה לי שום בעיות עם האינטרנט קיבלתי 15M רציף (ולפעמים אפילו 16) האם בהוט זה אותו דבר? 4. מה נותן פינגים יותר נמוכים? 5. אם אני רוצה ספק של הוט ותשתית אני צריך לדבר עם הוט או הוט נט (סליחה על הבורות). זהו לבנתיים אם יהיו לי עוד שאלות אעדכן. שבת שלום ותודה.
-
- 11 תגובות
- 3.8k צפיות
-