עבור לתוכן

שעור בפרופורציה - זה הולך להיות מעניין

Featured Replies

פורסם
ציטוט של nec_000

מחקרים דידקטיים

מצטער שאני (שוב) נצמד לתפל, ולא לעיקר.

חלאס. מספיק (לנסות) לדבר במשלב לשוני גבוה, קרי (כמו שאתה אוהב לומר) מתפלצן.

אשמח לשמוע הסבר על צירוף המילים מחקר דידקטי ואיך הוא בדיוק מתקשר לנושא השיחה, חוץ מניסיון נואל (רואה? גם אני יכול) להסיח את תשומת הלב מתוכן הדברים אל צורתם.

• תגובות 248
  • צפיות 31.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מודה שהייתי צריך לחפש בגוגל מזה "נואל" אפילו שהבנתי למה הכוונה לפי המשפט השלם.

יש תורה שלמה לגבי כמה FPS העין שלנו "רואה", וסוגי פנלים שונים של מסכים, וההבדל בנושא בין חושך לאור, והמיזוג של המשחק (שהוא נניח רץ ב50FPS) עם מסך 85HZ, ועוד גורמים כמו הDPI של העכבר וצבעים שונים שהעין אלינו רגישה אליהם יותר/פחות, וכל התורה הזאת מתפצלת בין העין שלנו בשלמותה לבין תא יחיד בעין שלנו שהרבה מתבלבלים בינהם, למדתי הרבה דברים בחיים ליסודם, אבל זה לא נושא שכל כך מעניין אותי.

דווקא שאני ניגש לשחק, בא לי "לכבות את השכל" ופשוט להנות, ולא לחשוב באיזה מהירות הכימיקלים שלי בעין קולטים תמונות...

פורסם
  • מחבר
ציטוט של captaincaveman

מצטער שאני (שוב) נצמד לתפל, ולא לעיקר.

חלאס. מספיק (לנסות) לדבר במשלב לשוני גבוה, קרי (כמו שאתה אוהב לומר) מתפלצן.

אשמח לשמוע הסבר על צירוף המילים מחקר דידקטי ואיך הוא בדיוק מתקשר לנושא השיחה, חוץ מניסיון נואל (רואה? גם אני יכול) להסיח את תשומת הלב מתוכן הדברים אל צורתם.

ערב טוב איש המערות, מוגש באהבה

Deductive Approach (Deductive Reasoning)

http://research-methodology.net/research-methodology/research-approach/deductive-approach-2/

פורסם
  • מחבר

^ כנראה היכן שאיש המערכות חזק בשפה העברית, הנקניק (נק) חלש, אך לפחות (מקווה) שחזק במדע הרלוונטי לעולמו.

עולם שאגב בו העברית אינה תופסת נתח או חלק מרכזי, ויותר השפה האנגלית.

או אז כשמתרגמים מונחים לועזיים לעברית, כנראה לא אחת עורכים טעויות באיות/תחביר,

וצריך איזה עבריתולוג שיבוא לעשות סדר :beerchug:

מנצל ההזדמנות לשתף, כי לפני שנים רבות מאד עוד על ספסל הלמודים באקדמיה (לפני כמה עשורים), נדרשנו לעבודת

סמינריון שתכתב בעברית כי מוצגת בארץ, אך מבוססת כל כולה על ספרות אקדמאית באנגלית מחו"ל (מארה"ב).

עבדך הנאמן עשה עבודה שבה מתורגמת אופן ההתבטאות והמחשבה התחבירית באנגלית, לתחביר עברי - וזה יצא משעשע.

מזכיר בקצת את אופן ההתבטאות של יודה מ- star-wars .

ולמרות זאת הפרופסורית נתנה 95%, אך לא לפני שעבדך בכה לפניה שעה בהסבירו, כי ראשו, ובמיוחד כאשר החומר אנגלי,

התקשה לבצע סימולטנית (הוא גבר מוגבל שכלית מה לעשות) גם תרגום אנגלי עברי ונתקע בהילוך אמריקאי.

*שיחקתי לה את המשחק הפמניסטי עד הסוף, עד כמה אנו הגברים מוגבלים מנטלית... זה הקטין אותי, החמיא לה

כפרופסורית (אשה), ועבד כמו ענק. מה שנקרא - מניפולציות לא רק נשים יודעות לעשות על גברים,

It goes both ways

פורסם

אני בדרך כלל לא מתעסק בהגדרות , אלא נותן לתוכנת GE לבחור בשבילי.

בדרך כלל התוכנה מכוונת ל60fps , אבל במקרה של farcry 4 , התוכנה כיוונה לאזור ה30.

אני לא בדקתי מראש , פשוט שיחקתי במשחק , אבל מההתחלה הרגשתי שמשהו לא בסדר.

לאחר השינויים בהגדרות , הfps עלה , והצלחתי להנות מהמשחק.

מדובר במשחק יריות , אבל ממש לא תחרותי.

דרך אגב , כשעשיתי שינויים בהגדרות כדי לראות מה מפריע לי ומה פחות , יש הגדרות שדורשות המון כוח איבוד , אבל לא ראיתי אותן כקריטיות בשבילי.

אז אני מניח שזה עניין סובייקטיבי , ואולי גם הרגל.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

היי nec,

מסכים עם מה שאמרת לגבי הערך המוסף של כרטיס מסך שניתן לקנות ב 10,000 במילא כבר יש אחד כזה אצלי, והוא יוכל להשתמש במחשב שלי לצורך הספציפי הזה, במילא הניצול שלי את המחשב לצורך משחקים הוא מינימלי, אם אני משחק 5 שעות בשבוע זה המון.

לגבי מוחשיות ההבדל, אני עדיין חושב שההבדל הוא מספיק גדול שאדם לא ידרש לבדוק את המערכות מספר פעמים כדי לעמוד על ההבדל.

ייתכן שכפי שאמרת, אין הבדל מהותי בדיוק הפעולות שניתן לבצע כאשר יש הבדל במספר הפריימים לשנייה, וכי 30 הוא מספר טוב מספיק על מנת להרוג את היריבים בהצלחה בסוג משחק כזה, בלי יתרון לקצב המהיר יותר.

אולם, אני עדיין מייחס חשיבות לכך שהמשחק מרגיש יותר כיף, יותר כיף לשלוט בו כאשר הוא מגיב טוב יותר. והרי זו מטרת המשחק, לייצר כיף לאנשים.

בסרטון רואים בפירוש ש Motion Blur מקטין משמעותית את הבעיה הוויזואלית. אולם סרטון מספר רק חלק אחד של הסיפור, והצופה לא יכול לחוש בהבדל בתגובתיות המערכת בתנאים השונים.

פורסם
  • מחבר

ערב שבת נעים לכולם,

בנתיים ולאחר שעשינו בימים האחרונים detour (מעקף) מהנושא המקורי שלשמו נפתח שרשור זה, כל התעסקות שלנו

מסביב לדבר משמעותו של תדר ריענון התמונה -> האם 30 או 60 וגם מה בדבר 20, אני ברשותכם בכל זאת אנסה לתפוס

שוב את הגה הספינה ובניסיון להחזיר את השרשור למסלולו הרלוונטי.

כחובה נעימה מבחינתי לפחות, לעמוד בהבטחה ולספק (ככל שניתן) עוד פרק בסדרה ובתקווה מעניין, הפעם אכין אתכם לבאות.

כהרגלם של הלוחות ובדומה לים, רק לעיתים נדירות יחסית מזדמן לו דג שראוי לתפיסה. בדר"כ הים (הלוחות) פולטים המוני

דגים (כרטיסים) אך אלו אינם ראויים - הכוונה היא למחיר הלא סביר שמרבית המפרסמים בלוחות יד 2 מבקשים. דגים שלא

שווה להתאמץ ולזרוק לעברם חכה (כרטיסים שלא שווה להתאמץ ובכלל לנסות לדון עם המוכר על מחיר ראלי, הוא רחוק מדי ממנו).

אז הנה שלשום בשעה טובה נתפס עוד דג ראוי ובמחיר סביר, הכרטיס הוא מדגם:  Sapphire HD7870 Dual-X OC 

(שתמונתו המדויקת מצורפת מטה). הכרטיס נמצא ברגעים אלו בדרכו אלי בדואר וככל הנראה (אצלנו זה מושב אז לך נדע)

הוא יגיע אימתי שהוא במהלך השבוע הבא.

כרטיס זה עלה לנו הפעם 200 ש"ח, שהוא הכפלת המחיר ביחס ל- GTX650Ti המככב בשרשור זה ומהווה את הבסיס של כל

הספור. מחקר קצר ברשת מראה, כי ה- HD7870 מהיר כדי סדר גודל של פי 1.5 (או באחוזים 50% ) יותר מה- GTX650Ti

(ראו מטה תמונה).

אני מניח לאחר קריאה (וניסיון עבר מסדרת GCN) שכרטיס זה אותו רכשנו יצליח להגיע תחת המהרה לתדר עבודה טיפוסי של

לפחות 1150mhz (ולמעלה מכך) כתלות במתח הליבה אותו נהיה מוכנים לדחוף לו (במקור הוא מגיע על 1000mhz בדיוק).

לכשיגיע הכרטיס אנחנו נבדוק כמה דברים:

את איכות השבב ASIC שנפל בחלקנו לקבל

לאיזה תדר הוא אכן מסוגל להגיע יציב תחת המהרה

לאחר מכן נבצע מספר הרצות בנצ'ים כדי להתרשם מהמספרים והערכים היחסיים שהוא נותן לנו, נשווה אותם ל- GTX650ti

כדי למדוד תפוקות, ולבסוף נבדוק באותם כותרים מהי רמת ה- FPS שמתקבלת תחת אותן הגדרות גראפיות, או עד כמה

ניתן להעלות את ההגדרות הגראפיות ולשמר את אותה רמת FPS .

נרצה למעשה לבחון, האם כרטיס תקציבי אחר שחזק פי 1.5 (50%), אכן עושה עבודה טובה יותר באופן מובחן וברור,

וכזה שניתן להנות ממנו יותר. ננסה להשיב על השאלה, האם התוספת בסך 100 ש"ח (עליה מ- 100 ל- 200 ש"ח) יוצאת

ראויה ומוצדקת בהקשר שלפנינו.

נסב את תשומת הלב לסדרי הגודל הבאים, שכן כל העיסוק שלנו הוא בפרופורציות. קרי מה נותן לנו כח חישובי אחוזי ביחס

לרפרנס, ומהי הפשרה המעשית שאנו נדרשים לבצע באיכות התמונה או ב- FPS שנובעת כתוצאה מכך.

בהנחת רפרנס מייצג אותנו כרטיס GTX1080 והוא יהיה ה- 100%, אזי:

1/2

כרטיסי R9-290/290x - GTX780ti/970 - מהווים את קבוצת "כרטיסי חצי"

(שנותנים כ- 50-55% ביצועים מהרפרנס בקירוב).

ואת אלו ניתן להשיג במשומשים בין 550-900 ש"ח כיום (מחיר סגירה בפועל).

1/3

כרטיסי HD7950/7970 - R9-280/280x - GTX670/680/770 - מהווים את קבוצת "כרטיסי שליש"

(שנותנים כ- 35-38% ביצועים מהרפרנס בקירוב)

ואת אלו ניתן להשיג במשומשים בין 350-450 ש"ח כיום (מחיר סגירה בפועל).

1/4

כרטיסי HD7870 / GTX660 מהווים את קבוצת "כרטיסי רבע" (שנותנים כ- 25-27% ביצועים מהרפרנס בקירוב)

ואת אלו ניתן להשיג במשומשים סביבות 200-250 ש"ח כיום (מחיר סגירה בפועל).

1/5

כרטיסי HD7850 / GTX650Ti Boost מהווים את קבוצת "כרטיסי חמישית" (שנותנים 20-22% ביצועים מהרפרנס בקירוב)

ואת אלו ניתן להשיג במשומשים סביבות 150-200 ש"ח כיום (מחיר סגירה בפועל).

1/6

כרטיסי HD7790 / GTX650Ti מהווים את קבוצת "כרטיסי שישית" (שנותנים 17-18% ביצועים מהרפרנס בקירוב)

ואת אלו ניתן להשיג בלוחות סביבות 100-150 ש"ח כיום (מחיר סגירה בפועל).

*בכל אופן אין לחשוש מגורלו של ה- GTX650Ti, הוא עדיין לא קיבל פטור מחברת קדישא.

ה- GTX650ti ישוכן מחדש בדיור מוגן (בבית אבות) במחשב אחר אצלנו בנחלה, וזה במחשב ה- HTPC בחדר השינה,

שם הוא יזכה "לכבוד השמור לגמלאים", אלו שכבר לא מבקשים מהם הרבה, אלא רק זוטא לבצע עבודת פריסת סרטים

באיכות טובה יותר מאשר זו שמסוגל לה המאיץ הגראפי (העלוב) שמובנה במעבד של אינטל במחשב האמור (עוד מכונה

עם G3260).

מחשב ה- HTPC המוזכר לעיל אינו מכונת משחקים, ומשמש בעיקר את אשתי לגלישה באינטרנט באמצעותו (למעשה היא 

עושה את כל עבודתה המיחשובית בבית עליו), לצפייה בסרטים, עריכת סרטונים, וזה פחות או יותר מה שזוכר כרגע.

מעין מחשב גנרי לעבודה קלה (יחסית).

סבורני כי ההאצה הדו-מימדית בדסקטופ, פריסת הסרטים (שזה העיקר), והמהרת הדפדפן, תהיינה שוות את אותם 100 ש"ח

זוטא שהושקעו בכרטיס זה. לראייתי זוהי דרך מכובדת לקשיש שעוד כוחו במתניו לסיים את כברת דרכו האחרונה. ויחד עם זאת

ככל שאמשיך בבדיקות וניסויים, הכרטיס ישמש גם כרפרנס השוואתי לצרכי בדיקות נוספות (כמייצג את קטגוריית כרטיסי

השישית) ככל שיהיה צורך בכאלו, כמו גם כרטיס רזרבי למקרה שאחד האחרים חלילה ילך לעולמו בטרם עת, וזה יידרש

לשוב ולתפקד במקומו.

sapphire HD7870 Dual-X OC.jpg

650ti vs 7870.jpg

פורסם

NEC בקצב הזה אוטוטו תוכל להכין טבלאות כאלו בעצמך :)

אחרי שתסיים עם סבב הכרטיסים, הייתי רוצה לראות גם בדיקה עם 3770K או מעבד דומה אם יש הבדל מורגש בינו לבין הפנטיום שלך בבנצ'ים.

פורסם
  • מחבר

ערב טוב

@shapin

ראשית הצעתך מעניינת, עבורה אצטרך להצטייד בדגם אחד מייצג של כרטיס מכל סגמנט, דבר שייקח לא רק זמן

משום שהלוחות כאמור פולטים הזדמנויות רכישה ראליות די בנדירות, וקצת כסף גם,  אך אף יהיה בידיי ארון

המכיל ארסנל שלם של כרטיסי מסך בשקל תשעים, עדיין זמן פנוי לבצע בחינות בנץ כמו אלו שראית, כנראה שלא.

זאת משום שזוהי משימה סזיפית שלוקחת ימים, ולכן אין ברשותי כמותה בשום צורה.

משכך אנו נסתפק במבחנים שעשו אחרים ובדטה-בייס המצוין שאצל techpowerup, אותוריטה בתחום.

לגבי שאלתך החשובה והמעניינת, הכיצד הבצועים ישתנו (או ישתפרו) כפועל יוצא מעליה ממחשב עם מעבד G3260

דו-ליבתי העובד ב- 3.3Ghrz, אל למשל מעבד מרובע ליבות מומהר כמו השני שברשותי 2500K בתדר 4.4Ghrz,

זוהי שאלה מאד מעניינת ויכולה להוות שרשור פרופורציה חדש בפני עצמו, שאולי ראוי להיות כלול בפורום מעבדים

בכלל (אם כי רלוונטי גם לפה כמובן).

בנתיים אני כן יכול לומר ובמלוא הזהירות הנדרשת, שנתקלתי בתופעה הבאה:

תחת שני כותרים שבימים אלו עושים אצלי שעות נוספות במערכות ואלו witcher 3 וגם Wolfenstein the new order,

witcher כותר מ- 2015 ו- wolfenstein כותר מ- 2014, עולה תמונה מעניינת, והיא כי על המעבד 2500K המומהר,

נדרשים בממוצע כ- 35% CPU עבור witcher, וכ- 25% עבור wolfenstein. מה שאומר ששניהם אמורים לרוץ היטב גם

על המעבד "חצי", קרי זה עם שתי הליבות. לפחות מתמטית זה אמור.

במחשב החלש יותר עם ה- G3260, ראיתי שה- CPU בכותר witcher נמצא טיפוסית בין 50-70 אחוז, מה שאומר שגם

הכותר הזה מותאם לעבודה על שתי ליבות, והאמת שאותי די הפתיעה.

יש בליבי תחושה מקדמית מקננת, שסטיגמה אצל מרביתנו בתחום, והיא שעבור גיימינג טוב ועבור כותרים מודרניים אנו

זקוקים למעבד 4 ליבות חזק כמינימום (לפני שבאמת ישבנו לבדוק זאת) הינה סטיגמה לא בהכרח מבוססת, ויש מצב

שנופתע, כך שמרבית הכותרים תוכננו לעבוד בכלל על 2 ליבות ואנו לא ממש יודעים זאת, וש - 4 זה אקסטרא נחמד

אך אינו מחייב. 

התזה הזו צריכה בהחלט (כדבריך) להיבדק ולהיבחן, ואשתדל לבצע שכזו בהזדמנות הקרובה שאוכל לכך.

בכל אופן בבדיקה מאד מקדמית כן יכול לדווח, שעושה רושם לפחות ש- witcher הוא אינו כותר שמחייב מעבד חזק יותר

ממעבד 2 ליבות מודרני, שכן הוא רץ על 50-70% CPU utilization ברקע. אולי צריך לאתר מקרים של הרבה action בו

זמנית על המסך ואז להתבונן ב CPU usage, ולכן כרגע מה שהנני מתאר הוא על סמך בדיקה מקדמית וחלקית בלבד.

פורסם

@nec_000

כך.

שטרודל ואז מיד מתחיל להקליד את שם המשתמש.

פורסם
  • מחבר

@StavBN

תודה רבה איש יקר - זה עובד :beerchug:

פורסם
  • מחבר

כמה עדכונים מעניינים לבנתיים שהם פועל של מס' בדיקות (ועוד משהו פוקח עיניים לקינוח).

ראשית הותקן הכותר Wolfenstein the new order במחשב של הילדה המדובר בשרשור זה, על מנת לבדוק מה קורה

עימו בשני רבדים: הראשון מה לגבי ה- cpu utilization, משהו ששאל shopin אתמול ורציתי לנצל ההזדמנות לבדוק אותו

בכותר האמור במחשב זה. והשני, בדיקת ה- FPS ורמת הגרפיקה שמסוגל לה המאיץ GTX650ti על הכותר.

אז נתחיל מה- cpu, הבדיקה היא על חלקו הראשון של הכותר, פרק 1, הטיסה במטוס המפציץ וההתרוצצות בו על מנת

לייצבו משריפות והתרסקות (והנה עשיתי פרסומת עקיפה ופיתחתי תאבון... או כך הנני מקווה). כבר בחלקו זה של הכותר

ניתן לשים לב, כי ה- CPU נמצא ב 100% כמעט כל הזמן, ויורד מערך זה לרגעים קטנים פה ושם. מה שנקרא, הכותר

מציף את המעבד ולכן יש מקום להנות ממעבד חזק יותר. מדובר בכותר של bethesda המונע עד ידי המנוע

הגראפי ID tech 5.

עדיין ולמרות שה- CPU היה תקוע על 100% כמעט כל הזמן, הכותר זז חלק ללא גמגומים או קרטועים, כאשר המאיץ

הגרפי היה מסוגל תחת הרמה Hi לתת באזור 35-50FPS, מה שנקרא מסונכרן 30, אך בכותר ספציפי זה ולהבדיל

מכותרים אחרים שדיברנו עליהם פה בשרשור, זה נראה ומגיב לא חלק ולא נעים. מה שאומר ש- 30 של פה זה לא ה 30

של שם, כל מנוע אפליקציה ותכונותיו הוא. ולכן ההגדרות הורדו על מנת למצוא נקודת ייצוב מקובלת, ונמצא כי תחת

הגדרות mid נמצאת הנירוונה והכותר חזר לנוע חלק ומסוגל לעמוד באזור 60FPS מרבית הזמן. לטעמי זה הרבה פחות

קשור למספר אמפירי זה או אחר ויותר קשור לתחושה/חוויה אנושית - כמה מגיב חלק או לא.

שכן בכותר זה 30 זה no go, בשעה שישנם כותרים רבים אחרים שבהם זה בסדר גמור.

כותר זה הוא משנת 2014, קרי לא ממש ישן אך גם לא ממש חדש.  להערכתי עמדו לנגד מפתחיו דרישות למינימום שתי

ליבות במעבד מודרני, שכן לראיה זה עובד איתן בסדר כפי שצוין ולמרות הצפת המעבד, אך סביר להניח שרצוי יותר משתי

ליבות באם מבקשים (כנראה) לחלץ עוד את אותם כמה פריימים אחרונים לשניה, או לפחות להותיר מספיק יתירות לכל

צרה שלא תבוא באמצע הכותר.

מבחינת מאיץ גראפי, הכותר מאפשר מנעד מאד רחב של הגדרות וככל הנראה יתאים למאיצים החל מחלשים מאד, אפילו

יותר חלשים מה GTX650ti, ויכול גם להנות ממאיץ חזק יחסית כדוגמתו של ה- 390 (שבמחשבי הראשי), בו ניתן לשים

את כל ההגדרות על Ultra וזה תקוע על 60FPS פיקס כל הזמן. (הכותר אינו עובר מעל 60 אם זו השאלה, המנוע של

האפליקציה מסונכרן לתדר הזה כהתאמה ל- V-sync נרצה או לא נרצה, ולא ניתן לקבל אף פעם מעל 60 גם אם מבטלים

v-sync).

מנצל ההזדמנות לספר למי שאוהב את הג'אנר (אני מאד), משום שזה כמו להיות בתוך סרט קולנוע איכותי של אמצע

המאה שעברה כדוגמתו של "הנשרים פשטו עם שחר" (למי שזוכר) אלא שהפעם אתה הוא גיבור העלילה, אתה הוא

זה שמייצר את כל האקשן והפתרון הטכני לכל בעיה. הכותר (לטעמי) הוא עם גרפיקה מרהיבה מאד למרות השימוש

במנוע גראפי קצת מיושן (במונחים של היום) ולמרות שהושק לפני שנתיים. כדי לייצר גרפיקה טובה זה הרבה יותר

תלוי בעבודה של הגרפיקאים בשלב הפיתוח, והרבה פחות תלוי במנוע הגראפי עצמו, ולכן התוצאה (לטעמי) היא פשוט

תענוג אחד גדול. 5 כוכבים בסולם שלי לפחות, מבחינת תסריט, עלילה, בימוי, והפקתו של הפרויקט.

לינק לטריילר:

https://www.youtube.com/watch?v=rE1FAdw2P2M&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DrE1FAdw2P2M&has_verified=1

ועוד טריילר אחד מרשים אולי יותר:

https://www.youtube.com/watch?v=FYLu6bMGwYU

ועכשיו לקינוח אקסטרה:

בנתיים מפה לשם ניצלתי את הסופ"ש ושדרגתי את כל המחשבים בבית (שטרם עברו לשם), למערכת חלונות 10. דבר

שמאד מעניין נמצא הוא, כי הרצת סרטים וסביבת הדפדפנים עובדת באופן דרמטי יותר טוב, נכון, וחלק לעומת חלונות 7.

להלן דוגמא:

כאשר היתה מותקנת מער' חלונות 7, הרצת סרטים ביוטיוב כבדים ב- 4K, גרמה ל- frame drops וחשבתי שרק במחשבי

החזק יש מספיק מיץ בכדי להריצם חלק (או שמתחייב מאיץ גראפי חיצוני למעבד). אך מסתבר שמרגע שעל המחשבים

החלשים יותר הותקנה מערכת הפעלה 10, פתאום הכל עובד מושלם וחלק באופן מעורר השתאות עם אפס frame

drops, כולל בנצ'ים של html 5 בדפדפנים שלפתע השתדרגו פלאים, כך שאפילו במחשב שאין בו מאיץ גראפי כלל, אלא

עורך שימוש במאיץ המובנה זוטא במעבד G3260, הכל נהיה פיקס. המסקנה המיידית היא, שלא היתה כל בעיה בכח

חישובי בדפדפנים, גם לא במחשבי G3260 מחוסרי מאיץ גראפי, אלא הבעיה נפלה על תכנות לוקה בחסר בסביבה

הזו תחת מערכת ההפעלה חלונות 7.

לאחר שראיתי זאת הבנתי, שכנראה לא יהיה כל צורך במאיץ הגראפי GTX650ti במחשב ה- HTPC של אשתי, שכן עתה

עם חלונות 10 המאיץ "העלוב" שמובנה במעבד G3260, כבר מצליח להניע את סביבת ה- destop של מערכת ההפעלה

לרבות הדפדפנים, כך שאלו זזים מרשים וחלק. מדהים עד כמה השיפור בחלונות 10 מורגש על פני חלונות 7 בחומרה

חלשה. ואם כך המשמעות היא, שכנראה בהמשך הדרך ואחרי שינחת אצלנו ה- HD7870, הכרטיס GTX650ti לא יידרש

"לעבור דירה לבית אבות", והוא ייהפך למובטל. ואז תשאל השאלה - מה נעשה עימו ?    כבר לא נותרו עוד מחשבים שצריכים מאיצים אצלי בבית, ואם כך נצטרך למצוא לו בית אחר. אולי תרומה לקרוב/חבר, ובמקרה הכי גרוע - ניתן אותו

(בכמה גרושים) לחבר פורום אחר, שנמצא במצוקה גראפית במחשב דרג ג'.

פורסם

זה קצת כמו להשוות HDD גוסס 3TB שתקנה ב100 שקל מול SSD 2TB שתקנה ב3 אלף

פורסם

תגידו, איך יכול להיות שהכרטיס שברשותי, די ישן וחלש( ככה הנחתי לפחות) GTX 745  מריץ לי משחקים על ULTRA?? ממש מוזר ... Battlefront, Dom, Sims4 Unrael.  את כל אלה הצלחתי להריץ על Ultra! כבר חשבתי לשדרג ל1060 השאלה האם אני בכלל צריך?? בבקשה תסבירו לי מה קרה פה שכרטיס מn2012 מריץ משחקים מ2015??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים