רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,481 דיונים בפורום זה
-
בשנת 2016 כל המידע שלנו נמצא ברשת, בין אם זה בתוך הרשתות החברתיות, בענן, ובין אם במקומות שלא היינו מודעים לכך שהם זמינים גם לאחרים. המדריך הבא יסביר לכם כיצד לוודא שהפרטים הרגישים שלכם מאובטחים כראוי בשנת 1996 צפינו את העתיד שבעוד 20 שנה מאיתנו כעתיד שבו יש יותר מכונות מאנשים. חסידי הקונספירציה אף צפו את הימים הללו כימים השחורים בהם המכונות יקחו פיקוד על העולם וינהלו אותנו ולא ההפך. ובכן, העתיד מעט שונה ופחות מבהיל, אך הצדק נמצא בעיקרון – הטכנולוגיה לא רק תרמה אלא גם הזיקה. ככתב באתר מחשבים וטכנולוגיה, מיותר לציין שיש בי את כל האהבה עבור הטכנולוגיה והתקדמותה. אך אני סבור שכדאי מאוד להכיר את הטכנולוגיה הזו ולמימדים אליה היא מתפתחת, כי לא תמיד היא תיהיה שם לטובתינ…
-
- 2 תגובות
- 18.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, וברוכים הבאים לדיון השאלות הנפוצות - FAQ פורום רשתות ואינטרנט את דיון ה FAQ הקודם של הפורום, ניתן למצוא כאן מטרת הדיון הזה היא לרכז מידע ולתת מענה מהיר לשאלות נפוצות בנושאי הרשתות והאינטרנט הנידונים בפורום שלנו. בין אם מדובר בהגדרת נתבים, פרטי ספקיות האינטרנט, או כל מידע אחר שיכול להיות רלוונטי לציבור באי הפורום. הדיון הזה נמצא תחת בניה ושיפור מתמידים, אם יש לכם הצעות, קישורים שימושיים, קישורים שבורים או מידע שגוי שברצונכם לדווח עליהם, מידע שחסר לכם/לדעתכם - אתם תמיד מוזמנים לפנות אלינו ולהציע הצעות לשיפור. הדרך המועדפת ליצירת קשר עם אחראי פורום רשתות ואינטרנט, היא באמצעות הודעות פרטיות במערכת האתר. דרכים ליצירת קשר עם שאר חברי צוות האתר השונים, ניתן למצוא כאן…
-
- 4 תגובות
- 117.3k צפיות
-
-
ברוכים הבאים לפורום רשתות ואינטרנט להזכירכם - כמו בכל הפורומים במערכת האתר שלנו, ובמסגרת רצון לשמור על רמת דיון גבוהה, הוחלט על קיום מספר חוקים שעל כל משתמש לדעת וליישם. אנא הקדישו מספר דקות לקריאתם ולהבנתם, בכדי לחסוך אי-נעימויות מאוחר יותר. לחצו כאן לקריאת חוקי הפורום לדיון השאלות הנפוצות של הפורום: ריכוז מידע ותשובות לשאלות נפוצות - FAQ רשתות ואינטרנט (מומלץ ורצוי לעבור על הדיון הנ"ל לפני ששואלים שאלה בפורום, רוב הסיכויים שהתשובה כבר קיימת במאגר)
-
- 0 תגובות
- 80.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מערכת מאש לאינטרנט טוב בבית אני חשבתי על דקו x20 או x50 מה מומלץ? יש משהו יותר טוב? יש לי עכשיו דקו m4 והמהירות אינטרנט שלי זה 1000והWi-Fi אני מקבל רק מהירות 400 מהירות
-
- 10 תגובות
- 256 צפיות
- 2 followers
-
-
הי, מתלבט בין שניהם, הוט קורץ לי יותר, אבל הקטע, זה שיש להם שם💩 איך התשתית שלהם היום? , יש למישהו את החבילה הספציפית הזאת ויכול להמליץ? אני צריך כמה שיותר מהיר, אבל אם תגידו שעדיין לא כדאי להתקרב אליהם, אז אקח בזק.. תודה
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
- 2 followers
-
-
מחפש לרכוש ראוטר במקום לשלם 20 ש"ח שכירות. מחובר דרך גילת טלקום עם תשתית בזק ב 1GB. שוכר את הראוטר שלהם ב 20 ש"ח לחודש. תומך WIFI6. הם מציעים לרכוש אותו גם ב 350 ש"ח. זה הקישור למפרט של הראוטר שלהם. https://gilat-telecom.co.il/wp-content/uploads/2025/01/CDATA-XPON-ONU-FD614GS3-R8504GE-2WIFI6AX3000-1POTSdatasheet-v4.0-2.pdf האם יש ראוטר אחר מומלץ? בטווח מחירים דומה? אני עובד מהבית ולראוטר מחוברים 3 מחשבים נייחים כך שצריך ראוטר עם לפחות 4 כניסת LAN . שיתמוך גם במעבר לחברות אינטרנט סיבים אחרות בעתיד? כגון פרטנר, סלקום וכו'? תודה מראש לכל העוזרים?
-
- 1 תגובה
- 397 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מצטרף לרשת סיב אופטי במהירות 600M. אני אקבל מתאם סיב. אני רק צריך להביא ראוטר משלי. מה שחשוב לי שתהיה לי שליטה ואני אוכל לכבות ולהדליק את הWIFI מתי שאני רוצה. אני רוצה שיהיה מכובה רוב הזמן ואני עדיין אוכל לחבר אינטרנט למחשב / לסטרימר עם כבל רשת אבל שתהיה לי את האפשרות מדי פעם להפעיל WIFI וככה להתחבר לאינטרנט. יש כזאת אפשרות?
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 3 followers
-
-
מחפש ראוטר במקום ה be צריך שהוא יהיה גם מודם? יש דגם מומלץ? צריכים להתחבר לו 3 סוויצים מה שbe לא מסתדר ומגביל מהירות.
-
- 1 תגובה
- 255 צפיות
- 1 follower
-
-
כיום יש לי אינטרנט סיבים של פרנטר 300 מגה. ראוטר קיים: D-Link Dual Band AC DSL-G256DG. הוא די ישן. המהירות כן נתמכת, אבל לפעמים אני סובל מניתוקים קלים ל-WIFI (גם ליד הראוטר) ובחדרים מרוחקים, גם עם מגדילי טווח פשוטים (של שיואמי), האינטרנט די זוחל. שאלתי היא - אם אחליף ראוטר למשהו יותר חדש, האם זה יסייע לי בהפחתת הניתוקים ובהגדלת הטווח? אם כן, אשמח להמלצה לראוטר טוב בטווח של 300-200 ש"ח. הצרכים שלי הם בסיסיים, סטרימינג ב-4K, שיחות וידאו.
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
- 2 followers
-
-
אשמח למישהו עם ידע או ניסיון או שניהם שיכול לכוון לקניית ראוטר סלולארי טוב שישפר לי את הקליטה ושתהיה יציבה עד עכשיו אני משתמש בנתב אלחוטי נייד דרך הסמארטפון
-
- 1 תגובה
- 258 צפיות
- 2 followers
-
-
התחברתי דרך 019-unlimited לסיבים האופטיים עם ראוטר ASUS RT-AX53U הכל עובד חלק חוץ מכתובת ipv6 שהראוטר לא מקבל. הקושחה עודכנה וניסיתי את כל הגדרות ה-ipv6 שיש בראוטר. ב-019 אומרים שאצלם אין מה להגדיר ולא מסרו שום מידע נוסף. למישהו היה נסיון עם מקרה דומה? תודה
-
- 0 תגובות
- 124 צפיות
-
-
שבת שלום לכולם, ברשותי 2 מחשבים ניידים בבית שעשיתי להם שיתוף ברשת. שאני מנסה להתחבר לתיקיה ששיתפתי ברשת הוא מבקש ממני סיסמה ושם משתמש (תמונה מצורפת) (כנ"ל לגבי 2 המחשבים הוא מבקש ממני משתמש וסיסמה בשניהם) לא הגדרתי שום דבר שעשיתי שיתוף ברשת,איך אני יודע מה השם משתמש והסיסמה שלי? *********בעיה נפתרה*********
-
- 0 תגובות
- 204 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני עובד מהבית ואנחנו שוקלים לעבור לקראוון נייח שאין בו וייפי. אני צרמל אינטרנט יציב ומספיק לשיחות זום ללא הפרעות. אני שוקל לקנות נתב 4g (משהו כזה) ולחבר לו סים נוסף של אותו מספר שיש לי בטלפון. מה דעתכם? אם בטלפון הצלחתי לקבל 15mb מהירות גלישה, עם הראוטר אקבל יותר? או שהאנטנות הם רק בשביל המכשירים הקולטים ולא בשביל לקלות את הקליטה לאנטנה הסלולרית? האם אצטרך לשלם על עוד קו אם אני משתמש ב2 סימים תחת אותו מספר? אשמח לדעות ועצות. תודה.
-
- 5 תגובות
- 529 צפיות
- 3 followers
-
-
שלום עברתי לחברת תקשורת אחרת, חיברנו ראוטר חדש וקראנו לרשת בשם של הרשת הקודמת, ניסינו להתחבר לראוטר, מאז המחשב שלי לא מוכן אפילו למצוא את הרשת שלו. גם שהכנסתי את הפרטים ידנית וגם כששיננו את שם הרשת, זה לא שיכנע את המחשב והוא לא מוכן להסתכל עליו. לראוטר הישן הוא מתחבר כמובן… וגם לראוטר החדש הוא מתחבר עם כבל רשת, רק את הוויפי הוא לא מוצא… כל שאר המחשבים כן מתחברים. הראוטר הוא של הוט מובייל (hot box 5 (2)). איפסתי במחשב הגדרות רשת ואיפסתי את הראוטר. העברתי לתמיכה טכנית, שם אולי המקום
-
- 1 תגובה
- 292 צפיות
- 1 follower
-
-
השרת שלי עם cyberpanel מציג שגיאה בכניסה לדף הניהול שהדף לא מאובטח… חזרה לחוף מבטחים וכו, אבל בדפים של האתר זה לא מופיע. מה עושים עם זה? זה הקישור, אם זה משנה www.stamandsefer.co.il:8090
-
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, בהנחה ויש לי ראוטר פשוט בבית בלי אפשרות mesh, האם חיבור ראוטר נוסף מדגם אחר או זהה בכבל רשת בחדר אחר יטפר לי הגדלת טווח של הwifi הביתי?
-
- 1 תגובה
- 174 צפיות
- 2 followers
-
-
היי חברים, אני מחפש ראוטר סלולרי שיעבוד עם SIM במקום חיבור לאינטרנט רגיל. ממה שראיתי ראוטרים של 5G מאוד יקרים, אז אני מתלבט איזה רוטר ל 4G לקחת. ראיתי כמה של TP LINK, יש דגם אחד שיש בו רק 2.4GHZ, ויש דגם נוסף שיש בו גם רשת 5GHZ. האם זה משמעותי בראוטר כזה בכלל שעובד על SIM? יש טעם להוסיף על ראוטר כזה? זה לדוגמה שכולל גם 5GHZ: https://ksp.co.il/web/item/32798 TP-Link Archer MR200 Dual Band 4G LTE 750Mbps או פשוט יותר שיש בו רק 2.4GHZ: https://ksp.co.il/web/item/126772 או שיש המלצה לראוטר אחר עדיף מאלה ? תודה !
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
- 2 followers
-
-
היי יש לי בעיה מעצבנת עם האינטרנט.. עדכנתי את הגירסת קושחה האחרונה של הראוטר שלי RT-AX88U Pro מאז בכל טווח של עד שעה ואפילו פחות האינטרנט מתנתק לגמרי במחשב הספציפי. בכדי להתחבר מחדש אני צריך לעשות ריבוט / לנתק את הכבל רשת ולחבר מחדש עד הניתוק הבא.. ממה זה נובע? איך פותרים את זה?
-
- 15 תגובות
- 745 צפיות
- 3 followers
-
-
שלום אני משתמש מייל וואלה וגם outlook 2019. בוואלה בהודעה למטה אני לא יכול להוסיף תמונה, אני רק מצרף קבצים תמונות. שאני רוצה בוואלה לישלוח למייל outlook 2019 בהודעה שיראו תמונות. אבל ב-outlook 2019 פותח מייל שלי וניפתח חלון יש רק מצורפים קבצים תמונות קטנות. ולא מקבל בהודעה מחתחת למטה אין תמונות. אני יכול ב-outlook רק ליפתוח קובץ מצורף תמונה זה ניפתח לי קובץ JPG תמונה גדולה ועכשיו ב- outlook 2019 אני פותח חלון קטן ליכתוב הודעה ופתחתי תוכנה "צייר" ופתחתי תמונה עושה "גזור" ועברתי לחלון outlook למטה בהודעה עושה "הדבק" בהודעה יש תמונה גדולה. אני שולח למייל וואלה. בוואלה קיבלתי מייל מ-outlook ולמטה בהודעה אני כן רואה הודעה תמונה גדולה. ואח"כ בוואלה אני לוחץ "שלח אל" אני רואה ל…
-
- 2 תגובות
- 373 צפיות
- 1 follower
-
-
hi I have an issue with my Intel(R) Ethernet Network Adapter E810-XXV the issue from the event log: The network interface "Intel(R) Ethernet Network Adapter E810-XXV-2 #4" has begun resetting. There will be a momentary disruption in network connectivity while the hardware resets. Reason: The network driver detected that its hardware has stopped responding to commands. This network interface has reset 2 time(s) since it was last initialized. my system is : OS Name Microsoft Windows 10 IoT Enterprise LTSC Version 10.0.19044 Build 19044 System Manufacturer Supermicro System Model Super Server System Type x64-based PC SMBIOS Version 3.2 BaseBoard Product X11DPG-QT BaseBo…
-
- 1 תגובה
- 3.9k צפיות
- 3 followers
-
-
היי מנסה להיכנס לגימל ומקבל הודעת שגיאה 403 “מצטערים אין לך גישה לדף הזה “ זו ההודעה שאני מקבל לטלפון בפלאפון אני מצליח להיכנס לגימל ,במחשב לא יש פתרון? תודה
-
- 7 תגובות
- 403 צפיות
- 1 follower
-
-
בארון התקשורת של הבניין יש גם DVR שעלי לחבר לאינטרנט. אני רוצה לחבר מפלג מאחת לשנים + SFP כדי שיהיה לי חבור לDVR. השאלה מהי הדרך הטובה ביותר לזהות את החיבור שהולך לדירה שלי
-
- 0 תגובות
- 189 צפיות
- 1 follower
-
-
היי. יש ברשותי את הציוד הפרטי הבא: ASUS RT-AX53U AX1800 D-Link Gigabit Media Converter DMC-G01LC ZXA10 F601 בעבר הייתי מחובר לסיבים דרך בזק עם הציווד הפרטי שלי (מתאם של DLINK, ראוטר של אסוס). עברתי לפרטנר במצבע דרך העבודה, שכולל ראוטר ללא עלות ובמחיר טוב יותר למהירות גבוהה יותר. קיבלתי מהם את הראוטר הזה: FGA2233PTN החיבור הוא GPON. רציתי לחבר את הראוטר הפרטי, דיברתי עם פרטנר, שלא כל כך ידעו מה לענות לי. הגדרתי את הראוטר (ASUS) עם שם המשתמש והסיסמא. חיברתי גם דרך המתאם של DLINK וגם של ZXA (שתומך GPON). בשני המקרים לא הצלחתי לקבל אינטרנט. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 487 צפיות
- 2 followers
-
-
מפה סכמטית של הדירה למטה. יש ראוטר של בזק במיקום המסומן באדום. הראוטר מחובר בכבל לטלוויזיה, XBOX ולמתאם להעברת רשת על קוי חשמל. מתאם נוסף נמצא בממד ומחובר לראוטר נוסף שמספק רשת למחשבים בממד. הקליטה בחדרי השינה מאוד חלשה, chromecast audio שנמצא שם מצליח לשדר מוזיקה, אבל נסיון לעבוד עם לפטופ בחדרי שינה לא מספק קליטה מספיקה. אני מעוניין לשפר את הקליטה בחדרי שינה. אפשרות אחת - תוספת נקודה על גבי רשת חשמל - אבל אני עושה שימוש בשקעים שם ואין לי ממש שקע פנוי בלי מפצל עליו. בעיה עיקרית - דירה שכורה. יש כבלים של hot להעברת טלויזיה לחדרים, אבל השקע המתאים ליד הראוטר פגום. בעיה נוספת - כל נסיון למשוך את הכבלים שבקירות נתקע - הם לא זזים. …
-
- 2 תגובות
- 507 צפיות
- 2 followers
-
-
בזק עושים עכשיו מבצע אינטרנט 5 ג'גה.השאלה היא עם הכרטיס רשת שלי תומך עד 1גיגה (1000 מגה) האם אפשרי בכלל להצטרף למבצע הזה ? יש לי מחשב INTEL NUC עם כ.רשת הנתונים הבאים: Intel® Gigabit Ethernet Controller I219-LM The Intel Gigabit Ethernet Controller I219-LM supports the following features: Compliant with the 1 Gb/s Ethernet 802.3, 802.3u, 802.3z, 802.3ab specifications Multi-speed operation: 10/100/1000 Mb/s Full-duplex operation at 10/100/1000 Mb/s; Half-duplex operation at 10/100 Mb/s Flow control support compliant with the 802.3X specification as well as the specific operation of asymmetrical flow control defined by 802.3z VL…
-
- 4 תגובות
- 900 צפיות
- 2 followers
-