ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,296 דיונים בפורום זה
-
שלום רב לחברי הפורום. את הדיון הזה אני פותח לאחר עליה מדאיגה במספר הפוסטים כאן בדיוני עזרה שונים למשתמשים, בהם מספקים משתמשי הפורום מקורות לא אמינים ומזויפים להשוואות של מוצרי חומרה כגון מעבדים, כרטיסי מסך וזיכרונות. השוואות חומרה על קצה המזלג נכון לעת זאת בעידן המדיה הכתובה והמצולמת, עריכת השוואות של חומרה היא דבר שבשגרה לאלו שמנהלים אתרים וקהילות שעוסקות בכך. גם HWzone נמנה בין האתרים השונים בעולם ככזה בעל יחסים עם חברות גדולות של חומרה דוגמת אינטל, AMD ו-NVIDIA לצורך אספקת ביקורות מוצרים. רבות מהמדיות השונות ברחבי העולם נמצאות בקשר ידידותי עם שלל יצרניות על מנת לקבל מוצרי חומרה לביקורות ולדאוג לספק אותן בזמן ולקהל כזה או אחר. לעיתים,…
-
-
- 8 תגובות
- 22.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לחברי הפורום היקרים, מפאת מחסור בגלריה עדכנית לתמונות של מערכות מחשב באופן בלעדי החלטתי להרים את הכפפה ולפתוח תרד גלריה למטרה זו. עד כה נעשה שימוש בגלריית הקירורים בפורום קירור שייעודה שונה - הצגת הקירורים שלכם. גלריה זו מוקדשת למחשבים שלכם ולמחשבים הנבנו בעזרת משתמשי הפורום, שכוללים את החומרה, סידור הכבלים והמודינג שלכם ביחד. כל מה שקשור לקירורים מקומו בגלריית הקירור מספר כללים שכדאי לעקוב אחריהם לפני פרסום בגלריה לטובת הכלל: תמונות בתנאי תאורה סבירים, שנבין מה רואים ונוכל להתרשם מהמערכות! נא להעלות תמונות בגודל שלא יעלה על 640X480 או thumbnail המוטמעות בהודעה, לא קישורים כי רובנו פשוט עצלנים. מקומות מומלצים להעלות תמונות אליהם: אימג'שאק imgur מומלץ להוסיף ל…
-
-
- 738 תגובות
- 844.5k צפיות
- 3 followers
-
-
בתקופה האחרונה, אנו ערים למספר גדל של בעלי עניין הקשורים לחנויות מחשבים בארץ שפועלים בחסוי וגם בגלוי בכדי לספק המלצות למפרטי מחשב בתמורה לטובות מצד העסק. אנו רואים בחומרה רבה המלצות של משתמשים שיש להם קשר לבעלי החנויות השונים על גבי הפורום. משתמשים אלו יורחקו לאלתר בעת גילוי בעלות העניין שלהם במידה ואין הם הצהירו על כך ומתנהגים על פי חוקי הפורום. הנה החלק הרלוונטי מהם להזכירכם: בעלי ועובדי חנויות או חברות: על מנת לשמור על אובייקטיביות ועל חובת הגילוי הנאות, כל אדם העובד בחברה כלשהי העוסקת בתחום המחשבים (חנות/יבואן/מפיץ וכדומה), מחויב להזדהות בפורום כנציג החברה בכל נושא הקשור לחברה זו או למוצר כלשהו שהיא מוכרת, מפיצה או משווקת. חל איסור מוח…
-
- 0 תגובות
- 35.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב לכל משתתפי הפורום היקרים, וברוכים הבאים לפורום מפרטי מחשב. אם אתם מעוניינים לרכוש מחשב חדש אבל אתם לא כ"כ מתמצאים בתחום ואתם זקוקים לעזרה, או שיש בידכם מפרט מחשב מוכן ואתם מעוניינים בחוות דעת לפי פרמטר מסוים ולשפור, תוכלו תמיד להגיע לכאן - לפורום מפרטי מחשב. זהו הפורום המתאים בשבילכם- משתתפי הפורום האחרים ישמחו לעזור לכם כמה שיוכלו ועד כמה שניתן. לפני שאתם פותחים דיון חדש, קראו את הכללים הבאים בדגש על כותרת עניינית ותשובות לשאלון שבתחתית. מלבד העובדה שהם יוצרים סדר בפורום, הם נועדו על מנת להקל על בוני המפרטים וכדי שתקבלו את המפרט הטוב ביותר עבורכם. כותרת הדיון נא לציין את סוג המחשב, מטרתו ואיזור המחיר. לדוגמה…
-
- 0 תגובות
- 157.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקלים. חריגה עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (בעיקר למשחקי עולם פתוח, משחקי תפקידים ומודינג), ושימוש באבלטון לייב/תוכנות להפקה מוזיקלית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות ראשונה, כמובן שמעדיף כמה שפחות רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…
-
- 0 תגובות
- 26 צפיות
- 1 follower
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=zC2ThyE2UPg לכאורה אני עדיין חושב שכל נייד לגופו ...
-
- 2 תגובות
- 96 צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקלים. חריגה עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (בעיקר למשחקי עולם פתוח, משחקי תפקידים ומודינג), ושימוש באבלטון לייב/תוכנות להפקה מוזיקלית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות ראשונה, כמובן שמעדיף כמה שפחות רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…
-
- 0 תגובות
- 107 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם ראשית רציתי לציין ש- A10 האלוף - עזר לי מספר פעמים לשדרג את המחשב - ותמיד כל שדרוג היה מוצלח מאד. זה המפרט שיש לי כרגע. - צירפתי תמונה. כרטיס המסך ששהוספתי לפי המלצאתו של A10 - שהוא אכן שקט מאד וגם מצוין - Gigabyte GeForce GTX1660 SUPER GV-N166SD6-6GD לאחר מכן החלפתי ספק כוח כמובן לפי המלצתו של A10 : CoolerMaster MWE 650W 230V-V2 80+ Bronze אני משתמש במחשב בין היתר לעריכת תמונות בפוטושופ והמחשב עובד מצוין. אבל - מאז שהוספתי את כרטיס המסך יש לפעמים רעש קל ומעצבן מהמחשב -כמו נחירות קצרות בתדר קבוע - לפעמים זה מפסיק ולפעמים זה חוזר. זה תלוי לפי מה שנראה לי בטמפרטורה החיצונית. לכן - הוספתי למחשב 2 מאווררים שנושפים על כרטיס המסך - יש כזה מתאם שמתחבר למארז - …
-
- 4 תגובות
- 219 צפיות
- 2 followers
-
-
היי חברים שלום רב אני רוצה להתחדש כבר במחשב חזק לפתיחת תוכניות בנייה בפורמטים של DWG, REVIT, מריץ פוטו- שופ ועריכת ווידאוי. סך הכל מחשב יחסית חזק שיכול לרוץ מעבר עם זיכרון של 1 טרה. חשוב לי שיהיה לו חיבור לשני מסכים על מנת שאוכל לקבל תצוגה רחבה או לחילופין להציג ליושבים במשרד תצוגה שונה בין המסכים. המחיר כולל הרכבה. אשמח גם להמלצות למסכים עם זורע בגודל 27-32 אינץ. תודה תודה תודה לכל העוזרים. פעם קודמת הרכבתם לי משהו שהחזיק לי 8 שנים בכיף, אז תודה.
-
- 0 תגובות
- 87 צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש מחשב נייד לאשתי לעבודה משרדית וורד וכד׳ ללא צורך בוינדוס תוכנות אלא אם כן זה מגיע בחינם, תקציב עד 2,500 לא חייב להשתמש בכולו. לא מחפש מפלצת משהו שנוח לעבוד איתו קל לא כבד ומגושם. איכותי ופשוט. גודל סטנדרטי של מחשב נייד כמדומני 15.6. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 141 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 500-600 שקלים, אפשר חריגה, אבל בגדול מעדיף בפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אמור להריץ שרת לינוקס עם כמה שירותים בסיסיים (גיבויים, אחסון וכו'), אפילו מתכנן לא לשים תצוגה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעוניין במחשב מיני קטן כמו NUC או מחשב מיקרו כמו Dell Optiplex Micro 7. האם האם יש …
-
- 1 תגובה
- 145 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום מבקש המלצה למיני פיסי בעל יכולת להריץ סרטים מהרשת ב 4K ,תמיכה בשני מסכים וחשוב שיהיה שקט תקציב עד 4000 ש"ח תודה רבה רוני
-
- 9 תגובות
- 4.4k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד עם מסך מתהפך מעבד חזק אני רוצה ללמוד עיצוב גרפי ואתרים אז אני צריך מעבד חזק מה אתם ממליצים איזה מחשב איזה חברה? וגם רמקולים חזקים צריך מעבד Intel
-
- 1 תגובה
- 74 צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן חברים, אני מחפש לקנות מחשב וקיבלתי הצעה מחברה כלשהי, הייתי שמח אם התותחים פה יוכלו להעיף מבט כי אני לא ממש מבין בספציפיקציות כאן... מבחינת צרכים המחשב יהיה לצרכי פיתוח, מבחינת דברים כבדים אמור לתמוך בכמה אינסטנסים של IDEs, קונטיינרים של דוקר, (לא מעט טאבים בכרום בו זמנית). הייתי רוצה שגם תהיה אפשרות להריץ תוכנות עיצוב כמו Illustrator וPS בקלות אבל ממה שהבנתי צריך בשביל זה GPU וזה קצת מחוץ לתקציב שלי כרגע, אז מוכן לוותר על זה אבל הייתי שמח שתהיה אפשרות להוספה בעתיד. מה שחשוב לי בעיקר הוא שהמחשב יוכל להתחבר לדוקינג סטיישן שלי עם כבל USB-C וככה להתחבר לעכבר, מקלדת, מסכים, כבל רשת, usbים למינהם וכו'... ממה שהבנתי לוח האם בהצעה לא תומך בalt mode ולכן לא יעבוד. התקציב של…
-
- 0 תגובות
- 142 צפיות
-
-
שלום חברים, מזמן לא הייתי פה... יש לי Minix MINIX NEO Z64 בן כמעט 8 שנים שמחובר לטלויזיה "טיפשה" ומשמש כסוג של סטרימר - לצפייה בשידורי טלויזיה דרך אתרי אינטרנט וסרטים ותמונות בפורמטים שונים מדיסק חיצוני המחשב כמובן כבר לא סוחב - המעבד חלש מדי לגרסאות העדכניות של הדפדפנים והדיסק (32GB) מלא ולמרות כל מאמצי הניקוי, הולך ונסתם עם כל עדכון תוכנה )-: ברור שהגיע הזמן להחלפה. הטלויזיה גם היא זקנה ואני מקווה להחליף אותה בטלויזיה חכמה חדשה בקרוב ואת זו להעביר לחדר השינה - גם שם אצטרך סוג של סטרימר לצפיה במדיה ממקורות שונים. ההתלבטות היא כזו : יש אפשרות לקנות סטרימר אנדרואיד TV לדוגמה GoTV+ בפחות מ-300 ש"ח , האם סטרימר כזה ייתן מענה לצרכיי מעבר לצפייה בחומר שיש עבורו אפליקציות זמ…
-
- 2 תגובות
- 837 צפיות
- 1 follower
-
-
-
לאחר 7 שנים מאז שהחלפתי מעבד-לוח-זיכרון בפעם האחרונה, גיל החומרה שלי התחיל להפריע לי קצת, הפעם, ומשום שהמארז שלי הוא כבר בן 17, החלטתי להחליף את הכל. טוב, כמעט הכל; אני שומר על הרכיבים הבאים: שני כוננים קשיחים מגנטיים, SATA, בגודל 3.5 אינטש, בנפחי 2TB ו-4TB. (הביצועים שלהם לא מעניינים אותי, ואני תמיד יכול להחליף אותם אח"כ) כרטיסים גרפיים של NVIDIA, מן הדגמים RTX 4060 וכן 1050Ti. (אלו לא כרטיסים טובים, אבל אני לא משתמש בהם לגרפיקה כלל, אלא רק להרצות ניסיון של תוכניות ב-CUDA (אני מתעסק בזה לפרנסתי). למה הכרטיס השני? משום שכך אני יכול לנסות תוכניות שכוללות תקשורת בין GPU'ים.) המחשב אותו אני מתכנן לשדרג הוא המחשב העיקרי שלי, בו אני משתמש גם לעבודה משרדית, גם לפיתוח תוכנה, ג…
-
- 5 תגובות
- 258 צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K יש אפשרות חריגה של לא יותר מ300 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג וגם עריכת תמונות ווידאו (לייטרום, דה וינצי ריזולב) (ליג אוף לגנדס, סייברפאנק, בורדרלנדס 3, באלדורס גייט 3) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע לא בעתיד מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 9\10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא עד 3,000 שקלים. חריגה קטנה אפשרית במידה ויש הצעה מאוד משתלמת. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, משחקים קלים וישנים האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במיוחד, אך שיהיה שקט במהלך צפייה בסרטים או שימוש יומיומי. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 1 תגובה
- 167 צפיות
- 2 followers
-
-
היי לכולם ! על פניו, מתברר שהפאשלה של NVIDIA עם כרטיסי המסך השולחניים מהסדרה האחרונה לא בדיוק דילגה גם על אלו שבמחשבים הניידים. אז כדאי להמתין ולראות מה המצב לאשורו ... https://www.youtube.com/watch?v=Pou_chA9FZE
-
- 0 תגובות
- 202 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, עניתי על השאלות המצורפות, אשמח לתגובות עם הסבר למה ואיזה מחשב יהיה טוב עבור הצרכים שלי. תודה רבה !
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב לבית להכול ( לא גרפיקה ) 1. מעונין גיבוי כרטיס מסך במעבד עצמו - איזה כרטיס מובנה הכי חזק כיום ? 2. לוח אם עם 5 חיבורי SATA לפחות + 4 חיבורי M2 לפחות בלי פגיעה אחד בשני 3. לא מבין כלל מה נותן לי AI במעבד או כרטיסי מסך במחשב ? אך זה בא ליידי ביטוי ביום יום ? למה צריך את זה ? 4. זכרונות 8000 שווה משהו ? 5. האם יש ל- 10GbE LAN chips איזה שימוש ? במה זה מועיל ? 6. לכל הבית יש סלולר אנדרואיד 25 סמסונג ( אם זה מועיל לדעת וקשור למחשב ) 7. לא מובן למה אני צריך במחשב WI FI 7 +אנטנות במחשב - אם הכול מגיע דרך ראוטר ? תודה למסבירים באריכות שאני יבין
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
כרגע יש ברשותי asus vivobook 14 x412f i7-10510u 1.80GHz 2.30GHz 12gb ram 500gb ssd מחשב בן 4 וחצי שנים סהכ אני מצליח לערוך בפרמייר קבצים באיכות סבירה, ברגע שאני מכניס 4K קשה לו ואני חייב לעשות פרוקסי עד עכשיו לא ערכתי וידיאו בצורה מסודרת, עכשיו אני מתחיל לעסוק בזה ורוצה שהתוכנות ירוצו בצורה טובה ולא אבזבז אנרגיה על כל מיני התאמות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? המינימום השקעה מבחינתי זה 6K, תקציב מירבי ראשוני 8K, ואם יש קפיצה משמעותית ששווה להוסיף עוד 1000-2000 אני אשים את ההוספה. כלומר תקציב מירבי סופי 10K כשאני מעדיף לא לעבור את ה8K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו …
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
- 3 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5-7K, 7 זה ממש רף עליון 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משמש לתכנות, בעיקרון זה להתחברות למחשב מרחוק 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? חשוב שיהיה בנוי טוב(כמובן ביחס למחשבים ניידים, למשקל אין חשיבות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 11 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חשיבות, גם אילת אופציה 9. מתי מתוכננת…
-
- 0 תגובות
- 300 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה על מחשב נייד לפי הפרמטרים הבאים: תקציב: עד 4,000 שקלים דרישות: יכולת עיבוד חזקה זיכרון רחב אחריות יצרן עד 3 שנים שיהיה חזק ויספיק לפחות ל- 4,5 שנים הקרובות שימושים: פוטושופ ותוכנות עיצוב נוספות גלישה אופיס תודה,
-
- 0 תגובות
- 722 צפיות
- 1 follower
-