עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by taotao,

שלום לכל הגולשים, תרד זה נועד לפירסום תמונות של המערכות שלכם, כך שכולנו נוכל להתרשם ולהנות מהן, על מנת לשמור על סדר ולמנוע תגובות מיותרות, כל תגובה שתיגרר לדיון תימחק והמגיב יקבל אזהרה בהתאם. חשוב לציין כי מטרת התרד היא פירסום תמונות בלבד, לכל הצעה או ביקורות על אחת מהתמונות יש לשלוח ה"פ למשתמש עצמו, תודה. יש לפרסם את ההודעות בפורמט הבא: קצת מידע על המערכת (המפרט בפרופיל יחסוך קצת ;D) והתמונות המצורפות ברזולוציה של 800X600 בלבד ! הדיון הקודם בנושא שמכיל לא מעט תמונות http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=348783.0 תודה לכולם, ועיון נעים.

• 231 תגובות
    • 228k צפיות
  2. Started by taotao,

בתרד זה נרכז את כלל המידע בנוגע לקירור, אם זה תוכנות שרלוונטיות לבדיקות ועוד. תוכנות לניטור טמפרטורה: Real Temp - תוכנה לניטור הטמפרטורה מתאימה רק למעבדי אינטל החל מסדרת ה-Core ועד היום . Core Temp - תוכנה לניטור הטמפרטורה מתאימה למעבדי אינטל ו-AMD. HWMonitor - תוכנה לניטור הטמפרטורה של כלל הרכיבים במחשב מעבד\כרטיס מסך\לוח אם\כוננים קשיחים ועוד. Speed Fan - תוכנה לניטור הטמפרטורה של כלל הרכיבים במחשב מעבד\כרטיס מסך\לוח אם\כוננים קשיחים ועוד, מאפשרת שליטה על מאווררים, ראו את המדריך סגולות התוכנה SpeedFan + שליטה במאווררים *שימו לב שאין ליחס חשיבות לקראית המתחים בתוכנות השונות, מתחים מודדים אך ורק עם ציוד מקצועי (לדוגמא: רב מודד). הצעות לשיפור הטמפרטורה ביצעתם בדיקות טמפרט…

• 0 תגובות
    • 20.2k צפיות
  3. שלום לכל באי הפורום כדי לייעל את השימוש בפורום, יפורסמו בסטיקי זה מאמרים ומדריכים הנוגעות בתהליך האוברקלוק ות'רדים אשר עשויים לעניין אתכם: מדריכים בנושא תוכנות ניטור, קריאת נתוני מערכת אוברקלוק וקירור מדריך אוברקלוקינג למעבדי K מדריך להמהרת המעבד (OverClocking) מדריך להמהרת כרטיס המסך קריאת נתונים CPU-Z מדריך לתוכנת ה-OCCT (אופן השימוש וסוגי מבחנים). מדריך סגולות התוכנה SpeedFan + שליטה במאווררים מדריך לשליטה על מאוורר כרטיס המסך בעזרת RIVA TUNER המדריך המלא לשימוש ב-MSI Afterburner מאמרים בנושא אוברקלוק וקירור הכל על טמפרטורות. האמת על קריאת הטמפ' הדיגיטלית במעבדי Core2Duo שבבי סיליקון: תדר, טמפרטורה, מתח ומה שביניהם …

• 0 תגובות
    • 43.9k צפיות
  4. Started by taotao,

אוברקלוקינג אוברקלוקרים חדשים? כנסו לכאן. שלום לך אוברקלוקר חדש, רוצה להמהיר את המחשב שלך בשימושיו השונים או סתם לעשות OC בשביל הספורט, קודם עליך להבין את הבסיס התחום הזה ע"י המדריכים בתרד הזה שם תלמד מושגים בסיסיים בתחום, איך לבצע את הOC (לוח\מעבד\זכרון\כרטיס מסך) והיתמודדותו והבנתו. אין מדריך שיפרט לך בדיוק איך לעשות OC ספציפית לחומרה שלך, כיוון שיש לא מעט יצרניות חומרה, כאשר כל אחת מהן עושה שימוש ומציגה את הדברים (בביוס וכו) בצורה שונה. שאלות ותשובות נפוצות: שאלה: הטמפ' של המעבד שלי לא הגיונית, מה לעשות ? תשובה: לפני הכל תוודאו שאתם משתמשים בתוכנה הנכונה, לבדיקת טמפ' של AMD רצוי להשתמש ב-Core Temp , לבדיקת טמפ' של מעבדי אינטל ממשפחת ה-CORE יש להשתמש ב-Real Temp ולוודא…

• 0 תגובות
    • 54k צפיות
  5. Started by KF,

היי, לאחר שהקירור מים שבק חיים מבקש המלצה לקירור אוויר ל5600X. אין אוברקלוק.. צריך נטו לקירור שיעשה את העבודה. תודה.

6. שלום לכולם יש לי מחשב שיש לו מעבד עם Socket 1155, ואני רוצה לקנות מאוורר למעבד חדש. חשוב לי שהמאוורר יהיה שקט, וכמו כן אני מעדיף מאוורר שהוא "שוכב", ולא הגדולים בתצורת Tower. האם יש משהו שניתן לקנות כיום בשנת 2024, עבור Socket 1155, ושגם יהיה שקט? תודה רבה

7. Started by ha,

קניתי ROG-STRIX-Z390-H-GAMING לפני כשלוש שנים ובניתי מערכת מואצת ל 4.6 עם i7-9700K. המחשב כמעט לא שימש לעבודה אלא להורדות 24/7 ומדי פעם להמרות ווידאו האסוס לא ממש הוכיח אמינות, ה M2 הפסיק לפעול לפני כשנה ואני לא מצליח לייצר RAID בביוס. בחודש האחרון הפסקתי לעבוד איתו והוא היה כבוי רוב הזמן. עכשיו כשאני מדליק אותו בימים האחרונים לוקח לו 10 דקות לעלות לווינדוס וכבר נפל לי פעמיים מ BSD... אפשר המלצה ללוח אם מתאים להאצה שיתמוך ב 9700K עם זיכרון DDR4? מעדיף לא של אסוס

8. רכשתי לאחרונה מזנון לבית שבו אני אשים את כל האלקטרוניקה. רסיבר, ראוטר וכו'. אני מתכנן לשים מאוורר בכל תא במזון ורציתי להתייעץ לגבי אופן ההרכבה של המאוורר. כל תא יהיה סגור והמאוורר יהיה arctic p9. האם אני צריך לכוון את זרימת האוויר פנימה כך שהמאוורר יכניס אוויר קר או לכוון את זרימת האוויר החוצה כדי שיצא אוויר חם?

9. Started by iveco,

היה לי גוף קירור HYPER T200 של קולר מאסטר עם תושבת פח אשפה התושבת נתקעה בלוח האם , אם אני אקח את ה HYPER 212 HALO BLACK האיכות תהיה טובה יותר ? אני מפחד כבר מהתושבות שלהם T20 תושבת נשברת T200 תושבת נתקעת בלוח האם , איך אפשר לדעת שה 212 טוב יותר ? אולי גם זה זבל סיני ? , יש ל HALO תמיכה של 210W שזה גבוה זאת הסיבה היחידה שאני רוצה לקנות את זה 150 שקל ותמיכה של 210W תמורה טובה על הנייר

10. Started by radioactive,

יש להם בכלל יבואן מסודר כרגע בארץ?

11. https://www.amazon.com/dp/B09VH14935?tag=thetechnoti03-20&th=1&psc=1&geniuslink=true 300 וואט ? קטן עליו ... עריכה: המממ עם קורט מלח. למעבדי AMD זה לא. ב - INTEL המצב טוב בהרבה. שורה תחתונה - מלך ? בספק. אחד הנסיכים ? יש מצב ...

12. קניתי T20 של COOLERMASTER האמת ? עובד מצויין טמפרטורה מעולה אבל שהסרתי את הגוף קירור כמו תמיד כדי לנקות ראיתי שיש שבר בגוף קירור זה לא שבר ששבור לגמרי פשוט נפתח באמצע איפה שלוחצים את הגוף קירור ורואים כמו דבק באמצע משהו הזוי כאילו זה הודבק לפני במפעל , נכנסתי לגוגל וכתבתי את הבעיה וראיתי מלא שמתלוננים על התושבות של קולר מאסטר T20 הפלסטיקים האלה של התושבות נשברים ממש איכות ירודה , מעניין אם אפשר לממש את האחריות על זה

13. Started by hal,

היי, יש לי את מאוורר המעבד שנזכר בכותרת. אמנם הוא ישן אך שאלתי האם הוא מתאים לתושבת AM4? תודות.

14. Started by A-10,

https://www.tomshardware.com/best-picks/best-thermal-paste או כך לפחות נטען במאמר שלעיל. לידיעתכם.

15. Started by amit14,

אהלן, יש ברשותי מעבד i7 13700 וקירור noctua nh-u14s (במארז יש שלושה מאווררי a12x25 מקדימה ואחד של 14 מאחורה..כולם נוקטואה). בזמן משחק (במיוחד בטלפילד ) המעלות של ליבות 1-8 מגיעות ל 84,79,85,78,93,95,85,81 מעלות... זה תקין?מה ניתן לעשות?

16. Started by טזמני,

שלום אני רוצה להתחיל עם oc, למעבד ולכ.מסך שלי. צפיתי בהסבר למתחילים עם המדריך ל oc, הוא ישן מאוד עם מעבדי פנטיום, אני יש לי מחשב חדש יותר: AMD ryzen r7 7800x3d RTX4090 FE רציתי לדעת איך לעשות לו OC? יש לי קירור נוקטואה די 15 לוח אם: Asus ROG strix x670e-f מה הייתם ממליצים לי בשביל יותר FPS? אני משחק במסך FHD 560hz ואני חושב שהמשחקים לא מגיעים ל 560fps. אתם מכירים מסך 720p שאולי יתן לי יותר FPS ב CS:GO 1 המקורי לא החדש. אני משחק גם SC2 עם סטפנו. אני מרגיש שהמחשב לא מספיק מהיר. אני משחק גם משחקים של אומנות אלקטרונית: רד אלרט 2, רנגייד, bf 1942, bf2, bf3...

• 0 תגובות
    • 358 צפיות
  17. היי.. מתחיל בנייה של מחשב חדש, NZXT H9 ELITE, המארז מגיע עם שלושה מאווררי RGB מדגם NZXT F120, מתכוון להוסיף עוד. בחלקו העליון של המארז יתפקדו או שאחליף אותם, מאווררי ASUS שמגיעים עם הקירור שהזמנתי ASUS reyujin iii 360. איך ואם בכלל אפשר לגרום למאווררים מחברות שונות להציג את אותם הצבעים/פולסים? אגב, קיימת במארז רכזת למאווררי RGB ורגילים... תודה מרש

18. אהלן אצלי מורכבת מערכת AIO לקירור המעבד (5800X3D), בתוך מאז מסוג Corsair 4000D. הקירור הוא Thermalright Frozen Magic 280mm. עקב מגבלת מקום במארז, הקירור הותקן בפרונט המארז, והמשאבה של הקירור נמצאת בצינורות המים ולא בתוך הבלוק כמו שאני רגיל. הקירור עובד מצוין ולא עובר 62-65 מעלות במאמץ ומשחקים, דיי שקט, רק הפחד שלי זה בועות אוויר. האם כדאי להתקין את הקירור כאשר הצינורות והמשאבה נמצאים בתחתית המארז, או שתקין להרכיב את הקירור כאשר הצינורות בחלק עליון יחד עם המשאבה? ההתקנה הנוכחית בתמונה כאן, ניתן לראות שהרדיאטור ממש מעט מעל המשאבה, זה מסוכן?

19. איפה אפשר בארץ לקנות חלקים למערכת קירור מים ? משאבה מאגר מים רדיאטור וכולי וכולי

20. Started by TheDiesel,

מה אומרים על הקירור Antec A400I RGB? https://www.antec.com/product/cooling/a400i

21. Started by iveco,

איך מאוורר כזה מסכן יכול לקרר מעבד של 253w ?

22. Started by TheDiesel,

מה אומרים על קירור של ARCTIC FREEZER 34?

23. Started by AlexBe,

שלום, מחפש קירור סבבה( שקט) במחירים סביב 300-500 ש"ח שיצליח להחזיק טמפ' מתחת ל 90 מעלות מעבד i9-13900k או i7 13700k במאמץ סטנדרטי כמו משחקים ו cinebench וכו וכמובן לא יכנס למצב סירוס בשל טמפ וכו, לוח אם יהיה Z790. עדיפות ל air COOLER אבל אם אין ברירה אקח Aio

24. שלום לכולם, מצ"ב קובץ JPEG המפרט את החלקים שאני צפוי לקבל בקרוב, ורציתי להיוועץ בכם, חברים, לגבי תצורת הקירור במארז. 1. היכן למקם ולאיזה כיוון את המאווררים (שימו לב, ישנם בסה"כ 10 מאווררי SP120, כאשר שלושה מהם מסונפים לרדיאטור) והיכן למקם את הרדיאטור עצמו? 2. כמו כן, ואינני יודע אם זה המקום, לגבי ה-RGB. האם הקופסאות הקיימות במארז (וזו שבאה בקיט של 3 המאווררים) תספיקנה לחבר את כולם, אם נניח ייעשה שימוש במפצלים כלשהם, והאם לא תהיה לכך השלכה שלילית כלשהי (מתח, בקרה באמצעות תוכנה כיו"ב)? תודה רבה מראש לעונים, והמשך יום נפלא!

• 0 תגובות
    • 564 צפיות
  25. Started by amit14,

שלום לכולם, השימוש העיקרי שלי הוא גיימינג. יש לי כרגע קירור נוקטואה nh u14s יחד עם 13700k..(הקירור המשיך איתי מה9700k שהיה לי קודם). הקירור הקיים הגיע בהתחלה ל95-6 בחלק מהמקרים ולפעמים היו קריסות לדסקטופ. הגבלתיצאת הכוח ל175/190 ועכשיו יותר יציב...אבל יש מקרים שמגיע ל78-9 ואפילו 82-6 לא יודע אם זה אמור להיות ככה , בחנות שהרכיבו אמרו שתקין כי שה מעבד חם... מה שמביא אותי לשאלות לגבי קירור מים: 1.האם המאווררים של הרדיאטור מתפקדים גם כמאווררים למארז ומספקים אוויר לשאר הרכיבים כאילו היו מאווררים רגילים למארז?או שהטמפ של כרטיס המסך ושאר הרכיבים יעלו במעבר מקירור אוויר לקירור מים? 2.הרעש של המשאבה משמעותי?ביחס למאווררים ע…

דיונים חדשים בפורומים