עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. חברי הפורום שלום הייתי מעוניין לדעת מה מצבם של התקני האיחסון שלכם (הדיסקים הקשיחים וכונני ה SSD), במיוחד אלו שנמצאים אצלכם שנים, ואולי ללמוד מכך כמה זמן הם באמת מחזיקים מעמד (במקום להסתמך על נתונים שמתפרסמים מדיי פעם באינטרנט). אולי אם יצטברו מספיק נתונים יהיה אפשר להעריך איזה סדרות של דיסקים קשיחים וכונני SSD אמינות יותר, דבר שיכול לעזור למשתמשים להחליט איזה דיסק קשיח לקנות בעתיד. אני מקווה שהדיון הזה לא יהפוך לאחד (נוסף) בסיגנון של Western DIgital מול Seagate, כזה שבו ממליצים על ביצוע גיבויים סדירים או כזה שממליצים בו על שימוש בכונני SSD בלבד. תודה על התגובות. עריכה: בעקבות התגובה של guylederer0, הדיון שונה כך שהוא יכלול גם מידע לגבי כונני SSD (במקום רק דיסקים…

2. Started by GalaRum,

שלום, רוצה לשדרג בזיכרון SSD נוסף מחשב וותיק וטוב, שנקנה ונבנה בעצת החכמים כאן בפורום לפני יותר מעשור. הצרכים: גיימינג של משחקים עתירי נפח ואחסון שוטף של קבצי ווידאו, חשבתי על 2T. למי שתוהה, שידרגתי לפני כמה שנים את כרטיס המסך וחי בשלום עם מסך 1080P, אני בעצמי גיימר מזדקן אז מבחינת שאר הבחינות המחשב עדיין מספק. ללוח אם שלו - גיגה בייט (GA-H77-D3H) יש 2 יציאות SATA 3 תפוסות, ויציאת SATA2 פנוייה, בנוסף יש mSata פנוי שלהבנתי הוא מבחינת קצב נתונים SATA2, בנוסף יש כניסות PCIeX4 ו PCIeX1 פנויות - כולן PCI Express 2.0 ה PCI Express 3.0 תפוס ע”י הכרטיס מסך. מה ניתן לקנות היום שייתן במחיר סביר ייתרון מהירות משמעותי מול החומרה הקיימת במחשב שלי? מה באופן כללי ההבדלים בין התקני SA…

3. **העדכון בסוף הפוסט** שלום חברים! החלטתי לבנות שרת קבצים פרטי משלי, שהוא בעצם ענן ביתי. אני עושה את זה בחלקים, היות ואני רק בונה את הבסיס קודם (חומרה חלקית, תוכנה ובדיקות), בהכנה לרכישת הדיסקים - בגלל שזו ההוצאה הכי גדולה בסיפור הזה. קודם כל, למי שמתעניין, באופן כללי הבנייה בסרטון הזה של ליינוס דומה מאוד למה שאני עשיתי. זה מקצר תהליכים ומפשט אותם. עם זאת, אני לא רכשתי רכיבים חדשים מהניילון, אלא קניתי משומש איפה שאפשר כדי להוריד הוצאות. כאן הסרטון המקורי של ה-N1: https://www.youtube-nocookie.com/embed/boKmZKTKXHc?feature=oembed הלאה. התחלתי במחשבה לגבי איזו חומרה ואיזה מארז אני צריך בשביל הסיפור הזה, מתוך שיקולים שזה יעלה פחות ממכשיר מסחרי של סינולוג'י (למשל), אבל יאפש…

4. הרכבתי RAID5 משלושה SSD (M2) של חצי טרה כדיסק העליה של המחשב, שני דיסקים בני 3 שנים ואחד חדש לגמרי. אני חייב לאמר שאני מרוצה מהביצועים… בזמנו כשבדקתי את ביצועי הדיסקים הישנים עם ה crystaldiskmark אז בדיקת הטמפרטורה שלהם באמצעות crystaldiskinfo גילתה שהטמפרטורה שלהם היא יותר מ 70 בזמן הבדיקה, הוספתי גופי קירור אקטיביים ל M2 והטמפרטורה שלהם ירדה ל 50 מעלות תחת עומס. היום, כשהם מורכבים בלוח אם MSI PRO Z790-A WiFi ProSerie עם קירור פסיבי בלבד אני קורא 40 מעלות תחת עומס. זה לא נשמע לי הגיוני, מה אני מפספס?

5. היי, קניתי לאחרונה לפטופ של MSI מארה”ב, שלא קיבלתי עדיין. הבנתי משיטוט באינטרנט שמשום מה, על מנת להרכיב את ה-SSD השני (מסוג nVME) צריך לבקש מ-MSI קיט מכני שלא כלול עם המחשב. כמובן שלא זו הבעיה, אפשר לבקש מהם, אבל צריך למלא עבור זה טופס שכולל מספר סידורי, מה שאומר שאני צריך קודם לקבל את המחשב ורק אז למלא את הטופס. מכיוון ש-MSI ישלחו את הקיט המכני רק לארה”ב (חשוב לציין, אני משתמש פה בחברה מתווכת ששולחת מארה”ב לישראל, בדיוק למקרים שבהם החברה שקונים ממנה שולחת רק לארה”ב), אצטרך לשלם כפול על משלוח מארה”ב - פעם אחת על המחשב ופעם שנייה על הקיט. שלחתי ל-MSI בקשה שישלחו לי את הקיט ביחד עם החבילה של המחשב או לפחות ישלחו כמה שיותר מהר את הקיט לאותה חברה והסברתי להם את מה שאני מסביר…

6. Started by iveco,

ראיתי בחור שיצר בווינדוס תיקיה RAW לטובת ה Over-Provisioning אבל בפועל אני לא בטוח שה SSD ישתמש בזה כי ה SSD מנצל את הנפח הקיים של ה SSD הוא לא יודע לנצל תיקיה שאדם יצר לטובת ה Over-Provisioning אני צודק ?

7. Started by iveco,

בבדיקה ב CDM קריסטל דיסק מארק שאני שם ב TEST DATA 0FILL אני מקבל תוצאה יחסית טובה לכונן של 120GB . אבל אני שם ב TEST DATA ברירת מחדל RANDOM אני מקבל תוצאה גרועה : למה התוצאה כל כך גרועה בכתיבה ? יש לכונן 27% חיים אבל אני לא בטוח שזה קשור בכלל לזה כי הכונן עובד תקין הכול עובד טוב לא מרגיש תקיעות או פריזים , אין מסכים כחולים כלום למישהו יש רעיון ?!?

8. שלום, אני מעוניין לגבות קבצים שיש לי במחשב לאורך שנים. עד כה השתמשתי במספר דיסק און קי בנפחים שונים שסך נפחם פחות מ-32 GB ובכונן קשיח נוסף המותקן במחשב (הכונן הראשי שלי במחשב הוא M.2). יצא לי להבין משיחות עם אנשים שיש מספר אפשרויות: 1. דיסק און קי - יתרון - קטן ומהיר להעברת קבצים. חסרון - לפעמים דורש אתחול והמידע נמחק. 2. ענן - יתרון - לא צריך חפץ כדי לגבות. חסרון - עלות מצטברת לאורך זמן (שניתן לחסוך ע”י השקעה באמצעי אחסון). גישה לאינטרנט. 3. אמצעי אחסון (דיסק קשיח/SSD) - יתרון - אמין בשמירת מידע לאורך זמן. חסרון? אין לי תקציב מסוים, אך הגישה שלי היא עלות מול תועלת אופטימלית. בעבר עזרתם לי מאוד ברכישת מחשב ומסך, וקניתי בעזרת הייעוץ שלכם. לוקח לי קצת זמן להחליט, וחשוב לי…

9. Started by jambo222,

שלום ביום שישי המחשב קרס ואתחל את עצמו מחדש , בדקתי את הטמפרטורות של ssd והם עמדו על 76 ת כיבתי את המחשב . אתמול בלילה הפעלתי שוב את המחשב וקיבלתי תוצאות של 60 מעלות ( תמונה ) האם יש בעיה ב ssd ?

10. שלום האם ניתן להפוך ssd פנימי לssd חיצוני usb ?

11. Started by RAZIEL98,

שלום אני מחפש המלצה לכונן SSD חיצוני לגיבוי קבצים חשבתי על הכונן הזה https://www.bug.co.il/brand/sandisk/color/black/extreme/portable/ssd/1050mb/s/2tb? עקרונית נראה לי אני אקח 1tb יש המלצות לכוננים אחרים ?

12. Started by mirileh1,

רוצה לנסות להוציא מידע ממחשב ישן שלא נדלק. חשבתי לנסות לקרוא בעזרת כבל בין ההארד דיסק ל-USB של מחשב אחר. ההארד דיסק במחשב הישן הוא מסוג Western Digital WD1600AAJS. איזה כבל אני צריכה? האם זה זה? https://www.aliexpress.com/i/4000966208077.html

13. Started by BMWE,

שלום רב, אנחנו רוצים לנצל את ההנחות המתקרבות לקנות אמצעי אחסון חיצוני למחשבים שיוכל לשמש אותנו כגיבוי לתמונות / סרטונים וכו’ של המשפחה. אנחנו רוצים שהוא יהיה זמין לכל המחשבים המחוברים לרשת הביתית (לפטופים, מחשבים נייחים, טלפון וכו’). אשמח לקבל המלצה למה כדאי לקנות ו/או לנתונים לשים עליהם לב.

14. Started by yagelk,

אני רוצה להקים מערכת NAS ביתית שתשמש למספר דברים: עיקרי: 1. גיבוי כל הקבצים במקום אחד וגישה אליהם מכל מקום. 2. כתוספת לכך שכל הקבצים שם, אז שרת מדיה פרטי עם גישה מכל מכשיר ברשת הביתית. אופציונלי: 3. תשמש כמערכת NVR למערך מצלמות WIFI. 4. גיבוי תמונות ממכשירים בצורה אוטומטית מכל מקום בעולם ישירות לשרת הביתי. חשוב שהמערכת תהיה מתוחזקת(עדכונים וכו') ואיכותית, שתחזיק מעמד להרבה זמן. חשבתי שהכי נכון יהיה לקנות מערכת של סינולוג'י. אבל עם זאת, אין לי בעיה לבנות מערכת כזו ע"י הרכבה של רכיבים שונים והתקנת תוכנה תואמת. מה אתם ממליצים? התקציב שחשבתי להעמיד למערכת כזו הוא סביב ה4-5 אלף. כמובן שכמה שפחות יותר טוב.

15. Started by shimonta,

רציתי לשתף אתכם, מי זה זמן שרציתי לרכוש NAS, בעיקר לצורך אחסון מדיה, שרת הורדות, ובהמשך גיבוי. תחילה חשבתי לרכוש אחד מוכן של Senology ds224 , הוא קומפקטי, והיה אמור להספיק, אך חוסר בזמן דחיתי את הנושא. לאחרונה שוב חזרתי לקרוא להבין מה האפשרויות שעומדות היום בשוק, נחשפתי לNAS בבנייה אישית, מארזים קטנים, יכולת קסטומיזציה , יחס ביצועים לשקל. אז החלטתי שאני הולך על בנייה עצמאית, תחילה היה בכוונתי לרכוש לוח ITX עם מעבד מלוחם N100 (Alder Lake-N) , המעבד סה"כ חסכוני (TDP 6W) , ללוח יש 6 חיבורי SATA , חיבור NVME X 2 , ו PCIe אחד. היות וחיפשתי מארז קטן ככל האפשר חשבתי לרכוש את JONSBO N1, אך ג…

16. Started by A-10,

למי זה לא קרה ? ואם לא, רוב הסיכויים שיקרה. אז הנה, על קצה המזלג תהליך שחזור מידע, ובמקרה הזה מכרטיס מיקרו SD. https://www.youtube.com/watch?v=oW6smFTPDZs

17. האם המוצר הזה באמת שווה משהו ? נותן מהירות מלאה של NVMe M.2 SSD כמו במחשב ? יתרונות / חסרונות ? האם מצריך חיבור מיוחד בלוח אם ? האם האתר יכול לבקש מהיבואן לבדוק את המוצר לאיכות ? https://www.guru3d.com/story/usb-32-gen-2-compatible-nvme-m2-ssd-stand-with-direct-insertion/

18. היי, מעוניין לקנות SSD אמין לשרת שפועל 24/7. אין צורך ביותר מ 120GB (אני מודע לזה שאין הרבה דגמים בגודל הזה אז גם מעבר לזה יהיה בסדר כל עוד אין קפיצה גדולה במחיר). כרגע יש לי SSD שהוא בלי חברה (משהו סיני ככל הנראה) ובגלל זה אני מעוניין לשדרג למשהו אמין וטוב בלי לקרוע את הכיס. המהירות הנתמכת היא עד 500/800 (לא זוכר בדיוק) אז מעבר לזה אין צורך גם כן. הסתכלתי פה על כמה דגמים: https://www.newegg.com/p/pl?N=100011693 601193224 8000&Order=1 בן משפחה יכול לרכוש עבורי בארה"ב ולהביא לי בביקור קרוב. אין בעיה גם לרכוש בארץ אם ההפרש זניח. איזה מבין החברות עדיפות? * TEAMGROUP MS30 * Team Group MP33 * Silicon Power * Kingst…

19. Started by jangelboy,

מתכנן לקנות בKSP ולא יודע באיזה מהם לבחור אין לי TYPE-C במחשב יש לי רק 2/3- USB

20. Started by Jabberwock,

https://www.youtube.com/watch?v=D39kk1mMDUU הסרטון מתייחס לנושאים הבאים: 1. מה יותר אמין, דיסק קשיח או SSD 2. אמינות SSD 3. בלאי ב-SSD

21. Started by vmaddog,

מחכה כמה יחידות עבור גיבוי מתגלגל של כמה דברים חשובים רכישה מהארץ

22. יש לי דיסק עם 6 טרה של מדייה (רובם קבצים גדולים) ואני רוצה להעתיק את הכל לדיסק חדש ריק. אני מניח כי העתקה "רגילה" עם COPY של ווינדוס או אפליקצית TERACOPY יעתיקו כל קובץ בדיסק המקור ויכתבו אותו בצורה רציפה בדיסק היעד כך שלא תהיה פראגמנטצייה אבל איך אני יכול לבצע אופטימיזציה לאירגון הקבצים? הכוונה היא שקבצים בתיקייה אחת יועתקו אחד ליד השני. האם העתקת התיקייה הראשית מעתיקה את הקבצים לפי הסדר הלוגי שלהם? (הכוונה לסדר המופיע בהוראת DIR ללא פרמטרים)

23. קניתי דיסק מחודש מאמאזון, בדף נכתב (באופן כללי) כי אלו דיסקים שהיו בשימוש בחוות שרתים עם זמן עבודה ממוצע של 3000 שעות, בדקתי עם Crystal disk info ולמרבה ההפתעה זמן העבודה הקודם על הדיסק הספציפי הזה היה 3 שעות... דיסק 14 טרה חדש ב 200+ ש"ח? אני מאמין כי אם זה יותר מדי טוב מכדי שיהיה אמיתי אז זה לא ממש אמיתי. האם ניתן לזייף את נתוני ה SMART? אם כן, יש דרך בה ניתן למצוא את הנתונים המקוריים?

24. אני משתמשת בשביל מערכת ההפעלה בכונן SSD, באותו כונן אני גם עורכת סרטונים קצרים. אבל אחרי שאני מסיימת לערוך אותם, אני שומרת את המוצר המוגמר בכונן HDD 3.5 אינצ' באותו מחשב. הכונן ה HDD עובר איתי ממחשב למחשב במחשבה שהוא זה שיאריך ימים יותר מה SSD. אבל לאחרונה קראתי איפשהו שהכונני SSD של היום זה לא כמו שהיה לפני כמה שנים ולא רק שהם מהירים יותר מ HDD אלא גם מחזיקים יותר זמן מעמד מ HDD. זה נכון? אם כן, אז אני אשקול לעבור ל SSD 2.5 אינצ' פנימי שיעבור איתי בין מחשבים במקום ה HDD 3.5. ההבדל במחיר הוא לא כזה גדול. עריכה: אני בכל מקרה מגבה את התכנים גם בכונן חיצוני נוסף וגם בענן על בסיס יומי

25. היי אני צריך בבקשה המלצה לכונן קשיח פנימי (3.5 אינץ'), 2 טרה בייט. אמין, מהיר, שקט. אני אקנה אותו או באייבורי או בקיי. אס. פי.

דיונים חדשים בפורומים