עבור לתוכן

מידע חדש על מחירים וזמינות של כרטיסי RX480 בארץ

Featured Replies

פורסם

התאחדות יכולה להיות גם במכירה קבצותית. במידה ויש לך 25 אנשים ( וזה לא רלוונטי לעכשיו ) אני כן חושב

שחנות קטנה יכולה להרשות לעצמה לעשות מחיר הוגן. חרם צרכנים אפשר לעשות על מוצרים של תנובה.. כמה אנשים

כבר קונים כרטיסי מסך ? מישהו אמר פה בפורום ובצדק ( בדיון אחר ) שזה לא מזיז ולא ידגדג ל NV לצורך העניין

כמה כרטיסים חנויות מוכרות בישראל.. העניין של חרם לא ממש ריאלי בנושא הזה.

יותר ריאלי זה למצוא מתי שיהיה מלאי קיים כמות יפה של אנשים ולרכוש במרוכז לא מחנות כמו KSP אלא לפרגן לאחת

החנויות הקטנות. אני לא רואה סיבה שאי אפשר לגלח להם כמה מאות שקלים על המחיר המלא ( זהה להזמנה מאמאזון )

ולקבל אחריות בארץ. צריך - 1. כמות יפה של אנשים 2. להמתין

• תגובות 104
  • צפיות 21.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברגע שיש התחממות שמורידה מהירות שעון זה מאוד משנה הטמפ', נכון שלא משנה בדיוק איפה, רגע שככחתי זה תוכנן ככה!! איזה יופי, כיף לי לשחק שכל דקה יורדת לי מהירות השעון של הכרטיס. ברור שזה מתוכנן לזה, אבל סביר שזה קורה רק במקרי קיצון ולא על בסיס קבוע, רגע, לא!!! זה amd בוא נקנה כרטיסים עם קירור מפוח כדי לראות איך הפלא הזה קורה. בודקים להם כל נקודה כדי להראות שסביר שהפעם זה לא יקרה, בדומה למחנה הירוק.

מעבר לזה שכרטיס קריר יותר באופן כללי, צפוי לשרוד יותר.
פורסם
ציטוט של none77

ברגע שיש התחממות שמורידה מהירות שעון זה מאוד משנה הטמפ', נכון שלא משנה בדיוק איפה, רגע שככחתי זה תוכנן ככה!! איזה יופי, כיף לי לשחק שכל דקה יורדת לי מהירות השעון של הכרטיס. ברור שזה מתוכנן לזה, אבל סביר שזה קורה רק במקרי קיצון ולא על בסיס קבוע, רגע, לא!!! זה amd בוא נקנה כרטיסים עם קירור מפוח כדי לראות איך הפלא הזה קורה. בודקים להם כל נקודה כדי להראות שסביר שהפעם זה לא יקרה, בדומה למחנה הירוק.

מעבר לזה שכרטיס קריר יותר באופן כללי, צפוי לשרוד יותר.

תראה אם אתה מדבר על 290\290X בהשקה.. הם הביאו את זה על עצמם.. הם בחרו בפינצטה כרטיסים והתברר בדיעבד

שהכרטיסים שייועדו לשוק הגיעו עם בעיות קלוקים. הבעיה טופלה.. אבל עדיין הם עשו לעצמם נזק עם זה. זה היה בלתי

נמנע לעלות על הדבר הזה.

לגבי NV.. תתפלא.. גם אותם בדקו בציניות עם הכרטיסים האחרונים לוודא ש 1070 בניגוד ל 970 מגיע לגמרי עם 8GB

ולא משהו כמו 6.83...  :)  :)

גם בהשקה הנוכחית חלק מ FE ששל NV הגיעו עם בעיית מאוורר שתוקנה עם דרייבר.. ההשקות האלה משני הצדדים

לא יהיו נטולות בעיות לעולם לפי ההיסטוריה עד היום.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של coch

התאחדות יכולה להיות גם במכירה קבצותית. במידה ויש לך 25 אנשים ( וזה לא רלוונטי לעכשיו ) אני כן חושב

שחנות קטנה יכולה להרשות לעצמה לעשות מחיר הוגן. חרם צרכנים אפשר לעשות על מוצרים של תנובה.. כמה אנשים

כבר קונים כרטיסי מסך ? מישהו אמר פה בפורום ובצדק ( בדיון אחר ) שזה לא מזיז ולא ידגדג ל NV לצורך העניין

יותר ריאלי זה למצוא מתי שיהיה מלאי קיים כמות יפה של אנשים ולרכוש במרוכז לא מחנות כמו KSP אלא לפרגן לאחת

החנויות הקטנות. אני לא רואה סיבה שאי אפשר לגלח להם כמה מאות שקלים על המחיר המלא ( זהה להזמנה מאמאזון )

הבעיה שהיבואן מלכתחילה מוכר את הכרטיסים במחירים גבוהים לחנויות, לכן רכישה קבוצתית מחנות ספציפית ולא מיבואן לא תועיל הרבה.

פורסם
ציטוט של coch

חרם בארץ לא ישפיע על נוידיה או AMD אבל הוא כמובן ישפיע על החנויות ועל היבואנים והם הבעיה, לא AMD ונוידיה.

פורסם

מת לראות תפרצוף שלכם כשתראו מחירים ראשונים ל-RX480 בארץ. לא הולך להגיב עוד בנושא עד ההשקה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של djelectric

מת לראות תפרצוף שלכם כשתראו מחירים ראשונים ל-RX480 בארץ. לא הולך להגיב עוד בנושא עד ההשקה.

תאמין לי שכולנו מקווים מאוד שאלו מחירים מוגזמים ושעוד שבוע נתבדה.

פורסם
ציטוט של djelectric

או שפשוט נזמין מאמזון

פורסם

זכרונות כבר קניתי מאמזון. גם את הכרטיס מסך הבא שלי (כנראה 480) אקנה מאמזון. 

חיסכון של עשרות אחוזים.. אין שום סיבה אמיתית לקנות מחנויות בארץ.

תודה על העדכון בכל מקרה

פורסם
  • מחבר

עידכנתי את הפוסט הראשון, המחירים ככל הנראה יהיו בסביבות ה 1450-1500 ולא 1600 כמו שאמרתי בהתחלה

פורסם

1600 יהיה מאוד נדיר בקרב חנויות הגיימינג פה. העסיסיים אכן יתחילו מקצת פחות מזה, הפשוטים יהיו במאיה שמתחת. לא יודע כרגע מחירי גרסאות 4GB

פורסם

ובינתיים ה-1080 עדיין נחטף במחירים של 800$+ באמזון. NV מרוויחים כל כך הרבה עכשיו שהם משתמשים בשטרות כדי לנגב אחרי מספר 2.

פורסם
ציטוט של coch

ביקורות כמו בגורו שהם בודקים ומנטרים טמפרטורות בכל מיני איזורים בכרטיס עצמו ומראים מספרים

ממשחקים מודרניים \ משחקים כבדים.. לכזו ביקורת מקיפה אני מחכה. אם יש חיה כזו בבקשה

אני אשמח ללינק...  :)

בבקשה...

https://www.youtube.com/channel/UCc87nj5wQB4EK-Ssa1S9Dhg/videos

וכן, זה אמיתי..

https://www.facebook.com/GGPCNZ/videos/485315121665974/

עריכה:

אתמול בערב שפרסמתי את ההודעה הועלו כמה סרטונים שה-RX480 מריץ לא מעט מהכותרים העדכניים שיצאו בשנה האחרונה.

כנראה שהיה אפקט של אש בשדה קוצים וAMD מיהרו והסירו את הכל וחסמו את העמוד פייסבוק של המשתמש שהראה את הכרטיס הנ"ל :\

אני אישית צפיתי בסרטונים, ואני חייב לציין שהכרטיס עומד בכבוד בכל משחקי ה-AAA ב-1080P בלי שום בעיה!

אם המחיר יעמוד על 1500-+, חד משמעית שווה כל שקל ונותן תמורה מלאה ביחס למחיר!

לצורך השוואה, הביצועים פחות או יותר משתווים ל390X ולGTX980, סטייה קלה של 2-3% לפה או לשם.

מידע נוסף (ואמין מבחינתי)...

https://www.youtube.com/watch?v=eoft14qopUk

רק שלא יסירו גם את זה :)

פורסם

התייחסות ל- coch מכמה עמודים אחורה

ידידי, כנראה לא הצלחת לרדת לסוף דעתי בסוגיית ההתעסקות עם טמפ' של רכיבים אלקט' במאיץ הגראפי,

ועל כן אנסה להסביר שוב מכוון אחר:

אף אחד לא התעסק עם מדידת הטמפ' של רכיבים בחומרת מחשוב מסוג מאיץ גראפי מאז ומעולם,

עד שלא בא לפני כחצי עשור לערך, מישהו שלראשונה החליט על דעת עצמו מבלי שיש לו מושג ירוק בנושא,

פשוט לגשת בסקירתו ולבדלה מאחרות.

זאת מבלי שיש לכך שום משמעות "רלוונטית לצרכן", ולכל היותר היא קיימת למתכנן המוצר שצריך לוודא נידוף טרמי תקין,

שמשאיר הוא את הרכיבים היטב במסגרת מעטפת הטווח שאליו הם בנויים. ואת זה המפתחים והמתכננים עושים היטב.

התופעה החדשה הזו של פרסום מידע טרמי פשטה כמו אש בשדה קוצים, הדליקה אחריה מדורה שממשיכה עד היום.

הגורמים היותר מקצועיים ברשת שסוקרים מאיצי מסך מבחינה צרכנית, אינם מתעניינים והם לא נדבקו בשטות הזו.

דוגמא מהעולם:

אנחנו (במקום עבודתי) מייצרים בין כלל המוצרים הרבים (גם) סימולטורים שעולים כל אחד כמה מיליונים טובים (בדולרים).

הסימולטורים הולכים ללקוחות עסקיים וביטחוניים. מעולם לא התעניין אף לקוח מהי הטמפ' של הקבל או הנגד או רכיב זה או אחר

על המעגל המודפס, משום שאין לכך שום משמעות בתפקודו של המוצר. הצרכן מורכב מאסופת אנשים מומחים בתחומם שמנהלים

את מכרז ההצטיידות עבור הלקוח שאותו הם מייצגים.

אם הם היו סבורים שלטמפ' של "רכיבים על המעגל המודפס" ישנה משמעות פרקטית, מכל סוג שהוא לרבות אמינות המוצר, 

הם היו מבקשים לקבל את הנתונים ו/או היו אף מבקשים לעמוד בתקנים כאלו ואחרים בתחום האלקטרוניקה.

ואגב, רכיבי אלקט' עומדים בתקנים סטנדרטיים מחייבים, שבלעדיהם אסור ממילא לייצר את המוצר ולשווקו ברחבי העולם.

מה שכן למשל מעניין את רוכשי הסימולטורים, זה לברר מהו סך הנידוף הטרמי של המערכת, על מנת להתאים לה חלל ומיזוג תואם.

*סימולטור מקצועי יכול לנדף 10-20 קילוואט חשמל סדר גודל, כאשר מה שמשפיע הכי הרבה הוא החום שמייצרת מערכת התצוגה/הקרנה.

עוד דרך להסביר:

אם יבוא מחר מישהו וישקול את הכרטיס מסך, ויתחיל לתת לכך משמעויות מפה ועד הודעה חדשה כן, וידביק אחריו תוך כמה שנים

את יתר הסוקרים, אז גם אתה תתחיל להתעניין אם הכרטיס שוקל 1000 גרם או 1300 דווקא ?

מוצר אחר:

אין ספק לכשהינך רוכש מוצר צרכני אחר, למשל מכונית, הנך קורא הרבה מאד סקירות עליה. אבל אז אתה מתרכז וגם מובא

לפניך בדרך כלל מידע רלוונטי לצרכן, כמו למשל צריכת הדלק, כמו מרחב הפנימי של הרכב, מידות ונפחים שמשמעותם היא פרקטית מעשית.

אך אף אחד לא מביא לפניך נתון כמו למשל עובי הצבע שעל פח הרכב, או משקלו של הצבע שהוטז על הרכב, או משקל הצמיגים, או

עובי הגומי שלהם. אף אחד אינו מביא לך הצרכן או הסוקר פרמטרים כמו למשל מהי טמפ' העבודה המדויקת של המנוע,

והיכן במנוע (כי היא משתנה מראש מנוע למרכז גל ארכובה) או מהו כושר הנידוף הטרמי של הרדיאטור, למרות שזה עשוי לעניין

מאד את מהנדס המכונות חובב התחום.

ומדוע זה כך ?

מכיוון שהפרמטרים הללו אינם רלוונטיים לצרכן הרכב בשום מישור, לא מעשי ולא פרקטי, ואינם יכולים לרמז לו מאומה האם

הפרמטרים טובים יותר או פחות מפרמטרים מאחרים. וגם לך כצרכן של מאיץ גראפי אין מושג ירוק מה משמעותה של טמפ' הליבה של המאיץ.

ואם באו כל מני מאחזי עיניים שמרחו אותך ואת כל הקוראים בשטויות משך שנים, אציעה שתמחק אותם מהראש ויפה שעה אחת קודם.

זה שיש מאיץ גראפי שהליבה שלו עובדת ב- 94 מעלות c, ואחר ב- 72 מעלות c, מה לעזאזל אתה הצרכן מבין מזה ?

הרי מהנדס פיסיקה או חומרים או חשמל אתה כנראה שלא.

בוא אצייר בפניך את אחד הרבדים היותר רלוונטיים לדבר המשמעות הטכנית של הטמפ' עבודה של רכיב ASIC = הליבה של המאיץ:

המשמעות היא שככל שהטמפ' נמוכה יותר, על מנת להצליח ולקרר את הליבה, נדרש גוף נידוף טרמי בעל כושר גדול יותר.

זאת משום שה- delta T בין שבב ה- ASIC לסביבה קטן יותר, ויש לפצות על כך בגוף נידוף טרמי משופר יותר

(גודל ו/או חומר ו/או זרימת אויר).

קרי שבחירה בטמפ' עבודה גבוהה יתר של הליבה, מסייעת בכושר נידוף (כי משפרת delta T)

ומאפשרת בתורה את הקטנת/החלשת גוף הקירור - וזה אפילו משהו חיוני.

יכול למשל לאפשר בתורו מאוורר יותר חרישי, או גוף קירור קטן יותר שנכנס ביתר קלות למארז.

טמפ' גבוהה יותר טובה בעוד הרבה מאד יישומים בעולם הפיסיקלי ובהנדסת מכונות ומשתמשים בה.

למשל מנועים מסוגים שונים עובדים נציל יותר כאשר הטמפ' גבוהה יותר. ולכן מנסים להעלות את הטמפ' עבודה

למקסימום שניתן, וכל עוד החומרים ממנו המנוע מורכב מסוגלים לשאתם בטרם הולכים קאפוט,

או הדלקים מסוגלים לשאת ללא הצתה עצמית.

תתרכז במטותא בנושא מאיץ גראפי רק ב- TDP, ובטופולוגיה - האם היא מסוג מפוח קרי מנדפת את מרבית החום

החוצה מהמארז, או פתוחה שמפזרת את החום בתוך המארז, ואז צריך לוודא טכנית שהמארז מאוורר דיו.

*מקווה שהצלחתי לפתוח אצלך זווית ראיה טיפה יותר רצינית ומושכלת על הנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים