פורסם 2008 ביולי 317 שנים ניובאתה מסיק בלי הוכחהביום הראשון השני והשלישי הוא עצמו הביא את האור ואת החושךוביום הרביעי כמדומני(תקן אותי אם זכרוני מטעני) הוא שם את השמש שתאיר לנוושאלתי אותך שאלה פשוטהמה גיל העולם בערך על פי המדע וכיצד על פי מה שאתה אומר זה סותר את התורה?
פורסם 2008 ביולי 317 שנים ניובאתה מסיק בלי הוכחהביום הראשון השני והשלישי הוא עצמו הביא את האור ואת החושךוביום הרביעי כמדומני(תקן אותי אם זכרוני מטעני) הוא שם את השמש שתאיר לנוושאלתי אותך שאלה פשוטהמה גיל העולם בערך על פי המדע וכיצד על פי מה שאתה אומר זה סותר את התורה?לפי המדע:גיל היקום - 13700000000 שנה +- 200000000 (ז"א בין 13.5 ל-13.9 מיליארד שנה).גיל כדה"א - לפחות 4550000000 שנה.לפי התורה:ה"עולם" בן 5768 שנה.
פורסם 2008 ביולי 317 שנים אתה מסיק בלי הוכחה.הוא עצמו הביא את האור?הוא אמר לך את זה? יש לך קשר ישיר איתו?ואכן ביום הרבעי נברא המאורות והכוכבים.וגם פה יש בעיה והנה ציטוט:"וְהָיוּ לִמְאוֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם, לְהָאִיר עַל-הָאָרֶץ; וַיְהִי-כֵן. טז וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים, אֶת-שְׁנֵי הַמְּאֹרֹת הַגְּדֹלִים: אֶת-הַמָּאוֹר הַגָּדֹל, לְמֶמְשֶׁלֶת הַיּוֹם, וְאֶת-הַמָּאוֹר הַקָּטֹן לְמֶמְשֶׁלֶת הַלַּיְלָה, וְאֵת הַכּוֹכָבִים."(בראשית א,א,טו-טז)כאן נבראו השמש,הירח והכוכבים,הם נבראו כדי להאיר את הרץ והם מאורות, משמע מאירים.הירח,איננו מאיר אלא מחזיר אור בלבד.גיל העולם על פי המדע הוא כ4.55 מליארד שנים-איך זה סותר את התנך?אני לא ראיתי ששאלת את זה בפעם הראשונה ובכל מקרה כבר ענו לך.**עריכה**בדקתי שנית,ובהחלט שאלת,תשובה ניתנה לך על ידי אדם אחר.
פורסם 2008 ביולי 317 שנים אפשר להסביר את גיל העולם בכמה אופנים אבל נחכה למה שmatteo יגיב. [השאלה מופנת אליו]
פורסם 2008 ביולי 317 שנים לפי המדע:גיל היקום - 13700000000 שנה +- 200000000 (ז"א בין 13.5 ל-13.9 מיליארד שנה).גיל כדה"א - לפחות 4550000000 שנה.לפי התורה:ה"עולם" בן 5768 שנה.תוכיח לי שלפי התורה גיל העולם הוא בן 5768 שנהעד שלא תוכיח התירוץ שלך לא מתקבלבקשר לירחהוא אומנם לא מאיראבל תיהיה בטוח שאת האור שהוא מחזיר אתה רואה בלילהמשמע הוא מאיר לך בין אם תרצה ובין אם לאבמקרהפעם אחת בחודש בד"כ כשאני ישן עם חלון פתוח הירח בדיוק עליי ואני לא מצליח להרדם כי החדר שלי מואר חזק ואני פשוט סוגר תחלוןלמען האמת זה קורה לי בשבתות אבל לא משנהבקשר לאם הוא אמר לי את זהאתה מאיפה הסקת שאתה צודק ושאני טועהלך בעצמך אין בסיס
פורסם 2008 ביולי 317 שנים כשזה קורה בשבת אני מקווה שאתה לא סוגר את החלון עד הסוף (שהחלון עושה "קליק")כי אז זה נחשב עבודה ואתה מחלל שבת. מי שמחלל שבת ישרף בגהנום ולפני זה (כחלק מהעונש) תבוא אנג'לינה ג'ולי ותלטף אותו מכף רגל ועד ראש - ואז הוא יתעורר.
פורסם 2008 ביולי 317 שנים מחבר תוכיח לי שלפי התורה גיל העולם הוא בן 5768 שנהעד שלא תוכיח התירוץ שלך לא מתקבלאתה רציני? אפילו אני יודע את זה ואין לי כל קשר לדת, ע"פ לוח השנה העברי השנה היא ה'תשס"ח , שזה 5768 בגימטריה.לוח השנה העברי מתחיל ביום שבוא מניחים שנברא העולם.מניין השנים בלוח העברי המודרני הוא חישוב מספר השנים שעברו ממועד תאורטי שהוא א' בתשרי של השנה שבה (באמצעה או בסו?פה?) החלה בריאת העולם על פי המסורת היהודית (יש מסורות וגרסאות שונות לגבי ראשית המניין). מניין זה מתבסס, בעיקרון, על החיבור המכונה סדר עולם, או "סדר עולם רבה" המתאר את ההיסטוריה של העולם מאדם הראשון ועד הקיסר אדריאנוס, על פי התנ"ך ומסורות שונות. חיבור זה נזכר בתלמוד (בבלי, יבמות פב ע"ב) ומיוחס שם לרבי יוסי בן חלפתא.בגרסאות מוקדמות של הלוח העברי היה נהוג מניין מיום שהושלמה בריאת העולם על פי המסורת היהודית, ומוקדם יותר נמנו השנים לפי כהונתם של מלכים או לפי אירועים היסטוריים בולטים. אחד המניינים החשובים שהיו נהוגים בעבר הוא מניין השטרות, הנהוג עד היום אצל יוצאי תימן. דרך נוספת למניית השנים הייתה המניין לחורבן הבית.את השנה נהוג לסמן בגימטריה, למשל ה'תשס"ז: ה' - 5000, ת - 400, ש - 300, ס - 60, ז - 7 = 5767; יש כאלה שמציינים את אותה שנה בצורת ה'ןס"ז: ה' - 5000, ן - 700, ס - 60, ז - 7 = 5767.http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%95%D7%97_%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99
פורסם 2008 ביולי 317 שנים או שלא הייתי ברור או שמשהו כאן לא בסדר באנשיםאמרתי תוכיח ליאני מכיר את המספר הזה בעל פהרק תוכיח לי שהתורה אומרת את זה
פורסם 2008 ביולי 317 שנים בקשר לירחהוא אומנם לא מאיראבל תיהיה בטוח שאת האור שהוא מחזיר אתה רואה בלילהמשמע הוא מאיר לך בין אם תרצה ובין אם לאצודק,הירח מאיר אבל לא מיצר אור,טעות שליבמקרהפעם אחת בחודש בד"כ כשאני ישן עם חלון פתוח הירח בדיוק עליי ואני לא מצליח להרדם כי החדר שלי מואר חזק ואני פשוט סוגר תחלוןלמען האמת זה קורה לי בשבתות אבל לא משנהקצת תמוהה בעיני שכתבת שזה קורה פעם בחודש,בשבתות אבל לאחר קריאה נוספת הבנתי למה אתה מתכון.בקשר לאם הוא אמר לי את זהאתה מאיפה הסקת שאתה צודק ושאני טועהלך בעצמך אין בסיס נכון אין לי בסיס לטענה שאלוהים לא הביא את האור בעצמו כי אני לא מאמין בה! במקרה כזה שאתה מנסה להוכיח לי משהו שאני לא מאמין בו חוחבת ההוכחה עליך,אם תרצה שאני אוכיח לך משהו, אז חובת ההוכחה תהיה עלי וגם זה בתנאי שאני מאמין באותו דבר
פורסם 2008 ביולי 317 שנים או שלא הייתי ברור או שמשהו כאן לא בסדר באנשיםאמרתי תוכיח ליאני מכיר את המספר הזה בעל פהרק תוכיח לי שהתורה אומרת את זה10 דורות בין אדם וחוה לנוח וכו. וכו.. אני לא יתחיל לספור, אבל אם הולכים לפי הטקסט שבתורה היא במפורש סופרת, וזה מגיע ל5768 .כמובן שזה מספר היסטורי , והמדע מדבר על גיל פיזיקלי.
פורסם 2008 ביולי 317 שנים רון חחחחחחחחחאני איתך חחחחחאני גם דתי וגם אני מנסה להוכיח את נכונותה של התורהאל תנסה לסתור אותיאני יודע את גיל העולםואני יודע מה המספר 5768 מציין חחחחחחניוב למען האמת אני נהנה לנהל איתך שיחה - ראה זאת כמחמאהבקשר לשבתותסתם ציינתי את זה פשוט זה קרה לי איזה 3 שבתותאבל זה לא קורה תמידפשוט פעם בחודש בכל שנה מסוייצת קורא שהירח נמצא בשעה 12 ו- בדיוק מול החלון שלי לפני שאני הולך לישוןופאקינג זה מאיר לי את החדראני לא האמנתי עד שראיתי שהירח מסוגל להחזיר כמות אור כל כך גדולה מאחר וברחובותינו יש מנורות שמאירות אתה לא יכול לשים לב לאור שחוזר מהירחזה היה סתם דרך אגב חמוד שרציתי לשתףבקשר לעניין האין בסיסלא לי ולא לך יש בסיסאני בטוח שהתורה רומזת על זה אבל בוא נרד מזהלך אין הוכחה שאני טועה כמו שאין לך שאתה צודקנדון בדברים יותר רלוונטיים כי מה שאמרת לא מהווה מכשול
פורסם 2008 ביולי 317 שנים אני כבר רציתי לרדת מזה מלדבר בפורום על דת, כי תכלס לא יצא מזה כלום, מי שירצה לדעת , יודע איפה לבדוק. אבל מה נעשה נשבר הדיסק של Battlefield 2142 אז אין מה לשחק חחחחחחח . וקוראים לי רוני, אבל גם רן ,רון זה הדיין סביר, אבל עד רונן חחחחחחח כשזה קורה בשבת אני מקווה שאתה לא סוגר את החלון עד הסוף (שהחלון עושה "קליק") כי אז זה נחשב עבודה ואתה מחלל שבת. מי שמחלל שבת ישרף בגהנום ולפני זה (כחלק מהעונש) תבוא אנג'לינה ג'ולי ותלטף אותו מכף רגל ועד ראש - ואז הוא יתעורר. מה זה השטות הזאת? מאיפה לך מה זה מושג עבודה? יש כללים בתורה , לא נפרט יותר מושג גהנום כנראה למדת מהגננת בגן, אבל הלואי שלפחות לגהנום נזכה להכנס, . [זה לא דווקא אש וכאלה חחח, הרי כדי להכנס לגן עידן הנשמה צריכה להיות נקיה לגמרי , אז גהנום זה מקום כדי להתנקות, ויש כאלה שמרוב הקליפות שיש להם על הנשמה גהנום בכלל לא מספיק, לא נפרט יותר]
פורסם 2008 ביולי 317 שנים רון חחחחחחחחחאני איתך חחחחחאני גם דתי וגם אני מנסה להוכיח את נכונותה של התורהאל תנסה לסתור אותיאני יודע את גיל העולםואני יודע מה המספר 5768 מציין חחחחחחאתה ביקשת שיוכיחו את זה,והנה אדם דתי הוכיח לך ואתה מבקש ממנו שלא יעשה את זה כי זה פוגע בנסיון ההוכחה שלך?ניוב למען האמת אני נהנה לנהל איתך שיחה - ראה זאת כמחמאהבקשר לשבתותסתם ציינתי את זה פשוט זה קרה לי איזה 3 שבתותאבל זה לא קורה תמידפשוט פעם בחודש בכל שנה מסוייצת קורא שהירח נמצא בשעה 12 ו- בדיוק מול החלון שלי לפני שאני הולך לישוןופאקינג זה מאיר לי את החדראני לא האמנתי עד שראיתי שהירח מסוגל להחזיר כמות אור כל כך גדולה מאחר וברחובותינו יש מנורות שמאירות אתה לא יכול לשים לב לאור שחוזר מהירחזה היה סתם דרך אגב חמוד שרציתי לשתףאין בעיה הרי כתבתי לך שאני הבנתי בסוף למה התכונתבקשר לעניין האין בסיסלא לי ולא לך יש בסיסאני בטוח שהתורה רומזת על זה אבל בוא נרד מזהלא נרד מזה מסיבה אחת-זה כן פוגם באמיתות התורה.ונניח שהתורה כן רומזת על זה,מה שאתה אומר הוא כזה:אלוהים ברא את העולם כי זה כתוב בתורהאלוהים הביא את האור כל פעם מחדש כי זה כתוב בתורההבעיה היא שלא הסכמנו שהתורה נכונה ובגלל זה אי אפשר להסתמך עליה עדיין(עד שתוכיח שהיא נכונה)לך אין הוכחה שאני טועה כמו שאין לך שאתה צודקלך אין הוכחה שאני טועה כמו שאין לך שאתה צודקנדון בדברים יותר רלוונטיים כי מה שאמרת לא מהווה מכשולמשום מה זה נראה לי כמו מכשול גדול שקשה לעבור מעליו ולכן מחפשים דרך עוקפת
פורסם 2008 ביולי 317 שנים רק תוכיח לי שהתורה אומרת את זהתוכיח לי שהתורה אומרת שאסור לאכול בשר עם חלב (היא לא אומרת - ולכן - זה מותר).תוכיח לי שהתורה אומרת שאסור להפעיל מכשירי חשמל בשבת - היא לא אומרת, ולכן זה מותר (ומאחר שאלוהים יודע את כל מה שיקרא בעתיד הוא היה צריך להגיד שאסור להפעיל חשמל. הוא גם ידע שנקרא לדבר הזה "חשמל", כי הוא יודע כל, ולכן זה היה צריך להיות בתורה, או תיאור מפורט של מהות החשמל ואז איסור עליו, גם אם הוא עדיין לא הומצא).תוכיח לי שהתורה אומרת שאלוהים אמר שהוא לא יתגלה בעתיד למוחמד (היא לא, ולכן מוחמד צודק והאסלם היא הדת הנכונה).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.