עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. שלום מישהו יכול להמליץ על עוד אתרים עם מוצרים בזול, ומשלוח בחינם, כמו dealextreme? תודה card

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום כולם, אני מתכננן נסיעה לחו"ל (ארה"ב), נראה שהדרך הכי נוחה תהיה לדבר מסקייפ. משהו מבלבל אותי באתר שלהם איפה שרוכשים חבילות (אני מעוניין בשיחות לסלולר גם כן), בחרתי שאני מעוניין להתקשר לישראל וזה ממליץ לי על unlimited world אבל לא רואים דגל ישראל כלול שם... סה"כ אני רוצה אפשרות להתקשר מכשירים סלולרים בישראל + בארה"ב, האם אני צריך את Unlimited world או משהו אחר? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by bay,

ערב טוב אני אספר את הסיפור בקצרה כי רק חזרתי מטירונות ואני עייף מת. בקיצור קניתי מכשיר פלאפון פגום מהחנות ELINE מדגם RAY של סוני (המכשיר הפסיק לעבוד לאחר שפעם ראשונה הפעלתי את הפלאש) יש לציין שהמכשיר נקי משריטות ופגיעות כלומאר לא נפל בחיים וכו. כששלחתי את המכשיר לתיקון במסגרת האחריות האשמה הופלה אלי (נזק פיזי) למרות שהמכשיר חדש וללא פגיעות ורצו לחייב אותי בסכום של 500 שקל כמובן שסירבתי לאחר הרבה כאסים צעקות וכו.. אמרו לי שילחו לקראתי ויתנו לי הנחה ל360 ש"ח. כמובן שסרבתי וכאוס חזרתי לאשקלון. פניתי לאמון הציבור בתקווה לקבל קצת עזרא אך החנות הנאשמת פשוט מתעלמת מאמון הציבור והעגודה לא שולחת להם כלום חוץ מתזכורים ולא עושה כלום בנידוןכבר יותר מחודש (התלונה הוגשה ב7 למאי).

4. הודעה לכל אלו שיש אינטרנט בתשתית של בזק והוכרח לשלם גם עבור קו קל יצא חוק חדש לאוסר על בזק לגבות את 25 השקלים עבור הקו הקל כלומר לא צריך יותר קו קל על מנת לקבל אינטרנט מהיר בתשתית של בזק. אבל בזק ה"חולרות" ממשיכים לגבות את ה25 שקלים ןרק לאחר שאתה מתקשר ומורה להם להפסיק לגבות הם מפסיקים , וזאת למרות שכאשר אני עשיתי את התשתית אצלם הם בפירוש אמרו לי שכאשר יכנס החוק הם יפסיקו לגבות. חולרות אמרנו? 25 כפול 12 זה 300 שח שאתם יכולים לחסוך כל שנה. אנא פרסמו מאמר זה הלאה . גם לתיקשורת מי שיכול. תודה רפאל

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by yoni_h,

יש חנויות שנוקטות בשיטה של לשים מדבקה על המארז כך שאם תפתחו אותו הם ידעו על כך כיוון שהמדבקה למעשה נקרעה. ובמקרה כזה, אם תבואו אליהם בתלונה שמשהו לא עובד, ויתברר שישנו נזק פיזי לאחד הרכיבים, אותו רכיב לא יכוסה במסגרת האחריות וכן האחריות על המחשב כיחידה אחת תבוטל ותישאר רק אחריות על הרכיבים עצמם. אז בבקשה הצביעו בסקר, או תנו את דעתכם כאן, הצבעת הרוב תעזור לי מאד להגיע להחלטה. תודה מראש לעוזרים!

• 29 תגובות
    • 4.6k צפיות
  6. קראתי פה בדיון אחר שהמחירים בחו"ל מתקרבים למה שהיו לפני ההצפות בתאילנד ובישראל כמו בישראל לא ממהרים להוריד מחירים כי רוצים לנצל את המצב. אז אני שואל באיזה אתרי אינטרנט מחו"ל ממולץ לקנות דיסקים קשיחים ? כאלו שתהיה עליהם אחריות בן לאומית, שיהיה מי לדבר איתו במקרה שהדיסק עושה בעיות תוך חודש. כי בתכלס, גם דיסקים שמגיעים לארץ מגיעים לכאן מחו"ל אז אולי הסיכון לא כל כך גדול.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אז כאמור בנושא, אני מעוניין להזמין משחק לוח שעלותו היא 130$ + 25$ דמי משלוח. האם יחייבו אותי בתשלום נוסף בדואר או שאחרי החוק החדש אני פטור מכל תשלום נוסף? תודה לעונים 8)

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום וברכה אשמח לתגובות גולשים שרכשו מוצרים וקיבלו מהם מחודשים, אני בתביעה משפטית מולם וברצוני להעזר במקרים דומים. תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. לפחות לעסק הזה בשדה התעופה (דיוטי). אחרת אין איך להסביר: לקוח רכש מכשיר טלוויזיה. ברכישה שאל על אחריות ושירות אמרו לו "יש יבואן מסודר בישראל, אתה חושב שאין לך אחריות? אל תדאג..." הוא שכח שכאשר אומרים לו "אל תדאג" אז הוא צריך להתחיל לדאוג. המכשיר, תוצרת סינית ומותג סיני די ידוע (HISENSE), שבק חיים לאחר כחצי שנה. קורה גם במותגים "נחשבים יותר". פשוט סירב לפעול, לא "נדלק" יותר כלל. גם לא לאחר בקשות ותחינות ותפילות, לא רוצה להדלק. נשלח המכשיר כלאחר כבוד באמצעות סניף באג בעיר מגוריו, ואלו אנשים נחמדים ועשו שירות והעבירו המכשיר לתיקון. לאחר כחודש ימים (בניגוד לחוק, דרך אגב, המגדיר זמן לתיקון טלוויזיה בתקופת האחריות) הודיעו נותני האחריות כי המכשיר ..שבור במכה פנימית. מה זה?…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by shay1098,

אהלן הקיץ כבר כאן, אבל היום נהיה לי חם בגלל דבר אחר לגמרי. הזמנתי לפני ימים ספורים מחברת ממכר פונטים (או גופנים אם אתם אבשלום קור) משפחת פונטים. המחיר במחירון באתר היה 640 ש"ח. המחיר שסיכמתי עם הנציגה בטלפון היה 640 ש"ח. בפועל מסתבר שהמחיר הזה לא כולל מע"מ. לא נאמר לי בשום מקום שהמחיר לא כולל מע"מ, או שיהיה חיוב נוסף. המחירון לא מצויין בשום כוכבית שהמחיר לא כולל מע"מ ולא כלום. בואו גם לא נשכח שציון מחירים ללא מע"מ מהוה עבירה על החוק: מס ערך מוסף @ ויקיפדיה(אני לא עסק, הפונט נועד לשימוש שלי והחשבונית הונפקה על שמי) כמובן שהתקשרתי לחברה ושאלתי לפשר הדבר. הסברתי להם שהדבר ממש לא מקובל עלי ושטחתי בפניהם את טענותי. אותה הנציגה טענה שבמייל קודם ששלחה לי, ובו חשבונית (פי…

• 5 תגובות
    • 10.3k צפיות
  11. אני מבקר בארץ לתקופה של קצת מעל חודש, ואני מעוניין בחיבור אינטרנט מהיר במשך השהייה. מה האפשרות הכי טובה לאינטרנט ללא התחייבות? מצאתי חברה בשם טריפל-סי שמציעים בדיוק את מה שאני מחפש במחירים מעולים, אבל אין לי מושג אם יש צורך בתשתית או לא, ובמידה וכן - למי אני פונה? יש הצעות אחרות? אשמח לעזרה! תודה!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. UEFA 2012 בפתח וגיליתי שאין לי דרך לצפות בחלק מהמשחקים. אותי מענינים בעיקר המשחקים של גרמניה וקבוצות שלא בבית א . עדיין אני לא בטוח שכדאי לראות את התענוג המפוקפק הזה של משחקי הבתים. יש כמה משחקים שמשודרים באופן חופשי בערוץ 10 ו9 אבל את היתר צריך לראות בערוץ ספורט 1 וספורט 2 . בגלל זה חשבתי אולי להתחבר לyes /hot לחודש אחד ואז להתנתק אחרי זה. מה שלא הבנתי זה מה זה בדיוק ערוץ ספורט 1 ו2 אני שמעתי שיש ערוץ ספורט 5 ו5+ וכל מני ואריציות. הבעיה של להתחבר להוט זה התקנה. אני אולי יכול לעבור לטלפון שלהם במקום בזק ואז לסדר לי תשתית בבית ליום שאני ארצה לקפוץ מבזק להוט. היה לי פעם יס הבעיה שהטלויזיה המעפנה שיש לי בסלון לא באיכות משהו אבל זה לא כזה משנה . בנתיים ראיתי שחודש אצל י…

• 14 תגובות
    • 4.6k צפיות
  13. Started by liav12,

אהלן, קניתי מאיזה אתר מוצר ב 50 דולר והמוצר כבר שלושה חודשים לא הגיע אלי, רציתי לדעת איך אני יכול לבטל תשלום ששולם כבר מזמן בפייפאל, או שזה לא אפשרי? תודה!

• 6 תגובות
    • 8k צפיות
  14. שלום. קניתי מארז - Fractal Design Define XL לאחר שהרכבתי בו את החומרה גיליתי בו שני פגמים - חלק אחד שבור וחלק אחד תקול. החלק השבור הוא קליפס אחד של מסנן האבק של המאוורים הקידמיים שבשביל לשים לב לזה אני אמור לפתוח שתי דלתות. דבר שכמובן לא עשיתי ולא נראה לעין רק עד שניגשתי אליו והחלק השני הוא של הדלת הפנימית השניה אחד הקליפסים שלו לא תקין. האם אני אמור לקבל אחריות על דבר כזה או לא. המוצר חדש ללא רבב. תודה

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. מעוניין לקנות רמקולים בתקציב של עד 1000 שקל...כאשר אני מתלבט בין רמקולים 2.1 של חברת altec שעלותם 400 ש"ח לבין רמקולים 2.1 של חברת harman kardon שעלותם 900 ש"ח תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 916 צפיות
  16. Started by dor396,

שלום, לפני קצת יותר משנה קניתי גלקסי 1 מחנות פרטית והתחברתי לחבילה מתאימה עם זיכוי על המכשיר ברשת פלאפון. לא מזמן קניתי פלאפון נוסף גלקסי 2, את הפלאפון לקחתי לעצמי והעברתי לבן שלי (שמחובר באותו חשבון ברשת פלאפון) את הגלקסי 1. בתחילת השבוע פלאפון שלחו לי הודעה ואמרו לי שהזיכוי שאני מקבל בחשבון שלי מבוטל בגלל "אי עמידה בתנאי ההתחייבות", התקשרתי וביררתי מה הם רוצים ומסתבר שבגלל שהחלפתי עם הבן שלי פלאפונים הם לא מוכנים לזכות אותי על המכשיר עד שאני יחזיר את המצב למצב הקודם. הדרישה שלהם נראת לי מופרכת ובאה בגלל שהם מנסים לצאת מהתחייבות על התוכנית שלי (25 שקל אחרי זיכוי - 500 דקות ל4 יעדים, 200 דקות לכל היעדים ו2gb גלישה). מה אני יכול לעשות נגד הנבלות האלה???

• 65 תגובות
    • 8.5k צפיות
  17. אני יכול בלב שקט ללכת על גולן? תודה רבה.

18. התפוצץ לי ספק הכח. ממש העלה עשן ונשמע פיצוץ. אני חושש שגם רכיבים אחרים נפגעו. אני חייב את המחשב, זה לא יכל לבוא בזמן יותר גרוע עבורי, הבעיה שהחנות שמערכת המחשב נקנתה ממנה נסגרה (skypc). אני צריך עזרה לדעת מי היבואנים של המוצרים הבאים כדי לקבל שירות כמה שיותר מהר. לא רוצה לפנות לחניות כמו RSM שגם לוקח שם זמן וגם הם לוקחים תשלום על משלוח כל רכיב ליבואן, על בדיקת כל רכיב, ובסוף יותר משתלם לקנות כבר לבד מחשב חדש. אז ככה, המוצרים הם: ספק כח של Corsair - זה בטוח מקולקל - התפוצץ ועכשיו מקצר. חלקים נוספים שאני מקווה שלא נפגעו אדע רק לאחר החלפת ספק לוח של אינטל (זה איסטרוניקס אני משער) זכרונות של G.skill כרטיס מסך של אסוס אם יש כמה יבואנים מקביליים תזרקו שמות אני כבר אעשה טלפונים.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אם אני רוצה לקנות ממישהו דיסק קשיח יד 2, איך אני יכול לוודא שהוא תקין ועובד? רק ע"י הכנסה פיזית שלו למחשב שלי/שלו? המוכר אומר שהכל תקין אבל אין לו דרך להוכיח את זה. מה אפשר לעשות? עדיף לא להסתמך על זה?

• 23 תגובות
    • 3.3k צפיות
  20. שלום רציתי שאול שאלה עקרונית מכרתי מוצר כלשהו באיביי והקונה נתן לי פידבק חיובי עוד לפני ששלחתי אותו נניח שעכשיו אני לא שולח את המוצר אלה מוכר אותו שוב למישהו אחר הם יש לקונה הזה מה לעשות נגדי אחרי שהוא כבר נתן לי פידבק חיובי? אני לא מתכוון לעשות את זה אני סתם שואל

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. רוצה לספר מקרה. לפני כחודשיים שלושה התנתקתי מנטויז'ן 013 ועברתי ל018 אקספון. בהתחלה שניסיתי להתנתק די חיפפו אותי ולא רצו לנתק אותי אז נאלצתי להשתמש ב"נתק". ואכן קיבלתי הודעה שהם קיבלו את הפקס ולמחרת הייתי מנותק. חודשיים באמת עברו סבבה והייתי בטוח שכבר אין לי קשר לחברה הזאת, אבל כאן טעיתי. היום כמו כל כמה ימים נכנסתי לחשבון האשראי לבדוק שכל החיובים תקינים. להפתעתי נוסף לי חיוב מוזר ולא קשור מנטויזן. חשבתי, אולי זה בטעות? אולי נשארתי אצלהם במאגר וחייבו את החשבון הלא נכון? אז חשבתי. נכנסתי לאתר של נטויז'ן, וניסיתי להכנס לאיזור האישי. להפתעתי המשתמש והססמא עדיין קיימים, וכשנכנסתי גיליתי את זה: תחת השירותים שלי - "אינטרנט מהיר ב- adsl במהירות 10mb/800kb במחיר 64.95 שח לחודש. ה…

• 45 תגובות
    • 8.9k צפיות
  22. הזמנתי מוצר מסויים, ואני חושד שמדובר בזיוף למרות שעל פניו כרגע זה נראה מקורי. אלה שפתאום זה נשלח לי מסין מה שהעלה את החשד שלי. במידה ומתברר שזה זיוף, האם אני יכול לעשות משהו בנידון? לא מדובר בקניה דרך איביי אלה ישירות מאתר החנות, כמו כן באתר שלהם הכול נראה מקורי, כמו כן בהתכתבות שלי באמצעות האימיילים שאלתי זאת והם ענו לי שזה מקורי.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. "זכיתי" לשירות נוראי באייבורי כרמיאל, וחשבתי לשתף. אני אצמד לעובדות, שכל אחד יסיק את המסקנות לבד. - מסרתי מחשב לתיקון במעבדה של אייבורי ב 11/6 בבוקר. הטכנאי הבטיח שהמחשב יהיה מוכן תוך 48 שעות. - ב- 13/6 , לאחר שחלפו 48 שעות, התקשרתי לחנות כדי לברר מה קורה עם המחשב. לא הצלחתי לדבר עם הטכנאי, ולמרות שהשארתי שתי הודעות עם בקשה שיחזרו לעדכן אותי מה קורה, אף אחד לא חזר אלי. - ב-14/6 בבוקר התעקשתי שיקשרו אותי עם הטכנאי, ואז הוא התצל ואמר שהוא עובד על המחשב כבר שעה ויתקשר אלי במהלך היום כדי לעדכן אותי. - ב- 14/6 אחרי הצהריים, משלא קיבלתי טלפון, התקשרתי לטכנאי. עכשיו הוא טען שהוא עדיין לא התחיל לטפל במחשב (למרות שבבוקר טען שהוא כבר בעבודה.) בסיכומו של דבר, החנות התחייבה לתקן …

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  24. בעקבות הדיון הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=522720.10 לא הגיע אלי טכנאי מהוט. נתנו לי פיצוי חודש חינם של חבילת טריפל. לפי דברי משתמשי הפורום באותו הדיון, נאמר לי שמגיע לי פיצוי כספי, ושלא הייתי צריך לוותר. זה קרה לפני מספר חודשים. 1. האם מאוחר מדי לבקש מהם את הכסף? מדובר על סכום לא קטן של 600 שקל. והאם לבקש 300 או את כל הסכום? 2. בנוסף לזה אשמח אם מישהו יפנה אותי לאיזשהו מקור באינטרנט (אם קיים, אני אפילו לא יודע איך קוראים לחוק הזה) כדי שיהיה לי מה להגיד בדיוק לנציג הוט. תודה לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום אנשים, אני לא מת על הטלפון הסלולרי שברשותי, בלשון המעטה אני רוצה Galaxy S3 - הראייה שלי לא משהו, ומסך גדול כזה יהיה נחמד מאוד (וכמובן לא מזיק שזה משהו חדש, יפה וככל הנראה איכותי) אני בקבוצת רכישה, אבל עוד לא התחייבתי, ועכשיו כשהמחיר פורסם, התאכזבתי... איך הולכת ירידת המחירים בישראל? אני דיי בטוח שלא אוכל להשיג s3 ב-3 אלף בארץ בעוד חודש, אבל בכל זאת שווה לשאול. אגב, קראתי איפהשהו שיש סיבה לזה שאי-אפשר להקליט שיחות במכשירים מבוססי אנדרואיד. מישהו יודע למה? (בארץ, למשל, למיטב ידיעתי מותר לצד אחד להקליט צד שני בלי רשותו. אבל בכל זאת הבנתי שכל התוכנות שמקליטות קול במכשירי אנרואיד בעייתיות מאוד) תודה!

דיונים חדשים בפורומים