עבור לתוכן

אקטואליה ותרבות

פורום בנושא אקטואליה ותרבות, כי גם לנו יש חיים!

1. הנה המפרט: Intel Pentium 4 2400MHZ 3D-Force 64 MB לא ציינו שהוא אוןבורד הארד דיסק 40 GB - אני מצוטט "שטח ענק" - דבר ראשון מה ענק? קיים כבר 200GB! דבר שני שהם לא ציינו את שם החברה הם לא ציינו גם לוח! כמה המחשב עולה? - 10000 שקל !!! :o :o

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by MishaK,

אני מאמין שהשרים של ש"ס היו מצליחים יותר טוב.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by maverick,

ביום שבת בבוקר צפיתי בחדשות בערוץ הראשון ובין היתר הופיע שם אדם, אשר טען כי הוא היה נוכח בקרב הגדול שהיה בחברון ואף היה בכוח המסתער. אותו אדם הופיע כאשר פניו מוסתרות (האולפן היה חשוך) וזאת בטענה כי הוא מכוחות הביטחון ולא רוצה שיזהו אותו אך הסכים להשתמש בשמו המלא. במשך כמה דקות הוא "חשף" את הזוועה שהייתה שם תוך תיאורים מצמררים על כדורים שורקים, אנשים נופלים וחלקי אדם כתוצאה מהקרב הקשה. מבלי להתבלבל הוא גם סיפק לנו "דרמה" כאשר סיפר לנו מה היו מילותיו האחרונות של אל"מ דרור וינברג ז"ל לחייליו לפני ההסתערות ואיך לחם באומץ לב. לאחר כמה זמן התגלה כל הסיפור כשקר. אותו אדם, לאחר שעלו חשדות נגדו, הודה במשטרה כי הוא בדה את כל הסיפור בכדי לקבל פירסום. אני שואל את עצמי: איזה אדם עלוב …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. לכל הוותיקים מאיתנו ערן סבאג הוא משלנו. מז"א ??? בגיל 27-28 נמצא לו פילוסוף צעיר מחונן, מאחורי המיקורפון בגלי צה"ל ומשדר לו. ובכן גילית אותו כבל למעלה משנה משדר תוכנית מעולה עם קהל מאיזינים איכותי, שמאזין בכל יום פותר תשובות והקשרים מעניינים. לצערי בשעות שבהם הוא שידר בימי חו"ל נתקעתי בינו לבין יצפאן (כל יום בשעות 22:00 עד 23:00) . בתוכנית הוא מזמן למיקרופון מרצים, פרופסורים, דוקטורים ועוד מלומדים אחרים המרצים על נושא מסויים ולאחריו משמיע שיר . על המאזינים למצא הקשרים בין השירים ולבין קטע שניתן ע"י המלומדים המכובדים. לפעמים ניתן קטע שירה של אחד מגדולי משוררי ישראל ויש למצא הקשר איכותי. במוצ"ש (23:00) הוא משדר תוכנית אישית בנושא שירי מחאה לדורותיהם. דיי מעניין לשמוע מוזיק…

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. מצאתי לנכון לנסות פינה חדשה שבה אנסה להביא אירועים חשובים אשר קרו בהיסטוריה מכל מיני תחומים אך מכיוון שזה פורום מחשבים אנסה להביא יותר דברים הקשורים לטכנולוגיה. אשמח לקבל תגובות לפיילוט. (מקור: www.historychannel.com) מה קרה השבוע (17/11 - 23/11): 17/11/1996 - מיקרוסופט הוציאה את windows CE המיועדת למחשבי כף יד. מע' ההפעלה החדשה הייתה אמורה לעבוד בסינכרון של אפליקציות עם חלונות 95. 18/11/1996 - הוצגו לראשונה מחשבי כף היד הראשונים אשר היו אמורים לעבוד עם מע' ההפעלה windows CE. 21/11/1945 - נולדה השחקנית גולדי הון. 22/11/1958 - נולדה השחקנית ג'ימי לי קרטיס 23/11/1859 - נולד "בילי הנער" ("Billy the Kid") - פורע החוק הנודע.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by tal^_^,

יום שישי בערב... במקום שאנשים נהנים הם נלחמים בשטחים ונהרגים :'(

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by maverick,

היום, לפני 64 שנים שודר שידור הטלוויזיה החי הראשון. השידור החל כאשר שריפה פרצה סמוך לאולפני NBC והיא תועדה בשידור חי והועברה לצופים. סתם חשבתי שכדאי שתדעו.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by xzibit,

אלוהים כבר מכבי מובילה ב 2 שערים, אתם מדברים עם אוהב צהוב אבל מכבי חיפה כל הכבוד ;D

• 44 תגובות
    • 4.8k צפיות
  9. Started by xzibit,

לפי הכתבה הזאת יש גם סקר נלווה ו 26% כתבו שהם השתתפו בזה ואני חושב שאנשים סתאם הצביעו אתם לא חושבים? עוד שאלה ה-IP שנקלט שמצביעים לא שולחים אותו לרשיות?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by udicol,

לצערי הייתי חייב לפתוח את הדיון הזה עקב אקטואליות העיניין. אני רוצה להדגיש את המצב שבו אנו נמצאים במשבר כלכלי, מדיני ובטחוני קשים ביותר. בחירות זה דבר רע לכולנו! ראשי המשק שהם הינם מנהלי חברות ואיגודים מקצועיים ביותר הלכו לשכנע היום (יום שלישי 29/10/2002 ) את שר הביטחון ע"מ לתמוך בתקציב ולחזור בהם מאיומי התפטרות בממשלה. פגיעה בדירוג האשראי של מדינת ישראל יפגע בכולנו! אין ספק שהתקציב רע ופוגע באוכלוסיות קשות יום, אבל כולנו יודעים שחייבים לקצץ בכל משרדי הממשלה ע"מ לשמור על דירוג האשראי של מדינת ישראל. כלכלנים בכירים, פרשני כלכלה בכירים וכל העוסקים במקצוע מאוחדים בדעה שחייבים להעביר את התקציב ואין על זה ויכוח! חלוקת המשאבים תלויה כמובן בבוחרים אשר דואגים לשלוח את נציגיהם לכנ…

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. מה שאותי מעניין הוא איך הצליחו 50~ טרוריסטים צצנים חמושים היטב באקדחים רובים וחומרי חבלה להגיע לתאטרון בלי שיגלו אותם. הם בוודאי הגיעו ביחד כי לחוד הסיכוי שמישהו מהם היה נתפס גדול ומקרה כזה מסכן את כל המבצע. הם בוודאי הגיעו במשאית או אוטובוס ואולי יותר מאחת - החימוש היה בוודאי מוסתר בתאי מטען שתוכננו מראש להיות נסתרים - אבל גם אם כך - 50 צצנים לא נראים טוב בשום ביקורת משטרתית/צבאית שהיתה צריכה להיות בדרך... מעניין מאוד איך כמות עצומה כזאת של טרוריסטים ונשק עשו את דרכם למוסקבה ללא הבחנה.

• 36 תגובות
    • 5.5k צפיות
  12. Started by ofir123,

לתושבי ראשון, הבדקתם את דף תשלומי בית הספר של ילדיכם? אם שילמתם כנראה שלא ואם לא אז עדיין אל תשלמו! היום אמי התקשרה לאירגון ההורים הארצי לראות אם התשלום שגובים בבית הספר תקין ואינו חורג מהמותר, יו"ר ועד ההורים הארצי שוחח עימה ותוך כדי שיחה התברר שבתי הספר בראשון ויו"ר ועד ההורים העירוני משה שנפלד גובים 1.5 שקל מכל הורה כתשלום לועד ההורים הארצי בעוד שועד ההורים העירוני אינו חבר בועד ההורים הארצי כבר כמה שנים! תכפילו 1.5 שקל במספר התלמידים בראשון בערך 70 אלף תלמידים וכפול כמה שנים שועד ההורים העירוני אינו חבר באירגון בערך 5 שנים, זה יוצא 525,000 שקל. אני שואל אותכם לאן הכסף הזה הולך????? חצי מיליון שקל לאן נעלמים???? תעבירו את זה לאקטואליה ותרבות אם נראה לכם.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  13. לפעמים אני נכנס לאתר תיק דבקה והייתי רוצה לקרא ממכם תגובות בנושא האתר. אמנם הוא מציג את הדברים בצורה דיי דרמטית ומתלהבת אבל בכל זאת רוב הדברים הכתובים שם נכונים.

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. Started by asafmanor,

רובנו רואים את החדשות, קוראים עיתונים ושומעים מחברים על פיגועים. בד"כ כשאנחנו שומעים על פיגוע בסדר גודל קטן יחסית לפיגועים האחרים, אנחנו פוסחים על הידיעה וממשיכים לידיעות "חשובות יותר". היום הבנתי בפעם הראשונה את עומק הצער, גם על מותו של אדם אחד. אבא של חבר שלי נרצח בדם קר על ידי המחבל. הוא ניסה למנוע את הפיגוע, אך כנראה מישהו שירה במחבל פוצץ את חגורת הנפץ שלו, או שהחגורה התפוצצה לבד... היום חוויתי על בשרי בפעם הראשונה את עומק הצער על מותו של איש שאני מכיר, ועוד גיבור שהקריב את עצמו למען אחרים ומנע פיגוע קטלני. אני מקווה שכולנו מצטערים על הרצחו של תמיר מסד ז"ל, ושל כל הנפגעים והנרצחים בפיגועים ובכלל. יהי זכרם ברוך.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by The Grey Matter,

הכתבה ככה הפלסטינאים מתכוונים לשחרר את רב המרצחים ברגותי... ע"י הפיכתו לראש ממשלת פלסטין (שלא קיימת) , וכיו"ב שיחרורו ביד הישראלים מכיוון שישי לו חסינות ע"פ המשפט הבינלאומי....

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by nice-1,

חוץ מזה, מתחילת האינתפדה נרצחו 17 פלסטינאים (האחרון ב6.10) ע"י מתנחלים, בכמה מהמקרים עוכבו כמה לחקירה, אך מעולם לא הוגש כתב אישום.

• 34 תגובות
    • 3.9k צפיות
  17. בפרסומת רואים הרבה ילדים קטנים (כבר ניצול אם אתם שואלים אותי, בלי קשר לשאר העוולה בפרסומת) בתוך אזור משרדי כשהם מתקדמים לעבר אדם אחד ואז מוחאים לו כפיים. פשוט התפלצתי כששמעתי את הקריין אומר שבזכות אותו מהמר, עשרות/מאות גנים נבנים בישראל. שיא החוצפה היה במשפט: "כשאתה ממלא משחק של מפעל הפיס, אתה יודע שהכסף הולך למקום נכון" בוודאי, לכיס של אותם עושקים פשוט עיוות וסילוף . פשוט מכעיס אותי לשמוע שוב ושוב את הפרסומת.

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. ציטוט מהאתר של Sky News: אם מישהו זקוק לתרגום: חמושים מחזיקים 700 בני ערובה בתאטרון במוסקבה. קבוצה של עד ל 30 חמושים הסתערה על תאטרון מוסקבאי ומחזיקה כעת בקהל של כ 700 בני ערובה. עיתונאי של סוכנות הידיעות 'אינטרפקס' שהיה בקהל דיווח כי החמושים הרשו לאנשים לבצע שיחות טלפון ושחררו את הילדים. מוסלמים שהיו בקהל של המחזמר 'צפון-מזרח' הורשו גם הם לעזוב, כך נמסר מ'אינטרפקס'. מהמשטרה נמסר כי הם עדיין לא קיבלו דרישות כלשהן מהחמושים. יחידות מיוחדות של המשטרה מיהרו לזירה אך עדיין אין דיווח על קרבות. המשטרה מוסרת כי ככל הנראה כ 700 אנשים נוכחו בהצגה אבל המספרים המדויקים עדיין לא ברורים. מהקרמלין נמסר כי נודע לנשיא פוטין על האירוע, שקרה ערב ביקורו הרשמי באירופה.

• 20 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. Started by Ewingum,

היום הוא יום הזיכרון לציחק רבין. התכוונתי להתחיל בכותרת "ברוכים הבאים לבית הבובות" אבל מתוך כבוד לאותו אדם, I DIDN'T. בכל מקרה, יצחק רבין, אותו אדם שהורה "לשבור ידיים ורגליים" באינתיפאדה הראשונה, אך דרכו השתנתה ב180 מעלות בשלהי חייו. גנרל גדול ו"קברניט השלום". בשבילי יום הזיכרון ליצחק רבין מסמל יותר מכל את מה שהוא, רכיבת השמאל על הגל הזה, סתימת פיות באמצעות אצבע מאשימה, עיוות מורשתו. אני מאמין שאם רבין היה יודע על המצב היום עם הפלשתינאים, על חבריו (או יותר נכון חבריו למקצוע) המסומאים בשמאל הישראלי ויותר מכל על עיוות דמותו, הוא היה מתהפך בקברו. מה יום הזיכרון ליצחק רבין מסמל עבורכם?

• 56 תגובות
    • 6.6k צפיות
  20. Started by yoss,

מסתבר שהצלף ממרילנד הוא מודר נלהב - היא שינה את תא המטען בשברולט קפריס שלו כך שהוא יוכל לירות מתוכו בהסתר.

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by bla7,

מה דעתכם? נחשף שמו של החשוד. אני אישית סומך על הדרוזים בצה"ל, לכן ההאשמות נראו לי די מוזרות בהתחלה, מה ששכחתי הוא שיש גם בדואי בדרגת סא"ל - ועל בדואים אני לא סומך בכלל... מה דעתכם בעניין??

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. לקוח ממעריב, יום שישי ה-18/10/2002 : "הבלייר האוס, בית הארחה הרשמי של אורחי נשיא ארה"ב, מארח כמעט מדי שבוע מנהיג של מדינה זרה, אבל עובדי מעון הארחה, הממוקם ממש מול הבית הלבן, לא ראו כנראה מראה כזה מימהם:מנהיג מדינה זרה יורד לחדר האוכל ומארגן שירה בציבור יחד עם עובדיו.זה קרה ביום רביעי בשעה תשע וחצי בערב, זמן קצר לאחר ששרון סיים ארוחת ערב רשמית עם שר ההגנה האמריקאי דונלד ראמספלד. שרון עלה לחדרו להוריד את החליפה והעניבה וחזר לחדר האוכל. אחד מעובדי משרד ראש הממשלה הוציא מהאינטרנט שירי ארץ ישראל וכרך אותם לשירונים שחולקו לעובדים. כמה שולחנות אוחדו וסביבם הסבו כל אנשי הפמליה, מאחרונת הפקידות ועובדי הלוגיסטיקה, עבור באנשי שגרירות ישראל בוושינגטון ובהם השגריר דני איילון וכלה בר…

• 26 תגובות
    • 3.7k צפיות
  23. Started by bla7,

נדמה שכל פעם אחרי סגר רציני, זמן מה אחרי שמתחילות הקלות יש פיגוע... הם ממש סתומים, או מה??? אבל השאלה הרצינית היא, אם משחררים קצת את העוצר, מישהו מסתנן ומבצע פיגוע אכזרי בשטח מדינת ישראל. אם לא משחררים את העוצר אז... נו, מה, נשאר שם לנצח??? מה אמורים לעשות בסיטואציה המעצבנת הזאת? אולי לבנות שני גדרות כשביניהן שטח הפרדה מסויים כשכל מי שמסתובב שם יורים בו... לא הומני במיוחד, אבל מה כבר אפשר לעשות??? האמת, אין לי מושג. אבל לדעתי תמיד יש משהו שאפשר לעשות. למישהו פה יש רעיון מעניין??

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by imac,

אני מתכוון, כמו ואללה , הדובים, והמכרז של המדינה, היום עם הווירוסים (כולל הוירוס שגונב כרטיסי אשראי) מסוכן ותאמינו לי שלהקרים לא קשה לפרוץ לאתרים כאלה נראה לכם שכדאי לקנות שאני הולך לחנות , או ישר מהאינרנט?

דיונים חדשים בפורומים