עבור לתוכן

se7en

משתמש רשום
  • הצטרפות

  • ביקר לאחרונה

  1. תתקיני לינוקס כל הדברים הללו נכתבו ללינוקס ועברו פורט לחלונות. בטח זה באג אחד גדול כרגע בחלונות. אולי תנסי גרסה חדשה יותר של ISAAC SIM ועדכון דריברים של הכרטיס מסך. אם את שמחה עם המפרט זה הכי חשוב. אני לא מכיר עוד מפתחים או את ליאור למדתי לבד ומשתמש לפרוייקטים. אין לי פייסבוק. בהצלחה
  2. אפשר לאמר שאני מרגיש איזו החמצה. המפרט שהעלתי (מלבד לוח האם) היה חוסך לך לפחות 3000שח שיכלו ללכת לכרטיס מסך פלוס הוספה היית מביאה 5090. והיה משפר לך את הביצועים משמעותית ומאפשר סצנות גדולות כפלים.. לא מובן לי למה RT לא מסתדר לכם בהוצאת דאטה סינטטי על 4090 נייד. אתם מוציאים דאטה בריל טיים עם SYNTHETIC DATA RECORDER או שמשתמשים בסקריפט שלכם? אני מבין שאין שימוש בפיזיקה או שימוש בסיסי אז המעבד שקנית ממש אוברקיל. אני עם נייד 4090 ואני משתמש בRT לא מעט מעניין איזה רזולוציות את עובדת שזה כזה עמוס. נראה שרזולוציה מוגזמת ללמידת מכונה על הדאטה. כך או כך יש מלא שיטות לאופטימיזציה של הסצנה. לדוגמה המחסן באסטים של איזק סים עם RT REAL TIME פועל ב3 רזולוציות: שימו לב שהזכרון VRAM עולה משמעותית בכל קפיצת רזולוציה והפריימים נשארים בסדר גמור לסימולציה. זה כרטיס ששווה בעוצמתו ל-4070TI. גם המעבד (i9-13980HX) נשאר באזור ה20%. ה-RAM נשאר אותו דבר. לסיכום ולשאלתך: אם בשום אופן אין אפשרות לעלות בתקציב ל5090 אז לשימוש המאד ספציפי שלך ה5080 יתן יותר תועלת מ3090. בפרט אם את רוצה להפעיל RT. כח עיבוד 2 דורות קדימה מנצח פה אין מה לעשות. זה ממש מקרה מאד ספציפי ומוגבל אבל. בנוסף הבנתי שסדרת הסופר של הדור הנוכחי מעבר לפינה עם VRAM מוגדל בכל הדגמים ככה שיש מצב שבקרוב נראה 5080 עם 24GB VRAM. לא בטוח שאתם יכולים לחכות אבל. בהצלחה זה הכי חשוב!
  3. שיחקתי עם זה קצת להראות איך אפשר להשאר קרוב במחיר צריך בדיקה ממי שבקיא בחומרה היום אם מתאים. בסביבה הספציפית הזאת זה הבדל משוגע כמעט באותו מחיר
  4. איזה ויתורים תוכל לפרט? מעניין והיא לא צריכה יותר מCORE7 גם ככה 90% מהחישובים נעשים על CUDA
  5. אני כבר לא כזה בקיא בחלקים למשתמש הממוצע\ביתי למה המחשב האחרון שהרכבתי היה לפני 5 שנים וגם הוא היה ממבוסס ת'רדריפר. באם השימוש העיקרי של המחשב הוא לאומניברס המפרט נראה לי לא מאוזן בשביל סביבת עבודה שמבוססת כמעט לחלוטין על כרטיס מסך. כרגע שאר המחשב מרכיב 60% מהמפרט. זה צריך להיות הפוך. המעבד מוגזם ולא מאוזן אפשר בשקט לרדת לCORE7 ולחסוך חצי על המעבד. לא חושב שהירידה מ24 ליבות ל20 באותה מהירות שעון תורגש פה. הזכרון חייב להיות מהירות 7000? לא יהיה שום הבדל אם נרד ל6000 ונחסוך עוד כמה מאות שקלים באותו נפח וגם נרוויח CL יותר נמוך. הלוח אם ב1100 שח נשמע מוגזם ובקלות גם פה אפשר לחסוך חצי. ירידה בSSD לדור 4 תחסוך 1000שח באותו נפח ואני בספק אם יורגש הבדל. OMNIVERSE על חלונות? ML? אפשר ואף רצוי לחסוך 700שח על רשיון ולהתקין UBUNTU. ואם ממש חייבים חלונות יש רשיונות שאפשר לרכוש ברשת בגרושים להבנתי. עם הכסף שנחסך על כל הרכיבים הפחות חשובים למשימה אפשר לעלות ל5090 אולי עם עוד תוספת קטנה. זה בטוח יהיה הבדל שמים וארץ מה5080 עם כל הרכיבים היקרים והלא מורגשים במפרט המקורי.
  6. העצה שלי דווקא למי שאין כאלו. ומדובר פה בקניה קצת דרומית ל 20000שח זה לא מחשב זול. אבל כרטיס המסך הוא הלב פה לחלוטין. ככה שיש פה משחק. אם התקציב לא מוגבל זה מאד קל דווקא.
  7. מה שאתה מעלה פה זה שאלת השאלות. והתשובה שזה מאד תלוי בשימוש של פותחת הדיון. לדוגמה אם הצורך הוא סימולציה פיזיקלית לרובוטים ואימון מודלים REINFORCEMENT LEARNING הVRAM פשוט קריטי לכל פרוייקט שכולל יותר משני אובייקטים. (מקרה זה הייתי משתמש בכלל בROS2 ומייבא אותו לISAAC SIM) מהצד השני אולי השימוש הוא לייצר כמויות דאטה סינטטי למודלים ויזואלים זיהוי, לוקאליזציה, סגמנטציה וכו' עם רינדור נאמן למציאות של RAY TRACING פה עוצמת העיבוד תיתן את אותותיה בזמני רינדור. כך או כך בשני המקרים הVRAM הולך להגמר מהר ככל שהסצנה גדלה ככה שהבעיה נשארת בשניהם. במקרה השני אולי יקח כפול זמן לייצר את הדאטה סט לאימון אבל מצד שני זו לא משימה שהיא קריטית בזמן ויותר VRAM יאפשר סצנה יותר מורכבת. במקרה הראשון בסימולציה עם כרטיס מודרני אולי תקבל 60-100FPS עד שיגמר הVRAM ואז זה הופך את כל המערכת ללא שמישה עם 3FPS בסימולציה שזה לא בדיוק מומלץ. לגבי זמינות הכרטיסים אני לא יודע לעזור אני רק מעלה נקודה לפותחת הדיון שתשקול את צעדיה טוב טוב שלא תתבאס. ואולי בכלל היא מתכננת סימולציות קטנות להתלמד ואז כל מה שכתבתי לא רלבנטי.
  8. לא יודע אם זה עוד רלבנטי ואולי הדעה פה לא תהיה פופולארית. בתור אחד שהתעסק לא מעט עם אומניברס ממה שגיליתי מאד מהר זה שהסביבה הזאת שותה את הVRAM בכמויות מפחידות. כתבת פה שאת עושה סימולציות אז אני מניח שISAAC SIM הולך להיות פתוח שעות נוספות. זה לבד שותה 500-800MB מהVRAM. המלצתי ללכת על 4090 אפילו משומש ולו רק מהסיבה הזו כי ברגע שדברים בסצנה מתחילים לרדת לRAM (וזה קורה מהר מאד) הרווח שתקבלי מכרטיס חדש יותר (גם אם מהיר יותר וזה גם לא בטוח) עם 16GB VRAM נעלם כלא היה. הזמן שהמעבד יבזבז בלהעביר הלוך חזור נתונים מהזכרון לכרטיס יעלים לחלוטין את היתרון של כח העיבוד. השיקול העיקרי צריך להיות ספציפית בבסנריו שלך VRAM על חשבון כח עיבוד. אני בכלל הייתי הולך על RTX PRO משומש עם 48GB VRAM. אבל אולי זה רק אני. 2 הסנט שלי בהצלחה
  9. בסדר גמור. סיבה ליגיטימית לגמרי. וגם לא כזה יקר בפרט אם זה שנים קדימה. תתחדש והעיקר. תהנה מהמחשב.
  10. מה שבטוח זה בטח לא יאמץ את המעבד. חוץ מזה זכרון זה רכיב שאם אתה לא משתמש זה פשוט בזבוז כסף לחלוטין לחינם בלי שום תמורה.
  11. 3 חודשי כבר תראה צריבה. זה מעט מאד זמן. מי שרוצה לקחת סיכון שיהנה. אני מה אכפת לי
  12. אין מה להסכים או לא להסכים עם המציאות. תציג כל יום טבלאות על המסך במשך חודשים ושנים ותקבל צריבה. מה יש לא להסכים זה העקב אכילס של מסכי OLED ויש גם את הבעיה של פיקסלים שנתקעים. למה לקנות צג שנהרס מעצם העובדה שהוא עושה מה שנועד לעשות. להציג? עובדה שהיצרנים מזהירים מזה ואף עושים מהלכים כדי לצמצם את זה בתכנה מה שנקרא PIXEL SHIFT כשהם מידי פעם מזיזים שורת פיקסלים ימינה שמאלה למעלה למטה. זה פשוט לא נועד לשימוש הזה. וזה קורה מהר.
  13. לא חושב שזה נכון. אני עם מחשב חדש (שנתיים) עם מיני לד מדהים. בטוח שיש גם היום. לתוכן סטאטי OLED זה פשוט לא. אל תיפול בזה