עבור לתוכן

כפייה חילונית, האין דבר כזה?

Featured Replies

פורסם

אתה יכול להתחתן עם מי שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה ולהיות רשום במשרד הפנים ,רק שלא מכללים את זה על הכלל.

המשמעות של רישום נישואין אזרחיים, היא גירושין אזרחיים. והמשמעות של גירושין אזרחיים (ונישואין לאחריהם) היא ממזרות לפי ההלכה. שוב רצון הרוב שלא יהיו ממזרים נטמעים בקהל.

• תגובות 419
  • צפיות 49.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עדיין לא מובן לי איפה הבלבול. מעמדו של כל אחד ידוע עם החוק וללא החוק.

פורסם

בנישואים אזרחיים הבעיה היא אי יכולת לעקוב אחרי הנישואין וממילא תבוטל החזקה שניתן להתחתן אחד עם השני. דבר זה יכול לנבוע מאי וודאות לגבי יהדות, חשש ממזרות או איסורי חיתון של ההורים ובשלב אחר-כך של הסבים והסבתות. נכון שזה בא בתביעה לכאורה כלפי מי שאינו שומר תורה ומצוות וכופה אותם , אך המטרה והיעד זה בהחלט משהו שהם (הרוב) גם כן מעוניינים בו.

נערך על-ידי rroonnii

פורסם

אין שום בעיה לעקוב אחר שום דבר. לרבנות יש את אותם הכלים לאמת את כל הפרטים עם החוק ובלי החוק.

פורסם

חלקם הגדול לא יהיה רשום, המעקב אחר-כך הוא מאוד מאוד קשה ובעייתי. גם לא ניתן לבוא לרבנות ולבקש דבר המנוגד לעצמו

צא וראה, בארצות המערב, היהודים הרפורמים והקונסרבטיבים, כבר היום עומדים כ -70/80% התבוללות. זה מה שקורה, שהכל מותר.

נערך על-ידי rroonnii

פורסם

אל תדאג, הכל יהיה רשום. ובכל מקרה אל לך לחשוש, אני ותתי אדם שכמותי לא נפגע בטוהר הגזע.

פורסם

לא, רוני, זה מה שקורה כשגם "הכל מותר" וגם מדובר באוכלוסיה יהודית קטנה החיה בתוך אוכלוסיה לא יהודית (אך גם לא עויינת בעיקרה) גדולה - וגם אז, אתה משום מה יוצא מנקודת הנחה לפיה זוג יהודי-לא יהודי בהכרח יתרחק מהזהות היהודית לטובת הזהות של בן הזוג הלא יהודי. בישראל התנאי השני לא מתקיים. יתרה מכך, הכפיה הדתית בארץ היא אחד הגורמים המניעים את הצעירים החילונים להגר לחו"ל, שם הסיכוי לאיבוד זהותם היהודית גבוה יותר...

פורסם

זה היה רק דוגמה. נשואים אזרחיים (שניתן לרשום ברבנות) תלויה בהמון משתנים - איבם של בני זוג, דתיותם, חזקת כשרותם, מה היו הכוונות בזמן הנישואין ובזמן התייחדות הראשונה שלהם לארח הנישואין, איך הבעל היה מתייחס לאישתו מבחינת הנישואין, למה הזוג בחר להינשא בנישואין אזרחיים ולא ע"י חופה וקידושין, באיזה אופן נעשו נישואין אזרחיים, מי הם האנשים שהיו נוכחים בעת טקס הנישואין ומה טיבם. כלומר לא ניתן לקבוע הלכה בעניין בלי לשמוע ולברר את כל פרטים . פה יש גם לצרף את העניין שאם נשא גיורת וכאן צריך לדון איך נעשה הגיור, מי עשה את התהליך, מי הם הבית דין, האם גיורה תקף או בטל ומתוך כך אולי בכלל לא היו שום נישואין מכיוון שאישתו הראשונה נשארה ולא נהפכה ליהודיה. הרי תהיה בעיה קשה מצד הרבנות לבדוק כל דבר.

2. מה בנוגע בנשואים אזרחיים עם אינה יהודיה . כאן בהחלט אין לרבנות שום צעד לרשום מהלך שמנוגד לעצם הרבנות ולא שייך לו.

וכמו שכבר נאמר בעיית הממזרים וכדו'.. לכן זה לא רק בעיית בדיקת הדבר אלא לריבוי הממזרים בקהל.

ניתן דוגמה מהחיים ..כפי שהגברת הציגה תמקרה שלה http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=73806

הרבנות לא יחתנו אותה עם כהן. אבל היא יכולה ללכת ולהתחתן איתו בנשואים אזרחיים ,מה היא עשתה בזה, יום אחד הבן שלה יכיר בת לכהן. הוא גם על פי ההלכה לא יכול להתחתן איתה. אבל מי יעצור את השרשרת הזאת ועוד עשרות מקרים אחרים. ושונים.. אף אחד. וכעבור 20 שנה .. המצב בעייתי. ונחזור למקור כפותח הנושא "אם

תדרוש את הזכות לקבל נישואים אזרחיים תמנע את הזכות שלי לחתן את נכדי עם בתך" .

נערך על-ידי rroonnii

פורסם
זה היה רק דוגמה. נשואים אזרחיים (שניתן לרשום ברבנות) תלויה בהמון משתנים - איבם של בני זוג, דתיותם, חזקת כשרותם, מה היו הכוונות בזמן הנישואין ובזמן התייחדות הראשונה שלהם לארח הנישואין, איך הבעל היה מתייחס לאישתו מבחינת הנישואין, למה הזוג בחר להינשא בנישואין אזרחיים ולא ע"י חופה וקידושין, באיזה אופן נעשו נישואין אזרחיים, מי הם האנשים שהיו נוכחים בעת טקס הנישואין ומה טיבם. כלומר לא ניתן לקבוע הלכה בעניין בלי לשמוע ולברר את הכל פרטים . פה יש גם לצרף את העניין שאם נשא גיורת וכאן צריך לדון איך נעשה הגיור, מי עשה את התהליך, מי הם הבית דין, האם גיורה תקף או בטל ומתוך כך אולי בכלל לא היו שום נישואין מכיוון שאישתו הראשונה נשארה ולא נהפכה ליהודיה. הרי תהיה בעיה קשה מצד הרבנות לבדוק כל דבר.

2. מה בנוגע בנשואים אזרחיים עם אינה יהודיה . כאן בהחלט אין לרבנות שום צעד לרשום מהלך שמנוגד לעצם הרבנות ולא שייך לו.

וכמו שכבר נאמר בעיית הממזרים וכדו'.. לכן זה לא רק בעיית בדיקת הדבר אלא לריבוי למשל הממזרים בקהל.

ניתן דוגמה מהחיים ..כפי שהגברת הציגה כאן http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=73806

הרבנות לא יחתנו אותה עם כהן. אבל היא יכולה ללכת ולהתחתן איתו בנשואים אזרחיים ,מה היא עשתה בזה, יום אחד הבן שלה יכיר בת לכהן. הוא גם על פי ההלכה לא יכול להתחתן איתה. אבל מי יעצור את השרשרת . הזאת ועוד עשרות מקרים אחרים. אף אחד. וכעבור 20 שנה .. המצב בולבל ובעיייתי. ונחזור למקור כפותח הנושא "אם

תדרוש את הזכות לקבל נישואים אזרחיים תמנע את הזכות שלי לחתן את נכדי עם בתך" .

רוני, דאגו לזה כבר בשבילך. בכל מקרה הרבנות קובעת את מעמדם החוקי הדתי של נישואים וגירושים כלשהם, אזרחיים או לא, בין אם הזוג מעוניין בכך או לא. לגבי תחילת הדיון, נו באמת.... אין מאזניים בעולם שיוכלו להציג את המזעריות שפגיעה בך לעומת הגיגנטיות של הפגיעה כתוצאה מהיעדר הזכות לנישואים אזרחיים.

פורסם

אני חושב שהגישה המסריחה של DXM ורררוווונניייי מרחיקה המון אנשים מזהות היהודית שלהם הרבה יותר,

מאשר מתן חופש אבסולוטי בתחומים שאלמנרטי שיהיה בהם חופש(נישואין, קבורה ועוד).

החוצפה שלהם להשוות את זה לחופש לרצוח או לשדוד פשוט עלובה ודמגוגית, מבחינתם זה בסדר לחלוטין שבישראל יש חוקים מאוד דומים לחוקי נירנברג.

כן כן! הפעלתי את חוק גודווין http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin's_law

כי חלאס! נשבר הזין, כמה אפשר להיות אטום ומפגר?

פורסם

karpazi0

אז אתה טועה. זה שתחזור על זה ארבע וחמש פעמים בלי נימוק לא עושה את זה לטיעון ענייני.הפגיעה לא בי אלא בכל היהודים .וגם אנשים רבים מבינים זאת.אבל מאחד שלא איכפת לו מזהותו ... מה יש לצפות... וודאי שירצה להיות חופשי ולעשות מה שבא לו .

דרך אגב.. המדינה די חופשית יש בסך הכל כמה סממנים שמגדרים ועושים אותה למדינת העם היהודי.

.......

.......

מגיב כאן אדם לא יהודי. שכוונתי בעיקר שלא איכפת לו מהזהות היהודית. ורוצה להכתיב כאן מה לעשות.

נערך על-ידי rroonnii

פורסם

אין שום בעיה עם אף סממן. אבל אל תדחוף את זה למערכות יחסים של אנשים! מה קשה להבין?

אתה לא יכול למנוע זכויות בסיסית מבני אדם כדי לשמור על טוהר הגזע היהודי, מצטער.

חבל שזה לא ברור לך, אני בטוח שאם היית מיעוט יהודי במדינה אחרת היית מזמר מנגינה שונה.

פה מה בסה"כ אומרים לך, תן לאנשים את האפשרות להתחתן באופן אזרחי!

אתה אחרי זה, תשמור לעצמך את הזכות לא להתחתן עם אנשים שהתחתנו באופן אזרחי ולא אצל רב אצילי, ישר וכן.

בדיוק כמו שהיום אתה בטח לא רץ להתחתן עם כל אישה שקיימת, בסופו של דבר צריך רק אחת ומכל הדוסים שמשריצים כאן,

לא נראה לי שתהיה לך בעיה למצוא כלה(אמנם עם בריכת גנים דלה מאוד) שהוריה התחתנו בצורה כשרה עם רב.

תראה את ארה"ב, אחת המדינות הכי דתיות בעולם ושם 90% מעידים על עצמם כנוצרים או שייכים לדת כלשהי ומבצעים את הטקסים לפי דתם,

למה? כי אף אחד לא מכריח אותם.

פה, אני מכיר לא מעט אנשים שהם שניהם יהודים ומתוך פרנציפ לא מתחתנים ברבנות. כפייה תמיד תביא מרד ותעורר אנטגוניזם, לא יעזור לך כלום.

כמה שיותר תדחוף את הדת כלפי האוכלוסייה החילונית, אתה תראה יותר ויותר קולות כמו שלי, של ויק07, של קרפזי0 ועוד.

אז בוא נאמר, שאת הזכות לחתן את נכדייך עם נכדים של יהודים אחרים שמאסו בדת שלך אתה עדיין תמנע מעצמך, רק בדרך אחרת.

מגיב כאן אדם לא יהודי. שכוונתי בעיקר שלא איכפת לו מהזהות היהודית. ורוצה להכתיב כאן מה לעשות.

על אפך ועל חמתך, גם למיעוטים במדינה הזאת מגיע ביטוי.

נערך על-ידי ariebel

פורסם

לי אכפת מזהותי היהדות, נראה שדווקא לך יש בעיה עם זהותך אם היא נשענת על בסיס כל כך רעוע. אגב, אתה יכול לקרוא על הצעות החוק באתר הכנסת.

פורסם

גם כחלוני היית לי אותה דעה כמו שיש להרבה חילונים/מסורתיים. האינטרס לשמור על העם היהודי כאן בארץ .נכון שאנשים כמוך הם מיעוט,כל חוק הינו כפיה, וכל חוק נקבע לפי רצון הרוב. חופש התנועה הוא אך ורק כשאין התנועה בניגוד לחוק, כשהמשטרה אוסרת תנועה, או כשהצבא אוסר תנועה אז אין שום חופש תנועה. וכך נקבעים כל החוקים לפי הרוב. אתה רוצה לצוד חולדות? החוק אוסר, אתה רוצה לקטוף רקפות? החוק אוסר, אתה רוצה להיכנס לשטח אש? החוק אוסר. אתה רוצה לפתוח בית עינוגים ביום אבל? החוק אוסר. וכך הלאה, כל חוק הוא כפיה, והרוב קובע את החוקים.וכמובן - שומרים את זכויות המיעוט אבל לא כופים את דעתו על הרוב.

יהודי במדינה האחרת? ההפך שם עוד יותר שמירה. עם תבדוק בכל מהלך ההיסטוריה שהיהודים התערבבו ממש עם הגויים -דווקא הגויים הם אלו שהזכירו ליהודים (גם בכוח) מה הם שכחו..

תודה על העצה 'לב' אך אני כבר נשוי .המראה שלי גם לא חרדי. תפוס אנשים ברחוב ותדבר איתם על הנושא הזה עם הדגש הנכון שציינתי כאן. אתה תראה שרבים רוצים להתחתן רק עם יהודים ולשמור על זהותם.

ואתה ממשיך עם לשנוך שמירת הגזע. כי זה לא נכון. אתה יכול להיות יהודי. וליהודים אין משהו נגד לא יהודים. היטלר הציג את העם היהודי כנחות מיסודו (גזע) ואל כך יהודי אף פעם לא יכול להתחבר לארי.

נערך על-ידי rroonnii

פורסם
כל חוק נקבע לפי רצון הרוב.

אז אם רוב האנשים (או רוב נציגיהם בכנסת) יהיו בעד לאשר נישואים אזרחיים בישראל לכל החפץ בכך, האם תתמוך? יתרה מכך, אם הרוב ירצה לבטל את מוסד הרבנות, האם גם אז תתמוך? רצון הרוב, לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים