עבור לתוכן

The Define Project - בחסות TMS מחשבים - תמונות מתעדכנות גם בעמ' 1

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ה ALPHAWIRE הגיע ! :)

3WhTY.jpg

• תגובות 898
  • צפיות 176.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ה ALPHAWIRE הגיע ! :)

8zmhE.jpg

תוך כמה זמן מההזמנה זה מגיע אלייך?

פורסם
  • מחבר

יום רביעי הזמנתי, היום זה הגיע. עם דואר שליחים, עלה לי 37 שקל. אופציה אחרת הייתה איסוף עצמי אבל אני גר ברמת-גן והעסק שלהם בחיפה. :\

אפרופו, שליחים בארץ זה פשוט נוראי, לא מסוגלים לנווט ולהגיע אליך עד הדלת שאתה פאקינג משלם כמעט 40 שקל. אתה צריך לשמוע סיפורים "אני עם משאית". :facepalm:

נב,

עברתי איזה 4 נציגי מכירות עד שמצאתי מישהו נורמלי שקם מהמחשב והלך לבדוק אם יש לו גליל פתוח שהוא יכול לחתוך ממנו. בקיצור, יצא סוג של פוקס. 70 מ' צריך להספיק לי לספק + עוד דברים. בהתחלה חשבתי להזמין פחות. :)

הזמנתי עכשיו גם את ההיטסינק של סייט (הימורו לדיסק 3.5"):

Himuro-HDD-Cooler_01.jpg

ככל הנראה אחרון במלאי בארץ. אין בשום חנות ואין אצל היבואן.

167 שקל כולל משלוח מ'פלונטר'. >:( ;D

פורסם

אתה מתכוון להציג את התוצאה לראווה ב-MDPC?

פורסם
  • מחבר

אולי D:

פורסם

מה הצפי שלך לסיום הפרוייקט או שאין כזה ואתה שואף לשלמות :D ?

האם יש לך עוד דברים שאתה צריך לקנות/מחכה למשלוח וכו'?

סתם מעניין אותי לדעת כי אני מת לראות כבר איך זה יראה אחרי הכל... :D

פורסם
  • מחבר

שבוע הבא צריך להגיע כלי ללחיצת מולקס + פינים ל ATX. האמת שהייתי בטוח שהיום יגיע פתק מהדואר ושמחר אאסוף אותו אבל זה לא קרה אז נראה לי שיום ראשון זה יצוץ וממש לפני יום כיפור אוכל להתחיל לעבוד על הכבלים. אחרי יום כיפור תגיע ההזמנה השניה שעשיתי מ MDPC ואז תהיה התקדמות יותר משמעותית.

פורסם
  • מחבר

התחלתי לחשוב איך לעשות קירור מים:

roG0O.jpg

אני די נוב בנושא הזה, ייקח קצת זמן לפני שאדע בדיוק מה לקנות, כמה ולמה. אני צופה עלות של ~ 1500 שקל. :)

פורסם

לגבי בניית הלופ, מספר המלצות לשיפור:

אם אתה שואף לשלמות, תשתדל לא להצליב צינורות! כלל אצבע בקירור מים לא להצליב צנרת. (מטעמים אסתטיים כמובן) ניתן להחליף בין הכניסה ליציאה ברדיאטור (תלוי באיך תמקמו) ואם תדבוק במקום הרדיאטור למטה אז עדיף לחתוך חור במפרץ 5.25 התחתון להעביר דרכו את הצינור)

שלב שני, תשתדל שיהיו כמה שפחות רדיאטורים, עדיף רדיאטור אחד גדול מאשר שניים קטנים (ירידת לחץ בלופ והפרעה לזרימה)

אני חושב שיהיה טוב יותר למקם את הרדיאטור שמיקמת בפרונט למקם למעלם, יעזור לך הרבה.

בנוגע לרדיאטור הקטן, יעילותו מוטלת בספק אבל הוא עשוי לעזור, המקום שלו בסדר אבל... לא יודע מה שהוא לא טוב לי בעין.

יש לך כבר חלקים? אם לא אני אמליץ על EK לבלוקים, פרימוצ'יל לצינורות ציבעוניים, מייהמס לנוזל (צבוע וגם לא צבוע) וביטס-פאוור לפיטינג (בלאק-ספארקל יראה מדהים עם התכנון שלך)

אם תבחר ב-EK לבלוקים ואתה שואף לשלמות בתאימות צבעים אז לך על הבלוקים בציפוי ניקל, אין הבדל בביצועים אבל לבנייה שלך (שמתמקדת באפור, שחור וכסף) הייתי ממליץ על ניקל במקום נחושת.

אני מקווה שזרתי ואשמח לעזור עוד ;)

עריכה

אני חוזר בי לגבי EK, לפי התקציב שהצבת הם ממש יקרים, אמליץ על XSPC, איכותיים מקצועיים בעלי ביצועים טובים ועם מחירים נוחים, נתתי לך מפרט לדוגמא שכולל קיט (בלוק, רדיאטור, צנרת, קומפרשין פיטינג, משאבת D5 עם קומבו מיכל 5.25) ובלוק כרטיס מסך (לא כולל נוזל): כולל רדיאטור בודד 240

adic.png

Uploaded with ImageShack.us

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחלה פוסט ! :)

האופציות שלי במארז מבחינת רדיאטורים הן כאלה: 140+240 או 280 מקדימה (או למעלה. עדיין לא בדקתי).

אני חושב שאלך על 280 מ"מ. אם אני רוצה לשים מקדימה אני צריך לעשות מוד קטן למודול של המאווררים. האמת שאני בקשר עם ביל אוון מ http://www.mnpctech.com/. הוא הכין מדריך איך להתאים את המודול ל 280 מ"מ אבל הוא השתמש בברגים שמבטלים את הפילטר של המאוורר. פניתי אליו והסברתי לו שאי אפשר לבטל את הפילטר, אז הוא הסביר שזה בגלל שלא היו לו ברגים מתאימים בהישג יד. בקיצור אני חושב שאמצא את הדרך לעשות שרדיאטור 280 יכנס שם + פילטר.

ד"א, אני יכול להמליץ לכולם על ברגים מ"בית הבורג". יש שם הכל. קניתי שם ברגים בדיוק כמו אלה שנמכרים ב MDPC בפחות כסף. אתה בא אליהם עם בורג דוגמא ורוב הסיכויים שיש להם כזה במלאי. :)

ראיתי כמה לופים שאנשים בנו ומאד התלהבתי למשל מהפיטינגס של KOOLANCE. נראה ממש טוב. עשיתי חישוב שאם אשתמש ברדיאטור אחד, אני צריך 8 פיטינגס. לצערי הם יקרים אז צריך להיות די מתוכנן לפני ההזמנה.

אגב, לפי מה בוחרים את הקוטר של הפיטינגס? לפי התאימות של הבלוקים? אותה שאלה לגבי הצינורות. יש צינורות עם קוטר משתנה או שאני הולך על קוטר אחיד בהתאם לפיטינגס\משאבה? אני כזה נוב. :|

רציתי את הבלוק הזה של EK:

akXZV.jpg

אבל EK משנים את הקטלוג שלהם כל יומיים וכבר אין אותו. :(

פורסם
  • מחבר

PLAN B:

PWyUL.jpg

גם חשבתי על כזה רזרבואר של KOOLANCE, יש להם דברים ממש יפים. :o

8QuXu.jpg

פורסם

"PLAN B" נראה טוב ;D

הבלוק שאתה רוצה כבר לא בייצור, EK התחילו סדרת עיצוב חדשה שנקראת CSQ - Circle SQuare כלומר עיצוב ריבוע עיגול. הבלוק הנוכחי דומה בביצועים אבל טופ הפלקסי מכסה את כל הכרטיס והוא "מטושטש" אני שכחתי את המילה אבל זה לא clear.

KOOLANCE גם טובים בפיטינג, אין בעיה ללכת איתם.

EK די יקרים לידיעתך, בלוק לכרטיס יעלה בין 120 ל-130 דולר ולמעבד בין 60 ל-80 דולר.

לגבי הפיטינג, רוב הבלוקים היום מגיעים עם הברגה סטנדרטית לפיטינג, G1\4 מבחינה אסטתית מומלץ פיטינג של 2\1 קוטר פנימי ואם אתה קונה קומפרישן (יותר יפה = יותר יקר) אז יש גם קוטר חיצוני בתמונה (זה נשמע מסובך אבל זה לא) אני ממליץ על 4\3 (הכל באינץ'). וכמובן צנרת תואמת.

שים לב! קוטר פנימי מציינים ID (Inside Diameter) hוקוטר חיצוני OD (Outside Diameter) g (תתעלם מהאותיות בסוף זה רק כדי לגרום לסוגריים להסתדר)

בהצלחה, לעוד מידע אשמח לעזור :xyxthumbs:

שים לב שהמיכ לבתמונה הוא לשני לופים (או שתי משאבות?) אז הדגם הספיציפי לא מתאים לך, אני חושב שיש להם גם דגם של משאבה אחת ולופ אחד.

פורסם
  • מחבר

כן ראיתי באתר שלהם. היה שם משהו שהדהים אותי ונראה לי שזה או טעות או לא יודע מה...בחרתי בלוק CPU כלשהו ועשיתי בדיקה לעלות משלוח. יצא 5 יורו (או שטרלינג?) למשלוח EMS??! :o איך כל כך זול ?

לגבי הבלוק כן, הבנתי שעכשיו יש את ה CSQ הזה. לא אהבתי בכלל. :(

אז אתה אומר ללכת על OD 3/4 ו ID של 1/2. זה שילוב טוב בין עובי לגמישות ?

אאל"ט, הרזרבואר הזה יכול לקבל עד שתי משאבות. אני צריך אחת כמובן.

פורסם

5 דולר??? מוזר, אולי זה רק בתוך ארה"ב?

שתדע, התמונות במחשב עושות ממש רע ל-CSQ, במציאות זה נראה מעולה.

כן, הצנרת בעובי הזה היא הנפוצה ביותר והיא גמישה (תלוי ביצרן) אני אמליץ על פרימוצ'יל (Primochill) בשביל צנרת או טייגון.

אם אתה אומר אז זה בסדר, אתה מתכוון להשתמש בנוזל צבוע או צנרת ציבעונית?

לנוזל צבוע יש מס' חסרונות, אבל אם בוחרים את הנוזל הנכון והאיכותי אפשר להימנע מחלקן.

פורסם
  • מחבר

אממ מבחינת אסתטית, מה ההבדל בין צנרת שקופה עם נוזל צבעוני לבין צנרת צבעונית עם מים מזוקקים לא צבועים?

אני מבין שברגע שמוסיפים משהו למים מזוקקים זה יכול לגרום לכל מיני דברים לגדול? GUNK?

לגבי המשלוח, בחרתי ישראל והכנסתי מיקוד וזה הסכום שזה נראה לי. אולי בגלל שזה קוביה קטנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים