מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,778 דיונים בפורום זה
-
ברוכים הבאים לפורום "מעבדים, לוחות-אם וזכרונות". בנעוץ זה תמצאו הגדרות והסברים לגבי מושגים הקשורים לתחום המעבדים, לוחות האם והזכרונות. המידע כאן מיועד הן למשתמשים מתחילים שרוצים להבין את משמעות המושגים והביטויים שמופיעים בדיונים בפורום, והן למשתמשים מנוסים המעוניינים להבין לעומק היבטים שונים בתחום המעבדים, לוחות האם והזכרונות. כמו כן ניתן למצוא כאן מידע לגבי המעבדים השונים, ערכות השבבים והזכרונות הנפוצים כיום. תוכן העניינים 1. מושגים, הגדרות והסברים חשובים 1.1 זיכרון ROM 1.2 זיכרון RAM 1.3 קושחה (Firmware) 1.4 בנצ'מארק (Benchmark) 1.5 PCB 1.6 TDP 1.7 המהרה (אוברקלוק/Overclock/OC) 1.8 תושבת/סוקט (Socket) 1.9 ביוס (BIOS…
-
- 7 תגובות
- 69.5k צפיות
- 1 follower
superbijo replied -
-
מחשב נופל כל כמה ימים ללא סיבה - יש צלצול שיש בעיה שעולה כאילו חלק לא תקין או בעיה של ביוס או דרייבר 1. כל כה ימים המחשב שמזיז את העכבר נופל מסך שחור ורעש של מאוורר חזק מהמחשב לא יודע אם של CPU או כרטיס מסך . 2. מבצע מספר הדלקות של המחשב ללא הצלחה להגיע לביוס יש צילצול מהמחשב שנדלק שמשהו לא תקין . 3. אני לא יודע מאיפה הבעיה אני זוכר שיש בווינדוס אפשרות לראות הסבר על נפילות מחשב וסיבה אבל לא זוכר איך להגיע לראות איפה הבעיה שווינדוס מגלה ? 4. היום כדי להדליק מחשב - הוצאתי את הבטריה במחשב שעשה ריסט לביוס והמחשב נידלק הבעיה שזה לא מתקן כלום ועוד יום או יומיים זה יקרה שוב בביוס הפעם לא שינתי זכרון RAM ל 3800 והשארתי 2600 - והמחשב עלה תקין אולי זה קשור או לא ? למישהו ראיון …
-
- 0 תגובות
- 36 צפיות
- 1 follower
-
-
אשמח לעזרה בנוגע אני רוצה לקנות את הכרטיס 5080 לגיימניג אבל אני צריך לוח אם ומעבד יתאימו לו ובמחיר הכי משתלם
-
- 0 תגובות
- 68 צפיות
-
-
האם כדאי היום לקנות מעבד עם NPU ? AI ? לבית , אינטרנט , סרטים ,
-
- 0 תגובות
- 118 צפיות
- 1 follower
-
-
הנה לכם מבחן מקיף של לוחות אם עם הצ’יפסט האחרון של אינטל , לכל רמת מחירים - https://www.youtube.com/watch?v=GxzMtPmjG_M
-
- 0 תגובות
- 158 צפיות
- 1 follower
-
-
במילה אחת - בלגן ! בשתי מילים - בלגן נוראי. במיוחד אצל אינטל. הנה סרטון שמסביר מה ולמה - https://www.youtube.com/watch?v=YwQALgE54B4 ואני שואל - מי צריך ולמי יש כוח בכל הממבו ג’מבו הזה של אינטל וכל ההתניות של מערכת הפעלה וביוס והשד יודע מה בכדי בסה”כ לקבל במעבדי 200S ביצועים שבמקרה הטוב משתווים לדור המעבדים הקודם ?
-
- 2 תגובות
- 200 צפיות
- 1 follower
A-10 replied -
-
שלום לכולכם, לוח האם במחשב שלי הוא B450M AORUS ELITE (rev. 1.x) של גי’גה בייט. גרסת הביוס הנוכחי היא f64c, והחלטתי לעדכן לגרסה החדשה ביותר (f68d). את קובץ העדכון הורדתי מכאן - B450M AORUS ELITE (rev. 1.x) Sup...B450M AORUS ELITE (rev. 1.x) Support | Motherboard - GIGA...עשיתי שורה של נסיונות, גם דרך Q-flash וגם באמצעות תוכנת עדכון הביוס של ג’יגה-בייט. בין הפעולות שעשיתי: פרמוט כונן DOC חיצוני בתצורת FAT32. שחזור הגדרות ברירת המחדל של הביוס הנוכחי. עדכון הדרייבר של ערכת השבבים. על אף ביצוע הפעולות הר”מ, כל הנסיונות כשלו, ואליהן התלוו הודעות השגיאה שלהלן: bios id check error bios part number is incorrect הרשת לא סיפקה לי פתרונות. האם יתכן שיש בעיה פיזית בביוס שמונעת א…
-
-
- 15 תגובות
- 598 צפיות
- 3 followers
אנדי replied -
-
איפה הלחצן לשחרור הgpu? בסופו של דבר אני צריך להוציא את הבטריה הסוכרת…
-
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
Hello there replied -
-
אני לא גיימר כבד ואם יהיה לי כרטיס מסך זה עד 4070 לא יותר , איך הוא בשביל גיימינג בינוני ועבודה מולטיטסקינג עם הרבה תוכנות ברקע מלא טאבים , תוכנות VLC , VBOX וכו’ … , הוא שווה משהו ? עולה 527 שקל ללא מאוורר .
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
iveco replied -
-
שלום רב , ברשותי מחשב עם מעבד אינטל דור 8. אני מעוניין לשדרג ולעבור ל AMD רציתי לדעת אם מעבד AMD Ryzen 7 9800X3D 4.7GHz AM5 וכרטיס מסך 3070RTX הולכים ביחד? יש לי מסך עם 165HRZ 27 אינץ’ 2K העיקר השימוש הוא משחקים אשמח לקבל כמה חוות דעת לנושא
-
- 5 תגובות
- 218 צפיות
- 2 followers
r-k replied -
-
נוכחות GIGABYTE בקרב יצרניות החומרה הייתה מאוד מכובדת השנה - ביקרנו את ענקית החומרה כדי לראות שלל מוצרים חדשים וגם כאלה שכבר הספקנו להכיר מקרובלכתבה
-
- 0 תגובות
- 93 צפיות
- 1 follower
-
-
כנס CES 2025 נחל בעיקר הצלחה לענקית השבבים כאשר היא מצליחה לקטוף כמה הישגים משמעותיים גם מול לקוחות פוטנציאליים וגם מול אלו שעוברים צד אחרי תקופה ארוכה עם אינטללכתבה
-
- 0 תגובות
- 89 צפיות
- 1 follower
-
-
רגע לפני שתערוכת CES 2025 נפתחת רשמית, אינטל מרחיבה את משפחת Intel Core Ultra (Series 2) עם סדרות מעבדים חדשות, ובהן דגמים ייעודיים לגיימרים, יוצרי תוכן ומשתמשים עסקיים. חידוש מרכזי בהכרזה הוא שילוב רכיב בינה מלאכותית (NPU) ישירות במעבדיםלכתבה
-
- 1 תגובה
- 108 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, ברכישת מחשב חדש, מה המהירות המקסילית של הזכרון שצריך לבחור? האם לפי הנמוך מבין המוצהר בין המעבד, לוח האם והזיכרון עצמו? למשל במעבד i9 core 14900k כתוב שהוא תומך בזיכרון Up to DDR5 5600 MT/s, והi9 ultra 285 כתוב - Up to DDR5 6400 MT/s. אז אין שום סיבה לרכוש במהירות גבוהה יותר? כמו כן, לוח Z790 של חברה מסויימת תוך עד DDR5 7200(OC) או Z890 כתוב עד DDR5 9200(O.C). אז זה לא רלוונטי בגלל המגבלה של המעבד? אני מבין שאולי כדאי זיכרון קצת יותר מהיר ולא שמגבלת המעבד/לוח תהיה המהירות המקסימלית שלו, ושגם ככל שהמהירות של הזיכרון גבוהה יותר ככה זמני התגובה שלו פחות טובים, ולכן הההתלבטות. ולמה בכלל מוכרים זכרון במהירות כל כך גבוהה? ולאחר כל מה שכתבתי לעיל בקונפיגורציה הבסיסית, מ…
-
- 2 תגובות
- 145 צפיות
- 3 followers
hck replied -
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לטווח ארוך (הנוכחי בן 8) ולכן להשקיע בלוח ומעבד. קראתי קצת ביקורות, ואני רואה שהדיעות חלוקות ביעילות של הדור החדש ושהוא לא באמת מראה שיפור בביצועים (אולי קצת ביעילות). עריכה:שימוש עיקרי עריכת תמונות וAI, אבל להמשך הכל פתוח. השאלה היא אם ללכת “על בטוח” על הI9CORE, או “להתקדם” למערכת השבבים החדשה שלא מבשרת משהו מעניין אבל היא בעצם “הדור הבא”.. ? אשמח לשמוע מחברי הפורום את דעתם.
-
- 2 תגובות
- 309 צפיות
- 2 followers
hck replied -
-
סדרת Strix Halo של AMD הופכת למציאות ומביאה איתה משהו שטרם ראינו בעולם המעבדים או הליבות הגרפיותלכתבה
-
- 0 תגובות
- 98 צפיות
- 1 follower
-
-
השבב שמככב בקונסולות ניידות דוגמת ה-ROG Ally מקבל דור חדש. AMD מכריזה על השקת Ryzen Z2 לקונסולות המשחק הניידות ויחד עם הסדרה הזאת אנחנו גם מקבלים שבב שמשלב בין עוצמת עיבוד לליבה גרפית שטרם ראינולכתבה
-
- 0 תגובות
- 97 צפיות
- 1 follower
-
-
מי רוצה מעבד 16 ליבות בהמתי על בסיס טכנולוגיית 3D V-Cache למחשבים ניידים?לכתבה
-
- 0 תגובות
- 97 צפיות
- 1 follower
-
-
כנס CES 2025 בלאס וגאס החל את דרכו וכנס העיתונאים של AMD מביא איתו שורה של הכרזות רציניות מאת ענקית השבבים כאשר עולם המחשבים הנייחים מקבל ספינת דגל חדשהלכתבה
-
- 0 תגובות
- 96 צפיות
- 1 follower
-
-
היי לוח אם שפורק ממחשב מותג - ASUS דגם המותג - g15dk על הלוח מופיע גם הדגם של ASUS דגם - Asus Prime B550M-K השאלה - עידכון דרך האתר של המותג אין בעיה. רוצה לשנות את הביוס לדגם של ASUS חברים יקרים. אם אתם הולכים לרשום משהו בסגנון . למה לך עובד תקין עזוב אותו. אז מחפש תשובה של איך לעשות את זה בלי להרוג אותו.
-
- 2 תגובות
- 753 צפיות
- 2 followers
free_me_0 replied -
-
כמה שווה המעבד i7-6700K הערכה שלי 50-70 שקל גג , רוצים עליו ברשת בין 100-200 שקל זה יקר מאוד נכון ? , חשבתי לחבר אותו ללוח אם H110 קיים , היה ביד 2 I7 7700 מישהו רצה עליו 100 שקל חטפו את זה דיי מהר חבל שלא קניתי , ה 6700K ו ה 7700 בערך אותו כח אפילו ראיתי מקומות שה 6700K קצת יותר חזק , הבעיה היחידה שמפחידה אותי שהוא גירסה K מקווה שהוא לא עבר התעללות של OC
-
- 5 תגובות
- 257 צפיות
- 3 followers
free_me_0 replied -
-
חייב לציין, אם מישהו מחפש לוח אם שעונה כמעט על כל הקריטריונים, זה לוח אם מבוסס ביותר במחיר סביר לעומת התחרות. יש בו את כל התכונות שאפשר לצפות מלוח אם מודרני ועוד כמה, אפילו דברים כמו צלעות קירור ל-NVME שלא חשבתי שעושים לפני… ה-BIOS גם מאוד User Friendly, ולא דורש הרבה הבנה כדי לעשות Overclock ל-RAM או מה שאני יותר אוהב זה לשנות את המהירות של המאווררים כדי שלא יעשו רעש. מגיע עם PCIe 5 בשביל הכרטיסי מסך החדשים שהולכים לצאת, טונות של חיבורי USB, וויפיי הכי מודרני וכו’. למי שמשום מה רוצה לבנות מחשב חזק עם מעבדי Arrow Lake (בודדים כרגע אבל עדיין), אני ממליץ.
-
- 0 תגובות
- 127 צפיות
-
-
שלום המחשב קרס הרצתי בדיקת טמפרטורה וקיבלתי מסנסור שבלוח האם טמפרטורה של 76 מעלות בכונן של קינגסטון (ssd ) נבהלתי וכיביתי את המחשב. לאחר כמה שעות הפעלתי את המשב וקיבלתי 60 מעלות באותו סנסור ( תמונה מצורפת ) , הורדתי תוכנת בדיקת בריאות של היצרן קינגסטון שבדקה את ssd ומצאה 37 מעלות. אני מנסה להבין מדוע המחשב קרס? ומה פשר הטמפרטורה של 76 מעלות ? תודה
-
- 7 תגובות
- 281 צפיות
- 2 followers
yoavke replied -
-
בשעה טובה החלטתי שאני רוצה לשדרג טיפה את המחשב שלי בבית , וזה אחרי שהמשחקים על המחשב שלי התחילו לא לספק אותי יותר מבחינת ביצועים - מהירות - לאגים - איכות התמונה כאחד שמשחק משחקים על המחשב פעם באף פעם לא הרגשתי צורך לשדרג את המחשב יש לי לוח גנרי של HP עם DDR3 ( טרנטה - אני יודע ) מעבד I5 4440 ו-RAM של 16GB לא זוכר את השם של היצרן עם PSU של 750W אז קניתי רכיבים חדשים ב-ALI EXPRESS - לוח ג’יגה בייט - https://he.aliexpress.com/item/1005007594628690.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.198e4febq3eKpR&algo_pvid=782f63d2-879c-4fab-9ad2-c0d2d837bb5e&algo_exp_id=782f63d2-879c-4fab-9ad2-c0d2d837bb5e-0&pdp_npi=4%40dis%21ILS%21582.81%21524.53%21%21%211148.39%211033.55%21%40…
-
- 3 תגובות
- 228 צפיות
- 4 followers
free_me_0 replied -
-
שלום האם אני צריך לכוון את המעבד ? או שהמעבד מתאים את עצמו אוטומטית , יש מעבדים ישנים יותר שעובדים על ghz 3 תודה
-
- 2 תגובות
- 109 צפיות
- 2 followers
A-10 replied -