עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ravid,

ריכוז דיונים ומדריכים לפי נושאים בדיון זה מרוכזים המדריכים והדיונים המרכזיים בנושא המודינג באתר. אם אתם רוצים להוסיף או לשנות משהו שלחו לי הודעה פרטית. אלקטרוניקה ולדים: מבוא למייצבי מתח לינארים - Linear Regulators 101 - מדריך למתחיל דיון על אלקטרוניקה בסיסית איך לחשב את הנגד הארת מארז על ידי לדים עמעם לדים יצירת לייזר לד הוספת לדים לכונן הדיסקטים ----------------------------------------- מסכי LCD: החלפת תאורה במסך LCD ל LEDמדריך לשימוש במסכי LCD דיון כללי על שימוש במסכי LCD ----------------------------------------- פנאלי שליטה: מדריך ליציאת fanbus פשוט מדריך יצירת fanbus יותר חכם מדריך יציאת ריאובס מתקדם ----------------------------------------- מקלט IR: הכנת מקלט I…

• 1 תגובה
    • 32.4k צפיות
  2. 1אומנם לאחרונה התופעה של "איפה אני יכול למצוא פרספקס בחיפה" נרגעה קצת אבל לדעתי הת'ארד הזה יכול להיות די שימושי לכל אחד שמנסה למצוא משהו באזור מגוריו כמו כן מומלץ להתקשר לפני ההגעה למקום (אלא אם כן אתם מכירים את המקום ושעות הפתיחה שלו, בייחוד בימי שישי, שהרוב לא עובדים. אנא, תשלחו כמה שיותר שמות של חנויות, כדי שנוכל לכסות את רוב הארץ.. פרספקס ומוצריו: אזור פתח תקווה: "מרזבית" 03-9347142 (ע"י bykeking ) אזור ירושלים: מרכז הפלסטיק: רחוב חרשי הברזל 7, טל': 02-6792135 קרמר דוד: הסדנא 17 , טל': 02-6782362 אזור חולון: אריק מקור המסגרת בע"מ, רח' סוקולוב 115 חולון טל': 03-5044533 (ע"י cjori ) איזור חיפה: אוקריפלסט בע"מ שד' ההסתדרות 84 מפרץ חיפה http://www.okriplast.ybay.co.il/ …

3. באופן כללי, כל מי שרוצה לעשות מודינג משמעותי לספק כח שלו וכל מה שמסביב (פרונט פאנל, מאווררים וכו') צריך כלי ללחיצת פינים (CRIMPING TOOL). בשוק ישנם 3 דגמים עיקריים + הכלי המקורי של מולקס. פה בארץ אין אפשרות להשיג את הכלים האלה. הייתי בכל החנויות בשד' הר ציון והיחיד שהיה לו משהו שמתקרב זה 'אלקטרוניקה הר ציון' וגם אז הכלי לא התאים. הם כולם נראים אותו דבר אז זה מטעה! הדגם הראשון הוא של חברת מולקס עצמה: המפתיע הוא שהכלי המקורי הוא לא בהכרח הכלי הטוב ביותר! עוד על כך בהמשך. כאן גם המקום לציין שהקשר בין טיב הלוחץ למחירו הוא לא בהכרח ישיר. חברת מולקס מוכרת בעיקר למפעלים ולכן עלותו למשתמש הפרטי היא 200$, כן מה ששמעתם. זה גם הזמן לציין שיבואנית מולקס לארץ היא…

• 24 תגובות
    • 48.4k צפיות
  4. Started by arkadur,

ברוכים הבאים לפורום אלקטרוניקה ומודינג! במהלך התקופה האחרונה היינו עדים לתפיחתו והבשלתו של תחום המודינג בארץ, ראינו פרוייקטים איכותיים, ולא מעט נסיונות להפוך את קופסת הפח שלנו , למשהו טוב יותר . אולי ,קצנו במראהו הישן, העלוב והלא מושך של המחשב שלנו, או שמא נמאס לכם לקבל את המארז שלכם כמו שהוא, ואולי אתם רק רוצים להביא את היכולות שלכם לידי ביטוי, או כנראה אתם רוצים משהו באמת מיוחד, שיהיה ה"מגנט" בחדר שלכם (או בסלון..) אם זוהי הסיבה להגיעכם אל הפורום - הגעתם אל המקום הנכון. שאיפתי האישית היא להביא לתחום המודינג בארץ את הניחוח מחו"ל - לעזור לכם ליצור את הדברים המדהימים ביותר שרק תוכלו, ולהראות לגויים שם בארצות הנכר שאולי אצליהם הכל יותר זול,…

• 0 תגובות
    • 24.8k צפיות
  5. Started by ELAZAR.T,

שלום רציתי לשאול אם אני מחבר 12 לדים של - 10V 250mA 3W ביחד בחיבור טורי לשנאי איזה שנאי אני יצטרך? תודה.

6. Started by g2c,

שלום, אני משתמש במעגלי hc sr501 סביב ביתי שנכנסים לאוסילציות כשנעשה לח בחוץ. ברצוני לצכָפות את המעגל עם כל הרכיבים פרט לחלון האופטי שעל הגלאי הפירואלקטרי. מי יודע מה מומלץ? איפה קונים בארץ להוביסט (לא למפעל טילים)? תודה מראש

7. Started by Idad-D,

שלום לכולם! יש לי בחצר גרילנדה עם 6 נורות לד של איקאה (https://www.amazon.nl/IKEA-LUNNOM-LED-lamp-druppelvormig-dimbaar/dp/B073W4T61F) (E27 , 4.2W 25mA , dimmable) רציתי לקנות דימר על מנת שאוכל לעמעם את התאורה נתקלתי בדימרים כמו הנ”ל: https://www.aliexpress.com/item/1005005961804021.html https://www.aliexpress.com/item/1005006991832815.html חלק עם DC 0-10V וחלק עם 12-24V לא יודע מה מתאים ועל איזה מהם ללכת? אשמח לעזרה, תודה!

8. שלום. קניתי מאוורר תקרה של מידאה עם שלט(https://ksp.co.il/web/item/95310). אחרי כחודשיים שעבד תקין, התחילה בעיה שאחת לכמה שעות המאוורר מפסיק או מתחיל לעבוד מעצמו. כאילו שקיבל פקודה. ניסיתי לנתק סוללה מהשלט - לא עזר. שלחתי אותו להמילטון(אחריות) והוא הוחזר כאשר נאמר לי ע"י הטכנאי בטלפון: "פעם ראשונה שאני שומע על בעיה כזאת, בכל אופן החלפתי לך פיקוד". חיברתי אותו היום ואחרי כשעה הוא התחיל לעובד מעצמו שוב. האם יכולה להיות בעיה שמכשיר חשמל אחר שבחדר נותן לו פקודה? בהנחה שהפיקוד אכן הוחלף, יכולה להיות בעיה אחרת במאוורר עצמו פרט לפיקוד? האם חיבור הפוך של חוטי החשמל(אין הארקה) יכול לגרום לתופעה הזאת, או שחיבור הפוך היה מקצר בכלל? אשמח לעזרה...

• 7 תגובות
    • 9k צפיות
  9. Started by OfirSy,

אני רוצה לרכוש רצועות לד לדירה שלי. בבדיקה ראשונית עלו לי שני מותגים עקריים - Govee ו-Philips. פיליפס יותר יקר וגם מצריך מוצר נלווה בשם Bridge כדי לקבל גישה לכל היכולות שלו (בעיקר סינכרונים). גובי יותר זול ומאפשר החלפת צבע בכל חלק של מקטע הרצועה, משהו שלא קיים ברצועות של פילפיס. על פניו הבחירה פשוטה, אבל אולי אני מפספס משהו בקשר לאיכות ולא סתם המחיר של Govee נמוך יותר? אשמח לשמוע חוות דעת.

10. שלום יש לי מנורות לד ראשיות במטבח ובסלון . המנורות קבועו מטבח 40w סלון 50w / אני רוצה להחליש את עוצמת האור שלהם ב 20-30 אחוז קבוע , איך אפשר לעשות את זה? אני רוצה תצורה קבועה של שינוי אם אפשר שהדלקה תיהיה רגיל מהמפסקים הקיימים .האם ניתן להחליף משנק או להוסיף איזשהו רכיב חשמלי בין המשנק ללד עצמו ולא יתחמם כמובן ? תודה רבה

11. Started by Eran Schnitzler,

שלום, יש לי מאורר סטאר והמנורה "מגמגמת", אמרו לי לקנות פלטת לד חדשה. אצל היבואן זה עולה 100 ש"ח. השאלה האם יש כזה שאפשר לקנות יותר זול בחנות או באליאקפרס? האם מישהו החליף כזה בעבר? מצאתי מנורה לד באליאקםרס היא מתאימה?

• 1 תגובה
    • 532 צפיות
  12. אהלן. אני לא מודר גדול, ומעדיף לשלם למישהו לעשות לי מוד קטן לאוזניות Beyer dynamic dt 990 pro, אני רוצה לחבר אותם לכבל balanced . לא חייב כניסה נפרדת לכל אוזניה... אם מישהו יכול לעזור אשמח

13. Started by גיל_כהן,

קיבלתי מנורת שולחן עם מטען אלחוטי עם תקע של ארה"ב שהמאפיינים שלו לפי התמונה מה צריך כדי לחבר בבטחה בארץ?

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  14. שלום לכולם, לאחרונה קניתי מפזר חום עם צג דיגיטלי מחברת myubi. בהתחלה המפזר התנהג וחימם בסדר גמור, לא היו תלונות. לאחר כחודש ימים המפזר התחיל להתנהג מוזר. להחליף טמפרטורה כול דקה או מוריד מעלות או מעלה מעלות, אי אפשר להשתמש בו יותר. האם זה תקין בכלל? מה יכולה להיות התקלה? הניחוש שלי שהוויסות של הטמפרטורה שלו נפדק לחלוטין. אשמח לעזרה בבקשה, תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 515 צפיות
  15. Started by POD,

היי, ברשותי טלויזיית GRUNDIG. אני מעוניין לפענח את לחיצות הכפתורים שנלחצים על השלט שלה. חשבתי לחבר עינית IR (שתשב על הטלויזיה) ב-USB למחשב ולהתקין תוכנה שתדע לייצר LOG של הלחיצות. לא משנה לי הקודים שהתוכנה משתמשת בהם, העיקר שאוכל להבדיל בין לחיצה על כפתור כזה או אחר. יש פה מישהו שעשה משהו כזה? בעיקרון אני מעוניין בפיתרון זול ככל האפשר.

16. Started by Orel123456,

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם במציאת קונקטור מתאים לחיישנים שצירפתי בתמונה תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  17. שלום לכולם, ברצוני להגן מרטיבות על לוחות של גלאי תנועה מסוג hcsr501 שעובדים אצלי בחוץ ומשתוללים כשהרטיבות עולה המליצו לי לצפות אותם במכחול עם conformal coating שזה בעברית (אולי) ציפוי קונפורמי. יש לי כאילה 13 סביב הבית כך שעל פניו 100מל יעשו את העבודה (לפחות טוב באותה מידה כמו 5 ליטרים) שאלה - איפה אפשר לקנות חומר מקצועי או אפילו צבאי בכמות קטנה? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  18. Started by atuk,

הי יש ברשותי מטען לסוללות של מברגה שמחולק לשתים חלק שמתחבר לשקע שבו יש את החלק האלקטרוני שממיר את המתח וכו' וממנו יוצאים שתי חוטים של + - שמתחברים לחלק שטוען בפועל שבו קיים החלק שקורא את הבטריות מצב טעינה וכו' השאלה האם ניתן להחליף את החלק שמתחבר לשקע [בגלל שהמתח שלו 120] בספק כוח [שהמתח שלו 220] שמוציא פרמטרים זהים או שלא?

• 0 תגובות
    • 801 צפיות
  19. Started by emordohwe,

שלום חברים, רכשתי את המוצר הזה מאמזון בחצי מהמחיר שלו עכשיו ואז אמרו לי שצריך לקנות בשבילו שנאי מוריד מתח כדי שיתאים למתח 220V שבארץ. https://www.amazon.com/Greenworks-Brushless-Cordless-Batteries-Charger/dp/B09J1WTS7M/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&th=1 הבעיה היא שאין לו מושג איזה הספק צריך להיות השנאי- לפי מה מחשבים. הזמנתי שנאי עד 65watt, אבל באתר שקניתי אמרו לי שאני צריך את הגדול של עד 205watt. לפי מה מחשבים את ההספק?, על פי הסוללות או על פי המטען? בבקשה עזרה. המון תודה.

20. Started by Lior Cinamon,

שלום, יש לי מדרגות צפות שמחוברות בקונסטרוקציית ברזל לקיר ואני מעוניין מתחת לכל מדרגה שעשוייה מעץ שמתלבש על הברזל, לחבר פס לד. בסה"כ יש לי כ 20 מדרגות ואני לפני טיח. אני רוצה להעביר צינור בעובי של עד 1.5 ס"מ שמתחבר ישירות לארון התקשורת והחשמל שלי ולייצר מחברים אוניברסלים לפסי לד כדי שאוכל בעתיד להחליף כל פס בצורה פשוטה. 1. איך הייתם ממליצים לבצע ? האם לחבר במקביל כל פס לד להזנה ראשית שעוברת בצינור ? 2. באיזה פס לד הייתם ממליצים להשתמש ? 4 גידים RGB ? 3. כיצד אני בוחר את הדרייבר והספק הנכון ?

• 0 תגובות
    • 6.6k צפיות
  21. Started by Omrid231,

שלום . אני חדש בזה אז אולי זאת שאלה בסיסית יש לי מעגל חשמלי שאני רוצה לבדוק את הקיבול של הקבל אני משתמש בפלוק 117 שיש בו בדיקת קיבול אז השאלות שלי ההם כאלה 1) בפלוק עצמו יש לי אפשרות לשנות את הטווח שלו 10,100,1000,10000 למה אני צריך את זה אם כתבו לי בצג למעלה שהוא במיקרו פראד ? 2) אם חברתי בטעות לקבל עם כותביות הפוך את הפרובים אז הוא מתקלקל?

• 1 תגובה
    • 890 צפיות
  22. שלום אנשים, הרבה זמן לא ביקרתי באתר... אני מחפש מגעל בשביל lm3914, lm3915, lm3916 ל 12V ו5V עד עכשיו בניתי כל מיני מעגלים שהם לא עבדו לדוגמה הסרטון הזה: https://www.youtube.com/watch?v=CB4Sl9Xwb_I&t=148s בניתי אותו בדיוק והוא לא עובד ב 12V גם קניתי מעגל מודפס כזה: https://www.ebay.com/itm/253313767441 וזה גם לא עובד אז אבקש את עזרתכם אם אפשר מעגל ל 12V ועוד מעגל ל5V לא אכפת לי להביא לכל לד נגד של 470 אם זה עוזר לעשות את המעגל יותר טוב תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 790 צפיות
  23. אני מעוניין ליישם תאורה בתוך ארון מטבח שיש לו דלת. כאשר הדלת תפתח אז חיישן תנועה HC-SR501 יזהה זאת ויגרום להפעלת פס לדים לזמן קצוב. אורך פס הלדים שנדרש הוא 5.5 מטרים. האם ניתן ליישום ללא ממסר? איזה סוגי פס לדים קיימים? (תאורה הכי לבנה שיש) תודה רבה

24. שלום לכם, יש לי שאלה קצת מאתגרת, מקווה שתוכלו לעזור: קניתי שלט אוניברסלי חכם שיודע ללמוד באמצעות אינפרה-רד שלטים אחרים (לוחצים על כפתור בשלט המקורי שנמצא מול השלט האוניברסלי, ואז לוחצים על כפתור בשלט האוניברסלי שלומד אותו). הבעיה היא שאחד השלטים שאני רוצה ללמד את השלט האוניברסלי עובד רק על בלוטוס, ולכן אני לא יכול ללמד אותו את השלט האוניברסלי. האם יש איזושהי דרך, להמיר את אות הבלוטוס מהשלט לאות אינפרה-רד, ואז אוכל ללמד את השלט האוניברסלי באמצעות האינפרה-רד? חשוב לציין שיש לי בטלפון הנייד אינפרה-רד, וחשבתי האם יש אפליקציית שלט כלשהי שאוכל להוריד לטלפון הנייד, ללמד אותה את אות הבלוטוס, ואז לשדר אותו כאות אינפרה-רד לשלט האוניבר…

25. Started by captaincaveman,

היה די פשוט, 50-60 דולר למסך 7 אינץ' באמזון. הדפסה של סטנד עם מדפסת תלת מימד. AIDA64 בשביל ההגדות של התצוגה.

דיונים חדשים בפורומים