עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. שלום לכולם. כל מי שמכיר את חוק ניתוק הזיקה יודע שאפשרי לקנות מכשיר סלולרי ממקור פרטי ולקבל החזר מלא מחברות הסלולר בהתאם לתוכניות המתאימות למדרג המכשיר. במהלך השבוע האחרון שלושת חברות הסלולר החליטו להלחם בתופעה ושינו את כל התוכניות ואת מדרגת ההחזרים. מהיום כבר אין החזר מלא על המכשיר הסלולרי, גם לא למי שקונה אותו מהחברה עצמה. ההחזרים נעים כעת בין 20 ל-80 שקלים לכל סוגי המכשירים ומדרגת ההחזרים עלתה באופן דרסטי מ199 ל299! אם בעבר היינו מקבלים החזר לאייפון 4 על סך 100-120 שח, כעת ההחזר המקסימלי הינו 80 בחבילות שעלותן כ270-320 שקלים! נא לבדוק טוב טוב לפני קנייה חפוזה.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by benor,

מי שמתכנן לקנות שם כדאי שיראה את הכתבה הבאה: http://www.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast/Article-63eca40eb5cc331017.htm

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  3. מה אני מפספס? כונן בן 2TB של WD ב-31$

• 83 תגובות
    • 13.1k צפיות
  4. מכירים את הצפייה לקראת קנייה של חומרה חדשה, כרטיס מסך מפלצתי או מסך חדש, אתם חושבים ואומרים לעצמכם טוב חודש הבא החודש הכרטיס אשראי מפוצץ או מחכים למשכורת או לקבלת סכום יפה ליום הולדת מהדודה. בסוף מגיע היום המיוחל אתם ניגשים לחנות, לא ממש רואים בעיניים וקונים את החלק החדש, מגיעים הביתה ומתקינים... איזה כיף. אני מניח שלרובכם יש חנות מסוימת שבדרך כלל שם אתם קונים, החנות הכי זולה, הכי קרובה לבית או זאת שהמוכר הצליח לקנות אתכם עם שירות מעולה שלא ממש ציפיתם לקבל. אבל מה קורה כאשר לאחר הקנייה, יום (!) לאחר הקנייה, לאחר שהוצאתם את מיטב כספכם אתם מגלים שאותו מוצר שקניתם, ששרפתם עליו סכום של 4 ספרות ירד ביותר מ10% ממה ששילמתם עליו. תרגישו מרומים? עבדו עליכם? למה לא טרחו להגיד לי ש…

5. Started by Lethal_Acid,

שלום, אני מחפש הצעת באנדל זולה לתשתית HOT וספקית. המחיר הכי נמוך שהציעו לי בנתיים עומד על 77 ש"ח, יש יותר זול מזה? אשמח לקבל המלצה לאיזה ספקית לפנות לקבלת הצעה זולה יותר. תודה!

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by kkffiirr,

שלום לכם. ביום חמישי שעבר הייתי בחנות בה ראיתי מוצר מסויים שנאמר שהוא אחרון במלאי, התלבטתי אם אני רוצה לקנות, ואמרו לי שהם מוכנים לשמור לי אותו בתנאי שאשלם מקדמה של 200 ש"ח, ובמידה ולא ארצה, אקבל זיכוי בסך ה200 ש"ח האלו (לא כסף, אלא זכות קנייה). רציתי לשאול האם על פי החוק אני רשאי לדרוש את ביטול העסקה לגמרי, והחזר כספי מלא? הרי לא קיבלתי שום תמורה עדיין. האם במקרה כזה יש צורך לשלם דמי ביטול? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  7. מצטער על הכותרת הארוכה, אני לא יודע איך קוראים לזה אבל הבנתי שנכנס חוק כזה. שאם אני קונה מכשיר מחברה פרטית או מחול, החברת סלולר מחוייבת לתת לי תוכנית כאילו שקנית אצלם. אפשר לקבל על זה יותר פרטים? קניתי אייפון מאורנג', ורציתי לדעת אם אני יכול לעבור לפלאפון ובאיזה שהיא צורה לקבל הטבה על המכשיר (הרי גם אם אני יתנתק מהם אני יצטרך להמשיך לשלם על המכשיר). אשמח לעזרה!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. לפני כשנה קניתי מחשב נייד של חברת hp ורכשתי הרחבת אחריות ל3 שנים. המחשב התקלקל לפני כחודש, נלקח ממני למשך שבועיים, והוחזר לי לא תקין. פניתי שוב לחברת hp, שתיאמו מולי איסוף נוסף של המחשב, לאתמול, אף לא הגיע אף אחד לקחת את המחשב, ולא יצרו איתי שום קשר לגבי דחיית האיסוף. המחשב משמש אותי בתור סטודנט למדעי המחשב בטכניון, ודבר זה פגע קשות ביכולתי ללמוד ולהגיש שיעורי בית. היום הגיע השליח אחר הצהריים ואסף את המחשב. דרישותיי מחברת hp לפיצוי העלו גיחוך בפי המנהלת שענתה לי בזילזול!! כמובן שנפרדתי מהמחשב שוב לפרק זמן יקר ולא קצר בכלל! מה אוכל לעשות? האם יש מקום להגשת תביעה?

9. לאור התקרבות המועד בו אמורות מגוון רחב יחסית של חברות סלולאריות (הן וירטואליות והן "רגילות") להתחיל לפעול - אני מרגיש כי הדיון הזה נחוץ יותר מתמיד. יש המון פערים במידע, המון מבצעים שיצעו בקרוב והמון שאלות (טכניות ומהותיות) שיעלו. זה המקום לכל אלו. עידכון 1 - רמי לוי תקשורת עולה לאויר 4.12.11 רמי לוי תקשורת יוצאת לדרך ותשווק מסלולים בסלולר לקהל הרחב . רמי לוי פתח מוקד טלפוני במספר 1-800-800-055 לבירורים ועלויות. קידומת מספרי החברה תהיה 055-66 וניתן יהיה כמובן גם לנייד את המספר לחברת רמי לוי. החברה תציע עלויות אחידות לכולם לפי: דמי מנוי חודשי של 14.90 שקלים, 20 אג' לדקת שיחה, 15 אג' להודעה ו- 15 אג' לכל 1 מגה גלישה. החברה גם תציע חבילות גלישה לפי שלוש חבילו…

10. שלום לכולם, בהמשך לדיון הקומבינה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=514286.0 פניתי היום למשרד התקשורת בטלפון הם ביקשו ממני לפנות אליהם במייל כמה שיותר מהר עם מסמכים רלוונטיים והשתלשלות האירועים כדי שהם יבדקו את המקרה. בנוסף אם יש עוד אנשים עם בעיות מול חברת סלקום שאני אפנה אותם למייל שלהם. בכל מקרה יצירת קשר עם האחראים על סלולר במשרד התקשורת: http://www.moc.gov.il/509-he/MOC.aspx בקיצור כל מי שסובל מהתעללות מתמשכת או מחדלים מסלקום עדיף שתלחו מייל עם כל הפרטים והמסמכים עכשיו בזמן ששלחתי את שלי ואם זה באותו נושא כמוני אז אדרבא יותר טוב בשביל התלונה. על מנת שתבינו פחות או יותר מה היה המקרה שלי מול סלקום אני מצטרף את המכתב ששלחתי בצינזור פרטים אישיים כמובן:

• 22 תגובות
    • 6.6k צפיות
  11. Started by aas,

מצטער על הנדחפות לשרשור חול ... יש לי קבלה מבאג חיפה על עכבר שעלה 179 שח בתאריך 3/11 עכשיו הוא נמכר ב"מבצע" במחיר 249 !! http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10125&perur=4 למי שמעוניין הקבלה מונחת פה לידי ?!!

• 17 תגובות
    • 2.9k צפיות
  12. הזמנתי מחשב מקצועי לעריכת וידאו מאייבורי ע"פ מפרט שבניתי בסכום של 6500 ש"ח ואמור לקבלו השבוע .שולמה מקדמה של 300 ש"ח .האם לפתוח את המחשב ולבדוק האם הרכיבים שהוזמנו אכן נמצאים ? מה בדבר שרות ואחריות, זו פעם ראשונה שאני קונה באייבורי נא לעזור שלא אפול עדיין לא מאוחר .תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Ronenosh8,

amazon שולחים לארץ? מישהו התנסה וקיבל את המוצר? וכיצד ניתן לממש אחריות בעת הצורך?

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  14. Started by composite,

אין זכר לאתר שלהם ברשת, וברשותי דברים שקניתי אצלם ולפי איך שזה נראה אין איפה לממש את האחריות. תודה רועי

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by matan007,

אני רוצה לקנות את המערכת רמקולים למחשב הבאה: http://www.amazon.com/gp/product/B004M18O60/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER בארץ היא עולה 2300 ש"ח בערך. שם זה יוצא פחות מ-1000 ש"ח. אז מה הפרוצדורה בהזמנה מאמזון? אני יכול בכלל להזמין את זה לארץ? מה מחיר המשלוח? ואיך אני עוקף את המכס אם בכלל אפשר או צריך? (זה נחשב חלקי מחשב פטורים ממס, כי זה רמקולים למחשב?). ודבר אחרון האם אפשר להתקשר עם אמזון כדי שיירשמו מתנה, פחות מחיר וכ"ו.

• 9 תגובות
    • 3.4k צפיות
  16. אהלן, נגמרת לי ההתחייבות בעוד שבועיים לבזק, ואני מתחיל לעשות סקר שוק. נמאס לי מכל הספקיות הגדולות (נט-ויז'ן,012 וכו'..) ואני רוצה ללכת על משהו חדש שלא התנסתי איתו עדיין. יש פה חבר'ה שמנויים לאקספון או טריפל C ויכולים לספר איך האינטרנט שלהם מתפקד? חשוב לי בעיקר טורנטים ויו-טיוב. חשבתי אולי גם ללכת על חבילת גיימר, יש פה כאלה שמנויים לחבילה ויכולים לשתף מחירים והאם מורגש הבדל בגלישה,טורנטים,יו-טיוב? (פינגים במשחקים לא רלוונטי)

• 23 תגובות
    • 5.9k צפיות
  17. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש את אחד העכברים הללו במסגרת black friday הראשון - performance MX : http://www.amazon.com/Logitech-Wireless-Performance-Mouse-Mac/dp/B002HWRJBM/ref=br_lf_m_540734_2_12_ttl?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER&s=electronics&pf_rd_p=1334663402&pf_rd_s=center-4&pf_rd_t=101&pf_rd_i=540734&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1QQS4RR0X1AS7BPBTZ7Q השני - g700 : http://www.amazon.com/Logitech-Wireless-Gaming-Mouse-G700/dp/B003VAM32E/ref=br_lf_m_759498_1_1_ttl?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER&s=electronics&pf_rd_p=1334646962&pf_rd_s=center-3&pf_rd_t=101&pf_rd_i=759498&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=18JZXAN71EMFFVPZ6XF…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  18. שלום. בשעות האחרונות אני מתעניין בשאלה - האם אפשר לשלוח מעבד מארה"ב לישראל? אני מתגורר בארה"ב, ויש לי מכר שגר בישראל, אליו אני רוצה לשלוח מעבד. השאלה שלי היא - האם הוא יצטרך לשלם על כך מכ"ס או מע"מ? במידה וכן - כמה? ואם כבר, האם המכס/מע"מ הינם רק כאשר המעבד באריזתו המקורית? ומה אם אשלוף אותו מהקופסא (ואז נותר לנו קובייה בגודל של קוביית שוקולד כמעט), ואשלח ככה - האם חברינו האהודים במכס "יעבירו את זה", מה שנקרא? בקיצור - אני לא ממש יודע, ולא הייתי רוצה לשלוח ללא שאני יודע מה יהיה דינו (: תודה!

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. כמו מידי שנה, מגיע אלינו מחר הבלאק פריידי (25.11). כחלק מכך יש מבצעים של 1+1 אצל חלק מהחנויות, בין היתר "באג". אם אתם מתכננים על מוצר מסוים ולא צריכים פריט נוסף, כאן אולי תמצאו פרטנר לקנייה. בשביל כך, נוצר השירשור הנ"ל בו תוכלו לרשום מה אתם מחפשים לפי הקריטריונים הבאים (מומלץ): *המוצר *מחיר (או טווח מחירים למוצרים דומים) *סניף (או מקום גיאוגרפי בארץ לסגירת עסקה) ושם רשת *אופציונלי- קישור למוצר את סגירת הקשר עם הפרטנר באשר למוצרים יש בצע בפרטי כדיי לא להספים את השרשור. נא לא להתחיל לפתוח פה תת-שאלות שקשורות למוצרים, בשביל זה יש את הפורומים המיקצועיים לשם כך. נ.ב- מי שכבר ביקר בחנויות וקנה משהו מוזמן לשתף מה מצב הסחורה בסניף הנ"ל ועל העומס בחנות (כדי שנדע לאיזה…

• 76 תגובות
    • 10.1k צפיות
  20. אהלן, בשבועיים הקרובים נגמרת לי ההתחייבות לבאנדל של הוט ובזק 5MB. שבקצרה אפשר לתאר את זה כסבל וזה הרבה בזכות בזק. אני שוקל להצטרף לטריפל של הוט. אז אני צריך ספקית חדשה כי אין מצב שאני חוזר לבזק. שמעתי הרבה דברים טובים על אורנג' אבל המחיר שלהם פי 2 יותר גבוהה. אז אני ישמח לשמוע מכם המלצות. השימושים העיקריים הם טורנטים, צפייה ישירה & יו-טיוב. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 762 צפיות
  21. מה קורה ?? תגידו פרסמו לפני תקופה שמתחילת שנה הבאה אורנג סוגרת את הבסטה של האינטרנט ונטלפוניה הביתית , היום אני לקוח אינטרנט של אורנג מישהו יודע מה קורה עם זה ?? מתי בדיוק יסגרו ואיך אני אדע אם העבירו אותי ל 012 או לא ?? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. היי קניתי אוזניות של חברת logitech מאופיס דיפו לפני 3 חודשים הם התקלקלו בלי סיבה למי אני צריך לפנות שיטפל בבעיה? יש לי עדיין אחריות עליהם

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. http://www.themarker.com/hitech/1.1570344 קריאה מהנה =]

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by גמני,

ולמעשה גם רכב משומש... http://finance.walla.co.il/?w=/3/1878715

• 2 תגובות
    • 945 צפיות
  25. לא מזמן ההתחיבות של ההורים של אשתי נגמרה והם התחילו לשלם +140 שקל במקום איזה 60 או 70 (לא זוכר כמה). אז מתחיל פה תהליך מסובך של ללכת מכות עם אנשי המחירות. התקשרתי ביום שישי כי זה היום שאני אצלם לארוחת צהריים - לא שהם גרים רחוק אבל בימים אחרים אני עובד. הגעתי לנציג שירות (לא זוכר את סדר הגבר/אישה )מספר אחת העברנו את הטלפון להזדהות ולדבר איתם ומה הנציג עושה - "זה לא אצלי אני מעביר אותך". טוב פעם אחת - אולי הוא באמת לא מתעסק עם זה. עברתי לנציג השני ומעבירים טלפון מיד ליד ואז הנציג אומר רגע מה שאתה רוצה לעשות זה לא אצלי אני מעביר אותך . חשבתי - מה אני אשתגע פה. באותו זמן אני מתחיל למלא פרטים של קנית חשבון אינטרנט חדש באתר של CCC .... הגעתי לנציגה הפעם והיא אמרה לי שהיא …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים