צרכנות
פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום
4,304 דיונים בפורום זה
-
על פי מה שידוע לי, רוב מגיני הברקים (כולל המובילים מביניהם [למשל GPT]) מכילים השהייה מופרזת של 4-5 דקות. הבעייה עם זה, שזה מגביל אותם לשימוש עם שני סוגי מכשירים בלבד: 1. מזגנים מכניים (עם כפתורים) מתחילת שנות ה-90 ומוקדם יותר. 2. מקררים ומקפיאים ללא פיקוד אלקטרוני (אין לי מושג האם יש מקררים ומקפיאים מכניים בעלי השהיית מדחס מובנת). מובן שהשהייה ארוכה שכזאת לא מתאימה להגנה על חומרת מחשב ואלקטרוניקה בידורית, אלא רק להשהיית מדחסים לא מוגנים של מזגנים ישנים, מקררים ומקפיאים. אולם חומרת המחשב עדיין צריכה השהייה כלשהי למשך כמה שניות, על מנת להגן עלייה מפני נפילות מתח והתפרצויות מתח שנגרמות לאחר חזרת החשמל. על כן, אני מעוניין לדעת מאיזה יצרנים אפשר למצוא מגיני ברקים עם השהייה קצר…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הבנתי שהממיר 4K מקליט של יס נקרא אולטרה והוא מגיע עם כונן קשיח של 1TB אני רוצה לשדרג אותו ל4TB/16TB (בהתאם לתמיכה ב2.5" או 3.5") האם הדבר אפשרי טכנית?
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן אתם מכירים איזה מכונת תספורת טובה במחיר שפוי? היה לי פעם PANASONIC 145H שבפעם האחרונה נמכרה ב150 ! בזאפ וכבר לא נמכרת שם יותר. יש איזה מכונה אחרת זולה שאתם ממליצים עליה - אבל איכותית כן.. מאוד חשוב שלא תהיה גדולה.
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם בחוויה הלא נעימה שהייתה לי היום עם בזק. כלקוח של הטלפון הביתי ותשתית אינטרנט של חברת בזק חוויתי תקלה היום בשעות הצהריים (תקלה שנמשכת כבר יותר מחודש גם אחרי שטכנאי "תיקן" את התקלה). התקלה מנתקת גם את שירותי הטלפון והאינטרנט, מה שמצחיק בכל הסיפור שלחברת בזק אין מספר טלפון 1800 בשביל שגם מסלולרי השיחה תיהיה חינם (השיחות למספר 166 חינם רק מטלפון קווי אבל הוא לא עובד) בכל מקרה לאחר כמה דקות היה מענה מנציג טכני וביקשתי ממנו להתקשר אליי כדי שלא אצטרך לשלם על השיחה הארוכה. לאחר שהנציג חזר אליי לטלפון הסלולרי הנציג אמר לי לנתק את כל המכשירים מהשקעים של הטלפון לאחר שניתקתי גם השיחה התנתקה ורק לאחר 10 דקות הנציג חזר אליי אמר לי לחבר שוב את המכשירים, שוב פ…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני יודע שהרף למכס הוא של 75$, אבל לא בטוח האם זה מתייחס לכל מוצר, או להזמנה כולה. ואם ביצעתי הזמנה משתי חנויות שונות, אבל באמצעות חברת משלוחים שאיחדה את החבילות יחד (כמו Buy2USA)?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אחרי סקר שוק מנימליסטי, משתמע שה-100 מגה שהוטנט+הוט מציעות הוא המשתלם ביותר בתמורה גם למה שאקבל. שתי שאלות שעלו לי: דבר ראשון, האם יש מה להתמקח איתם על המחיר? הם מציעים את החבילה ב-120 ש"ח, חודש ראשון והתקנה בחינם. מישהו מהצופים משלם פחות? שנית, אני מבין שאני מקבל Hotbox שזה בעצם גם ראוטר וגם נתב אל-חוטי. איך הוא מתפקד? האם יש צורך בקניית נתב אל-חוטי בנוסף? אם כן, אשמח גם להמלצה על דגם
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הכוונה לתקנון החנות, ולא בהכרח להתנהלות בפועל. להלן דוגמאות משתי החנויות הכי "נפוצות" כאן. הערה כללית: מבחינת החוק, קראו "יבואן" בכל מקום בו כתוב "יצרן" כשמדובר במוצב מיובא. התקנון של RSM: "החנות אינה חושפת לקהל לקוחותיה, ואינה רשאית לחשוף בשום שלב, את שמות היבואנים של מוצריה." החוק: "עוסק המוכר טובין לצרכן חייב למסור לו תעודת אחריות מאת היצרן במעמד מסירת הטובין וכן לציין על גבי התעודה את פרטיו ואת תאריך הרכישה. בתעודת האחריות יצוינו (בין השאר) פרטיו המלאים של היצרן: שמו, כתובתו, מספר זהות/מספר תאגיד שלו, שמו המסחרי, מספר טלפון ופקסימילה וכן כל פרט אחר המאפשר לצרכן לפנות ליצרן לשם קבלת שירות." התקנון של RSM: "לאחר כשנה רשאית החברה לחייב את הלקוח בעלות השילוח והעברת המוצר …
-
- 87 תגובות
- 11.2k צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה לציין שמעולם לא רבתי עם שום חנות מכל תחום, ואני לקוח של החנות מספר שנים לא קטן. המלצתי למספר חברים קרובים ובני משפחה לקנות מהחנות לאחר היחס החם והשירות המהיר שקיבלתי שם בעבר. לפני כשבועיים מסרתי את המחשב לתיקון לאחר שהוא עשה לי בעיות בעלייה ל BIOS, חשדתי בחומרה כמו: זכרונות,ספק וכו'. ניסיתי קצת לשחק עם זה אבל לאחר שלא הלך לי החלטתי למסור אותו לתיקון מפאת חוסר זמן (אני איש קבע). לאחר כשבוע שלא יצרו איתי קשר מהחנות , החלטתי להתקשר והעבירו אותי לטכנאי שלהם (אייל כמדומני), הוא אמר לי שהמחשב נראה תקין לחלוטין ושהוא רוצה את הסיסמה ל windows בשביל לבצע עוד בדיקות, הסכמתי והבאתי לו את הסיסמה. למחרת אני מקבל שיחה מהחנות והם אומרים שהמחשב מתחמם מאוד בעומסים גבוהים…
-
- 137 תגובות
- 28.1k צפיות
-
-
לפני יומיים הזמנתי מוצר A די יקר עם משלוח מהיר ולאחר חצי יום הזמנתי מוצר B עם משלוח רגיל. יום למחורת, אתמול, אני קם בבוקר ומגלה שהחשבון שלי דורש Password reset, שמוצר B כבר נשלח והזמנתו של מוצר A נמחק עקב ה-flag שהמשתמש שלי קיבל. לא נורא, חשבתי לעצמי. כשאסיים את העיסוקים שלי אני הולך לאפס את הסיסמא ולהזמין את המוצר A שוב פעם, למרות שדוקא אותו רציתי לקבל הכי מוקדם ובגלל זה הזמנתי משלוח מהיר. מכאן הסיוט מתחיל. כל הזמנה שאני עושה הכרטיס שלי נדחה. חברת האשראי לא יודעת על מה אני מדבר, וטוענת שאם היה נסיון תשלום, אפילו declined, הם היו רואים את זה בלוגים. תמיכה של AMAZON הפתיעו אותי לראשונה, ותמיד חשבתי שהתמיכה שלהם מעולה - בכך שהם לא יכלו ולא רצו לעז…
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
נתקלתי בשני אתרים שמציעים פתרון לניהול מסודר של כלכלת הבית. Sygen - פשוט במסך אחד - מעקב web, היתרון הוא שניתן לגשת למידע מכל מחשב אך החסרון הוא שהמידע מאוכסן על השרתים שלהם. נותן לבצע מעקב אחרי כמעט הכל: חשבונות בנק, כרטיסי אשראי, קופות גמל, חסכונות וכו'. פיננדה - פשוט לשלוט בכסף - מעקב מקומי ע"י תוכנה שמותקנת על המחשב. כל המידע מאוכסן מקומית ולכן ניתן לגשת רק ממחשב מסוים. ניתן לבצע מעקב רק אחרי כרטיסי אשראי וחשבונות בנק. מישהו מכיר? התנסה? קצת מפחיד אותי שמידע כלכך רגיש נמצא בידיים שהן לא שלי.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הבנק/חברת האשראי גובה ממני 19.80 שח מדי חודש עבור דמי כרטיס. (מדובר בחשבון בנק רגיל לא סטודנט) החיוב נראה לי גבוה מדי. כמה אתם משלמים?
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
ברצוני לבקש עזרה מידעני החוק בפורום. הסיפור הוא כזה: חברתי ביטלה חבילת באנדל בהוט בשנה שעברה. מאז היא לא קיבלה חיובים מהספקית נטוויז'ן. עכשיו, באמצע שנת 2013 פתאום נגבו ממנה כ250 שקל מהספקית נטוויז'ן. כל מה שניסיתי להסביר ולהכניס היגיון לקופסה הקטנה בראש שלהם, הם מתעקשים ש"אין סיכוי שתקבל החזר". לטענת הנציגה והמנהל שביקשתי, מרגע שהתנתקה מהבאנדל דרך חברת הוט, בנטוויז'ן "חשבו" שהיא ממשיכה לשלם להם, ולכן המשיכו לספק לה שירות בלי ששילמה עליו. עכשיו, בסוף תקופת החבילה, החלו לחייב אותה על חבילה חדשה, חבילת המשך שאחרי סיום הבאנדל ועל כך הגביה. מיותר לציין שהיא לא צרכה את השירות מרגע שהתנתקה מהוט ועברה דירה. אני רוצה להבין: האם כשחבילה עומדת לפוג, יש חובה על ספק השירות להודיע ללק…
-
- 13 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
איך השירות שלהם והאם המחיר כולל מכס מיסי נמל בארץ ושאר הדברים הטובים שמחייבים אותנו בארץ? אני מסתכל בעגלה ואני חשוב שכן אבל אשמח לשמוע מבעלי ניסיון
-
- 9 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
חורף כלומר, כאילו סוג של גרסה ישראלית מבודחת למה שאמור להיות. כאילו שלוליות.. לפני כמה שנים התלבטתי ב-ENDLESS באשר למגפי גומי. כן, לפני שזה הגיע לפה. אבל איכשהו אולי בין היתר עקב המחסור בשלוליות זה נותר בגדר התלבטות. מאז Endless עבר להיות "זכרונו לברכה". ומגפי הגומי? או לרכוש באסוס שם המגוון קטן יותר, המחירים מעט גבוהים יותר ואין ביקורות. או אולי באיביי. או באמזון ודומיו + שירותי בלדרות שמראש מעלים את המחיר ב- 20$, או בארץ. או כמו שזה נראה כעת, בלי מגפי-גומי או שיש לכם רעיון אחר. וכמובן שמגפי גומי מגניבים (נוחים וזולים) הם רק ההתחלה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התקופה האחרונה אני מעלה הרבה קבצים (בשביל אתר מסוים), ואחד מגה העלאה פשוט לא מספיק. באתרי ספקים וkamaze פשוט לא מציינים מה ההעלאה של החבילות. או שבכלל עדיף לי לא להיכנס לזה בגלל המחיר הגבוהה שיחייבו אותי? מישהו כאן גולש עם העלאה יותר גבוהה מאחד MB?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני בנטוויזן כרגע בחבילת דקות לקווים נייחים של 2000 דקות ב-30 ש"ח (שאני משתמש ברבע ממנה) + 0.127 אגרות/דקה לניידים. מחפש דרך להוזיל עליות לחבילה משתלמת יותר. משהו בסגנון 30 ש"ח ל-1500 דקות (זמן השימוש הכולל המירבי שלי) לכל היעדים אם יש דבר כזה עוד לא בדקתי מה הם מציעים. בודק גם שירותי SKYPE ושירותים אחרים http://www.skype.com/intl/en-us/prices/pay-monthly/ הייתי לוקח את ה UNLIMITED WORLD שלהם אם זה היה כולל גם שיחות לניידים בישראל. אני לא מרבה לעשות שיחות בינאלומית אולי לארה"ב מידי פעם אבל אשמח שתהיה את האופציה. אז מה היא הדרך הכי זולה לדבר? תודה על העצות.
-
- 0 תגובות
- 861 צפיות
-
-
ושוברים את הראש לאיזו תשתית של סיבים אופיים להתחבר ...... לסלקום או פרטנר . אם יש בבניין שלכם שתי חברות הנ"ל, והמחיר הוא לא השיקול העיקרי בשבילכם, אז הנה קישור שמשווה בין השיטות של שתי החרות - 1. סלקום, שמשתמשת בשיטת GPON. 2. פרטנר, שמשתמשת בשיטת Point to Point (P2P). אין ליחס שום משמעות לחברה שבקישור. הקישור נועד להסביר את שתי השיטות, החסרונות והיתרונות של כל אחת. https://itel.com/p2p-vs-gpon-fiber/
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, רכשתי לאחרונה סמארטפון ואני עתיד לקבל אותו בימים הקרובים אז הייתי רוצה לרכוש עבורו חבילת גלישה. כרגע אני בפלאפון עם תוכנית חיילים ואני מאוד מרוצה ממנה (חשבון של 50-60 שח), והייתי רוצה להשאר עם התוכנית ורק להוסיף עליה את החבילת גלישה, כמה שהיא לא תעלה. אז הייתי רוצה לדעת מה האפשרויות שלי, אין לי התחייבות ככה שאני יכול לעבור חברה אבל אני מעדיף שלא כי למיטב הבנתי הגלישה בפלאפון היא משמעותית יותר מהירה מהמתחרות (לפחות עד שאורנג' יועילו בטובם לסיים את הLTE שלהם). בנוסף, האם אפשר לבצע עם זה גם ניתוק זיקה? או שהדבר מאפשר רק במעבר למסלול חדש? תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 986 צפיות
-
-
שלום, הופניתי להצעת רכישת מחשב נייד פה: https://psale.co.il/product/%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93-asus-x415ea-i7-%d7%a6%d7%91%d7%a2-%d7%9b%d7%a1%d7%95%d7%a3/ הובטח לי משלוח ע"י שליח תוך יום יומיים. בצעתי העברת 3800 ש"ח לחשבון של מוטב בשם: "פרומו קינג ישראל" ומאז חלפו 4 ימים והמחשב אינו נראה באופק. מישהו מכיר את חברת psale?! יתכן שנפלתי טרף לנוכל ? מה אומר החוק לגבי זמן הספקה מקסימלי לקניית מוצר באינטרנט?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רק כדי להאיר את תשומת ליבכם, תראו מה פלאפון עושים: http://rotter.net/forum/scoops1/17200.shtml
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פתחו ת'רד דומה [לגבי פמדהויל] לפני אולי שנתיים בערך, לא היו תגובות... עבר הרבה זמן, לענייננו: אם קניתם\ביטלתם\הזמנתם\שמעתם ממקור ראשון וכו מ\ל\על פנדהוויל, או aliexpress.com לצורך העניין, או אתר סיני אחר... שתפו כאן כדי שכולנו נוכל ללמוד מהנסיון אחד של השני... קצת קשה להתרשם מחיפוש ביקורות באתרים בחו"ל כי הן יותר מידי מעורבות... חלק מרוצים וחלק בורחים מהחנויות האלה- ולכולם נדמה שיש סיבות טובות... לאחרונה התענינתי בטאבלט- וכידוע בסין יש הכל ויותר בזול, רק שהאיכות [ניתן לנסות ללמוד עליה קצת אונליין] והשירות לא כ"כ ידועים... ??? אז לדעתי ישרת את כולם חוות דעת מקוריות [עד כמה שיש] ואם אפשר אז להשתדל לא לגלוש מידי בבקשה מהנושא- כדי שכל תגובה תהיה עניינית ומועילה לכולנו …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.facebook.com/SpadeShipping ספייד שליחויות - נוסד ב-2012 החברה מתמחה בהשכרת שליחים באופן חד פעמי. כגון העברת כספים, מוצר כל שהוא ומעטפות מלקוח לבעל עסק או מוכר פרטי וחזרה. מצאתם מוכר באינטרנט? רוצים להגיע לקחת ממנו את המוצר אבל אין לכם איך? בא לכם להזמין לאכול אבל המסעדה לא עושה משלוחים? צריכים לקחת חבילה כל שהיא שנמצאת רחוק אי שם בארץ אבל אין לכם את הזמן או העצבים לזה? אנחנו פה בשבילכם! תמורת הסכום הזול ביותר שקיים בארץ - בהתחייבות. לדוגמא: לקוח מקריית מלאכי המבקש להעביר 200ש"ח למוכר מוצר כל שהוא שנמצא ברמת גן, יתקשר אלינו ויזמין שליח לאחר מכן יתן לשליח האחראי 280ש"ח מזומן במעטפה (80ש"ח מחיר מלא על שילוח קריית מלאכי - רמת גן הלוך חזור, 200ש"ח העברה אל המוכר) וי…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, שמי נירן וקניתי את הרכיבים של המחשב שלי מ-KSP לפני שנתיים בערך. לפני כחצי שנה התחילה לי בעיה במחשב שהוא לא רוצה להדלק. זאת אומרת שברגע שאני לוחץ על כפתור ההפעלה המחשב נדלק לשנייה (המסך אפילו לא מספיק להדלק) רואים את הנורה דולקת לשנייה ואז נכבת ואז כל 5 שניות המחשב מנסה להידלק שוב וזה חוזר על עצמו בלי סוף. לפעמים זה היה מסתדר ברגע שניתקתי את כל הכבלים, או פירקתי חלקים מהספק ומהלוח. כל פעם היה איזה משהו אחר שמסדר את זה עד שזה היה נכנס לאמוק ולא מסתדר בכלל. לאחר שזה קרה הספקתי להחליף מארז וספק כח חדשים (כמובן שהתייעצתי פה בפורום לפני הקנייה). בהתחלה אחרי שהחלפתי ספק זה הסתדר איזה תקופה של חודש וחזרה התקלה עד שלא הצלחתי בכלל להפעיל את המחשב. הכנסתי את כל המחשב ל-KSP לבד…
-
- 30 תגובות
- 7.9k צפיות
-
-
כל השבוע ניסיתי לחרוש את האינטרנט אחר חנויות ישראליות שמוכרות סדרות אמריקאיות בפורמט דיוידי עם תרגום עברי.. לדוגמא : איש משפחה, כל העונות או רוק 30 עם תרגום בעברית.. למה אין בישראל דבר כזה?
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחרונה נתקלתי בדיון בפורום אחר שאני אשמח להציג אותו גם לאנשים כאן. הלקוח שהחליט לשתף את חברי הפורום במה שקרה לו עם רשת החניות Enjostick. בהמשך אחד מחברי הפורום שלח אי מיילים למנהלי הרשת, מנהל ועד עובד החליטו לשוחח עם חברי הפורום ותוכלו לראות את התוצאות : http://forums.gamer.co.il/gamer2/php/replieslist.php?TopicID=1066696&Highlight=&page=0 תודה ויום טוב
-
- 1 תגובה
- 794 צפיות
-