עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. לפני מספר ימים ראיתי בתרגול של הקורס מבוא למדעי המחשב באוניברסיטת חיפה (שם אני לומד) דרך מאד נחמדה למיין מערכים קטנים של מספרים שלמים. הקרדיט על השיטה מגיע למתרגל - שלמה יונה. רציתי לשתף אתכם בשיטה. אז הנה דוגמא קטנה ב-C שקולטת מספרים ומדפיסה אותם ממויינים: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #define NUM_BUCKETS 256 #define MIN_NUM 0 #define MAX_NUM (NUM_BUCKETS-1) #define INVALID_INPUT_MSG "Invalid input" int main () { int bucket[NUM_BUCKETS]={0}; int num_read=0,i,j; while ( 1==scanf("%d", &i) ) { if (i>MAX_NUM || i<MIN_NUM) { printf("%s\n",INVALID_INPUT_MSG); exit(EXIT_FAILURE); } bucket[i]++; ++num_read; } if (num_read<1) { /* must hav…

• 32 תגובות
    • 6.2k צפיות
  2. שלום, יש לי דף המציג רשומות מטבלה בעלת 1500 רשומות במסד הנתונים. אמנם הדף מחלק את הצגת הרשומות לתת- עמודים (יש שימוש ב-limit), אני לא מצליח להקטין את תפיסת התעבורה שלו! ככה נראה משפט ה-SQL: $limit1 = ($PageNum - 1) * $NumOfRecInPage; $limit2 = $NumOfRecInPage; $sql=mysql_query("select {FIELDS} from {TABLE} limit $limit1, $limit2"); while ($record = mysql_fetch_array($sql)) {FIELDS_DISPLAY} ניסיתי: - להקטין את מספר הרשומות המוצגות בדף. - להשמיט שדות מהתצוגה (וממשפט ה-SQL מן הסתם). - לראות מה עשו ב-phpBB (רק אני לא מבין 85% ממה שכתוב שם?!). - לשאול עמיתים העובדים בשפות אחרות (ASP לדוגמא). את הדף אתם יכולים לראות בכתובת: www.subscenter.com/subs/list.php?l…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by sblueeye,

האם יש דרך לשלוח SMS לפאלפונים בארץ דרך תוכנה הכתובה ב-VC++ (באמצעות MFC)? האם יש רכיב COM כזה מוכן? האם ניתן לתקשר עם האתר של Cellcom לדוגמא ע"מ לשלוח SMS? תודה מראש, רוני.

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. סליחה מראש שזה נשמע כפרסומת גרועה למוצר/שירות של חברה שאותה כולם אוהבים לשנוא... בכל אופן, חברת מיקרוסופט נותנת לכם להתנסות ב"חווית"(?) הויז'ואל סטודיו.נט שלה ללא תשלום (כאן באה כוכבית בה נאמר שייתכן ותצטרכו לשלם לספק הגלישה שלכם). אתם מקבלים את הזכות ה"מדהימה" הזאת למשך 3 שעות מלאות שבהן תוכלו להתנסות במערכת. "כל" מה שאתם צריכים לעשות זה: להרשם בטופס הרישום לקבל את הדוא"ל עם פרטי הגישה להכנס לאתר הניסוי/דמו ולהזין את פרטיכם הדרישות המינימליות הן כדלקמן: מערכת חלונות 9x/Me/NT (Intel only)/2000/XP (לא היה טעם להעתיק את זה עם כל ה-® והשטויות האלה נכון?) במקרה ויש לכם פיירוול (תודו ש"חומת אש" נשמע יותר מגניב! 8)), אז אתם צריכים לתת גישה ל-Microsoft Windows Terminal Servic…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. כאשר אני עושה את הקישור בין אקסס לטבלת DBF, אני רואה את העברית בג'יבריש . איך מבצעים את ההמרה כדי שזה לא יקרה ? תודה מראש לכל מי שיעזור לי...זה די דחוף !

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by iPsych,

שלום לכולם, אני צריך עזרה קלה בקוד VB... מטרתו של הקוד היא הגרלת שש תמונות מתוך שמונה והצגתם באופן רנדומלי בתוך פריים של תמונה (לא משנה איזה סוג), התמונות כמובן נמצאות בתיקיה אחד שמיקומה לא חשוב (אפשר להתשתמש בc:\pics\a.jpg רק לשם ההדגמה)... מי שיוכל יכתוב את הקוד (או את הרעיון שלו או שניהם). תודה מראש :saint:

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  7. Started by s0uljacer,

מחפש דוגמה לתכנית בשפת c לחישוב שטח מתחת לפרבולות בשיטת קירוב רימן (מלבנים) האם אפשרי?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by Bug2000,

אני לומד פסקל בבית ספר ורציתי לשאול מה זה ואיך משתמשים בזה כי אני רוצה לדעת יותר מהכיתה שלי :saint:

• 11 תגובות
    • 4.5k צפיות
  9. Started by MishaK,

בהצלחה.

• 2 תגובות
    • 3.9k צפיות
  10. אני רוצה למשל לבנות ספר טלפונים איך אני עושה שישמרו כל מספרי הטלפונים שנרשמים?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by shubilmobile,

שלום לכולם, בידי קובץ add-in של excel (קובץ xla.). קובץ זה מכיל מספר פונקציות הכתובות ב-vba. נסיון לראות את שורות הקוד של הפונקציות בעזרת עורך ה-VB מביא להודעה הבא: Project Locked: Project is unviewable האם מישהו יודע איך ניתן לראות את שורות הקוד? לא מדובר פה בקובץ בעל זכויות יוצרים או משהו כזה אלא בקובץ שנכתב ע"י חבר לעבודה שלצערי אינו יכול לעזור.

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. אני לא מצליח להפוך את הפורום YaBB 1 שלי מ"שמאל לימין" ל"ימין לשמאל" מישהו יודע איך?? דיי דחוף....... בתודה Izikd

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  13. עזרה ביצירת סקריפט לשינוי ה ADMIN LOCAL למחשבים תחת אותו דומיין

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by The-Q,

התחלתי ללמוד C, וניסיתי להכין תוכנית פשוטה, רק כדי לראות אם מה שלמדתי נכון. התוכנית מבקשת ממך להכניס מספר, אם הוא אפס, היא יוצאת מהתוכנית, אם הוא כל מספר אחר, היא אומרת משהו בתוספת המספר. אני מצליח להפעיל את התוכנית, היא עובדת, אבל לא משנה איזה מספר אני מכניס היא יוצאת מהתוכנית. הנה הקוד: #include <stdio.h> void test1(int quit_hi2) { if(quit_hi2 != 0) { printf("\nHello World\n"); printf(" %d", quit_hi2); } else { exit(0); } } main() { int quit_hi; printf("Please enter any number. 0 means quit : "); scanf("%d", &quit_hi); test1(quit_hi); } מה הבעיה??

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. היי היה לי היום מבחון ב-C ואני לא בטוח על כמה שאלות שעיניתי.. 1)אם אנחנו רוצים להשתמש בפונקצייה משלנו אנחנו צריכים להגדיר אותה באזור ה INCLUDE# תשובה: נכון 2)בSWITCH CASE אני יכול להכניס משתנה מכל סוג. תשובה: נכון זהו..בינתיים אילה התשובות שאני לא בטוח שעניתי עליהם נכון ואני אשמח תאשרו את תשובותיי או תתקנו אותי.. תודה.

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Perl/Php/ASP? אפשר גם יתרונות וחסרונות של כל שפה? בתודה מראש imac! ;D

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. ובכן את המימוש למיון הכנסה "רגיל" בעזרת מערכים קל לבצע. הבעיה היא כאשר אני רוצה לבצע מיון הכנסה עם רשימה מקושרת, כאשר הרשימה היא חד כיוונית. שימו לב לאלגוריתם כללי של מיון הכנסה ממוש בעזרת תוכנית java קלאסית רגילה. static void insert(int[] pritim) { int key; for (int count=1; count <= pritim.length-1; count++) { key = pritim[count]; int countBack = count-1; while ( (countBack >= 0) && (pritim[countBack] > key) ) { pritim[countBack+1] = pritim[countBack]; countBack--; } pritim[countBack+1] = key; } } // sorting האם יש למישהוא רעיון למימוש מיון הכנסה עם רש…

• 0 תגובות
    • 7.4k צפיות
  18. Started by sheelonchik,

אני צריך הסבר על כמה הגדרות במערכות הפעלה ... ההגדרות: פיסקה מיסוך תקורה זמן סבב שגרות למס´ משימות טעינת תוכנית במען כלשהו בזיכרון אז אולי מישהו יכול לעזור לי ולתת לי אתר(של מערכות הפעלה) שבו מוסברים מושגים אלה.רצוי מאד בעברית. תודה ענקית מראש.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by marking,

אני למדתי HTML, VB וזהו. כמה עוד יש?

• 10 תגובות
    • 4k צפיות
  20. Started by error403,

הסיבה העיקרית שאני מתכנת ושמושכת לתיכנות זה היכולת שלך לעלות רעיון מופשט ולתרגם אותו לשפה שמחשב יוכל להבין ולגרום לו לעשות מה שאתה רוצה לכל אחד תמיד יש תוכניות שהוא מכין אם זזה לביתספר ואם זה מחשק שכמעט כל מתכנת עושה אז אני מציע שנכתוב כאן את הפקרוייקטים שלנו בכל השפות וכך ניצור נושא שישמש מקור השראה למתכנתים אחרים ונלמד להכיר את הרגלי התעכנות של כל אחד מן הפורום מי שירצה לראות את התוכנה יעתיק יהדיר ויריץ......... התוכניות לא חיבות להיות גאוניות או משהו סתם דברים נחמדים שטויות מרגעי השעמום... יתקבלו בברכה וגם תוכניות לא גמורות אפילו הם לא רצות יתקבלו... {אין אכתוב מחר שאחזור מביס}

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by The-Q,

דבר ראשון, מזל טוב BOR|S. דבר שני. האם למישהו/י יש לינק לאתר שמלמד את הבסיס לשפת C?

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  22. Started by MindSeeker,

אז אוקי, אין לי מושג מה עושים, אבל לפי מה שהבנתי אם אני רוצה את הבסיס, בלי לתכנת ולשנות את הדברים זה אמור להיות ממש קל להשתמש בזה, אז השאלה שלי מה אני עושה, ואיך? אני צריך את כל הצעדים מהתחלה, אני יודע שזאת דרישה גדולה מידי אבל אם למישהו יש את הסבלנות או את האתר שיסביר לי איך לעשות את זה אני יעריך את זה. תודה רבה מראש, אביעד. נ.ב. אין לי שום ידע אף לא בסיסי בתיכנות וניהול אתר אינטרנט.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. אם למשל אני עושה פעולה של כפל לדבר הבא 14.369X0.15 אז יוצא לי 2.15535 איך אני עושה שיראו רק את שלושת הספרות אחרי הנקודה? ועוד שאלה : אם יוצא לי משהוא שהתוצאה שלו היא 0.12332 אז הוא לא מראה לי את האפס הוא מראה לי רק את הנקודה והמספרים שאחרי הנקודה 12332. איך אני מוסיף את האפס?

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. Started by shmuel,

איך אני מתחיל לעבוד עם פלאש 5?

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. Started by BoRIS,

לרגל פתיחת הפורום, החלטתי לנצל את המסורת של מתכנתים רבים לכתוב את התוכנית הפשוטה שנקראת "Hello World", כתוכניתם הראשונה בשפה החדשה אותה החלו ללמוד. הרעיון הוא שכל אחד יכתוב את התוכנה הנ"ל בשפה אחרת. אני אתחיל עם פסקל, מי יהיה הבא בתור? program hello; begin writeln('Hello World!'); readln; end.

• 13 תגובות
    • 3.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים