עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום לכולם! מטרת נושא זה היא לרכז מקורות לימוד (מדריכים וספרים) לכל שפות התכנות למיניהן. הנושא פתוח לכולם להמליץ על מקורות, ולהגיב על הצעות של אחרים. על כל המלצה להיות מפורטת ומנומקת: יש לציין למה נועד המדריך, לאיזו רמה הוא, מה דעתכם האישית עליו וכן הלאה. אנא הקפידו לתת מקורות לימוד מודרניים, עדכניים ואיכותיים. המלצות טובות יתווספו להודעה הראשונה בנושא זה, לפי חלוקה לנושאי הלימוד השונים. למי שרוצה לשאול איזו שפת תכנות כדאי ללמוד, מוזמן להיכנס לדיון הזה. למקורות לימוד פיתוח אתרי אינטרנט, יש להיכנס לדיון המקביל בפורום זה. ++C Parashift C++ FAQ אוסף שאלות ותשובות בנושאים מתקדמים (וגם לא כל כך מתקדמים) ב-++C. מומלץ במיוחד לכל מתכנתי ה-++C שרוצים להבין יותר טוב איך עובדת ה…

• 13 תגובות
    • 37.3k צפיות
  2. Started by שניצל,

ברוכים הבאים! בערך פעם בשבוע נשאלת השאלה איזו שפת תכנות כדאי ללמוד, ומאיפה כדאי להתחיל. לכן החלטתי לפתוח את הדיון הזה שבו תוכלו להביע את דעתכם בנושא. למקורות מידע בנושאי תכנות, אנא היכנסו לדיונים הבאים: שפות עילית (Java, C/C++, Python וכו') פיתוח אתרי אינטרנט (HTML, JavaScript, CSS, PHP וכו') אלו הן שתי האגורות שלי בנושא: בראש ובראשונה חשוב לזכור את המשפט: שפת תכנות היא כלי, לא מטרה. המטרה היא לתכנת, ולכן פחות חשוב איזו שפה תלמדו, ויותר חשוב להבין ולהפנים את העקרונות התכנותיים. מתכנת טוב יידע להתמודד עם שפות חדשות בקלות, כאשר כל מה שהוא יצטרך ללמוד זה תחביר חדש של השפה. כיוון שהיכולות של השפות הפופולריות כיום הן די זהות ביכולותיהן (זה נובע מכך שהן שפות General Purpose - ש…

3. שלום לכולם! מטרת הנושא הזה היא לרכז מקורות לימוד לכל הנוגע לפיתוח אתרי אינטרנט - למעצבי אתרים מתחילים ומתקדמים כאחד. הנושא פתוח לכולם להמליץ על מקורות, ולהגיב על הצעות של אחרים. על כל המלצה להיות מפורטת ומנומקת: יש לציין למה נועד המדריך, לאיזו רמה הוא, מה דעתכם האישית עליו וכן הלאה. אנא הקפידו לתת מקורות לימוד מודרניים, עדכניים ואיכותיים. המלצות טובות יתווספו להודעה הראשונה בנושא זה, לפי חלוקה לנושאי הלימוד השונים. למקורות לימוד בנושאי שפות תכנות רגילות, יש להיכנס לדיון המקביל בפורום שפות עילית.

• 6 תגובות
    • 22.8k צפיות
  4. Started by שניצל,

ברוכים הבאים ל-FAQ שפות תכנות! מטרת הנושא הזה היא לרכז שאלות נפוצות שעולות בקרב מתכנתים חדשים, והתשובות להן. הנושא עתה עדיין בשלבי בנייה, ולכן הוא פתוח לכל, בין אם אתם רוצים להציע שאלות ותשובות חדשות, או לדון באלו הקיימות. שימו לב: אין זה המקום לשאול סתם שאלות כלשהן! אם יש לכם שאלה כללית, פתחו נושא חדש בפורום המתאים.

• 9 תגובות
    • 25.1k צפיות
  5. על מנת שיהיה קל יותר לעזור לכם, דאגו לעקוב אחרי ההנחיות הבאות כשאתם מבקשים עזרה בפתרון בעיות בפורום: 1. יש לציין בכותרת את השפה בה אתם כותבים, ואת הנושא הבעייתי. דוגמה לכותרת טובה: "בעיה בתרגיל ברקורסיות ב-C". דוגמה לכותרת לא טובה: "בעיה בתרגיל". 2. ציינו אם הבעיה היא בזמן קומפילציה (כלומר התכנית לא יכולה לרוץ) או בזמן ריצה (התכנית רצה אבל נתקעת, עפה או לא מבצעת את הפעולה הדרושה). 3. יש לכלול את קטע הקוד הרלבנטי. את הקוד יש להכניס באמצעות כפתור "הכנס קוד" שלמעלה (כפתור בצורת #), על מנת שיוצג בצורה נוחה לעין. במקרה שמדובר בקוד ארוך במיוחד, אפשר ומומלץ להעלות אותו בקובץ טקסט או zip. יש גם לציין מהי מטרת התכנית, על מנת להקל על קריאת הקוד. 4. נא לציין את השגיאה במדויק. במקרה …

• 0 תגובות
    • 18.7k צפיות
  6. שלום לכל הגולשים. בדיון זה כל המעוניין יכל לרשום פונקציות שימושיות היכולות לשמש כל מתכנת בכל שפה. המטרה היא לגרום למתכנתים למצוא בדיון זה את מבוקשם בלי להתרוצץ ולחפש את מבוקשם בין הכסאות. כל מי שיש לו פונקציה שלדעתו יכולה לשמש את כלל האוכלוסיה מוזמן לפרסם את תגובתו בדיון הנוכחי בפורמט הבא: השפה בה נכתבה הפונקציה תאור בכמה מילים על הפונקציה ( מה היא מקבל, מחזירה וכו' ) וכמובן את קוד הפונקציה בתוך שדה של קוד. Enter your code here וכמובן הכי חשוב בלי ספאם והתכתבויות שלא מכילות את הכללים הנ"ל. הדיון אמור לשמש כמעין "ספר לימוד". דוגמא: שפת הדוגמא: ASP תאור: הוספה / מחיקה של נתונים לתוך מסד נתונים MySQL חיבור למסד הנתונים: <% Set Conn=Server.CreateObject("ADODB.Connectio…

• 43 תגובות
    • 106.1k צפיות
  7. על מנת שיהיה קל יותר לעזור לכם, דאגו לעקוב אחרי ההנחיות הבאות כשאתם מבקשים עזרה בפתרון בעיות בפורום: 1. יש לציין בכותרת את השפה בה אתם כותבים, ואת הנושא הבעייתי. דוגמה לכותרת טובה: "בעיה בתרגיל ברקורסיות ב-C". דוגמה לכותרת לא טובה: "בעיה בתרגיל". 2. ציינו אם הבעיה היא בזמן קומפילציה (כלומר התכנית לא יכולה לרוץ) או בזמן ריצה (התכנית רצה אבל נתקעת, עפה או לא מבצעת את הפעולה הדרושה). 3. יש לכלול את קטע הקוד הרלבנטי. את הקוד יש להכניס באמצעות כפתור "הכנס קוד" שלמעלה (כפתור בצורת #), על מנת שיוצג בצורה נוחה לעין. במקרה שמדובר בקוד ארוך במיוחד, אפשר ומומלץ להעלות אותו בקובץ טקסט או zip. יש גם לציין מהי מטרת התכנית, על מנת להקל על קריאת הקוד. 4. נא לציין את השגיאה במדויק. במקרה …

• 0 תגובות
    • 20.7k צפיות
  8. HTML ו-JavaScript קטן, ואני נתקל בבעיה בהמרת מחרוזות למספרים. יש לי שדה קלט ב-HTML שלי שבו משתמשים יכולים להזין מספר כמחרוזת. אני משתמש ב-JavaScript כדי להמיר מחרוזת זו למספר ולבצע חישובים, אבל אני לא מקבל את התוצאות הצפויות. להלן קוד ה-HTML וה-JavaScript שלי: <!DOCTYPE html> <html> <head> <title>String to Number Conversion</title> </head> <body> <input type="text" id="numberInput" placeholder="Enter a number"> <button onclick="calculate()">Calculate</button> <p id="result"></p> <script> function calculate() { let input = document.getEleme…

9. יש לי את הקוד הבא: מחלקת HtmlElement: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace p2 { public class HtmlElement { public string id { get; set; } public string name { get; set; } public List<string> attributes { get; set; } public List<string> classes { get; set; } public string innerHtml { get; set; } public HtmlElement parent { get; set; } public List<HtmlElement> children { get; set; } public HtmlElement() { attributes = new List<string>(); classes = new List&…

10. Started by yc75,

בס”ד שלום וערב טוב, ישנה אפליקציית ספריא- קריאת ספרים, ואני רוצה שתהיה לי אפשרות לשים להתקין את זה במחשב באופן לא מקוון, והחברה השיבה לי את הפתרונות ואיני מבין כיצד לעשותם. אשמח אם יתאפשר למישהו להסביר לי בפשטות מה צריך לעשות. זה תוכן תשובתם: שלום וברכה, אין דרך קלה במיוחד כדי להשתמש בנתונים של ספריא באופן לא מקוון, אבל בכל זאת יש כמה אפשרויות: להוריד אמולטור אנדרואיד (כמו Bluestacks) ולאחר מכן להפעיל את אפליקציית האנדרואיד שלנו במחשב שלך. להוריד את הייצוא המלא של מסד הנתונים שלנו מ-GitHub. זה ייתן לך קבצי טקסט פשוטים עם כל הספרים בספרייה שלנו: https://github.com/Sefaria/Sefaria-Export אם יש לך ידע בתכנות, ניתן להוריד את הקוד ואת מסד הנתונים שלנו כדי להפעיל עותק של ספ…

11. אני מעוניין למחוק שורות ריקות מקובצי טקסט בתוך תיקייה מסוימת באמצאות קוד C#. המטרה שלי היא שמחיקת השורות הריקות תתבצע ישירות בקבצים המקוריים, ולא שהקבצים יועתקו או שיהיו קבצים זמניים וכו’. כאשר ניסיתי לעשות זאת בעצמי, או שלא הגעתי לתוצאה, או שקיבלתי תוצאות רק בהעתק, ולא כמו שאני מעוניינת - שהשינויים יתבצעו ישירות בקבצי המקור! תודה מראש.

12. Started by chaily vilman,

האם יש במחשבי מאק אפליקציה לכתיבת קוד ב#c? או שחייבים להתקין ווינדווס?

13. אני עובדת עם ב-C# WINFORM. יש לי list_box ואני רוצה לחפש בו מילה מסוימת ואז לצבוע את המילה שנמצאה ב-list_box בצבע ייחודי. כיצד עושים זאת? תודה מראש.

14. Started by יסכה אושרי,

היי אני עובדת כרגע על פרויקט ונתקלתי בבעיה... הפרויקט שלי מורכב מצד לקוח שנכתב בשפת REACT , צד שרת שנכתב בשפת PYTHON , ומסד הנתונים שלי נכתב בשפת POSTGRESOL- את הפרויקט שלי אני מריצה על ידי DOCKER בעזרת הפקודה docker-compose up בשורת הפקודה. בעת ההרצה מופיע לי בקונטיינר 4 נתונים : צד לקוח בניתוב -http://localhost:3000 צד שרת בניתוב -http://localhost:8000 מסד נתונים בניתוב -http://localhost:5432 ADMINER בניתוב - http://localhost:8080 השאלה שלי היא איך אני מחברת בין הצד שרת לצד לקוח ככה שהנתונים שיוצגו לי יגיעו מהמסד נתונים, ככה שבעת שהמשתמש ינסה להיכנס ב'עמוד הכניסה' לאתר תשלח בקשה לשרת שתבדוק במסד נתונים האם המשתמש קיים והאם הסיסמא נכונה…

• 0 תגובות
    • 67 צפיות
  15. אני קצת מסתבכת עם ההרצה, ניסיתי דרך המסוף וכתבתי nj serve כמו ש GPT אמר לי.. ניסיתי גם דרך הטרמינל של ה visual studio כמו שלמדנו הכל זה מביא לי קישור מקומי שאני מריצה בגוגל, זה מציג לי את קוד ה html אבל לא את העיצוב, וגם זה לא מתייחס ל alert שכתבתי לו כמה פעמים, רק עכשיו התחלנו ללמוד את הנושא ולכן אני ממש לא מתמצאת.. אין לי מושג איך אני יכולה לעלות את הקוד כי זה הרבה דפים... אשמח לעזרה.

16. Started by משה נהרי,

שלום יש לי מכשיר נוקיה 215 ואני מעוניין להסיר ממנו כמה אפליקציות כמו דפדפן, פייסבוק. אני הבנתי שהאפשרות היחידה זה לערוך את הקובץ בינארי שלו ולצרוב אותו על המכשיר, ניסיתי בכל מיני תוכנות לערוך את הקובץ אך ללא הצלחה. אשמח לעזרה ממישהו שיודע את התחום. תודה רבה

17. מסיבה לא ברורה גוגל טוענים שהאתר שלי שימש לפישינג ולכן הוא סגור, א"א אפילו לשלוח את הכתובת שלו במייל, אפילו ששכפלתי אותו לכתובת אחרת שוב פעם למחרת סגרו לי אותו בטענה שהוא שימש לפישינג מה שברור שהוא שקר כיון שאף אחד לא ביקר בו ואת רובו פרט לדף אחד יצרתי 5 דקות קודם... גם במרכז הניהול של גוגל הם מראים שהדף תקין ואין בעיות אבטחה... האתר בנוי במערכת של גוגל סייט ומשתמש בסקריפטים של גוגל לצורך הצד שרת (הסקריפט לא קשור לגולש בשום צורה שהיא, זה רק בשבילי בשביל עדכון המערכת בנתונים). הגשתי ערעור ודווחתי שזה לא ספאם. במסך הניהול כתוב - לא ניתן להציג את האתר הזה. הסיבה לכך היא הפרה של התנאים וההגבלות או של תקנון התוכנית. התוכן חסום להצגה בפני משתמשים. מה עושים ע…

18. Started by shir gold,

הי, רציתי לשאול למה אנגולר וריאקט לא נחשבות WEB API? או שלא הבנתי מה זה WEB API תודה!!

19. Started by המתכנתת,

שלום! יש לי תרגיל כזה: כתבי פונקציה רקורסיבית שתקבל מספר ממשי ותחזיר את החלק השבור בלבד. אבל אני לא יודעת איך אני מורידה כל פעם את הספרה האחרונה כדי שאוכל לסכום את כל הספרות שאחרי הנקודה. לדוג': המס' 145.23 כאשר אני מחלקת ב10 התוצאה 14.153 וכאשר אני מכפילה ב10 אני מקבלת 1452.3 ואני רוצה לקבל 145.2 אם מישהו יודע איך עושים כזה דבר זה ממש יעזור לי... תודה!!!!!!!

20. Started by shir gold,

הי רציתי לשאול מתי יקרה לי מצב בגרף שE=V^2? בגרף מכוון? בגרף לא מכוון? תודה!!!

21. Started by avivkah,

הי, קניתי מחשב חדש, התקנתי עליו VS ואני לא מצליח להריץ קוד פשוט בפייתון נותן לי הודאת שגיאה, אשמח לדעת מה צריך לעשות https://jce365-my.sharepoint.com/:i:/g/personal/avivka_jce_ac_il/EZ_M7tlkID5NuXRNabnOk4IB_LElR6cuGC2z_JAwlvH2SQ?e=ghXogu

22. Started by shir gold,

היי קבלתי כזאת שאלה אני אשמח אם משהו יוכל לעזור לי בזה תרגיל 12 נתון תור בגודל N איברים. לתור הוכנסו N ערכים, כתוב אלגוריתם המשתמש בתור הזה בלבד, ופעולות המותרות על התור אשר ימיין את האיברים בתוך התור. א. כתבי את הפתרון תוך שימוש בשני משתני עזר לכל היותר. ב. כתבי את הפתרון תוך שימוש במחסנית עזר.

23. Started by shir gold,

אני צריכה דחוף מורה פרטית(עדיפות לנקבה) אני ישמח אם מי שמכיר שיפרסם תודה ענקית!!

24. Started by Tamar2005,

תגידו כשמתחילים ללמוד תיכנות לכולם יש את השלב של התיסכול הראשוני שלא מיד מבינים הכל ולוקח קצת זמן להיכנס לעיניינים להתחבר לזה ולאהוב את זה וקצת קשה בהתחלה.., זה פסדר?? או שזה פשוט אומר שלא מתאים לי התחום הזה??

25. אני עובדת על פרויקט בשפת javascript ואני משתמשת ב router אני רוצה להעביר פרמטרים דרך פונקציה שמזמנת את ה navigate וגם: אני עושה ניתוב לUSER מסוים ואני רוצה להשתמש בID שלו שמגיע מהניתוב לדוגמא:' user/:id' - אני רוצה להשתמש בID שיש בניתוב איך אני עושה את זה?

• 0 תגובות
    • 260 צפיות

דיונים חדשים בפורומים