ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,352 דיונים בפורום זה
-
אהלן. אני מנסה להרכיב מפרט למחשב חדש. לא מבינה בזה יותר מדי אבל קראתי די הרבה הודעות כאן ובניתי מפרט עם רוב החלקים שאני צריכה. בגדול זה מחשב ללימודים, אינטרנט, מוזיקה ותמונות. לא צריכה מחשב למשחקים או לאוברקלוק. החלטתי ללכת על +Athlon 3500 בחיבור AM2. התקציב שלי עד 2,500 ללא מסך ומקלדת, אם אפשר בפחות אז עדיף! המפרט שבניתי עד עכשיו בקובץ המצורף. צריכה עזרה בעיקר בבחירת כרטיס אם עם כרטיס מסך OB או כרטיס מסך בנפרד. מחפשת כרטיס זול שיהיה אמין ושיתמוך בטכנולוגיות החדשות (DDRII, SATAII, PCI-E). אם תוכלו להסביר קצת על הדגם שאתם מציעים זה ממש יעזור כי הלכתי לאיבוד עם כל הצ'יפסטים והנתונים הטכניים של הכרטיסים. זיכרון מספיק לי 512 כרגע, אם נראה שלא עובד טוב אני אוסיף עוד אחד. דבר …
-
- 3 תגובות
- 514 צפיות
-
-
שלום לכולם אבא שלי החליט לקנות מחשב חדש והתנדבתי לעזור לו... התקציב: 1500 ש"ח ללא ציוד הקפי מטרת המחשב: אינטרנט ואופיס בקשות מיוחדות :דיסק קשיח גדול הכנתי את המפרט הבא: מארז : Compucase-HEC CI-6A19 300W White ATX Case 295.00 ¤ מעבד: AMD Athlon 64 Bit 5200 Dual Core Socket AM2 Box CPU 380.00 ¤ דיסק קשיח: WD 320GB WD3200AAKS 16MB S-ATAII HDD 260.00 ¤ לוח אם: Gigabyte GA-M61SME-S2 NF405 VGA 6100 Socket AM2 Motherboard 245.00 ¤ זכרון: Kingston KVR800D2N5 2G DDR2 800MHz Memory 210.00 ¤ הרכבה: Computer Integration + Win For Testing Only 160.00 ¤ סה"כ: 1550 ¤ מה אתם אומרים? יש מה לשפר?
-
- 1 תגובה
- 499 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב בסכום של 3000 ש"ח +- שיהיה טוב וחזק ככל שאפשר למחשב יתלווה מסך 22" או 24" עדיין בבדיקה חשוב שיהיה לו כרטיס מסך טוב ומעבד חזק שישרוד לשנים הקרובות את רוב החידושים תודה,
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום לכולם. בעקרון אני מחפש מחשב גיימינג שיתמוך בכל המשחקים הכבדים החדשים וגם שיחזיק מעמד עוד 4 שנים(אפילו אם יריץ על מינימום את המשחקים החדשים בעוד 4 שנים) בשאיפה שאחרי הזמן הזה של 4 שנים, אחליף למחשב חדש. הסיבה שהפער בטווח המחירים גדול, בגלל חוסר הידע שלי בכל מה שנוגע לחומרה. לכן אצטרך עזרה. אם לפי הדרישות שלי, אצטרך להוסיף כסף(כמובן רק במידה וזה משתלם הרבה יותר), אז אני אוסיף. לכן, ההשקעה המומלצת היא 3000ש"ח. והחריגה היא במידה שלדעתכם המקצועית, היא כדאית יותר, 4000 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. עדיפות להשקעה סביב ה 3000ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 ש"ח. אך רק אם ההבד…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שאפשר שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Modern warfare online בצורה סבירה פלוס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות ומעלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 4 תגובות
- 741 צפיות
-
-
הקדמה: אבא שלי כול הזמן שואל אותי למה אני לא עושה משהו מועיל עם המחשב במקום לשחק כול היום "במשחקים מטופשים" כמו שהוא מגדיר אותם. תמיד התעננינתי בתוכנות כמו MAYA ו3DSTUDIO MAX ותמיד רציתי ללמוד לעבוד איתם אבל אני ממש לא מבין בנושא וכמו כן לא יודע איזו מערכת צריך בשביל זה. אני רוצה לדעת אם אפשר לעשות משהו עם המערכת שיש לי לפי מה שאני יודע צריך כמות גדולה של זיכרון מעבד חזק(בגרפיקה עדיף אינטל אם אני לא טועה) וכרטיס שמתאים לזה. כרגע המערכת שיש לי היא: P41600 512CASH 256MBDDR REDEON9800PRO אני יודע שעם מעבד וכמות כזאת של זיכרון אי אפשר לעשות כלום אבל אבאר מוכן להשקיע בי קצת ולשפר את המערכת חשבתי על לוח חדש 1GB של זיכרון ולנסות לסחות מהמעבד בOC כמה שאפשר(בעל ליבת נורפווד) אבל ר…
-
- 7 תגובות
- 897 צפיות
-
-
מבוסס אינטל בבקשה..! . מה התקציב המקסימלי? - התקציב הוא 2000 עם חריגה עד 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנצל בכיף. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - החריגה מפורטת. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - אינטרנט, משחקים בסגנון פרו אשר מיועדים לעבור למסך HD, לראות סרטים באיכות, ועבודות כלליות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - שימוש כל יום, כמעט כל היום. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - 32אינץ'. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - פרו ופיפא. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד -משחקי המחשב וצפייה בסרטים באיכות גבוהה. 3.…
-
- 2 תגובות
- 558 צפיות
-
-
מחפש מחשב חזק בביצועים ושיחזיק הרבה זמן בלי לעשות בעיות....מחשב עמיד...המחיר שלי הוא 2500 שקל בלחץ.....וזה מחיר שלא כולל כרטיס מסך כי כבר יש לי......יש לי גם ספק כוח חדש ומארז אבל אני לא יודע אם הם יתאימו...המארז אולי כן אבל הספק הוא 450 W עם מאוורר 12 ס"מ זה מה שאני יודע עליו....הכרטיס מסך זה geforce 9600 gt 512 mb של חברת forca...... בעיקרון יש לי גם מעבד ולוח אם אבל הם חלשים(לוח אם-asus p5gd2x ומעבד-intel pentium 4 3.0 ghz ) אז קיצר אם יש לכם מושג אם כל מה שאמרתי עכשיו על החומרה שלי עוזר לגביי קניית המחשב אז תחוו דעתכם בבקשה.... אבל במידה והחומרה פה לא עוזרת (חוץ מהכרטיס מסך) אז אני מחפש: -מעבד חזק עם קירור מתאים שלא יעשה רעש ויבצע את העבודה גם בעומסים כבדים -לוח אם מה…
-
- 2 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה בהרכבת מחשב ללא מסך וללא ציוד הקפי בתקציב של עד 3000 ש"ח ללא חריגה מהתקציב. ללא מערכת הפעלה. השימוש: משחקים עבור ילד בן 11. תודה מראש לכל המגיבים.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב ולהזמין אם אפשר כבר היום מחשב במחיר של עד 4000 ש"ח. ללא ציוד היקפי וללא מסך (רק מחשב). המחשב מיועד לנער ולכן הכרחי שיריץ משחקים כבדים. אין חובה OC . חשוב שמארז יהיה שקט ,גדול ומרווח. 4 ג'יגה זכרון ו- HD של כ - 500GB בערך. כמובן שכרטיס מסך ,ספק ולוח טובים כדי להריץ משחקים אלו. תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש ומסך. התקציב 3800 שקל עם אפשרות לחריגה קלה. אין צורך בoc . תעזרו בקשה
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? עד 3.5K. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד עבודה יומיומית עם האופיס בנוסף לגלישה באינטרנט ושימוש בסקייפ. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד אין צורך במסך, יש צורך ברמקולים, מקלדת ועכבר. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד לא צריך כונן דיסקטים. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי נניח 8. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם לא מתוכנן אוברקלוק. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות חלונות 7 HOME PREMIUM 32 BIT, צריכ…
-
- 4 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח שמיועד לעריכת וידאו ולשימוש בתוכנות - אוויד, כל התוכנות של adobe וכו' יש לי תקציב של פחות או יותר 5500 שקל (כולל מסך). אני צריך מחשב חזק שיוכל להתמודד בקלות עם התוכנות והעריכה ולא יקרוס. אשמח אם מי שיעזור ייתן פירוט קצר על החלקים, ואם מישהו חושב שהתקציב אינו מספיק כדי להרכיב מחשב חזק מספיק אז שירגיש בנוח להגיד באיזה חלק צריך להוסיף.. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב חדש שישמש אותי לפיתוח תוכנה. דרישות עיקריות זה מעבד חזק והרבה זכרון מהיר תקציב כרגע: 2500-3000 מיועד בעיקר לעבודה עם Visual Studio וכן להרצה במקביל של מכונה וירטואלית אחת או שתיים אין צורך ב: מערכת הפעלה, מקלדת\עכבר, כונן סידי, כרטיס רשת, מסך לא מתוכנן אובקלוקינג, לא מיועד לגיימינג דרגת רעש\שקט: 5 (עדיף שקט לא קריטי) זכרון: 16 ג"ב מעבד: עדיפות ל-i7 אפשרי גם i5 כרטיס מסך נפרד: אין צורך דיסק קשיח: מהיר אבל לא צריך להיות גדול (לא SSD בגלל בעיות תקציב ואמינות) לוח-אם: בעיקר אמין ספק-כח: אמין לאורך זמן ועמיד עד כמה שניתן לאבק נוספים: כמה שיותר יציאות USB תודה, זיו
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
שלום לכולם, בכוונתי לרכוש מחשב חדש, מבוסס פנטיום 4. המחשב ישמש לצרכי עבודה עם תוכנות תלת מימד (בעיקר 3D MAX) וגרפיקה (פוטושופ). מגבלת התקציב שלי היא כ 4600 ש"ח (ללא מסך). אני חייב להודות שאני מבולבל משפע המעבדים, לוחות האם וכרטיסי המסך, ועל כן אודה למי שיוכל לסייע לי בסבך רכיבי החומרה הקיימים כיום בשוק. בתודה מראש, יואב
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות כבד, עיבוד נתונים, עריכה גרפית לא כבדה, תכני HD ועבודה משרדית, משחק פה ושם. שיהיה עם מעבד אינטל! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות פיתוח שונות כמו Visual Studio, Eclipse, IIS , IntelliJ, PYCharm MS SQL, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Age Of Empires 2 HD , Ancestors -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של …
-
- 0 תגובות
- 886 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה?(עבודה בעיקר באופיס, גלישה באינטרנט וצפיה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך(. FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מ…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אחרי עיון במפרטים המומלצים ובאשכולות האחרונים יצאתי דיי מבולבל, אודה לעזרתכם בהרכבת מפרט לפי הבקשות הבאות: א. תקציב מקסימאלי: 2000 שקלים א) ניתן לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- ניתן לחרוג ב-500 ש"ח בתקציב. ב. המחשב מתחבר לשני מסכים אחד 43 אינץ' (חיבור HDMI חובה) והשני 24 אינץ' (חיבור VGA רגיל) מיועד לצפייה בתכני HD בעיקר, גלישה באינטרנט והאזנה למוזיקה. אני לא יודע אם זה רלוונטי אבל המחשב יפעל כל הזמן 24/7. ג. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10: רצוי כמה שיותר שקט מפני שהמחשב יפעל ללא הפסקה והוא נמצא בחדר שינה נניח 6-7 (אם זה לא מוגזם) וכמובן רק אם זה במסגרת התקציב, הנתון לא הכי קריטי ואין צורך שיבוא על גבי ביצועים. ד. אין שום צורך ב-OC. ה. אין צ…
-
- 4 תגובות
- 526 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום הנכבד מבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט למחשב דרישות- משחקים כגון WOW , אם אפשר שיהיה שקט(נמצא בחדר שינה שלי) אין צורך בציוד היקפי(מסך רמקולים כונני DVD וכד') אם אפשר ללאOC תודה מראש לכל התייחסות [br]פורסם בתאריך: 29.04.2008 בשעה 10:02:15 שכחתי לציין שזה דחוףף , ואני חייב להזמין את המחשב מחר כי המחשב שלי קרס
-
- 0 תגובות
- 471 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - ניתן לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - גג 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - מדי פעם CUBASE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא יזיק שיצליח לסחוב במידה נורמלית את המשחקים החדשים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד ואין לי שום ידע בנושא. המחשב מיועד ללימודי תיכון, ICQ, מסנג'ר, גלישה באינטרנט, אימיול, צפייה בסרטים, מוזיקה ואולי גם משחקים לא כבדים במיוחד. אני לא מבין כלום במחשבים ניידים ולכן חשוב לי שתסבירו לי מה כדי לי ולמה. למה כדי לי לקנות 1 ג'יגה זיכרון ולא 2 ג'יגה? כמה מקום אחסון אני צריך על המחשב? למה דווקא המעבד והכרטיס מסך שהצעתם וכו'... תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמו שהכותרת אמרה, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב למשחקים באזור ה3500 ש"ח, ואם זה קריטי אני מוכן לחרוג עד ל 4000 ש"ח. השימושים שלו יהיו משחקים ואינטרנט בלבד(ללא עריכה גרפית וכו') אין צורך בציוד היקפי(רק צורב), קיים מסך 19(לא HD). השקט של המפרט חשוב לי באזור ה7-8, לא מתכנן לבצע אוברקלוקינג, אין צורך לכלול מערכות הפעלה או תוכנות, אין דרישות ספציפיות למארז מסוים או התקנים מסוימים, אבל חשוב לשמור על אופציה לשדרוג עתידי, למרות שאני מקווה שהמחשב יספק אותי לכמה שנים הקרובות. לגבי חנות, אני ממש לא מעודכן בחנויות המובילות, אבל אני מוכן לשלם עוד כסף בשביל שירות טוב. אשמח להמלצות על חנויות, ואם זה נוגד את חוקי הפורום, אשמח להודעות פרטיות לגבי חנויות טובות, כי אני לא ממש רוצה לקנו…
-
- 7 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב סאונד ועריכת וידאו. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) אני עובד בעיקר עם CUBASE וNUENDO וEDIUS. ב) המחשב יהיה רק לעבודה וחשוב שיהיה לכרטיס מסך 2 יציאות DVI ויציאת HDMI. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7, רצוי שיהיה שקט. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/ב…
-
- 5 תגובות
- 872 צפיות
-
-
אהלן! אני צריך עזרה בהרכבת מפרט עד 3000-3500 ש"ח ללא ציוד היקפי. המחשב מיועד לעבודה רגילה (אופיס, אינטרנט..) ולמשחקים. ממ... אני בטח אקנה באייבורי בגלל שהם זולים אז אם מישהו מגיב פה הוא יכול להסתמך על המחירים שלהם. בנוסף ראיתי מפרט באתר של אייבורי (http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1302&CatCode=1) , שווה משהו? תודה מראש!!
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
המחשב בעיקר לשימושי אופיסת אינטרנט ניגון סרטים בHD, מוזיקה באיכות טובה ותכנות בסביבת visual studio 2008. חיבור פייר וויר חובה. המחשב נמצא בסלון , לכן הוא צריך להיות שקט במיוחד. צורב DVD, הארד דיסק חצי טרה שקט. זיכרון 4GB. מערכת הפעלה windows vista. אשמח גם להצעת מחיר על מסך 24 בעל רזולוציה גבוהה בלי קשר להגבלת המחיר תודה רבה :-)
-
- 4 תגובות
- 629 צפיות
-