עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. בגרסא הבאה יהיה אשף לזה http://techtoppicks.com/archive/ubuntu-to-get-better-dualview-support/

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  2. שלום. השאלה שלי נובעת ממקום של סקרנות.... לאחרונה ATI עדכנו את הדרייבר של כרטיסי המסך שלהם (ATI Catalyst). באתר, הם רושמים (ויש גם אתרים שבהם הטענה מקבלת תימוכין) שהרדייבר החדש מביא לשיפור בביצועים. זה כשלעצמו דבר שמפתיע אותי מאוד. אבל בכל מקרה, אני לא יכול שלא לשאול את עצמי את השאלה הבאה: האם הסיבה הזאת לבדה, איננה סיבה מספקת כדי לבחור ב Windows לעומת Linux? ואני לא מגביל את הדיון ל ATI, שהרי הדבר תקף גם ל Nvidia. ההנחה שלי היא שחברות גדולות [Nvidia, Ati בתחום הגרפיקה, ושאר החברות בתחומים השונים] משקיעות את המרץ ואת הכספים כדי לייצר דרייברים מתאימים עבור Windows [ואולי גם Mac OS]. נו... הבנתם כבר. בתמצית: האם בחירה ב Linux היא בחירה בדרייברים גנריים, ולמ…

3. Started by doreiny,

שלום לכולם רציתי לדעת אם אני יכול להפעיל את red alert 2 הנוסטלגי תחת קובונטו תודה מראש

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  4. Started by Ovid,

בשעה טובה קיבלתי היום את המקבוק ועכשיו יש לי כמה בעיות הנובעות בעיקר מחוסר הניסיון שלי עם המערכת הפעלה. איך אני פותח קובץ TEXT רגיל ? בוינדוס זה היה פשוט קליק ימני ו NEW TEXT DOCUMENT איך אני מגדיל עד המקסימום את החלון כמו בוינדוס ? כשאני לוחץ על ה + הירוק זה פשוט מרחיב את החלון... איך אני מתקן שבOFFICE WORD העברית לא תיהיה הפוכה? איך אני מבטל את הסיסמא שהגדרתי כשרק הפעלתי את המחשב ? היום ב5-6 בערך הפעלתי לראשונה את המחשב, בשעה 8 הוא כבר היה לי על בערך 30 אחוז... האם זה תקין? כל מה שעשיתי היה לשחק בהגדרות, ולקרוא מסמכי וורד ופאוורפוינט , ובהירות המסך לא עלתה על 50% . חשבתי אולי זה בגלל שפעם ראשונה שאני מדליק אותו יכול להיות אחרי כמה טעינות זה ישתפר... או שלא ? כמו כן, רק…

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. Started by Lyor,

אני דיי חדש בעולם הלינוקס, חייב לומר שנורא התלהבתי מUbuntu 12.10 והוא ממש טס על המחשב נייד הישן שלי. תתקנו אותי אם אני טועה, אבל הבנתי שאני יכול להשתמש בlive cd שלו כדי לסייר בקבצים של הHDD שלי (שעליו מותקן winXP כרגע). האם זה באמת אפשרי? כי הוא לא נותן לי גישה אליהם ואני תמיד מקבל שגיאה unmount drive או משהו בסגנון שאני מנסה לגשת למחיצה C או D. בנוסף לזה רציתי לדעת אם 12.10 זאת הגירסה הכי מעודכנת של אובונטו, כי אני שם לב בהרבה מקומות שממליצים להשתמש ב12.4 מסיבה שלא ברורה לי בכלל...

• 26 תגובות
    • 4.1k צפיות
  6. Started by djelectric,

מהי דעתכם כל כך שהחברה הנ''ל היא נותנת החסות ראשית בכנס אוגוסט פינגווין? אתם באמת חושבים שזה רצוי לקהילה?

• 29 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by Shmoe,

[poll] [opt] מקדונלדס?? [/opt] [opt] מעולם לא ראיתי מק במציאות [/opt] [opt] ראיתי, אבל לא השתמשתי [/opt] [opt] שיחקתי אצל חבר [/opt] [opt] אני משתמש במק מדי פעם בעבודה או בלימודים [/opt] [opt] אני משתמש במק לעיתים קרובות בעבודה או בלימודים [/opt] [opt] יש בבעלותי מק- הוא מעלה אבק (או שהיה לי בעבר) [/opt] [opt] יש בבעלותי מק- הוא בשימוש פעיל [/opt] [opt] יש בבעלותי מק- הוא בשימוש בלעדי [/opt] [/poll] OK, אני מניח שיש כאן מספיק אפשרויות בחירה... Prog.

• 22 תגובות
    • 5.1k צפיות
  8. שלום חברים, כבר חודש שאני מתעניין במערכת של אפל, התחלתי על VMWARE אבל הפסקתי כי היא פשוט לא זזה וזה רק נותן לראות איך המערכת עובדת, וקשה לעבוד איתה עם XCODE. לכן החלטתי שאני הולך בכוח על התקנת OS בלפטופ שלי שהוא, ASUS U36SD . זה לפטופ ממוצע, אבל מה שטוב שהוא דומה ברכיבים ל MAC אז בתקווה שלא יהיו בעיות ( מעבד I5, כרטיס מסך Nvidia 520M ). הבעיה היא כזאת שיש לי הארד דיסק אחד של 750 GB. הוא מחולק ל 3 ווליומים : 1. כונן סי - הווינודס 7 יושב עליו 2. כונן די - מחיצה שנייה. 3. 20 GB של שטח שלא פורמט בגלל שבעתיד אני רוצה להתקין גם LINUX - BACKTRACK , אבל לא כרגע. אז התיכנון שלי הוא כזה, לעשות SHRINK לכונן די ולפנות ממנו 80 גי'גה בייט ולפתוח כונן חדש בשם, כונן E ועליו אני אתקין א…

• 0 תגובות
    • 3.3k צפיות
  9. Started by eido300,

אני מחפש מערכת הפעלה לנטבוק, אין לי מושג בלינוקס ואני רוצה ללמוד את זה עד לרמה מקצועית, יש מערכת הפעלה שמומלצת בשביל זה?

• 50 תגובות
    • 11.7k צפיות
  10. Started by InspectorGadget,

1. איזו גירסא הכי קלה טובה וידותית למשתמש המתחיל ? 2. אחרי ההתקנה... איך אני מפעיל את הלינוקס ? מה יעלה ... הווינדוז או הלינוקס ? 3. כדי למחוק את הלינוקס צריך לפרמט כמו בווינדוז או שיש מחיקה פשוטה ? אני בטוח שבהמשך יהיו לי עוד שאלות תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by TalMetal,

הורדתי Mac OS X Leopard 10.5.2 לPC, אבל אני לא מצליח להתקין את הMac ולמחוק את הWindows XP. זו גירסה מיוחדת של Mac בשביל Intel PC שזה מה שיש לי. יש לי: 512MB RAM Pentium® 4 CPU 3.00Ghz NVIDIA GeForce FX 5200 אני יודע שזה חרא.. אבל אני כנראה משדרג את המחשב.. כשאני מנסה להתקין את הMAC הוא אומר Mode Not Supported, לפי דעתי הוא מדבר על הכרטיס מסך כי הוא ממש גרוע ואני בעצם ב600X800 רזולוציה שיכול להיות שהוא לא תומך בה. הSYSTEM REQUIREMENTS הם :-16 GB HDD On Free; - 1 Gb Ram (Recommendation, Gira Even Sui Mega 500). - Processor 867 MHz or more; משהו יכול להגיד לי מה יכולה להיות הבעיה בבקשה? =(

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  12. Started by -JobNick-,

אז ככה לפני כמה זמן מישהו נתן פה לינק למאמר מאוד מעניין שבו הכותב הסביר למה אין משחקים שתומכים בלינוקס ואיך אנשים "ניסו לתקן את זה". אחד הפתרונות היה לתכנת (או איך שתקראו לזה) למשחק תמיכה ל OPENGL הרי לינוקס בלי בעיה מריץ דברים בOPENGL אבל החברה הזו אחרי הצלחה די גדולה פשטה את הרגל. כמובן שהגיע הפתרון עם האמולטורים ל DIRECTX שבקושי עובדים. אז אני אקצר, נגיד יש לי משחק כמו HALFLIFE UT שיש להם "תמיכה" ב RENDER של OPENGL איך אני מריץ את המשחק הזה בלינוקס ?! או שזה בלתי אפשרי.

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. אני מתכנן להתקין לינוקס על דיסק מוגבל במקום (4GB) אני רוצה לדעת כמה מקום תופסת התקנה מלאה של ההפצות שרשומות למטה (גרסאות אחרונות) (מעניין אותי גם לדעת על התקנה מינימלית או התקנה "רגילה" אבל אל תשכחו לציין את זה) red-hat mandrake slackware debian תרגישו חופשי להוסיף.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by elior021,

שלום, אני עובד על FEDORA 15 התקנתי VB דרך קובץ rpm מהאתר כאשיר אני מפעיל את הVB דרך הטרמינל אני מקבל שגיאה load. Please recompile the kernel module and install it by /etc/init.d/vboxdrv setup You will not be able to start VMs until this problem is fixed. [root@localhost init.d]# הרצתי את הפקודה ב ROOT קיבלתי Stopping VirtualBox kernel modules [ OK ] Uninstalling old VirtualBox DKMS kernel modules [ OK ] Trying to register the VirtualBox kernel modules using DKMS[FAILED] (Failed, trying without DKMS) Recompiling VirtualBox kernel modules [FAILED] (Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong) נכנסתי ללוג כדי לראו…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום. אני חדש בכל הקטע הזה של המק ויש לי כמה שאלות: איך משנים בff את הפונטים שיראו כמו בווינדאוס? כי הפונטים בעברית פה מחרידים ויש קודקים למק? כי הוא עושה לי בעיות עם ניגון וידיאו, או שיש נגן מומלץ? (חוץ מVLC) ועם איזו תוכנת MSN אתם משתמשים? כי זאת של מיקרוסופט לא נוחה בכלל ויש אפשרות לשנות את השם של המחשב? כי שהתקנתי אותו היה לי רק עברית ולא כתבתי משתמש נורמלי ועכשיו הוא כתב לי איזה חרטוט.. אני מתכוון לשם של המחשב עצמו, נגיד שאני נכנס לFinder הוא כותב לי למעלה dwrwntr ואני רוצה לשנות את זה תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by la_pumik,

אם אני מתקין אובנטו, האם זה לבד יתקין לי אפשרות לבחור האם לעלות את ה-windows או הlinux? או שאני צריך להגדיד לו בעצמי.

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  17. בעיה בהגדרת מדפסת התומכת ב APPLE TALK למקינטוש OS 9.2... הבעיה היא שהוא לא מוצא אותה ברשת. יש איזה אפשרות לגרולו למצוא אותה? ב CHOOSER היא לא מופיע.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by stone cold,

אחרי שהניסיונות הקודמים להתקין אבונטו לא הלכו טוב בגלל בעיות תאימות חומרה אני רוצה לנסות את Mandriva השאלה אחת בעצם איך להתקין שלא ידפוק את ההתקנה של ויסטה ?

• 37 תגובות
    • 4.6k צפיות
  19. מטרת הנושא הזה הוא בעצם לאגר כל מיני טיפים, עזרים וקישורים לדברים שמשתמש הלינוקס הישראלי יכול להתקל בהם. אני למשל בשבוע אחד נתקלתי במספר דברים וחושב שהם יכולים להקל על משתמשים בני ארצנו ולמנוע חיפוש של כמה שעות כדי למצוא פתרונות. - הגדרות נטסטיק של פלאפון תחת אשף ההגדרות האוטומטי של אובונטו - פייסבוק לא עולה ב Konqueror אומנם לא בעיה ישראלית בלבד, אבל מעצבן... לקח לי קצת זמן להבין מה הבעיה. משום מה הפייסבוק לא מכיר בקונקר כדפדפן לגיטימי ומעביר את משתמשי הדפדפן אוטומטית לגרסה הסלולרית . הפתרון? פשוט בהגדרות הדפדפן להגדיר שיזהה את הקונקר כדפדפן אחר. איך עושים זאת? Settings -> Configure Konqueror -> Browser Identifaction ללחוץ על New ולבחור באפשרות שיזהה את הדפדפ…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by פרש,

עדיף שזה יהיה בעברית בתודה פרש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום, מצטער על הכותרת לא יכולתי לחשוב כרגע על משהו טוב יותר. יש לי אובונטו 7.10 מה שקרה הוא ככה, התקנת compiz לפי המדריך הזה: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=601310 אחרי זה נראה כאילו זה לא עובד. כשהתחלתי לתכנת ב-OpenGL גילית שתוכנות שכתבתי שעבדו לפני ההתקנה של compiz, עכשיו גורמות לקריסה של המערכת הפעלה. ניסיתי להפעיל את הcompiz והפעם הוא עבד, אבל המחשב זז ממש ממש לאט, והעכשיו התוכנות שכתבתי כן עובדות. עכשיו נעלם לי גם ה-taskbar.. (עריכה: חזר אחרי הפעלה מחדש) נמאס לי מכל זה אני רוצה שהמערכת שלי תחזור לפתקד, אני חייב עזרה דחוףף.. למישהו יש אולי דרך להוציא רשימה של כל החבילות שהתקנתי כדי שאחרי התקנה מחדש אני אוכל להתקין אותן שוב? תודה, אור.

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. אני מעוניין להתקין לינוקס על המחשב הבא: INTEL CELERON 500MHZ VIA MOBO 128MB SDR VOODOO 3 3000(משנה?) SEAGATE 40GB 7200RPM ללמוד לינוקס על המחשב הזה, הוא לא מחובר לנט לכן לא צריך משהו מיוחד. איזו גרסא להתקין ואיזו הפצה? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. אני צריך לשנות את הרג'סטרי של הxp באופן חיצוני אני משתמש ב slax usb live אם יש תוכנה לגרסת לינוקס שונה אז גם זה יעזור תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. שלום, אני התקנתי UBUNTU דרך WUBI לפני כמה זמן על הLENOVO Z380 החדש שלי. עד עכשיו השתמשתי בUBUNTU בעיקר מחוץ לבית אז לא חיברתי אותו לרשת האלחוטית אצלי(במקומות אחרים הוא עבד בלי שום בעיה). בווינדוס 7 אני מחובר לרשת בבית שלי עם הצפנה WPA-SPK וכתובת IP סטאטית משרת DHCP של הראוטר(DLINK 624+). בעיה מתחילה כשאני מנסה להתחבר בבית שלי לרשת האלחוטית דרך לינוקס - כל הרשתות של השכנים מופיעות אבל משום מה הרשת שלי לא. ניסיתי להגדיר אותה ידנית אבל לא הצלחתי להתחבר גם ככה. אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל וחיפושים באינטרנט לא עזרו יותר מדי, למישהו יש רעיון?

25. Started by Dany_74Q,

שלומות, כבר כמה חודשים אני עם Ubuntu מאז שיצא לי "לגלות" את העולם האמיתי של לינוקס. נתגלתה בעיה רצינית עם תפעול כרטיס המסך בגרסאות החדשות של Ubuntu. בעקרון הכל היה בסדר בגרסאות 8.04 ו8.10,עד שהתקנתי Ubuntu 9.04. ניסיתי את כל המדריכים הקיימים ברשת,את כל הדריברים הקיימים,אם זה הרשמיים של ATI (שלא תומכים בכרטיס שלי,אבל אמורים בעקרון לעבוד),עד RADEONHD והFGLRX המובנים. הפתרון שהציעו לי בפורומים הוא את הפקודה הבאה בTerminal- aticonfig -- initial -f לאחר שאני מכניס את הפקודה כתוב לי "No supported adapter detected",לאחר רסטרט המערכת נתקעת במסך הLogin עם תמונה מעוותת, מכאן והלאה אי אפשר לבצע שום פעולה,התמונה נשארת זהה. ניסיתי לשנות לבד את הxorg.conf,גם זה מגיע בסופו של דבר לאותו …

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.