עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Decktor,

עקב העובדה שיותר מדיי ת'רדים בפורום מתדרדרים ל MAC VS PC גם אם זה בכלל לא קשור לנושא המקורי, הנה לכם המקום לדבר על זה. אתם מתבקשים לא לפתוח דיונים נוספים בנושא ללא צורך.

2. חלק מהתוכנות ניתן למצוא באפסטור, במידה ולא - גוגל ישמח להפנות אתכם לדף הקניה/הורדה. מצאתם תוכנה שאהבתם במיוחד? אתם מוזמנים לשתף את כולם בפורום (: עזרים: alfred - מנוע חיפוש המתפקד כמו spotlight אך בעל אפשרויות נוספות כמו חיפוש באתרים, תיקון שגיאות כתיב, כיבוי/הפעלה מחדש של המחשב וכו'. notify - תוסף הנצמד לתפריט העליון לבדיקת הודעות ב-gmail, תומך במספר חשבונות ובגרסת ה-פרו גם מאפשר שימוש כקליינט דואר מלא. caffein - תוסף לתפריט העליון המאפשר לבטל באופן זמני שומר מסך/כיבוי מסך אוטומטיים (עד הלחיצה הבאה או לפי זמן קבוע מראש). cinch - ניהול חלונות - הרחבה למסך מלא, הצמדה לחצי ימיני או חצי שמאלי של המסך (בתשלום) 1password - מנהל ססמאות מאובטח, בעל ממשק נוח, הטמעה לדפדפנים המוכר…

• 8 תגובות
    • 19.1k צפיות
  3. Started by omrij,

המטרה היא ליצור ת'רד מקביל לתוצאות Super PI/3DMARK שבפורום OC מפרט i5 750 ב OC קל 9800GT בסטוק התוצאות שלי

• 19 תגובות
    • 37.4k צפיות
  4. Started by Vatos-Locos,

לאחר שה-AppStore למכשירי ה-iOS (אייפון, איפוד טאץ ואייפד) הפך להיות החלק המרכזי של מערכת ההפעלה, וגרם לדחיפה אדירה של כמות ואיכות האפליקציות והמשחקים לפלטפורמה, אפל החליטה שהגיע הזמן ליצור פלפורמה דומה גם למחשבים השולחניים והניידים שלה. ה-AppStore למי שלא יצא לראות עד היום, זהו מאגר של תוכנות ומשחקים, המספק כמות גדולה של רשימות וסינונים למציאת האפליקציות הרצויות. סידור לפי קטגוריות, סוג רישיון (תשלום/חינמי), האפליקציות החדשות ביותר, האפליקציות החמות ביותר, המלצות אפל וכו'. ה-AppStore מאפשר הורדה ירידה ועדכונים שוטפים של כל האפליקציות שהותקנו דרכו, כך שגם במידה וניתן להשיג את חלק מהאפליקציות בדרכים שונות, מבחינת העדכוניים יהיה חכם יותר להתקין אותם דרכו. בנוסף אני מאמין …

• 1 תגובה
    • 14.6k צפיות
  5. כמו בכל מעבר לממשק שונה, צריך להתרגל לצורת עבודה שונה וללמוד את האופציות הפתוחות בפניכם. באופן כללי, ממשק ה-osx דומה בהרבה מובנים לממשק המשתמש שאתם רגילים אליו מ-windows/gnome/kde כך שהשימוש הבסיסי ירגיש לכם טבעי, אך חשוב לדעת מראש את ההבדלים הקיימים לטובת שימוש חלק ורגוע יותר בעת הצורך. מקשי מקלדת: למקלדת המק 3 כפתורים עיקריים השונים מהקלט שבמערכות וינדוס/לינוקס, כפתור ה-command (המוחלף בכפתור ה-windows במקלדות יעודיות ל-pc), כפתור ה-option (המוחלף ב-alt) וה-fn שוודאי מוכר לבעלי מחשבים ניידים. כפתור ה-command מזכיר בשימושיו הבסיסים את כפתור ה-ctrl ב-pc (לדוגמא, בכדי להעתיק קובץ/טקסט ל-clipboard תשתמשו בשילוב המקשים command+c, ו-command+v להדבקה). כפתור ה-fn, בדומה …

• 0 תגובות
    • 18.5k צפיות
  6. Started by Vatos-Locos,

ברוכים הבאים לפורום מקינטוש, בפורום תוכלו לדון בכל הנוגע למחשבי אפל שולחניים, ניידים, אפל טי.וי, למערכת ההפעלה של אפל ולתוכנות צד שלישי. כמו כן קיים נעוץ העוסק ב"האקינטוש" (התקנת מערכת ההפעלה של אפל על מחשבי PC רגילים) מכוון שזהו אינו מקינטוש מקורי ונדרשות בו הגדרות שונות - אתם מתבקשים לדון בנושא אך ורק בתוך אותו הנעוץ. לשאלות ספציפיות בנוגע להשוואת Mac ל-PC (לדוגמא האם יש תוכנה מקבילה לאופיס במק) ניתן לפתוח דיון בפורום, לכל שאר הריבים המטופשים וחסרי המטרה של Mac vs. PC ישנו נעוץ יעודי ואתם נדרשים לדון רק שם! חוקי פורום מקינטוש זהים לכל חוקי האתר, אם עוד לא עשיתם את זה, אתם מתבקשים לקרוא אותם לפני פרסום דיון/תגובה בפורום. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=4783…

• 0 תגובות
    • 13.4k צפיות
  7. היי, מחפש את הדרך הכי פשוטה ליצור image של מערכת ההפעלה שלי (headless ubuntu) ולגבות את זה לכונן חיצוני או ל- USB או כל רעיון אחר. אשמח לשמוע ממי שהתנסה מה הדרך הכי פשוטה לעשות את זה. שאלה נוספת, הגודל של הכונן שמערכת ההפעלה נמצאת עליו הוא 256GB (מתוכם אולי 50GB בשימוש) האם אני אצטרך כונן באותו גודל בשבילך הגיבוי? תודה.

8. האם ניתן להתקין מער' הפעלה ווינדוס 10/ 11 פרו ב Macbook Pro עם המעבדים החדשים של אפל ? סדרות 1M - M 3 ? אם כן השאלה שזה יעבוד בצורה מושלמת עם ב Remote Desktop Protocol (RDP) ּ דרך FortiClient VPN ?

• 0 תגובות
    • 244 צפיות
  9. כדי שאני אוכל להתקין עליו אפליקציות ולחבר USB ועוד אשמח לשמוע אם משהו יודע איך עושים את זה תודה רבה

• 0 תגובות
    • 887 צפיות
  10. היי מכר קיבל לפטופ ישן ללא HDD ( מגירה נשלפת חסרה ) . הוא ישתמש איתו לניהול קבצים בלבד .. הוא לא יודע הרבה יותר מזה, ומעט אנגלית DOK עם FREEDOS עובד . קורא הCD לא הצליח לקרוא את כל ה CD עם מע' הפעלה שהכנסתי, גם לאחר ניקוי העינית. לכן אני רוצה שה DOK יהיה הHDD שלו. זה מספיק לו. אבל צריך עברית Right of the box אולי מישהו יכול לקמפל בשבילי , אני חלוד מאד עם לינוקס, מספיקה הפצה קטנה בגודל, בסיסית כאמור תודה מראש

11. מה נשמע חברים? קיבלתי מלא מחשבי PC CLIENT ואני רוצה לפרמט אותם ולהתקין בהם את המערכת ההפעלה הכי פשוטה וקלת משקל שיש מכוון שהמחשבים ממש ממש חלשים כמו שתוכלו לראות כאן: https://support.hp.com/vn-en/document/c02694852 אז מה אתם ממליצים להתקין כדי שהמחשבים האלה יוכלו להריץ? בינתיים ניסיתי PUPPY אבל מרגיש לי מאוד מיושן ומכוער... ד"א, אם אעשה פירמוט מלא למערכת הפעלה של HP (HP ThinPro) אני עדיין אוכל להתקין מערכת הפעלה מבוססת לינוקס, כן? תודה לכל העוזרים!

12. שלום לכולם אם תלכו לאתר של אייבורי, ותסתכלו על MacBook Air M1, בגרסא הבסיסית: RAM=8GB SSD=256GB וצבע כסוף (רגיל, לא חלל) תקבלו 2 תוצאות: הראשונה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=36310 השנייה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=38931 אם עוברים על המפרט, שני המוצרים זהים, הדבר היחיד ששונה בין שני עמודי המוצר האלה, הוא המק"ט: באחד המק"ט מתחיל ב-MGN, ובשני הואמתחיל ב-Z. אז עולה השאלה, למה אייבורי יצרו שני דפי מוצר, עם שני מק"טים שונים? (אגב, התופעה הזו קורית גם עם MacBook Pro, וגם בגרסאות אחרות של יותר RAM או יותר SSD) כשניסיתי להתקשר לאייבורי ולקבל תשובה, הם לא ידעו לענות.. הם אמרו …

13. Started by sharmeiri,

היי שלום אני מעוניין לתרגם את השורות האלה לטובת CERTBOT ואני לא מצליח למצוע תיעוד המתייחס ל מערכות הפעלה WINDOWS אלה רק ללינוקס. הפקודות הן: mv /etc/letsencrypt/archive/example.com /home/user/me/certbot/example_archive sed -i 's,/etc/letsencrypt/archive/example.com,/home/user/me/certbot/example_archive,' /etc/letsencrypt/renewal/example.com.conf mv /etc/letsencrypt/live/example.com/*.pem /home/user/me/certbot/ sed -i 's,/etc/letsencrypt/live/example.com,/home/user/me/certbot,g' /etc/letsencrypt/renewal/example.com.conf certbot update_symlinks זה מאוד חשוב לי תודה למשיבים טובי הלב

14. שלום לכל חברי הפורום, אני משתמש בjetson nano עם מערכת הפעלה ubuntu 18.04.05 LTS, ניסיתי לתקין את דפדפן brave לפי ההוראות של אתר החברה (קישור https://brave.com/linux/) הכנסתי את הפקודות לטרמינל 1 ל-1. לאחר הפקודה האחרונה אני מקבל את השגיאה: E: Unable to locate package brave-browser מה שמוזר לי שאחרי שאני מכניס לטרמינל את הפקודה sudo apt update מופיע שיש רפוסוטרי של brave. אשמח מאוד לעזרתכם

15. שלום, נתקלתי בבעיה כאשר אני רוצה להגדיר MATCH לפי שם שרת, ולשרת יש יותר מרשומה אחת הוא תמיד לוקח רק אחת מהם ולא את שתיהם. אשמח לדעת האם למישהו יש הצעה לפתרון. הוספתי לוגים מדוג' בברכה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Inglorious,

שלום, יש לי מחשב מבוסס כולו AMD עם מערכת הפעלה ווינדוס ולצורך תוכנה שאני צריך לעבוד איתה שקיימת רק במאק אני רוצה להתקין VM של מאק על המחשב ולהריץ באופן סימולטני עם הווינדוס. חיפשתי ביוטיוב כמה מדריכים אך חשבתי שכדאי לשאול כאן אנשים עם ניסיון איזה VM הוא הטוב ביותר. תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  17. Started by מישהו12,

שלום. יש לי ubuntu 20.10 עם גנום. מאחר שהפלאפון האישי שלי הוא נוקיה משנות ה2010,רציתי לסנכרן אותו עם המחשב באמצעות תוכנת Nokia PC Suite.לא הצלחתי להתקין על המחשב את החלופות ללינוקס שקיימות ברשת (וגם אם יש משהו שעובד לכם, אשמח לקבל אותו, אך בכל מקרה אני צריך עברית בwine...) התקנתי את התוכנה עם wine.תהליך ההתקנה עצמו היה בעברית-אך התוכנה לאחר ההתקנה ללא עברית אלא עם קווים במקום האותיות. חבילת הפונטים של מייקרוסופט מותקנת לי (ttf-mscorefonts-installer) במחשב. אשמח לעזרה, תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 716 צפיות
  18. שלום לחברי הפורום. אני רוצה להתקין מאפס על כונן חדש, מערכת הפעלה וסביבת עבודה עם כל מה שמיסביב. אני מחפש מדריך טוב רצוי בעברית או אנגלית להתקנת לינוקס וסביבת עבודה עם תוכנות כמו docker ודריברים מתאימים לכרטיס גרפי וpytorch. איזה גרסה של לינוקס הכי טובה לצורך המשימה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. היי. יש ברשותי מחשב Mac פרו 16 2019 שנקנה יד2 לפני כחודש, ונקנה חדש ע״י הבעלים הקודמים שלו לפני פחות משנה מאמירים הפצה. המצב הפיזי של המחשב מושלם, ומצב החומרה שלו תקין לחלוטין (הרצתי כל בדיקה אפשרית). תהיתי אם יש חברה כלשהי שמספקת איזשהי אחריות לחומרה, שנראה לי הכי חשוב. - בדקתי את האחריות של אמירים הפצה, והאופציה היחידה שיש לי היא בעצם ה VIP+ שלהם - שרק כוללת איסוף למעבדת תיקון מורשת של אפל ומחשב חלופי - שפחות רלונטי אלי (אני לא עסק או משהו כזה) - לא כולל עלויות תיקון. - בדקתי מול iDigital: לא רק שאני לא יכול לממש אחריות כי המחשב הוא יד שניה, הרחבת האחריות מולם יכולה להתבצע רק אחרי חודשיים מרגע רכישת המחשב. וגם, שהאחריות שלהם לא…

20. Started by sapirsa3,

היי, יש לי שאלה לגבי הצגה של DNS cache . איך אני יכולה לראות רשומות DNS בלינוקס? כלומר אני יודעת בווינדוס אפשר לעשות זאת דרך IPCONFIG/DISPLAYDNS אז רציתי לדעת איך אוכל לעשות זאת דרך שורת הפקודה של לינוקס? תודה רבה מראש:)

21. Started by sapirsa3,

היי, אשמח לעזרה איך מציגים dns cache בסביבת לינוקס . (כמו בווינדוס ipconfig/ diplaydns) הורדתי את הספריה של nscd אבל אח"כ לא הבנתי איך אני מציגה את הפרטים של ה-DNS . אשמח לעזרה , תודה מראש לעונים

22. Started by hagit10,

איך אני מוצאת את האופציות של פקודת echo? אני לא יכולה לרשום echo --help כי המערכת פשוט רושמת echo

23. Started by wq qw,

יש לי נגן smartbas q2 של samviks יש לו מערכת הפעלה של אנדרויד ואני רוצה שיהיה שם אפשרות לוידיאו שלוחצים על הכפתור של הכיבוי ושל השמע זה נפתח כמו בפלאפון

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. Started by אבי פרץ,

קיבלתי קובץ תוכנה עם סיומת rpm. פתחתי את הקובץ עם 7zip וקיבלתי קובץ עם סיומת cpio. אשמח לעזרה איך לחזור לבצע Archive ממצב של קובץ עם סיומת cpio לקובץ עם סיומת rpm. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 3.4k צפיות
  25. Started by avivboker,

אני מנסה להתקין לינוקס ב dual boot עם וינדוס לאחר שאני מעלה את הלינוקס מה usb ומתחיל את ההתקנה הוא ממשיך להודיע לי ש לא הוגדר שורש מערכת קבצים מאחר וזאת התנסות ראשונה שלי עם לינוקס אשמח אם מישהו יוכל להדריך אותי בהתקנה הראשונה

דיונים חדשים בפורומים