עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. טוב, הגיע הזמן להכנס לעולם של LINUX. אני מחפש הפצה שמתאימה למתחילים בלינוקס. הכרחי שתהיה לה תמיכה בעברית, משמע יכולה לעבוד עם קבצי אופיס שנוצרים על מערכות של XP. (אבל אני מעדיף ממשק משתמש באנגלית) ולא לשכוח אפשרות להתחבר לאינטרנט ("המהיר" :)בארץ עם החייגנים הדפוקים האלה. האם יש "חיה" כזאת? תודה.

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by its me,

אני רוצה להתקין לינוקס על דיסק און קי (התקנה רגילה לא live), השאלה היא איזה תנאים לינוקס צריך בשביל שהמערכת תעבוד באופן טוב ותקין? איזה מהירות קריאה וכתיבה צריך? איזה נפח פחות או יותר? יש המלצות על חברות\דגמים מסויימים?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Gamer4Life,

מהו הביוס של משתמשי ה המקינטושים?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. יש לי מחשב שמריץ לינוקס וכרטיס כניסת וידאו flyvideo 98 (צ'יפ conexant bt878) אני רוצה לשמור איתו שידורי וידאו מכניסת composite וכניסת קול מהכרטיס קול (AC97) לקובץ וידאו באיכות טובה אבל הכרטיס עושה בעיות אני רוצה להפעיל אותו באיכות טובה תחת לינוקס בלינוקס הכרטיס מצליח לתת רזולוציות נמוכות ממש (עד 300X400 בערך) ולא מסתדר אם אות וידאו PAL. זה דוגמאות למה שרואים כשמנסים הגדרות שונות ואות הוידאו בכניסה הוא PAL (ממיר של הוט) הכול סבבה אבל שחור לבן : pal-nc ולעיתים pal-m (מצב pal-m קופץ באקראיות בין המצב הזה והמצב שיש ב ntsc) צילום מסך כך זה נראה אל המסך קבוע המסגרות בשחור לבן כל הזמן גולשות : כל יתר ה pal אותה תופעה אבל כל מסגרת צבועה בצבע מתוך rgb : כל ה secam …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. היי. יש ברשותי מחשב Mac פרו 16 2019 שנקנה יד2 לפני כחודש, ונקנה חדש ע״י הבעלים הקודמים שלו לפני פחות משנה מאמירים הפצה. המצב הפיזי של המחשב מושלם, ומצב החומרה שלו תקין לחלוטין (הרצתי כל בדיקה אפשרית). תהיתי אם יש חברה כלשהי שמספקת איזשהי אחריות לחומרה, שנראה לי הכי חשוב. - בדקתי את האחריות של אמירים הפצה, והאופציה היחידה שיש לי היא בעצם ה VIP+ שלהם - שרק כוללת איסוף למעבדת תיקון מורשת של אפל ומחשב חלופי - שפחות רלונטי אלי (אני לא עסק או משהו כזה) - לא כולל עלויות תיקון. - בדקתי מול iDigital: לא רק שאני לא יכול לממש אחריות כי המחשב הוא יד שניה, הרחבת האחריות מולם יכולה להתבצע רק אחרי חודשיים מרגע רכישת המחשב. וגם, שהאחריות שלהם לא…

6. Started by beni125,

שלום 1)אם אני יקנה אפל בחו"ל האם יש דבר כזה אחריות בין לאומית? 2)אם לא האם אפשר לתקן בארץ ואיפה? 3)האם כדאי להתקין בוט קאמפ ו windos xp ? 4)האם בכלל שווה לקנות אפל נייד!!! או לקנות מחברה אחרת כי רוב הזמן אני יהיה בwindos xp ובמה הוא עולה על מתחריו?

• 57 תגובות
    • 9.6k צפיות
  7. והוא שוב התחיל להוריד עוד התקנה, מה זה השוק הזה?

• 4 תגובות
    • 934 צפיות
  8. Started by genia,

הרצתי עדכון לאובונטו 11.04 שלי ואחרי ריסט המחשב לא מוכן לעלות אני מקבל שגיאה: ERROR:COULD'NT READ FILE PRESS ANYKEY TO CONTINUE ואחרי שלוחצים על משהו מגיעים למסך שחור. ניסיתי להשתמש ב boot-repair מהדיסק של אובונטו אבל ללא הצלחה. אני גם לא מצליח לקבל גישה לחלק מהקבצים שלי כדי לגבות אותו-אומר שאין לי הרשאות גישה הצעות יתקבלו בברכה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום לכולם שאלת השאלות ולא הצלחתי למצוא לה תשובה ברורה.. האם כדאי לי לעבור למק ? בהנחה ש : 1. אני לא אקנה בארץ (או iMac mini או אחד הניידים שלהם). 2. לא מחפש מפלצת ביצועים. 3. לא משחק במשחקים 4. שימוש מועט ביותר באופיס (בעיקר פתיחת מסמכים ולא יצירה שלהם) 5. עדיין יהיה PC אחד בבית במידה ומשהו לא עובד במק. אני מבין שמבחינת תמיכה בעברית אין בעיות, יש בעיה להציג אתרים שתומכים רק באקספלורר (ואולי זאת הזדמנות מעולה להתחיל פשוט להחרים את אותם אתרים שמזלזלים בגולשים). האם מערכת ההפעלה יודעת להפעיל את כל סוגי האודיו - וידאו (קבצי MKV, קידודי DIVX שונים ומשונים, MP3 PRO ועוד) או שתקועים רק עם ה QUICK TIME ? איזה עוד יתרונות יש למק על PC ואם מישהו עשה את המעבר ויכול להסבי…

• 13 תגובות
    • 4.2k צפיות
  10. ynet שהיה ידוע בפרסומיו לטובת דפדפנים אלה היה ידוע גם בחוסר ציות לתקן ולכן לא עבדו בו הפורמים וגם היתה בעיה להגיב עכשיו אחרי הרבה זמן של ציפה אני מכריז שזה היה שווה את הזמן כרגע ynet עובד על מוזילה ודפדפנים אחרים הידעה אינה רשמית ואין אישור מynet אך בזמן האחרון ניתן לראות שיפור ברמת הבניה ותמיכה בדפדפנים חופשים כמובן שעדין לא הכל תומך ויפה יש מספר בעיות עם הבאנרים אבל מי יתן וגם חברות ובעלי אתרים אחרים יעשו מה ש ynet עשו ח"ח !ynet http://whatsup.org.il/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2896&mode=thread&order=0&thold=0 עריכה: אני אישית לא הצלחתי לשלוח תגובות בפורמים

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. בס"ד בניתי את הארץ' כאשר יש LVM בתוך הLUKS עכשיו אני רוצה למחוק את הכל אבל בשביל זה אני צריך להעלות את המחשב מLIVE CD כדי שאני אוכל "מבחוץ" למחוק את המחיצות הבעיה היא שהמחשב שלי עכשיו תמיד נטען לGRUB גם כשאני מציין לו בביוס לעלות מUSB מה עושים? איך פותרים את זה?

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  12. במחשב שלי יש 2 דיסקים בראשון שהוא master מותקן xp בדיסק השני התקנתי fedora אני חושב שההתקנה של fedora עברה בהצלחה אבל בכל זאת ה- grub נכשל ב- boot על error 22 אני חושב שהסיבה לכך היא שה- grub מותקן על הדיסק השני בעוד שהוא היה אמור להיות מותקן על הראשון אני יכול לעשות boot מ- cd של fedora ולהכנס ל- מצב rescue ופה נתקעתי אני לא יודע איזה פקודות אני יכול לתת כאן כדי להחלץ מהמצב אז השאלות שלי הם : האם אני יכול לתת פקודה להתקין את ה- grub מחדש על הדיסק הראשון האם אפשר להתקין את ה- grub על התקן אחר כמו דיסקט או זכרון usb בשביל זה בטח אצטרך לעשות mount , אז איך אני עושה mount לדיסקט או זכרון נייד וגם אם ה- mount נכשל זה כי אולי צריך לעדכן ידנית את קובץ ה- fstab וגם פה אין לי מ…

• 4 תגובות
    • 895 צפיות
  13. שאלה : אני מוריד קובץ מנסה לפתוח אותו והוא רושם תמיד " ארעה שגיאה בזמן פתיחת הארכיון " למה ? מה זה ? , איך רואים מנהל התקנים שם ? איך מורידים DIVX או VLC או קידודים ללינוקס ? , אנטי וירוס ללינוקס וכו' צריך עזרה תודה .

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. אחרי המון המון חיפושים וניסיונות של נגנים, אני שמח להגיד לכם שמצאתי סוף סוף נגן שבינתיים, אין לי משהו רע במיוחד להגיד עליו. כל הזמן חיפשתי תחליף לWINAMP, וסוף סוף נראה לי שמצאתי משהו, אמנם לא מושלם, אבל מספק. תכירו את Audacious - תורידו ותנו חוות דעת מה אתם חושבים ואם יש לכם הצעה לנגן טוב יותר בבקשה. נ.ב. אל תגבירו בווליום של הנגן למקסימום, שימו משהו בסביבות ה 70-80 אחוז, אין לי מושג למה, אבל ב100% בהרבה נגנים שניסיתי בלינוקס איכות הצליל מידרדרת בצורה משמעותית. בקשר לGAIM - מישהו מוכן להסביר לי איך אפשר לכתוב שם הודעת אוואי בICQ ואיך אפשר לקרוא הודעות אוואי של אחרים כך שלא יהיו בג'יבריש?

• 1 תגובה
    • 756 צפיות
  15. איזו מערכת הפעלה באמת הכי כדאי לי לשים?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. Started by uzi4u2,

מאוד מעניין אותי לדעת מי משתמש ב-MAC בימנו . ילדים ? מבוגרים ? אנשים בני 50+ ? כותבים? עורכי גרפיקה ? מי ? למה זה מעניין אותי ? כי אני פשוט מנסה לקשר אנשים מסוגים שונים למחשבים שונים . נגדי ואתה כותב באיזה עיתון אופנה אני דיי משוכנע שאת/ה תבחר ב- MAC וזאת בגלל העיצוב וכדומה . אבל זאת רק סטיגמה או שלא ? בוא נעשה איזה סקר קטן ונראה מי המשתמשים שלנו

• 40 תגובות
    • 4.7k צפיות
  17. היי , מישהו יכול להסביר לי מה המשותף בין הפצה להפצה ומה שונה בין הפצה להפצה?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Googleness,

שיחקתי קצת עם OSX והחוויית שימוש הכללית שלה מאוד הזכירה לי שימוש בלינוקס וBSD, ממה שהבנתי היא מבוססת על Darwin (שבתורה מבוססת על UNIX וBSD וכו'), חוץ מהתוכנות של אפל למיניהן מה בדיוק מיוחד בOSX ועושה אותה ייחודית? שקלתי לקנות נייד של אפל אבל לא התלהבתי כל כך מהמערכת הפעלה.

• 30 תגובות
    • 7k צפיות
  19. Started by Mpro,

אני חדש בלינוקס וזו פעם ראשונה שאני עובד על המערכת חשבתי שיהיה יותר מהיר מ win 8 ובינתיים אני מרגיש יותר איטיות בדפדפן בעיקר נתקלתי בכמה בעיות של אי יכולת הוספת ספריות ל plex לדוגמא שאני לא מצליח למצוא פתרון הכל נפתח מאוד לאט כולל ספריות ההפעלה הראשונית דווקא מהירה אבל ככה גם היה בwin 8 אין ספק שצריך להתרגל בהתקנה הראשונית לא הצלחתי לפצל כונן קשיח והמערכת פשוט משתלטת על כונן קשיח שלם ומעלימה אותו ה ssd לא ממש בא לידי ביטוי משום מה ניסיתי גם להתקין את המערכת על מחשב נייד בנוסף ושם בכלל נתקלתי באי יכולת של אובונטו להתקין את עצמו אם מישהו עובד עם המערכת הזו ויכול לעזור אשמח

• 6 תגובות
    • 4.8k צפיות
  20. בעיקרון, לפי מה שראיתי עדיף להתחיל מ-FEDORA אז נכנסתי לאתר, וראיתי מלא גרסאות ואין לי מושג במה לבחור(בעיקר כי אני לא מבין את ההבדלים) ולא מבין גם למה יש גרסא של 3 גיגה ועוד גרסאות קטנות של 650 מגה... מישהו יכול לתת לי הסבר, הכוונה, המלצה??? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by rk666,

התקנתי להנאתי אובונטו 11.1 על VM במטרה לשחק איתה קצת, ולראות כמה המערכת הפעלה שלהם בשלה עם השנים (מגירסא 7...) ומצאתי אותה בשלה הרבה יותר, אבל אני לא יודע עדיין האם היא תחליף לי את WINDOWS. בכל מקרה, אמרתי נשנה את הגדרות הזמן והמיקום, אז אצתי רצתי אל ההגדרות וכתבתי בחדווה Kfar Saba. להפתעתי גיליתי שהעיר שלי, כפר סבא, לא נמצאת בישראל, אלא בשטחים לא ידעתי שהיתה חלוקה מחדש של השטחים מההעבר! בכל מקרה, איפה אני יכול לדווח על התקלה הזאת באובונטו כך שישנו את זה לישראל?? [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 3.5k צפיות
  22. ואם כן , איך ? שמעתי מחבר לפורום שאפשר. אבל תהיה לי בעיה עם האינטרנט (סינכרון המודם) יש לי מודם אלקטל ספיד טאץ'

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by yair_gobani,

אפשר להפעיל אופיס בלינוקס ? כי זה נשמע לא הגיוני, אם לא, איזה תוכנה יש כמו אופיס? יאיר

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום! לא מזמן התקנתי ווינדוז ואובונטו בדואל-בוט על גבי מחשב חדש, שתיהן מותקנות על גבי כונן SSD. בזמן התקנת אובונוטו, לא יצרתי מחיצת SWAP, אלא רק מחיצת רוט ("/"). עבר חודש בערך מאז ההתקנה, ואני צריך להתחיל להשתמש בלינוקס, אבל לפני כן, רציתי לדעת אם יש הגדרות מיוחדות שאני צריך לבצע לפני שאני מתחיל שימוש אינטנסיבי במערכת, כדי להעריך את חיי הכונן שלי. בפוסט שפתחתי בזמנו לגבי התקנת הדואל-בוט, מישהו כתב כמה דברים לגבי תיקיית ה/var, ולשנות כל מיני דברים בfstab. יש לי ידע בסיסי בלינוקס, אבל אני רוצה לוודא שאני מכסה את כל מה שבאמת חשוב, ומעדיף ללמוד תוך כדי עשיה מודרכת ולא תוך כדי ניסוי וטעיה שעלול לעלות לי הרבה במקרה הזה תודה מראש!

25. Started by Runny,

שלום, יש ברשותי שרת Apache המריץ אתר מבוסס DJango-Python בעזרת mod_wsgi. השרת מבוסס הפצה של לינוקס לAllWinner A10 עם 512MB זכרון ומיועד רק לנושא הזה. השרת תקין ורץ ללא שגיאות אך הוא דיי איטי. האם ניתן לבצע אופטימיזציה לשרת בהתחשב בכך שהוא מקבל מעט מאד פניות ? - מיועד כשרת בית חכם, כך שנדיר והוא מקבל יותר מפניה אחת במקביל, לכל היותר 2. כשאני מריץ אותו תחת סביבת הפיתוח בלבד הוא טס, כך שאני משער שהבעיה בApache ולא באופטימיזציה של הקוד. אשמח לכל הפניה עם מידע מועיל, יש יותר מדי מידע בגוגל בנוזא ואני מתקשה למקד את החיפוש. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים