מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,796 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות מחשב חזק שיוכל להריץ מכונה וירטואלית וסביבות תכנות עבודה שונות מבלי בעיה. השאלה עד כמה כדאי להשקיע ב6700 לעומת 4790 לדוגמא . והאם הזיכרון DDR4 מציע יתרון על פני DDR3. מכיוון שאני רוצה לקנות מחשב לשנים, אני מניח שפעם הבאה שאני אקנה מחשב זה כבר לא יספיק רק לשדרג רכיבים בו אלא אצטרך לקנות חדש לגמרי. במיוחד לאור העובדה שכל מעבד שיוצא מקבל תושבת משלו. אז עד כמה באמת רלוונטי לקנות עכשיו את ה skylake ? אגב, חשוב לציין שאני אסתמך רק על הליבה הגרפית , שכן אין לי צורך במשחקים.
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
אני רוצה לקנות מערכת. וחושב על המעבד 920 מהסדרה. ועל הלוח של גיגבייט GAEX58UD4ו . אני רואה שהלוח תומך במהירות זיכרון 1600 , וגם אני מוצא לקנות זכרונות כאלו במחיר סביר. אך המעבד אינו מספק קישור לזכרון מעל 1066 , אז לשם מה כל זה? ע"פ אתר ההשוואות של אינטל גם מעבד האקסטרים של הסידרה אינו מספק את המהירות הזו. האם זה הולך להשתנות בקרוב. או שזה עניין ל overclocking והאם זה ניתן לביצוע בחומרה הנ"ל?
-
- 10 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום,אני בימים הקרובים משדרג את המחשב ואני עוד בהתלבטות לגבי איזה מעבד לקחת,או I5 4690 או I7 4790. הדרישות העיקריות הם גיימינג ומעבד לטווח ארוך. הבנתי שהיתרון המשמעותי של הI7 בגיימינג הוא הHT,אך השאלה שלי היא האם יש מגמת עליה במשחקים התומכים בHT? כי סך הכול אין הרבה הבדל בין המעבדים ברוב המשחקים,אבל הI7 עולה כ450 ש"ח יותר. ראיתי שבמשחקים התומכים בHT יש הבדל בביצועים בין השניים. בנוסף בדרך כלל אני לא נוטה לרכוש כרטיסי מסך היי אנד אלא מיד אנד,השאלה היא האם הכרטיס לא יגביל אותי לפני המעבד? כרגע יש לי 760GTX OC. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש עכשיו ב newegg מבצע על 10700k שגורם לו לעלות 1567 אחרי מיסים וכו, האם כדאי יותר לקנות אותו או ryzen 5600x כששניהם באותו מחיר בערך? השימוש הוא לגיימינג על רזולוציה 1440p 144hz
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
- 1 follower
-
-
-
- 0 תגובות
- 428 צפיות
-
-
שלום, על המחשב המשני שלי בבית יש מעבד I7-3770 עם לוח אם Gigabyte Z77XUD3Hו 8GB זיכרון 1600Mhz DDR3 בעקבות שדרוג המחשב הראשי יש לי אפשרות להחליף לו את הרכיבים למעבד I5-6600K לוח אם Gigabyte Z170X Gaming 3 ו 16GB זיכרון 2133Mhz DDR4 המחשב מיועד לצפייה בסרטים ובסרטים כבדים במיוחד הוא קצת מקרטע בעתיד המחשב יבצע גם גיימינג, כרגע עם כרטיס מסך 1030 ובהמשך 1080Ti ברור שהI5 והחלקים שמגיעים איתו חדשים יותר (יש כאן הפרש של שלושה דורות) השאלה שלי האם יהיה כאן הפסד של ביצועים בגלל של I5 יש רק 4 ליבות פיזיות ול I7 יש בנוסף גם 4 ליבות לוגיות?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חבר'ה כרגע מותקן לי מחשב לוח gigabyte h97-hd3 עם מעבד i5-4590, קיבלתי לאחרונה i7-3770 על לוח אינטל dh77eb ואני מתלבט האם כדאי להחליף ביניהם. הכרטיס הגרפי שלי הוא GTX770 2GB. השימוש העיקרי שלי כרגע הוא גיימינג, רוצה להתחיל בקרוב לשחק על ACU ו-Inquisition. כדאי להחליף ביניהם? יהיה הפרש משמעותי בביצועים? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איזה לוח אם הכי מתאים למעבד הזה? ו גם האם כדאי לי לקנות מעבד אחר עריכה שהוא יתאים גם לכרטיס מסך GTX 670 ו 16G RAM
-
- 0 תגובות
- 765 צפיות
-
-
-
http://www.shopblt.com/item/intel-core-i7-4930k-lga-2011/intel_bx80633i74930k.html עכשיו אני באמת מבולבל.... זה IVY BRIDGE-E ? LGA2011 ? איך המעבד הזה מול ההסוול ? מה פתאום הם מוציאים אותו ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, איזה מעבד יהיה יעיל יותר למחשב גיימינג? (i5-6600 או i7-6700) האם הi7-6700 שווה את המחיר? (זה בערך 400 שקלים הפרש). אני לא מעוניין בגרסאות ה-K, אני לא מתכנן לעשות OC.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי קניתי מחשב חדש, עם RAM DDR4-2133 והלוח אם שלי הוא ASUS Z170-DELUXE ויש לי מעבד i7-6700K רציתי לדעת האם אני יכול לקנות RAM DDR4-3000 או שהמעבד תומך רק ב2133 ? המירבי ?
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייד בבלאק פרידי רק שאני לא כזה מבין את השינוים העיקרים בין המעבדים שציינתי בכותרת סיומת HQ היא ספציפיצת לגיימינג או שמעבד כזה גם בנוי למי שלא מתעסק בגיימינג
-
- 19 תגובות
- 5.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכם לבן שלי יש לוח אם GA-H110M-S2H Socket 1151 - Intel H110 היום יש לו מעבד I5-6400 הוא רוצה לשדרג את המעבד ל I7-7700 ראיתי שלסוקט הזה יש גם מעבד I7-8700 אך בטבלת התאימות באתר של גיגהבייט לא מופיע המעבד הזה עדיין. האם כדאי לשדרג? (הבן שלי גיימר) לאיזה מעבד כדאי להחליף בלי להסתבך עם החלפה של לוח וכל זה. המון תודה אביב.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום לכולם, אני חוקר קצת לקראת בניית מחשב לעריכת וידאו ותמונות (לא לגיימינג) ואשמח לעצתכם. 70% מהזמן אני עורך תמונות (עריכות קלות וכבדות) ו-30% מהזמן וידאו (בד"כ עריכות קלות). משתמש בפוטושופ, לייטרום (תמונות), Davinci resolve ואפטר אפקטס (וידאו). למחשב יהיה כונן SSD, זיכרון פנימי של 32GB, וכרטיס מסך או quadro p2000 או geforce 1060 (אני אשאל על זה בפורום השני ). ב-pugetsystems ממליצים על ה-i8700K לפוטושופ (שם רוב העבודה שלי), מצד שני ה-2700x מאד קרוב אליו בביצועים, ואולי הוא יהיה עדיף לעריכת וידאו? כמובן שה-Ryzen עולה קצת פחות (וגם מגיע עם מאוורר), אבל השיקול העיקרי שלי הוא תאימות חומרה-תוכנה והביצועים הכי טובים (וגם יכולת שדרוג בעת…
-
- 63 תגובות
- 9.3k צפיות
- 4 followers
-
-
https://videocardz.com/newz/intel-core-i9-10900k-tested-and-compared-with-ryzen-9-3900x-3950x
-
- 3 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אהלן, בונה מפרט הכולל מעבד i9-9900X לוח אם בעל צי'פסט X299, כדוגמת X299-WU8 של גיגהבייט. בנוסף אני רוצה להוסיף 2 בקרי SAS 9305-16i, כרטיס עיבוד נתונים וכרטיס מסך GT740. בחישוב מהיר, כרטיס עיבוד נתונים = X16 בקר SAS = כל אחד X8 GT740 פשוט = X16 (אולי ניתן לשנמך בביוס ל-X8?) - הגעתי ל-48 lanes, המעבד תומך עד 44, ולמיטב הבנתי הצ'יפסט תומך עד 24. המטרה לא לחלוק רוחב פס בין הרכיבים המחוברים ליציאות הPCI-e ושכל רכיב יעבוד במהירות המרבית. 2 שאלות, * ראשית, האם הקונפיגורציה נכונה? אם לא, מה לקחת בחשבון ולתקן? * האם המעבד והצ'יפסט חולקים את ה-Lanes ובפועל מתקבל "68" lanes? תרגישו חופש…
-
- 1 תגובה
- 997 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, האם מישהו מכיר וניסה את העדכון של אינטל (IAA) על ווינדוס XP? בקישור הזה: http://www.intel.com/support/chipsets/iaa/ מוצגים נתוני שיפור יפים, אבל האם המידע והעדכון רלוונטי גם לדיסקים קשיחים מסוג SATA? תודה ולהת', מיכאל
-
- 2 תגובות
- 492 צפיות
-
-
שאלה עבור חבר. I5 3470 או I5 4570? לוח מבוסס B75 או B85 בהתאמה והבדל של כ200-250 ש"ח בעלויות. האם מעבד הHaswell שווה את התוספת? האם יורגש הבדל בכלל ואם כן, מתי? תודה :-)
-
- 0 תגובות
- 885 צפיות
-
-
קיבלתי את המחשב הזה לפני שבועיים ויש לי כמה שאלות: המפרט שלו זה 512 MB, סנטרינו 1500 (1MB קאש), R7500 מובייל (32MB- לא משותף!) 1. אני רוצה לדעת אם אני אוכל להריץ משחקים חדשים, וכמה עולה להחליף את הכרטיס מסך למשהו יותר רציני והאם זה בכלל כדאי 2. איפה אני יכול לבטח את המחשב 3. זה בסדר שאני משאיר אותו מחובר לחשמל כל הזמן? או שאני צריך לפרוק את הסוללה מידי פעם (אם כן, אז כל כמה זמן?) 4. לאיזה כרטיס "רגיל" משתווה הR7500 mobil
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
כפי שכולנו בודאי יודעים Intel מובילה כיום במירוץ המזעור ומייצרת ב 65nm מזה זמן רב בעוד ש AMD עברה ליצור 65nm רק החודש. השלב הבא של מעבר ל 45nm בעיצומו (במעבדות) וAMD מתכננת לשבור שיא ולעבור תוך 18 חודשים בלבד (באמצע 2008) ליצור ב 45nm. אך כי גודל הרכיבים על הצ'יפים זהה ב Intel ו AMD השיטות ליצור הצ'יפים שונות. הם משתמשים בחומרים ותהליך שונה ויחודי המפותח בכל חברה. ולכל שיטה יש יתרונות וחסרונות משלה. כעת חברת IBM ו AMD משתפות פעולה במחקר ופיתוח טכנולוגית ה 45nm והם השיגו פריצת דרך חשובה בתהליך יצור חדשני ויחודי להם המפותח כרגע. התהליך נקרא - Immersion lithography and ultra-low-K interconnect dielectrics בשיטה זו משתמשים בנוזל שקוף למלא את החלל בין השקופית של המעגל לפרוסת …
-
- 68 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
מדובר באופטרון כפול ליבה בתדר 2.2 גיגה הרץ. במהלך החודש הקרוב יקבלו חברות נוספות משלוחי אופטרון כפול ליבות. השקה רשמית כנראה במהלך החודש (הלועזי) הנוכחי. כיום מלאו שנתיים להשקת האופטרון. עלפי התכנון המקורי של AMD ההשקה הייתה אמורה להיתרחש באמצע 2005, ברבע השלישי אך כעת ההשקה הוקדמה לתחילת הרבע השני. מקור: http://www.theinquirer.net/?article=22289 הערה: למה AMD מקדימה את ההשקה? א. בגלל שהיא יכולה, כלומר המוצר ראוי לייצר המוני, זה תמיד תנאי הכרחי להשקת מעבד :-) ב. בגלל שאינטל הקדימה את השקת התיפלצת המגוכחת בדמות פנטיום 4 כפול ליבה שהוא בעיקר מעבד שנטועש לייצר הודעות לעיתונות יותר מאשר מערכוטת מחשב אמתיות שמי שיודע מה שהוא עושה לא יקנה לעולם. AMD פשוט לא מסוגלת לראות את אי…
-
- 2 תגובות
- 685 צפיות
-
-
אז קודם כל ניתקלתי במאמר הזה והוא באמת מעמיק ויש שם כמה דברים שלא ידעתי לפני... בקשר לניסיונות איחוד שהיו בין AMD ל-NVIDIA ... http://www.tomshardware.com/2008/02/14/amd_merge_or_not/index.html דבר ראשון זה המאמר עכשיו קצת תרגומים של דברים מעניינים: למשל בזמנו לפני יציאת ה-XBOX הראשון AMD ו-NVIDIA היו בשותפות מסויימת לייצר את ה-XBOX עם מעבד דורון בעל L2 של 128K ולא כמו דורון רגיל שמגיע עם 64K - וכמובן כרטיס גרפי NV2X שגם היה שם בסופו של דבר... בסופו של דבר אינטל עשקו אותם ובדקה ה-99 הציגו את המעבד שלהם שבסופו של דבר נמצא באקס-בוקס מאז... אפילו אחרי ש-AMD רכשו את ATI עדיין היה אותה שותפות עיסקית בין שני החברות!! אבל בגלל בעיות פנימיות בין אנשי AMD ל-ATI דלפו פרטים על סדרת…
-
- 0 תגובות
- 514 צפיות
-