עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. זהו ביום ראשון אני הולך לקנות ואני צריך לדעת, איזה מהם הכי חזק, איזה מהם הכי משתלם, ועד כמה גדול הבדל הביצועים ביניהם ואיזה לוח כדי לי לקחת עם אחד מהם? תביאו לוח שיש בKSP בבקשה, חשבתי על הP55 USB3 הכי פשוט, הוא תומך בזכרונות 1600mhz? יש לי 3000 אז אני יכול לקחת את ההכי חזק, אבל אם הוא לא מצדיק תוספת מחיר אז אני אלך על הכי משתלם. הנא מה שבניתי: I7 870 P55 USB3 GSKILL 2X2GB 1600MHZ סה"כ 2285 ש"ח I5 760 P55USB3 GSKILL 2X2 1600MHZ סה"כ 1885 ש"ח I5 2300 PH67-UD3 GSKILL 2X2GB 1600MHZ סה"כ 2025 כמו שאתם רואים ההבגל בין I5 760 לI7 הוא 400 ש"ח ובין הI5 760 לI5 2300 הוא 140. אם אתם ממליצים על משהו אחר אז תנו בבקשה מKSP ומה דעתכם על הלוח H55 UD3H ומה ההבדל בין הצ'יפסטים?

• 18 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. Started by BRPOQNT,

הכי קרוב לI7 עם דרישות מתח סבירות ומחיר סביר ? איזה לוח אם יתאים למעבד כזה ? עד 600 ש"ח.

3. Started by warllock,

?

• 1 תגובה
    • 663 צפיות
  4. Started by Roeebaeloha,

שלום אני רוצה לבנות מחשב בינוני ראיתי רציתי לדעת האם שווה להשקיע עוד 20 דולר בין [h=1]i3-4360 ל-i5-4430 תודה[/h]

• 14 תגובות
    • 4.5k צפיות
  5. Started by adis50,

איזה מעדבד עדיף עדייף ךמשחקים ולשימוש ביתי עם הרבה תוכן HD כשהדגש הוא על מס' ישומים פועלים יחד i5 750 i7 920 או i7 930

6. Started by gilbar10,

בגדול מעוניין בקניית מחשב בזמן הקרוב על רוב המפרט אני דיי סגור השאלה העיקרית היא האם יש באמת צורך היום במעבד i7 בהנחה שאני לא אמהיר גם לא i5 ולא i7 בעצמי ואעדיף לתת לחנות מקצועית להתעסק בזה במידת הצורך (אין לי באמת יותר מדי זמן לזה) כמובן שהשאלה היא כשאני משתמש במסך ברזולוציית1440P. דוגמא למשחקים שישוחקו על המחשב: BF1,NFS,MAFIA 3,CALL OF DUTY,FIFA 17, GTA V ועוד.. תודה לעוזרים.

7. Started by yossi555555,

שלום אני רוצה לשדרג את המערכת שלי לגימינג יותר כבד ולהחליף כרטיס מסך כרגע יש לי 6870 HD ואני רוצה לעבור רמה אחת מעל ל 270X או GTX 760 הבנתי שהמעבד שלי קצת חלש I3 2120 ואני צריך מעבד חדש או I5 או I7 התקציב 1000-1100 ₪ עבור מעבד השאלה זה סדרה גבוהה בI5 או נמוכה בI7 אני צריך גם המלצה ללוח שיהיה FULL ATX עם כל הפצירים והיתי רוצה להבין למה H או Z 87 הם טובים יוותר לגימינג מציפסטים אחרים אחרי שראיתי שהרבה חברות מכניסים פיצרים לגימרים רק מהציפסטים האלה ומעלה ? והרבה גימרים בוחרים אותם והתקציב ללוח הוא500 ש"ח בקצרה מה הלוח המושלם לגימינג ב 500ש"ח ? שהיה FULL ATX עם הכנה לCROSSFIRE ומה מעבד שצריך להיות עליו כדי שיתמוך בכרטיסים ברמה הגבוהה תודה את הכל אני רוכש באילת

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by mx-3,

שלום, קניתי מחשב חדש, מבוסס מערכת I5, שמתי לב בTASK MANAGER שישנם רק 3 ליבות. כשאמורות להיות 4. בדקתי בCPU-Z ליתר בטחון, וקיבלתי את אותה ההוכחה. למה זה ככה? מה עושים עם זה? תודה

• 3 תגובות
    • 762 צפיות
  9. אני מרכיב מחשב המעבד i5 אני לא גיימר אך אני מעוניין שיהיה אפשר לשחק במשחקים כבדים כיצד ניתן ליבדוק עד לאיזה שלב ואני מניח שזה טמפרטורה ניתן להגיע ומעבר לזה צריך להחליף יחידת קירור,האם יש תוכנה לזה?אם כן איזה וכיצד משתמשים? אם אפשר לאט אני לא תותח בתחום! תודה

• 4 תגובות
    • 676 צפיות
  10. Started by qweewq,

קיבלתי הצעה להצתרף לקניה מרוכזת של 2 המוצרים הללו I5-2500 ולוח DH67BL במחיר 800 ש"ח. האם המחירים הזה נחשב זול יחסית למחיר הרכיבים הללו כאשר קונים מערכת מחשב שלמה? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 741 צפיות
  11. Started by DaTHE,

שלום, לפי אשכולים בפורום זה, יצא לי רשום שכרגע השילוב הזה לא כל-כך ממולץ ושווה לחכות בערך שבועיים כדי שהמחירים ירגעו כפי שאומרים.. רציתי לרכז כאן, את תוגבתיכם לעניין.. אז כדאי עכשיו לקנות את השילוב הנ"ל? תודה..

• 38 תגובות
    • 5.8k צפיות
  12. Started by Animor,

שלום, כפי שאתם וודאי יודעים, אינטל הוציאה עכשיו סדרה חדשה של מעבדים. המעבד הכי חזק שם מסדרת i5, הוא i5-4440. אם אני משווה אותו למעבד שיש לי מלפני שנתיים, ה-i5-2500k, אני מתקשה להבין איפה השיפור הגדול. נכון, המעבד החדש חסכוני יותר בהספק ותומך ב-instruction set (שגם כך אינו בשימוש כיום). אבל איזה יתרון של ממש יש לו על המעבד שיש לי מבחינת ביצועים? הסתכלתי למשל בהשוואה כאן ואני מתקשה להבין את היתרון: גם אם ה-haswell מהיר יותר בממוצע, התדר הגבוה יותר של ה-2500 יפצה על כך, והביצועים צפויים להיות דומים. אשמח להסבר מה החידוש הגדול לאחר שנתיים, ואיזו סיבה יש למשל למישהו כמוני לשדרג את המעבד. תודה

13. Started by Joshua_G,

האם ההבדל בביצועים מצדיק את ההפרש במחיר? (מדובר במחשב לערכית ווידיאו מקצועית, בתקציב לא מקצועי).

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום, המעבד i5-3570K תומך בטכנולוגיית WiDi (שידור מדייה אלחוטי) האם אוכל לשדר עם מחשב נייח i5-3570K לטלויזיית הLCD שלי (עם מתאם כמובן) - אני שואלת כי כל הפוסטים והדפים שמצאתי מדברים על מחשבים ניידים, ולא מצאתי כלום על נייחים. - אם טעיתי בפורום אנא העבירו אותי לפורום הנכון. תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by Gilbk,

אהלן חבר'ה! בגלל שהמחשב שלי התחיל לגסוס בדיוק אחרי 5 שנים ממועד קנייתו אני מתכנן לקנות אחד חדש ממש בקרוב והשימושים שלי הם בעיקר משחקים(כבדים), סדרות/סרטים וגלישה מאסיבית באינטרנט. כשקניתי את המחשב הנוכחי הדעה הרווחת הייתה שאין צורך בi7 למשחקים, אלא יותר למעצבים, עורכי סרטונים וכו'. יצא לי לראות שהיום כבר יותר ויותר הולכים על i7 גם למשחקים(מסיבה מוצדקת או לא). אז אחרי שקראתי באינטרנט כל מיני דעות, רציתי לדעת גם את שלכם - כדאי ללכת על הi5 הנ"ל או שהיום יש כבר יותר צורך ללכת על הi7? אם החסרתי פרט כלשהו שיעזור לכם לענות לי על השאלה יותר טוב - רק תגידו.

16. Started by מר מקלדת,

האם זה נכון שהוא תומך רק בשני סלוטים של זכרונות (כך כתוב ב-Wikipedia ובפרטים נוספים)? אם אני שם 6GB=3x2GB במקום 4GB=2x2GB (עם המעבד הזה) הזכרונות יעבדו תאורטית פחות מהר כי אין דואל צ'אנל או שזה לא רלבנטי?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by thebestnickname,

שנים שלא התעדכנתי במעבדים, מישהו יכול להסביר לי מזה הHASWELL? מזה IVY BRIDGE? מה היתרונות של i7 על i5? ואם אני הולך להפוך את המחשב לתחנת עבודה (פיתוח בUE 4 כשיצא) מה עדיף ולמה? https://www.tms.co.il/product/12802 ומה הדבר הזה אומר? מה המהירות שלו 3.5 או 3.9? מזה TURBO? האם המעבד HASWELL או IVY BRIDGE?

18. Started by Moon-Mage,

ניסיתי למצוא איזשהו מקום שבו ה12700 נמכר בפחות מה12700K מאמזון\ניואג(1500) ולא מצאתי בכמעט שום מקום את המעבד למכירה בטח ובטח לא במחיר הגיוני. חשבתי שזו תהיה אופציה נהדרת ללכת עליו עם B660 במקום 12600K עם Z690(לא שחייבים), אבל נראה שאינטל לא ממהרת לייצר כאלו. יש מישהו עם ניסיון שונה?

19. Started by david2k,

שלום לכולם יש לי שאלה סתם מסקרנות יש לי i7 2600 עכשיו ראיתי כל הזמן שהוא מגיע 3.8 GHZ בטורבו בוסט הזה עכשיו השאלה שלי היא כזאת עם הטורבו הזה תמיד פועל או שאני צריך לעשות משהו בשביל להפעיל אותו... המחשב חדש נקנה לפני חודש וחצי ולא נגעתי בכלום... לא יודע עם יש לו צורך בזה בכלל עכשיו ומה זה נותן לי הטורבו הזה אבל אשמח לדעת עם זה פועל תמיד או איך להפעיל אותו.. עוד שאלה קטנה עם לא נגעתי בביוס בכלל אז הגוף קירור מתאים את עצמו למידת החום? או שהוא עובד 100 אחוז קבוע?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. ההפרש ביניהם לא כזה ענק אבל לא מבוטל. הבנתי שההבדל ביניהם זה שהK מסמל את העובדה שהמכפלה של המעבד פתוחה. אז יש שתי שאלות - לאיזה OC אפשר להגיע עם כל אחד ? מה ההבדל בביצועים ביניהם עם OC ? *מדובר בP67 כמובן ובקירור ‏Noctua NH-D14

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by below_z,

שמתי לב שניתן לבנות מערכת מבוססת i5 2500K אם לוח Z68 וספק מתאים ל OC ובערך באותו מחיר לבנות מערכת המבוססת על i7 2600 ולוח H67. השאלה שלי מה יעיל יותר במשחקים וייתן ביצועים לאורך יותר זמן (הכוונה לתמיכה במשחקים חדשים)- ה2500K אם OC לאזור ה4+ או ה i7 2600? או במילים אחרות איזה אופציה תגרום לצוואר בקבוק מוקדם יותר במקרה של שדרוג כרטיס מסך בעתיד.

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. הדגמה מאד מעניינת, בין סנדי ברידג' משנת 2011 מומהר ל- 5 גיגה הרץ, מול מעבדי דור 10 עם 4 , 6 ו- 8 ליבות:

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by coch,

http://www.guru3d.com/articles_pages/intel_sandy_bridge_core_i7_2600kthe_2018_review_time_for_an_upgrade,1.html אחח.. איזה מעבד. שנת 2019 אני עובר ל AMD, מרובה-ליבות ( 8 ומעלה ), קירור חדש, עולה רזולוציה, ונשאר עשר שנים עם אותו שילוש. הדבר הזה רק מוכיח כמה כוח היו למעבדי I7 ועד היום. עד כמה אינטל הייתה חזירה ודורסנית עם החלפת הסוקטים והשינוי הכמעט בלתי מורגש בין דור ודור פר ליבה. סופש נעים. חמים.

24. Started by foty123,

שלוום לכולם , לאחרוהנה אני רוצה לשדרג את המחשב שלי .. מעבד I7 2600K . לפי היצרן המהירות של הזיכרון צריכה להיות 1333 MHZ . אם אני עושה OC אני יכול להגיע לכל תדר שאני ארצה . השאלה היא האם זיכרונות של DDR4 יפעלו בכלל ?

25. Started by adamos,

זה אמיתי \ הגיוני במה שראיתי בסרטון ? לפי מה שנראה מהסרטון ה-FX 8350 עובר בהרבה משחקים (fps) את ה-i7 3820.... אני מעוניין לנצל את המחשב הרבה יותר לכיוון המשחקים ככה ש: יש ברשותי את המעבד i7 3820 באוברקלוק ל-4.4Ghz.. אם הסיקור שמלעלה באמת אותנטי, כדאי לי לשדרג את הלוח ומהעבד, (בהנחה שה-FX 8350 מגיע ב-4.0 Ghz בברירת מחדל, וכנראה יכול לעבור אוברקלוק יותר רציני - וביצועים גבוהים בהרבה) ,למשחקים? המפרט שלי הוא : i7 3820 3.6 OC -@4.4 Ghz Asrock Extreme6 x79 12GB DDR3- 2000 GTX 780Ti 1270/1950 Mhz. אני אשמח לכמה שיותר תגובות מאנשים עם ידע בשביל להחליט מה לעשות..! תודה לכל העוזרים

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.