מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום האם ניתן לנצל את מלוא יכולות המהירות של SAMSUNG 990PRO PCIE4 על גבי לוח PCIE3? הלוח הוא: ROG RAMPAGE VI EXTREME ללוח יש חריץ M.2 PCIe 3.0 x4 להתקנת NVME - בחריץ היעודי הנ"ל ה-990PRO מוגבל למהירות הPCIE3 שהיא 1GBs X 4 = MAX 4GBs. על הלוח קיים סלוט נוסף פנוי: PCIe 3.0 x16 Safe Slot (CPU) אשר תאורטית תומך בקצב העברה של 16GBs. האם באמצעות שימוש בכרטיס הרחבה: ASUS Hyper M.2 x16 Gen 4 Card (PCIe 4.0/3.0), יהיה ניתן לבטל את הצוואר הבקבוק? הרי ה990 יחובר לחריץ M.2 PCIE4 שנמצא על כרטיס ההרחבה והכרטיס ההרחבה עצמו יחובר לסלוט PCIE X16 כך שהSSD יוכל להשתשמש ב8 נתיבים (X8) של הPCIE3 על מנת להשיג קצב העברה של 8GBs. מידע לגבי הלוח: …
-
- 9 תגובות
- 871 צפיות
- 3 followers
-
-
אם אני יגידר שליבה אחת של המעבד תמיד תעבוד על כל התהליכים הרגילים שרצים ברקע באופן קבוע (כל התהליכים של ה-Windows, AV וכאלה). והליבה השנייה תעבוד רק עם מה שקורה על המסך (דפדפנים, משחקים, תוכנות וכל אלה). זה יהיה יעיל ? כי זה לא נשמע לי כ"כ יעיל, אבל סתם התענינתי |: ואני מודע לאפשרות ה"Affifinty" שקיים ב-Task Manager ב-Windows אבל היא לא מספקת יש תוכנה חיצונית כלשהי שתעשה את זה?
-
- 0 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום רב במחשב שלי יש 1G זיכרון. האם הוספה של 256mb מביאה לשיפור כלשהוא בהרצת מישחקים כבדים, או שזה יהיה בזבוז כסף. המיפרט שלי: P-4 2.8 XFX 6600GT 128MB 1GB RDRAM SAMSUNG XP PRO תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום. אני מעונין לנקות את המחשב שלי במטרה להביא ליותר סדר במחשב למען זרימת האוויר ולמען שימור רכיביו. ברשותי שואב אבק גדול,מטליות לינקוי משטחים,אוויר דחוס ומטלית מיקרופייבר. רציתי לדעת מה לעשות עם כל הציוד. למה כדי לשים לב,את מה כדי לנקות פעמיים,כיצד לנקות את המאווררים,והאם יש צורך בעוד משהו חוץ מפינוי האבק. תודה לכל התורמים לניקיון.
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
אני מעוניין להתקין קירור למעבד שקניתי, וראיתי שעל גב המעבד מדבקה הנושאת מספר סידורי כלשהו. אני משער שעליי להסיר את המדבקה לפני שאכסה את המעבד במשחה תרמית ואניח עליה את גוף הקירור. אני צודק?
-
- 5 תגובות
- 912 צפיות
-
-
למי שלא בא לו לפרק את הקירור, לנקות את מהמשחה התרמית ולמרוח מחדש... ממש לא מומלץ להשתמש בשואב אבק, כי זה יכול ליצור חשמל סטטי ולשרוף את המעבד. זה קורה לעתים רחוקות אבל ממש לא נעים כשזה קורה. מה לגבי שימוש בפאן לשיער, כשמשתמשים באוויר קר כמובן, והאוויר יוצא מהפאן החוצה (בניגוד לשואב שיונק אוויר), האם זה גם יכול לגרום לתופעה? ומה לגבי פחיות אוויר דחוס ייעודיות, שעולות 20-25 ש"ח? ולכמה פעמים הן מספיקות?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אם ברצוני להחליף משחה טרמית, עם איזה חומרים מותר לי לנקות את המעבד וגוף הקירור ? תודה
-
- 13 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום לכולם החלפתי מאוורר למעבד ולפני שאני רוצה להתקין אותו אני חייב לנקות את המשחה הטרמית שהייתה קודם ? אם כן איך אני מנקה את המשחה שיש על המעבד? כי המשחה מרוחה על כל המעבד המרובע ואין כאילו נקודה באמצע או משהו צרפתי תמונה למטה תראו. תעזרו לי מה לעשות כי אין לי מושג בזה. תודה
-
- 8 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
אני עובד במפעל מתכת וכמו בכל מפעל שמכבד את עצמו יש לנו מדחס אוויר. אני לא יודע במספרים כמה חזק המדחס אבל זה מדחס כללי על כל המפעל (עם ברזים בכל פינה) אז יש לו הרבה כוח. ואני לפעמים משתמש בו לנקות גופי קירור כי זה הרבה יותר טוב מפן או ספריי לחץ אוויר עם מברשת השאלה לי אם זה בטוח לנקות עם מדחס לוחות אם, סטיקים של זכרון, סלוטים (של זכרון, PCI וכו') או שזה יכול להרוס את השבבים להעיף אותם אפילו מהPCB?
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אנשים אני מעונין לנקות את המשחה הישנה שעל המעבד כדי למרוח משחה חדשה אמרו לי שכדאי לנקות עם אלכוהול זה נכון?? ואם כן אם מה? סתם סמרטוט לשים עליו קצת אלכוהול ולנקות?? בתודה אמיר
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-
-
שלום! קניתי את הזיכרון הזה! ואני עושה בנמרקים ואני מקבל ציונים די נמוכים!!! ושראיתי את הציון שמקבל הcrucial ddr 256 333 הבנתי שיש בעיה מישהו יכול לעזור לי זה התמונה של הבדיקה ניראה לי שיש משהו די דפוק!!! המפרט שלי רשום תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, נישרף לי הלוח ASUS P5LD2 100 אחוז הוא נישרף, קניתי אותו מאיבורי. השאלה היא :האם יחליפו לי אותו במידה ואני יביא רק תלוח וארחיות?ואם כן איך אני יביא תלוח?(ויש לי עדין אחריות עליו)
-
- 5 תגובות
- 524 צפיות
-
-
-
ניתחתי את לוח האם שלי עם אברסט אני צריך קצת עזרה בניתוח אני לא מבין את מה שרשום בזיכרון והציפסט ואת הקטע של האפקטיב קלוק בלוח [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3143&p=1
-
- 0 תגובות
- 506 צפיות
-
-
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2748&p=1
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
צהריים טובים, אני מעוניין להוריד מגוף הקירור של המעבד את המאוורר כדי להקטין את מידת הרעש עד כמה שאפשר, לשם כך אני מעוניין לדעת מהי הטמפרטורה המומלצת למעבד ? אדגיש כי אינני עושה OC, אין לי כרטיס מסך או כרטיס קול (הפולטים חום) כך שאולי מספיק עבורי המאוור של המארז בלבד. המעבד הוא Intel Core i3 3240 3.4Ghz. תודה חצרוני
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם היה עדיף להשקיע עוד קצת בשביל 2500k?.. צורכי gaming! או שבכלל היה עדיף i7? וגם אני מקבל בתוצאות של 3dmark ציון מאוד מאוד נמוך של physics ביצועי 10fps
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
החלק שבתמונה שמסומן בעיגול ניתלש לי אבל המחשב ממשיך לעבוד למה זה יכול ליגרום [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 518 צפיות
-
-
שלום לכולם האם לדעתכם ניתן להשתמש בלוח האם הזה: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1868 שעליו מותקן כרטיס מסך GT9600 שאינו מכיל יציאת HDMI ולקבל אות HDMI דרך היציאה שבלוח האם אבל עם היכולות הגרפיות של הכרטיס החיצוני? כמו כן, האם ה GT9600 יכול לעבוד במקביל לזה המובנה בלוח ולקבל עיבוד גרפי חזק יותר וכן יותר יציאות? האם כאשר הכרטיס החיצוני מותקן, אני יכול להשתמש רק בחיבורים שלו ואלו שבלוח המובנה הופכים מיותרים? מיועד בעיקר לשימושי HTPC אשמח לשמוע אם יש למישהו קומבינציה דומה. תודה ח'ברה
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד i5 3570, והלוח אם עושה לי בעיות עם היציאת HDMI והDVI. חשבתי שבמקום להחליף את כל המערכת אסתפק בהחלפת לוח אם, הבעיה היא שלא הצלחתי למצוא מאיפה לקנות... למישהו יש מושג אם מוכרים כאלו עדיין ואיפה? לדוגמא GA-H77-DS3, תודה!
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אובחן, יש לי את הלוח הזה: http://www.chaintechusa.com/products/socketa/7kjd.htm כפי שניתן לראות, הוא תומך בזכרונות DDR PC1600 ו PC2100, כלומר, זכרונות 200MHz ו 266MHz DDR. כן, אני יודע, לוח דיי ישן. עכשיו אני רוצה לשאול, האם למרות שרשום שהוא תומך 266MHz DDR, ניתן להשים עליו למשל זיכרון 333MHz ? או אפילו DDR 400MHz ? כי כמו שידוע לי, בלוחות שרשום שזה תומך עד 400MHz, זה גם תומך ב 433 ו466.
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
אני עתיד לקבל מעבד +AMD 6000 עם פליטת חום (TDP) של 89W. מלבד הסימון על הצ'יפ (תמונה) ניתן לוודא זאת באמצעות תוכנה כלשהי? יש מעבד +6000 דומה עם 125W ואני מקווה שאכן בפועל יהיה מדובר ב-89W. ב-CPUZ למשל יש אינדיקציה לטכנולוגיה (90nm במקרה זה) אבל לא לפליטת החום. בתודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 596 צפיות
-