רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
שלום , אני מחובר לאינטרנט במהירות 30 מגה בחב' הוט .האינטרנט מחובר למודם ARRIS ושמתחבר לראוטר ומהראוטר יוצא כבל למחשב ובנוסף יש לי 2 מחשבים ניידים שגולשים דרך הראוטר ,לאחרונה היתה לי תקלה במודם ARRIS והוט החליפו לי , אבל מאז ירדה לי המהירות של האינטרנט ל5 מגה לניידים ורק מחשב נייד שעומד סמוך לראוטר ( 20 ס"מ ) מגיע ל 12 מגה . עד התקלה הזאת אף פעם לא ירדה המהירות פחות מ 20 מגה . הוט טוענים שבבדיקה שלהם הכל בסדר . החיבור הקווי למחשב נייח עדין נותן 30 מגה .למישהו יש רעיון ? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום, בעיה שעלתה לי עם הראוטר הנ"ל. כרגע שני מחשבים אמורים להתחבר אליו, אחד dell 1525 שמתחבר כמו שצריך, והשני dell 640Mשלא מצליח לזהות את הראוטר בכלל. כל תרומת ידע תתקבל בברכה. תודה.
-
- 4 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום, אני חושב לקנות ראוטר חדש מאחר והתוכנית שלי בבזק נגמרת בקרוב והראוטר שלי מאוד ישן והגיע הזמן להחליף ככה או ככה. אבל הציעו לי (לא בבזק) לקנות ראוטר VDSL לא מבזק, כי אז אני לא צריך לשלם להם כל חודש ואני קונה משהו מוצלח יותר. הבעיה אצלי שהמחשב הנייח שלי מחובר לראוטר עם קבל והוא יושב בחדר ממד, ככה ששאר הבית לא מקבל את הווייפיי כמו שצריך. נאמר לי שעם ראוטר VDSL טוב אני יכול לחסוך כל מיני מכשירים נוספים כי התדר שלי יחדור דרך חדר הממד ויספק לבית חיבור מוצלח יותר. רציתי להייעץ אם כדאי לי ללכת על ראוטר VDSL שלא מבזק, ואיזה ראוטר כזה כדאי לי לקנות ככה שהוא יעבוד עם בזק. לגבי תקציב, לא איכפת לי להשקיע יותר כדי לחסוך לעצמי כאב ראש בעתיד. ת…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מחפש ראוטר שיכלול שרת VPN פנימי אמיתי אשר יוכל לתמוך בבין 25-50 משתמשים ויתן אפשרות להתחברות לרשת קטנה מרחוק. דעתכם על : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833124160 ואשמח לכל המלצה, עצה וכיוון.
-
- 8 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום, כרגע בכל עמדת עבודה בבית יש לי כבל רשת ולכן אני משתמש בראוטר ללא WIFI. לאחרונה אני מעוניין להשתמש באינטרנט גם במרפסת ולכן חשבתי להחליף לראוטר תומך WIFI. הבעיה היא שאני לא מעוניין ברשת WIFI קבועה שתעבוד לי בבית. אני רוצה להדליק ולכבות את האופציה על ידי כפתור. כאשר אין לי שימוש ב WIFI אני מעוניין לסגור אותו. האם יש ראוטר בעל כפתור כזה? במידה ולא, האם צריך כל פעם להיכנס לתפריט? ושם יש אופציה לכבות?
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני חושב על להקים בבית רשת אלחוטית שמבוססת על ראוטר (עם wifi) שמחובר למודם USB סלולארי, ככה שכשאני יוצא מהבית אני אוכל לקחת את המודם איתי ולהנות מהאינטרנט גם בחוץ על הלפ טופ. האם קיים מודם כמו שתיארתי? יש בעיות אחרות עם מה שתיארתי? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, התחדשתי לפני יומיים ברוחב פס של 100Mbit של הוט, עם הוטבוקס. שדרגתי את הראוטר לטי פי לינק WR-1043ND, לפי המלצתו של הצ'יף (http://www.netcheif.com/Reviews/TL-WR1043ND/TL-WR1043ND.htm). לצערי, בשימוש אלחוטי במקבוק אייר (מאמצע 2012) אני לא מצליח לעבור את ה30Mbit לא בגלישה ולא ברשת הפנימית (שניהם נעצרים באותו הסף, מה שגורם לי להאמין שצוואר הבקבוק הוא הראוטר) בחיבור ישיר (חוטי) להוטבוקס, אני מקבל את מלוא 100 המגהביט המובטחים. לפני ממש כמה דקות התקנתי את DD_WRT בתקווה שמשם תבוא הישועה, אבל עדיין - אני נעצר ב30Mbit. אני חושב שיש לי את כל החומרה הדרושה והאפשרית, תוכלו לעזור? תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה נשמע חברים? קניתי ראוטר נוסף של TP-LINK מדגם 1043ND בשביל להתשמש בו בתור רפיטר, ז"א המצב הוא שיש לי 2 ראוטרים מאותו דגם בדיוק! החלטתי שהנתב החדש יהיה המקור והישן יהפוך לרפיטר. לשמחתי מצאתי הרבה מאוד מידע בנושא (גם כאן בפורום וגם אצל NETCHIEF) והתקנתי לפי המדריך. אחרי שסיימתי להתקין הכל דרך WDS, כשבאתי להיכנס לראוטר הישן גיליתי שאי אפשר להיכנס אליו בכלל! כמה שלא ניסיתי (כולל ריסט לנתב עצמו) פשוט לא ניתן להיכנס להגדרות שלו! מישהו נתקל בבעיה הזו? אני אשמח לפיתרון למי שיש כי כרגע הנתב הישן פשוט לא ממלא את התפקיד שלו כרפיטר או כנתב בכלל. תודה. נ.ב. אם יש כאן אנשים שהצליחו להגדיר רפיטר מהדגם הנ"ל דרך WDS אני אשמח לכל עזרה שהיא מניסיון
-
- 16 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אהלן, כולם, צריך אנשים שמבינים יותר ממני (לא כזה אתגר...). המצב הוא כזה - מידי כמה ימים או שבועות או שעות, אני חווה ניתוק של האינטרנט. כדי להפעיל אותו מחדש כל מה שאני צריך לעשות זה לנתק את ראוטר מהמודם, לחבר את המחשב ישירות למודם, לחכות דקה עד שהחיבור יחזור ואז להחליף חזרה ולחבר את הראוטר למודם ואת המחשב בתורו לראוטר... וכול זה חוזר חלילה עד הניתוק הבא... אני מניח שזה קשור לקבלה של IP או משהו שהראוטר לא עושה והמחשב כן, אבל איך אפשר לתקן את זה הסביבה היא כזאת - אני מחובר לאינטרנט (כבלים כתשתית, 014 ספק) עם ראוטר (TP-Link WR1043ND) כאשר המחשב הנייח מחובר בכבל לראוטר. אשמח לעצות, אסף.
-
- 5 תגובות
- 739 צפיות
-
-
רכשתי את הראוטר הנ"ל. ביקשתי מהכבלים ומספק השירות (אינטרנט זהב) להתחבר ללא חייגן ולקבל IP קבוע, ולזכותם יאמר שללא ויכוח כלל ותוך מתן שירות נהדר קיבלתי תוך יום את מה שרציתי. כעת הראוטר עובד מצוין במוד DHCP (הראוטר עצמו הוא DHCP client בכיוון הרשת) . ראיתי כי יש כאן הוראות להגדרות ב"שיטה העקומה" של הכבלים אך אצלי הראוטר עובד ללא צורך להגדירו כ- PPTP. האם יש סיבה כלשהי לעבוד במוד אחר שהוא לא DHCP ? (למשל L2TP או PPTP). שנה טובה לכולם!
-
- 1 תגובה
- 529 צפיות
-
-
יש לי ראוטר BEFW1154 שמחובר אחרי מודם AZTECH לבזק בינלאומי . בסה"כ הרשת מתפקדת. קיבלתי ראוטר WRT54GL וכשאני מחבר אותו במקום הישן, אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט ומקבל הודעה שהראוטר לא מקבל כתובת IP משרת PPPOE . חיטטתי בכל הפורומים, ומסתבר שזו בעיה מוכרת. עשיתי את כל העצות, החכמות ולעתים המטומטמות, שמציעים, וכלום לא עוזר. הדבר מתסכל כי בהחלפה בין הראוטרים, הישן מיד עובד והחדש לא. הרשת האלחוטית שלו עובדת כראוי אבל הוא לא מצליח להתחבר לאינטרנט. מישהו יכול לעשות לי את היום ולהציע משהו? שבת שלום
-
- 20 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום אשמח לעזרה אני קניתי ראוטר של אדימקס שאני הגדרתי אותו והוא עבד מעולה במשך כמה חודשים עד שהוא פתאום הפסיק לעבוד ולא ניתן להתחבר לאינטרנט אני איפסתי והתקנתי אותו מחדש וניסתי כל דבר אפשרי אך עדיין הוא מצליח להתחבר אך ללא אינטרנט אשמח לתשובות אם מישהו יודע
-
- 0 תגובות
- 478 צפיות
-
-
ברשותי ראוטר אדימקס 6104K חדש כשהFIRMWARE עודכן ל3.25 האחרון. כשאני מחבר אותו למודם הכבלים (חיבור טרי לכבלים) המודם מישתגע ומנסה להיכנס לסינכרון (מנורות מהמהבות בסדר הדרגתי) כל הזמן לפעמים גם במשך 3 שעות וזה אחרי שאני מנתק את הראוטר ממנו. להיתחבר לאינטרנט דרך הראוטר אני בכלל לא יכול עקב חוסר הסינכרון של המודם. משהו גורם למודם להישתגע כשהנתב מנסה לדבר איתו ואני מנסה לאתר מה הבעיה. *כדאי לציין שיש התנתקויות עם המודם (בחיבור חייגן רגיל) וחיבור ללא חייגן עדיין לא עשו לי. כנראה יש איזו בעייה בתשתית שצריך לסדר והיא גורמת להתנתקויות אבל זה לא מסביר את הבעיה עם הראוטר. נתונים נוספים: -יש לי גישה מלאה לראוטר מהמחשב. -המודם הוא THOMSON 425 (משומש לצערי). -כבלי רשת ישרים. -ספק בב"ל:…
-
- 8 תגובות
- 919 צפיות
-
-
ראיתי שהיבואן משווק את גירסת BR-6504il לעומת BR-6504n שמשווקת בעולם כנ"ל כרטיסי רשת עם סיומת IL מישהו יודע ממה נובע ההבדל?
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי את הBR6104K של אדימקס, בזמן האחרון הראוטר מתכבה ונדלק בפתאומיות... יוצא לראות את זה כשאני יושב במחשב תוך כדי שימוש בו או כשאני סתם ליד המחשב ופתאום רואה את כל נוריות הראוטר מתכבות ונדלקות שוב יחד והאינטרנט מתנתק ואחרי כמה זמן מתחבר שוב... לא הצלחתי להבין מה גורם לראוטר לעשות את הפעולה המציקה הזאת ותהיתי אם למישהו כאן יהיה רעיון... תודה לעוזרים..
-
- 4 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבחירה בין השניים, אני לא מבין בזה וקיבלתי הצעות מכמה אנשים שסיבכו אותי כי לכל אחד דעה שונה. כל מקרה בהתחלה המליצו לי על כבל (עולה איזה 20-40 שקל, זה תלוי באורך), נאמר לי שצריך פשוט לחבר אותו בין שני המחשבים ולקבוע משהו בהגדרות רשת. לאחר מכן מישהו אחר נשאל ואמר שעדיף ראוטר, ואז חברים שלי אמרו לי שראוטר מאט את המחשב והורדות וכו' והמליצו לי על הכבל. ואז חבר אחר אמר שראוטר זה בסדר. קיצר זה התבלגן. יכול להיות שאני בכלל לא מבין את המושגים עצמם ולכן יש לי כזה בילבול אז אם מישהו מוכן לתת גם הסבר קצר זה יהיה מאוד נחמד וכמובן לעזור לי להחליט מה עדיף. תודה
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
שלום לכם. אני לקראת מעבר דירה ואני צריך חיבור אינטרנט חדש לרשת קטנה(2 מחשבים). ואני מתלבט האם לקחת מודם רשת מחברת האינטרנט או לקנות ראוטר בעצמי. מה מומלץ? וחוץ מזה אשמח גם לקבל המלצה על ספקית(עד עכשיו הייתי בבזק בינלאומי)
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי בבית כרגע שני מחשבים המחוברים בכבל מוצלב עם כרטיסי רשת רגילים והכל עובד לי מצויין בזמן הקרוב אני מתכוון לקנות עוד מחשב שלישי וברצוני לחבר אותו גם לרשת הבנתי שבשביל לעשות זאת צריך ראוטר או נתב אני לא צריך שיהיה אלחוטי מכיוון שיש לי את החוטים מועברים כבר בתוך הקירות רציתי לדעת מה ההבדל בין ראוטר לנתב הבנתי שאם יש לי נתב אני אצטרך שמחשב אחד יהיה מחובר תמיד לאינטרנט ואז המחשבים האחרים יוכלו גם להתחבר ואם יש לי ראוטר כל מחשב עצמאי מחובר לבד לאינטרנט ועוד בעיה אני רוצה שיהיה אפשר להעביר קבצים ברשת בין המחשבים ולפי מה שהבנתי רק נתב עושה את זה האם זה נכון ואם יש לכם הצעות אחרות או בכלל מה כדאי לקנות???
-
- 4 תגובות
- 714 צפיות
-
-
על מנת לחבר מודם ALCATEL שעבר שדרוג ל PRO ברשת אלחוטית , מה יהיה עדיף , ראוטר אלחוטי או סוויטצ' אלחוטי ? אשמח לתשובות אם אפשר לפרט גם יצרן ממולץ ודגם . תודה .
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי לאחרונה מודם ADSL של בזק בשם ECI B-Focus Router 312+, ויש לי בבית 2 מחשבים - אני מעוניין לחבר את כולם ברשת בצורה כזו שלא יהיה צריך להיות מחשב אחד שיהיה מחובר כדי שהשני יהיה מחובר גם. אני רוצה לחבר את המודם לסוויטצ'/נתב ואת המחשבים עצמם לסוויטצ'/נתב. יש לי כמה שאלות בנושא: 1. מה אני צריך לקנות כדי לחבר את המחשבים והאינטרנט בצורה שכזו? סוויטצ' יספיק או שצריך לקנות נתב? 2. ברגע שחיברתי את הכל, כל מה שאני צריך לעשות זה להיכנס לתוכנה של המודם, להכניס את פרטי ההתחברות שלי לאינטרנט ובכל מחשב לכתוב את ה- Gateway של המודם כ- 10.0.0.138(לפי החוברת של המודם זה האייפי שלו), ואת ה- DNS ל- DNSים של הספקיות(או שאת זה לא צריך)? תודה, יובל
-
- 5 תגובות
- 979 צפיות
-
-
היי חברים, אני עובר דירה ואגור במרתף יהיה לי שם מחשב נייח ומחשב נייד וגם פלאפון מן הסתם ... יש אפשרות לעבוד עם מחשב נייח כך שהוא יקלוט WIFI או שהוא חייב חיבור ethernet? כנראה הקליטה במרתף תהיה לא משהו אז חשבתי על רפיטר או ראוטר שאחבר אליו את הכבל רשת מלמעלה אין לי מושג בדברים האלה אשמח להמלצה על משהו יחסית זול ונוח לקינפוג שיתן לי אות חזק במרתף תודה!
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אשמח אם תוכלו לעזור. יש לי רשת קווית פשוטה עם ראוטר אדימקס 6104. מה שקורה זה שהראוטר נהיה איטי להחריד. מהירות הורדה של קבצים היא מקסימום 25KB לשניה, בדרך כלל הרבה פחות. עשיתי אתמול בדיקה עם התמיכה של ספק השרות. הוא הנחה אותי לחבר את המודם ישירות למחשב (לא דרך הראוטר) ואכן המהירות עלתה פלאים ל194KB לשניה. אני מניח שהבעיה בראוטר. האם ישנה דרך (מלבד לעשות RESET שזה לא ממש עוזר) לאבחן במדויק או לתקן את הראוטר (אני לא מתכוון לתיקון פיזי, אלא על ידי תוכנה).
-
- 1 תגובה
- 896 צפיות
-
-
שלום יש לי כרגע ראוטר חדש של בזק (HPNA3 למי שמכיר....) אני לא בטוח בחברה והדגם שלו....אבל זה הכי טוב שיש לבזק. הראוטר הזה מתנתק מהאינטרנט לפחות פעם ביום מסיבה לא ידועה...ומה שאני עושה זה מכבה ומדליק אותו ואז האינטרנט חוזר....ככה שלא נראה לי שהבעיה בקו בבית או משהו שקשור לבית אלא לראוטר. בגל זה אני שוקל להחליף את הראוטר לראוטר איכותי באמת. אני רוצה ראוטר חדש יחסית (תומך בכל הטכנולוגיות והמהירויות החדשות) ושהוא יהיה אלחוטי וחוטי (שיהיו לו 4 יציאות של כבל רשת מאחור) חשבתי על ראוטר של 3COM...מה אתם אומרים הוא שווה? או שכדאי לקחת Edimax?? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 659 צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני רוצה לקנות ראוטר לבית מאמזון ולהביא אותו לארץ עם חבר מארה"ב שמגיע לביקור. הייתי כמעט 8 שנים עם WRT54GL, ועכשיו אני רוצה לקנות נתב ש"מקדים את זמנו" ויאפשר לי להנות ממנו לעוד הרבה שנים בלי צורך לשדרג. השימושים שלי לראוטר: גלישה בבית ובחצר (עד 20-30 מטרים בשטח בנוי) חיבור הארד דיסק חיצוני לצורך גיבוי ושיתוף קבצים, ובנוסף צפייה בסרטים שיושבים עליו דרך הרשת הביתית תוכנות שיתוף קבצים מצלמות אבטחה שמחוברות אליו אלחוטית ASUS RT-AC66U Dual-Band Wireless-AC1750 Gigabit Routerלכן אני מחפש ראוטר עם מינימום: טווח קליטה של לפחות 20 מטר בשטח בנוי תקן AC, שידור 5GHZ במהירות 600mbps חיבור USB 3.0 ראיתי כמה ראוטרים רלוונטיים: TP-LINK Archer C8 AC1750 Dual Band Wireless …
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח להמלצה לראוטר שמתאים לצרכים שלי, כרגע אני משתמש בנתב בי של בזק, ואני מאוד נהנה. אני ישמח לקנות באופן חד פעמי ראוטר, ולא לשלם כל חודש.(אני די בור בעניין)
-
- 1 תגובה
- 776 צפיות
-