עבור לתוכן

מידע חדש על מחירים וזמינות של כרטיסי RX480 בארץ

Featured Replies

פורסם

בימים האחרונים דיברתי עם מספר חנויות מובילות ואספתי את המידע הבא:

1. הכרטיסים כבר הגיעו לארץ הקודש, כלומר כנראה שיהיה מלאי מיידי ביום ההשקה

2. מחירם של הכרטיסים ברגע ההשקה יהיה כ 1450-1500 שקלים

3. יש איסור פרסום על רוב המידע, ולכן המידע שכן נתנו לי הוא מאוד מצומצם

לא ידוע לי עדיין אם המחיר שנאמר לי מתייחס לגרסאת 4 או 8 ג'יגה, אני רוצה להאמין ש 8

עדכון: ככל הנראה אכן מדובר בגרסאת 8 ג'יגה

עדכון 2: מדובר בגרסאת סטוק 8 ג'יגה של Sapphire

עדכון 3: מחירים

המחירים של ה RX480 בחנות הגרמנית ככל הנראה יעמדו על 300 יורו כולל 19% מס, כלומר 1084 שקלים ללא מיסים. חישוב פשוט יגרור מחיר של 1267 שקלים כולל מע"מ.

לדעתי האישית מחיר השקה של 1500 שקלים הוא לא גבוהה במיוחד במידה ומדובר בגרסא טובה של Sapphire לדוגמה.

לא אפרסם את שמות החנויות כמובן.

• תגובות 104
  • צפיות 21.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ונניח שזה מידע אמין עם סטייה קלה שזה לגיטימי.. מה שנשאר בעצם לראות זה ביצועים.

במידה והוא באמת משתווה ועובר את 980GTX הכרטיס הזה אמור להימכר בעולם כמו סוכריות טופי.. אני מאוד

רוצה ש AMD יתנו בראש עם ההשקה הזו כי אני לא זוכר השקה מאוד מאוד מוצלחת שלהם מאז 5850\5870

והם לא במצב פשוט בשנים האחרונות. הלוואי והכרטיסים האלה יהיו מוצלחים מבחינת ביצועים.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של coch

ונניח שזה מידע אמין עם סטייה קלה שזה לגיטימי.. מה שנשאר בעצם לראות זה ביצועים.

במידה והוא באמת משתווה ועובר את 980GTX הכרטיס הזה אמור להימכר בעולם כמו סוכריות טופי.. אני מאוד

רוצה ש AMD יתנו בראש עם ההשקה הזו כי אני לא זוכר השקה מאוד מאוד מוצלחת שלהם מאז 5850\5870

והם לא במצב פשוט בשנים האחרונות. הלוואי והכרטיסים האלה יהיו מוצלחים מבחינת ביצועים.

יודעים מה הביצועים כבר +-

מדובר בביצועים דומים ל 390X ול GTX980 עם חיבור 6 פינים בודד, מרשים מאוד.

פורסם

לא חבר.. אני מדבר על ביקורות מקיפות של אתרי חומרה גדולים ואמינים.

אני לא מתכוון לאתרים (בדר"כ אסייתים ) שמראים לי תוצאה של 3dmark.

ביקורות כמו בגורו שהם בודקים ומנטרים טמפרטורות בכל מיני איזורים בכרטיס עצמו ומראים מספרים

ממשחקים מודרניים \ משחקים כבדים.. לכזו ביקורת מקיפה אני מחכה. אם יש חיה כזו בבקשה

אני אשמח ללינק...  :)

פורסם
  • מחבר

אין, כי AMD אוסרת עד ה 29 ליוני (למרות שבפועל כבר יש הרבה ביקורות כתובות, פשוט לא מוצגות לקהל הרחב).

בד"כ ההדלפות האלו מייצגות תמונה מאוד טובה אבל... עוד שבוע נדע.

פורסם
ציטוט של danielzy

אין, כי AMD אוסרת עד ה 29 ליוני (למרות שבפועל כבר יש הרבה ביקורות כתובות, פשוט לא מוצגות לקהל הרחב).

בד"כ ההדלפות האלו מייצגות תמונה מאוד טובה אבל... עוד שבוע נדע.

אה.. את זה לא ידעתי ( לגבי האיסור ). אז נמתין באמת שבוע.

פורסם

^ coch,

מה כבר הביקורות יוסיפו שלא ידוע עד כה ?

יש לנו ציוני bench מכל סוג אפשרי, שמציירים כבר עתה את תמונת ביצועי הכרטיס ברמה של אחוז.

וסביר שתוך חודש חודשיים יצאו עדכוני דרייברים (כמקובל בכל דור חדש של טכנולוגיה), או אז נראה אפילו שיפור

של כמה אחוזונים קטנטנים פה שם, כש- AMD תהיה סגורה טוב יותר על איך לתפעל את החומרה החדשה

שלה באופטימיזציה עדיפה. אך גם אז שלא נשלה עצמנו, מדובר יהיה בפרומילונים ולא משהו המשנה סדרי עולם.

ועכשיו ברשותך שאלה לי אליך - כי פשוט הזכרת זאת:

את מי ולמה זה מעניין, כל המדידות טמפ' שעושים הסוקרים השונים עם מצלמת אינפרה אדום, על גב הכרטיס,

על ה- backplate, על כל נגד וקבל שמותקן עליו, וכו'... הרי מה נעשה עם המידע הזה, ולמה הוא מועיל בכלל ?

מדוע אמורה טמפ' של heatsink זה או אחר על מוצר להשפיע על דעתך לגביו ?  

האם מדדת אי פעם באופן מקביל (למשל) את הטמפ' של כל רכיב בתא המנוע של מכוניתך, של מכסה ראש מנוע,

של הרדיאטור (ובמקומות שונים עליו), של ממסרת הגיר, או של מכונת הקפה במטבח, או של מדיח הכלים או מכונת הכביסה ? 

כנראה שלא, משום שלא קיימת מערכת סקירות אינטרנטיות שמתעסקת עם זה ולכן מעולם לא עלה על דעתך לחשוב על כך מלכתחילה.

חשוב שוב:

ממתי לטמפ' שנמצאת על פני רכיבים שונים במעגל מודפס, במכונה כדוגמתו של מאיץ גראפי ששוכן אי שם בתוך

מארז מחשב (לא משהו שהנך אוחז בו בידך תוך כדי עבודה כן ועלול חלילה לקבל ממנו כביה),

יש איזו שהיא משמעות פרקטית או פרודוקטיבית לתוצר שהיא מייצרת ?

אזכירך רק למקרה ששכחת, כי אין משמעות בין הנידוף הטרמי של המוצר = TDP (אם זה מה שחפשת) לבין טמפ' של שטח

הפנים של מי ממרכיביו. *הנוסחה הובאה על ידי בשרשור אחר לפני מס' ימים, עבור עליה בכדי להיזכר (אם צריך).

משמעות שאלותי דלעיל היא, במילים עקיפות לרמוז, שכל אתרי הסקירות הללו שמתעסקים עם מדידת טמפ' שטח הפנים של

מאיץ גראפי, מתעסקים סליחה על הביטוי בוודו מיותר לחלוטין, וגרוע מכך, מבלבלים את הקורא המצוי שידיעת

הפיסיקה אינה בסל כליו (וברור גם שלא בסל הסוקרים שמתעסקים עם זה).

נו אז היה איזה שמנדריק שיום אחד חשב לעשות זאת לפני כמה שנים, וקפצו אחיו סוקרים חובבנים אחרים והעתיקו את

הרעיון בבחינת - אם זה ממלא לנו עוד פרק בסקירה אז למה לא.

לעניין זה אציע שתראה את ryan smith מ- anadtech הוא אקדמאי מדופלם בתחום, לא תמצא אותו מתעסק בבלבלת הזו.

הוא בדר"כ מתעסק הרבה יותר ולעומק, עם ניתוח המשמעות הפרקטית של פערים בחומרה ובאלגורתימיקה שבין דור לדור,

ומנתח איך הם באים (ואמורים) לבוא ליידי ביטוי בפלט שלה. לא רק שזה הרבה יותר מעניין (לדעתי) מלראות תמונת אינפרה

אדום בקשת גוונים צבעונית שאומרת כלום אחד גדול, זהו גם הדבר היחידי שרלוונטי פה בין השניים לביצועים של המוצר.

פורסם

אם באמת יש מלאי מחיר של 1500-1600 זו פשוט גניבה.
באיזה עולם 230$ הופך ל1600 שקל(80% יותר מהMSRP)

לא יודע עם אילו חנויות דיברת אבל אם זה באמת יהיה ככה אני אקנה בחו"ל 100%.
זה אשכרה המחיר של 1070 בnewegg.

nec, אין אף סקירת משחקים, אני מסכים איתך שכל מיני טמפורטורות זה לא ממש מעניין, אבל לראות ביצועים במשחקים זה העיקר ואת זה אין.

פורסם

^ צהרים טובים קוסם ירח,

אם המחיר יהיה מעל 1200 שח בצורה מובהקת פה בארץ, עד כדי 1500-1600 ש"ח,

אני לפחות אקרא לחברים שלא לגעת במוצר במחיר הזה. זהו מחיר מנופח ובלתי סביר. נמתין מעט שיתייבשו המוכרים,

ורק כאשר המחיר בארץ יהיה זהה למחיר חול בדולרים כפול 5 עד 5.7 (שזהו יחס מפתח המחיר מאז ימים ימימה לאחר

התייצבות מחירים) רק אז נקנה ולא דקה קודם. כמה זמן זה יקח ?  חודש, חודשיים, למי פה אין סבלנות בחייאת.

לגבי סקירות מאתרים שונים, נו אז יראו לנו איך הדרייבר של המוצר מתנהג בעוד סוג של בנץ = משחק, מה אנחנו כבר מצפים לראות ?

ניתן לעשות רדוקציה מאד מהירה:

נראה איזה עוד כרטיס מוציא ב- 3dmark את ציוני RX480 (רמז 390x) ונבדוק את ביצועיו במשחקים השונים.

זה יהיה אזור החיוג של ביצועי RX480 פלוס מינוס 1-3 אחוזים. היות וסטייה בת 1-3% אינה מעניינת, משום שאינה רלוונטית

במישור המעשי, אז אפשר לומר שדי מצינו כבר היום וביצועי הכרטיס ידועים לנו.

נחמד יהי כמובן לקרוא את הסקירות כקריאה נטו, סביר שיספרו בהן על חידושים טכנולוגים בדור האחרון, וזה שווה את הזמן כמובן.

פורסם

מה זאת אומרת פרקטית ? שאני הולך לקנות רכב אני כן בודק קריטריונים שמתאימים לי, קורא ביקורות ומדדים שונים במקומות

הנכונים מבחינתי.

שאני קונה כרטיס מסך אני כן מעוניין לראות נקודות חמות בכרטיס. למה ? כדי להבין אם מה יש לי עסק. בהשקה של שלושה דורות אחורה

הכרטיסים של AMD ( המפוחים ) הגיעו ל 95 מעלות באיזורים הכי חמים, NV עם כרטיס נגדי ( 670 ) הגיעו לאיזור ה 72 בנקודות

הכי חמות. האם זה משהו מעשי ? לא אבל זה משהו שהולך להיכנס אליי למארז. הפרטים הטכניים יותר ( מה שרשמת פה ובדיון הקודם )

לגבי ה TDP וכו'.. בסדר גמור מקבל את זה ועדיין אני רוצה לראות בעין ביקורות באתרי חומרה הגדולים שאני קורא בהם. זה בכלל משנה למה ?

אפקט העדר תקרא לזה.. זה לא משנה באמת למה.

הנקודות שציינת על מכונת כביסה או מדיח כלים לא רלוונטיות כי זה לא משהו שמבחינתי הוא קריטריון למדידה במכשירים האלה.

כרטיס מסך הוא כן. מעבד הוא כן. שאני קונה מכונת כביסה אני מסתכל על קריטריונים אחרים. מאז ומתמיד היה חשוב לי לבדוק יעילות

של כרטיסי מסך בביקורות אינטרנטיות. עוד מהימים ש AMD היו ATI. אני לא מבין למה לדעתך יש בזה משהו לא מעניין. אולי אתה

מדבר ברמה מאוד טכנית, אליי זה לא מדבר.. לי מדבר פרט אחד - זה נכנס אליי למארז וזה קריטריון מבחינתי.

יש את האפקט הפסיכולוגי בכל שוק. גם פה עד שאין מספרים\באנצ'ים אמינים ( אמינים מבחינתי זה לא מה שיש נכון לעכשיו ) אני לא

מתרשם מהכרטיס מבחינת ביצועים. על הנייר זה בסדר, אני רוצה לראות מספרים אחרי בדיקה ל 20 כותרים מודרניים.. אם יש ברשותך לינק

אני אשמח. אם לא אז התשובה היא פשוטה.. שבוע הבא רק כנראה יהיה.

פורסם

זה מתחיל לעלות לי על העצבים שהמחירים פשוט נקבעים לפי רמת הביצועים של כרטיסים קודמים.

יאללה אם הrx480 שווה כוח לgtx 970 נדפוק לו מחיר זהה.

אם הgtx 1070 שווה כוח ל980+ נדפוק לו מחיר דומה.

איזה קריזה :angryfire:

אני יודע שזה לא באמת ככה, אבל ככה זה נראה :D 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OvO

זה מתחיל לעלות לי על העצבים שהמחירים פשוט נקבעים לפי רמת הביצועים של כרטיסים קודמים.

יאללה אם הrx480 שווה כוח לgtx 970 נדפוק לו מחיר זהה.

אם הgtx 1070 שווה כוח ל980+ נדפוק לו מחיר דומה.

איזה קריזה :angryfire:

אני יודע שזה לא באמת ככה, אבל ככה זה נראה :D 

די בטוח שככה הם קובעים את זה.

הרי היבואנים קונים את הכרטיסים באותו יחס בכל דור, כלומר אם לצורך העניין הם קנו את ה GTX970 ב 80% מה Retail Price שלו - גם כאן כנראה שהאחוזים דומים.

הדולר והיורו פחות או יותר נמצאים באותו מצב כמו בכרטיסים בדור הקודם.

אמ:לק

מנסים לתפור אותנו.

ניקח דוגמה: מחיר ההשקה של GTX970 G1 ב STARTPC היה 1890 שקלים, מחיר ההשקה של אותו כרטיס בדיוק באמאזון ארה"ב היה 1416 ש"ח (לא כולל מעמ)

נוסיף 17% מעמ למחיר של ארה"ב ונקבל 1656 שקלים. כלומר הכרטיס נמכר בארץ בסה"כ ב 14% יותר ממחירו בארה"ב.

בוא נבדוק מה מצבנו היום:

מחיר ההשקה של גרסאת ה 8GB הוא 230$, לאחר המרות 880 שקלים. לאחר תוספת מע"מ נקבל 1029 שקלים.

הכרטיס ימכר בארץ ב 1600 שקלים - 55% יותר ממחירו בארה"ב! עלייה של 40%!

דברים שצריך לקחת בחשבון: 

שערים רלוונטים בעת יציאת GTX970:

דולר: 3.695

יורו: 4.65

שערים רלוונטים בעת יציאת RX480:

דולר: 3.852

יורו: 4.34

כידוע היבואנים קונים את הכרטיסי על פי שער היורו:

מה זה אומר? לא רק שהמחירים לא היו אמורים לעלות ביחס לשוק האמריקאי - הם היו אמורים לרדת! כי הדולר התחזק והיורו נחלש!

פורסם

סבבה אז הסמיילי הזה מוצדק : :angryfire:

:angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire::angryfire:

פורסם
  • מחבר

צריכים להתאחד כצרכנים ולא לקנות ביוקר.

יש היום מספיק אופציות אחרות.

שום דבר לא השתנה, זה לא שיקר יותר פתאום לשלוח את הכרטיסים מהמפעל לפה.

הדבר היחיד שהשתנה זה היבואנים בארץ, שהחליטו שאפשר לגזור קופון כי היצרניות שיפרו את הטכנולוגיה בצורה משמעותית.

פורסם

בקיצור עוד שבוע נזמין מאמזון, שירות יותר טוב מרוב החנויות בארץ בכל מקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים