עבור לתוכן

צוואר בקבוק של מעבד

Featured Replies

פורסם

לעע תודה, אני מאלה שמשדרגים כאשר יש קפיצות ביצועים משמעותיים בין הדורות...

עד כמה שהבנתי, ההבדל בין 2500K למעבדי SKYLAKE הוא מינורי, אז מעבד מדור רביעי, זה פשוט לא... ;)

מחכה ל-TOCK הבא של אינטל...

• תגובות 56
  • צפיות 13.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

understandable:)

פורסם

^ DimRah

ממליץ בחום להמתין ל- 2017. לא מעט ממצאים מכוונים לכך שאינטל מכינה מענה ל- ZEN של AMD,

שיכלול לראשונה קפיצת מדרגה במספר הליבות, וזאת אחרי עשור של Quad Core אותו מיצינו וטחנו מכל עבר אפשרי כמו שאומרים.

אינטל הבינה שמאז 32nm , במעבר ל- 22nm ואחר מכן ל- 14nm היא אינה מצליחה להעלות עוד את התדר, ולכן מתקשה

לשפר Single Core performance. מה שגילתה הוא, שמליטוגרפיה 32nm ומטה, למרות שהמוליך ממשיך לקטון - במקביל שטח

השבב ליחידת טרנזיסטורים ממשיך לקטון אך מעבר ליכולת הנידוף הטרמית.

ולכן השיפור הבא מחייב אותה התרחבות לרוחב =  מעבר לעיבוד מקבילי בכדי לקפוץ מדרגה.

אנחנו בוודאות נראה עליה מ- 4 ליבות. האם בשלב ראשון ל- 6 ורק בשלב מאוחר יותר ל- 8 ?

קשה לדעת בוודאות, אך ההגיון גורס שאם AMD מוציאה את ZEN שלו 8 ליבות ( 16 threads in parallel),

אז אינטל תוציא גם היא מקבילה תואמת ולו בכדי לשמר את כתר הביצועים אצלה.

הרי להסתפק מצידה במעבד משושה ליבות בלבד, עשוי להיות סיכון גבוה מדי, אם זה לא ינצח את ZEN בנוק אאוט.

פורסם
  • מחבר

למה התאפסו לי הצפיות בסרטון?:(

פורסם

@nec_000 לגמרי! כפי שאמרתי, אני מאלה שמשדרגים כאשר יש קפיצות ביצועים משמעותיים בין הדורות. :)

מה שכן מבאס אותי שההתקדמות הטכנולוגית בדורות של CPU's ו-GPU's לא מתואמת.

מצחיק אותי שמעבד כמו 5960X נחנק מ-3 TITAN X.

התקווה הייתה שכאשר דור ה-GTX1000 ייצא, הדור הבא של מעבדי אינטל ייצא במקביל.

היה תכנון לבנות מחשב חדש לגמרי, אבל זה נדחה עד 2017, כפי שציינת.

פורסם
ציטוט של leahd3

למה התאפסו לי הצפיות בסרטון?:(

נקמת הלקוחות אולי ?  9_9

פורסם
ציטוט של DimRah

@nec_000 לגמרי! כפי שאמרתי, אני מאלה שמשדרגים כאשר יש קפיצות ביצועים משמעותיים בין הדורות. :)

מה שכן מבאס אותי שההתקדמות הטכנולוגית בדורות של CPU's ו-GPU's לא מתואמת.

מצחיק אותי שמעבד כמו 5960X נחנק מ-3 TITAN X.

התקווה הייתה שכאשר דור ה-GTX1000 ייצא, הדור הבא של מעבדי אינטל ייצא במקביל.

היה תכנון לבנות מחשב חדש לגמרי, אבל זה נדחה עד 2017, כפי שציינת.

הם לא מתואמים משתי סיבות עקרוניות:

שני הוקטורים - עולם ה GPU ועולם ה CPU מבוצע על ידי חברות שונות שאינן חופפות זה לזו,

משמע שאין כל תאום תכנוני בין אינטל לנוידיאה ו- AMD במישור הזה.

שנית, שני העולמות מסורתית מיוצרים על ידי ליטוגרפית זרות:

עולם המעבדים של אינטל מיוצר in house שנים במטבעות של אינטל, ואינטל אינה משרתת במטבעותיה את AMD ונוידאה.

מצד שני יצרניות ה- GPU עובדות בדרך כלל עם מטבעת TSMC, שאין גם חפיפה בקפיצות שהיא עושה לקפיצות שאינטל עושה (בדרך כלל שנה קודם).

בכל אופן היות ומחשב הוא מערכת המורכבת ממספר רכיבים בדידים שאינם תלויים האחד בשני (כמעט),

אז אין כל מניעה פעם לשדרג למחשב חדש, ופעם אחרת לשדרג רק את המאיץ הגראפי, הכל בתלות של צרכיך כמשתמש.

פורסם

אני עדיין נישארתי i7 920  x58  מחשב בן 7 שנים  עים קירור אויר מיוחד  ענק  בתדר של 4 ghz  ברוב המישחקים אני על 100 fps  

פורסם

^ אכן,

ולא כולם כמובן ישמחו לשמוע זאת, בטח לא המשווקים של החומרה ובטח שלא אינטל.

אך עדיין דור ה- Icore שהיה לפני sandy bridge - שהוא כיום כבר בן 7 שנים לערך,

עובד היטב, משום שהביצועים שלו אינם רחוקים מהותית מתחת לאלו של sandy bridge (תדר מול תדר).

גם הדור ההוא ידע לבצע OC לא רע בכלל, סביבות 3.6-4.0Ghrz תדר בר השגה, משמע לא רחוק מהמעבדים של היום.

משמע, שמעבד  I7- 920 עדיין אינו מהווה צוואר בקבוק לגבי אפליקציות מודרניות, כזה שגם פוגם בביצועיהן

בצורה מורגשת או מובחנת בעייני המשתמש (לאחר ביצוע המהרה מכובדת כאמור).

הקפיצה הבאה שתהיה לדור מעבדים משושי או מתומני ליבות, תהיה זו, שכאשר גם יקומו האפליקציות המודרניות

שינצלו אותם, רק אז תביא ל- obsolescence של מעבדי Icore בעלי 4 הליבות (לדורותיהם).

יש עוד זמן עד אז, מינ' שנה, אך לא אתפלא אם גם שנתיים-שלוש יעברו עד שהאמור יקרה, משום שגם אם יושקו

בשנה הבאה 2017 מעבדים מתומני ליבות (AMD בוודאות משיקה, את ZEN) עד שיכתבו אפליקציות שידעו לנצלם

כמו שצריך, תעבורנה עוד שנה עד שנתיים.

זוהי בהחלט תופעה שלא ראינו מאז ומעולם בעולם החומרה, סטגנציה שכזו במשך כמעט עשור. יש שיאמרו שהיעדר

התחרות מצד AMD הוא מה שהוביל למצב הזה ולשאננות מצידה של אינטל. מה שרק מחזק את החשיבות של תחרות

בריאה בתחום זה (כמו בכל תחום צרכני אחר).

פורסם

אתה טועה ומטעה, וחבל. אתה חוזר על טעות נפוצה - "מכיוון שהשיפור בין דור לדור הוא באחוזים בודדים בלבד, השיפור קטן בין דורות רחוקים זה מזה"

יש הבדל של עשרות אחוזים בביצועים בין ליבת sandy bridge לליבת skylake (שלא לדבר על ליבות דור קודם ל-sandy bridge)

http://www.pcper.com/reviews/Processors/Intel-Core-i7-6700K-Review-Skylake-First-Enthusiasts/Clock-Clock-Skylake-Broadwel

ולמי שמתעצל לפתוח:

cb11-single.png

cb11-multi.png

truecrypt-aes.png

truecrypt-avg.png

x264-1.png

x264-2.png

פורסם

^ נכבדנו המלומד,

הסבר לנו במטותא , היכן הפערים המינוריים הללו שלקח לאינטל לא פחות מ- 6 שנים בכדי להשיגם

מאז דור הסנדי הוותיק ועד לדור הנוכחי, שיפורים של כמה:  20% בממוצע לאורך כל התקופה ...

(אגב היו אמורים להגיע כבר ל- 400% שיפור שכן מדובר ב- 2-3 דורות, כאשר כל דור מכפיל ביצועים

לעומת קודמו, כך היה בעבר וכך התווה חוק moore, שכן בכל דור עברו לליטוגרפיה הבאה

וכמות הטרנזיסטורים הוכפלה פי שניים סדר גודל.

אז היכן הפערים הזניחים הללו שנמצאו באיזה בנץ מתמטי סינטטי (שהבאת לפנינו)

באים ליידי ביטוי בעבודת desktop על המחשב, והיכן בגיימניג ? 

אנו מעונינים ללמוד ממך, שכן נמאס לנו להיות טועים, וגרוע מכך מטעים את הקוראים

בנתיים עד שתחזור אלינו, בקשנו לנצל את הזמן ולבחון את השפעתו של המעבד על כותר מאד פופולרי

ונפוץ בשנים האחרונות, BF4, ולשם כך ירדנו עד למעבדים הרבה יותר חלשים - לא רק מסנדי מפורסמת,

אלא חלשים אף מדור שקדם לו ה- Icore7  920, וזאת בכדי להעמיד בפרופורציה את הטעיית הקורא:

http://www.techspot.com/review/734-battlefield-4-benchmarks/page6.html

CPU_01.png

פורסם

מה שהבאת זה בנצ' מהסינגל ש99.9% ממי שקנה bf4 לא קנה אותו בשביל הסינגל.

דווקא כותר זה מאמץ מאוד את המעבד במולטי.

במיקרה הזה לא היו הבדלים מכיוון שהמעבד לא הגיע לקצה היכולת שלו, מתי שהוא מגיע יכולים להיות הבדלים בסידרי גודל של ההבדלים בבנצ' של המעבד ז"א 10-30%, שהמעבד מגיע לניצולת מלאה אז גם זכרונות מהירים יותר מתחילים להשפיע, שכל אחד יחליט כמה אחוזים כאלה משנים לו.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-is-it-finally-time-to-upgrade-your-core-i5-2500k

ניתן לראות בחור מהפורום שעם i7 920 היה לו צוואר בקבוק במעבד עם r9 290x גם בbf.

המהרה בהחלט עזרה, עדיין נשאר לו צוואר בקבוק במעבד ז"א שהכרטיס לו מנצל את מלוא היכולת שלו, יש פקודה בbf שמראה כמה זמן לוקח לכרטיס ולמעבד לרנדר פריים וככה ניתן למצוא צוואר בקבוק בקלות.

פורסם

וואו. או שאין לך מושג, או שאתה פשוט לא מוכן להודות שטעית.

הגרף שהוספת להודעה שלך מראה מצב בו כרטיס המסך הגיע למקסימום שהוא יכול לתת. מסתבר שבשביל זה, מספיק מעבד AMD Phenom II X6 בערך.

בנוסף, משחק הוא לא בדיוק הדרך המוצלחת ביותר לבדוק ביצועי מעבד... מעורבים בו הרבה רכיבים נוספים שמשפיעים על הביצועים (כרטיס מסך למשל).

הגרפים שאני הוספתי, מראים תוצאות של בנצ'ים שמתמקדים ביכולת החישוב של המעבד... לא של הכרטיס הגרפי. לא ברור לי מה בדיוק האג'נדה שלך (חוץ מלא להודות בטעות), אבל עייפת.

ודבר נוסף, אם כבר אני מציין טעויות שלך, חוק מור לא מדבר על הכפלת ביצועים אלא על הכפלת צפיפות טרנסיסטורים.

ודבר אחרון, רד מהעץ עם השפה המתפלצנת. חוץ מזה שהיא גורמת לך להשמע סופר מתנשא, בחלק גדול מהמקרים אתה משתמש לא נכון במילים הגבוהות האלה ויש לך שגיאות תחביריות.

03810e479a772978618661b1b58ec50e.jpg

פורסם

נק, המעבדים האלה מיוצרים על ידי אינטל, לא אפל. מספיק לקרוא להם iCore. המינוח זה Core i3 i5 i7.

ואני עם קפטן איש מערות. ביחוד כשיש לך כמה כרטיסי מסך, צריך שיהיה בשר במעבד. כמה מתי ואיך? זה משהו שאני מנסה לארגן בצורה מסודרת עם חברים ואינטל כדי להציג באתר.

פורסם

כשלא מדברים על אותו נושא\הנושא סובייקטיבי אין סיכוי לשכנע או לקבל דיון רלוונטי.
שוב גולשים פה לעניינים סובייקטיביים והדיון לראיתי הוא בין 2 עולמות- איכותי וכמותי*.

המימד הכמותי: המיעוט באופן אבסולוטי אבל הרוב המכריע בפורומים מקצועיים מסוג זה, שעבורם שיפור של 50% או אפילו 20% הוא משמעותי ביותר ובהחלט מצדיק השקעה כספית משמעותי בשדרוג. אולי פשוט יש להם את הכסף ו\או שזה התחביב שלהם או שזו העבודה שלהם (למכור) ולכן זו הוצאה שמצדיקה את עצמה.
עבורם מספיק שיש צוואר בקבוק כלשהו, גם הוא מביא לירידה של 5-10%, זה ישר ובאופן מוחלט משהוא שאי אפשר להתעלם ממנו. אין טווח ביניים ואין ממש מקום לדיון. הכל בינארי- או 0 או 1. ואם זה 1 אז זה שווה השקעה בשדרוג. את זה מוכרים המוכרים ורבים קונים את ההיגיון הזה. זה בהחלט בסדר, כל עוד הם מבינים את הדברים לאשורם משמע שלא תקבל הבדל משמעותי ניכר שתוכל להבחין\להרגיש בו בלי לחפש את השינוי ולבדוק בציציות כדי להוכיח שצדקת.

המימד האיכותי: אלו שמסתכלים על קפיצה של סדר גודל, משמע במינימום של המינימום 100% שיפור.
עבורם זה שהמעבד מגביל את הכרטיס זו לא סיבה מספיקה ע"מ להחליף, צריך לבדוק טוב בכמה. הכמה שמשכנע שיש באמת עניין בשדרוג צריך להיות כזה שמבחינים בו מהשנייה הראשונה בעין, לא על ידי חישוב אחוזים ממבחנים סינטטים או בנצ'ים. מספיק להסתכל על החברות הגדולות\אנשי מקצוע- אלו לא ירוצו לבצע שדרוג כל עוד אין הבדל משמעותי וניכר כי זה פשוט לא משתלם כלכלית ולא שווה את הטרחה. אבל אם זה כתחביב ואתה "מחפש תירוץ" לשדרג, כל עכבר הוא הר.

לדעתי 2 הצדדים צודקים. כל אחד מסתכל על זה מהזווית שלו ומבחינתו הוא צודק. לכל אחד יש סטנדרטיים אינדיבידואליים (או כאלו שהושאלו ממי שנחשבים "מבינים") ולכל אחד רמת רגישות שונה, תהייה פסיכולוגית, פיזיולוגית whatever.
האם 10%-20% הם שינוי- ברור שכן.

האם זה שינוי שאדם ממוצע יבחין בו בקלות- ברור שלא.

האם שינוי כזה מצדיק שדרוג- לחלוטין סובייקטיבי. ולכן כולם צודקים.

אני אישית עם i5 2400 ששודך ל 560TI ולאחרונה שדרגתי ל 970 והמעבד נשאר. זה שיפור משמעותי ביותר שמבחינים בו מיד. שינוי של 400-500% בכיף. אם הייתי משדרג במקום  זאת ל- 6500 השיפור היה mhe אחד גדול אם בכלל. אם הייתי משקיע את כל הסכום שהוצאתי עכשיו על 970 בשדרוג המעבד ל i7 2600K+קירור+לוח אם מתאים- לא הייתי מתקרב בכלל לשיפור שקיבלתי כיום.

לכן אני טוען שאין טעם בימינו בסדרת K, כשמסתכלים על הטווח הארוך.
השיפור הזוחל במעבדים מאפשר לך להיות עם אותה פלטפורמה במשך 5 שנים ויותר ורק לשדרג את כרטיס המסך.

את ההפרש בסכום תשקיע בכרטיס המסך שאתה קונה או שתשמור אותו בכלל לכרטיס המשך הבא.

השיפור שמשיג OC ל CPU זניח לעומת השיפור שאפשר להשיג בשדרוג כרטיס מסך אם משתמשים בהפרש.
ז"א, אם לוקחים את הסכום הנוסף בין 6500 לבין 6600K+קירור מעבד משודרג+לוח אם המתאים ל OC 

ומשקיעים אותו בכרטיס מסך מקבלים שיפור יותר משמעותי.
זה עוד יותר ניכר כשמשווים בין i5 ל i7. 
ירידת הביצועים עקב צוואר הבקבוק שנוצר, אם בכלל, זניח ונבלע לגמרי ביחס לשיפור הכללי. אין לי בעיה להתפשר על זה, יש לי דברים יותר חשובים.

אבל זה רק אני, לך בטח יתאים משהו אחר.

כל עוד אתה לא הולך שבי באופן עיוור אחרי אג'נדות של מישהו אחר (מוכר בעל אינטרס או חסיד FPS) זה לגמרי סבבה.

*איכותי וכמותי הוא לא המינוח המתאים אבל תסלחו לי בבקשה. ברור לי ששניהם כמותיים. הם נבדלים רק במידת השינוי, צד אחד הרבה פחות מ 100% והשני הרבה יותר. 

קל יותר להעביר ככה את הנקודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים