עבור לתוכן

שאלה כללית לגבי DNS

Featured Replies

פורסם

יש לי ספק של אורנג ויש לי מחשבים ברשת הכול מוגדר ידני

מה ההבדל בין DNS של אורנג למשל לבין DNS של GOOGL:E ?

מה התפקיד של DNS ?

תודה

• תגובות 36
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תקשורת בין מחשבים היא בכתובת IP.

כשאתה רושם כתובת של אתר/שרת, ה-DNS מתרגם את השם שרשמת לכתובת IP.

פורסם
  • מחבר

מה שאני לא מבין אם הספק אינטרנט שלי זה אורנג איך אני שם DNS של גוגל וזה עובד ?

זה לא אמור להיות אותו דבר כמו הספק ?

אם אני אנסה לשים DNS של בזק בינלאומי זה לא יעבוד איך בגוגל זה עובד ?

===================================================

ועוד שאלה :

איך הספק של אורנג ? נחשב טוב ? אפילו HOTNET היום זה אורנג , 012 זה אורנג הרבה ספקים רוכבים על אורנג

פורסם

מי אמר ש-DNS של בזק בינלאומי לא יעבוד?

פורסם
  • מחבר

רגע אני יכול לשים ב DNS ראשי משני כל חברה שבא לי ? בזק בינלאומי , 012, 018 , וכו' ? גם אם יש לי אורנג ?

אה לא ידעתי , והאינטרנט יעבוד ?

פורסם

כן.

פורסם
  • מחבר

אז שאלת מיליון הדולר איך DNS הכי טוב לשים ?

GOOGLE , SYMANTEC , בזק בינלאומי מה ?

פורסם

תשובת מיליון הדולר: בגדול זה לא משנה בכלל. נקודתית יכול להיות יתרון לכל אחד מהם על פני כל אחד מהאחרים בגלל באגים / תקלות, אבל בממוצע לא צפוי להיות הבדל, ואין שום דרך לחזות מה יהיה עדיף ביום נתון, אם בכלל.

כל זאת כל עוד אין חסימה מכוונת מצד ספק הDNS, וכרגע לא ידוע לי על שרתי DNS בישראל שחוסמים במכוון חלק מהאתרים.

טיעון נוסף שיצא לי לשמוע ושנשמע הגיוני הוא שבאופן כללי עדיף לשים שרת DNS שקרוב אליך גאוגרפית (של אחד מהספקים בישראל) ולא משהו כללי / בינלאומי כמו זה של גוגל. זאת מהסיבה שלפעמים לאתרים רבים בעולם קיימים שרתים מקומיים שונים, וDNS שקרוב אליך עשוי להפנות אותך לשרתים המקומיים בצורה שתוכל להאיץ את התקשורת.

פורסם
  • מחבר

איך אפשר לדעת איפה גיאוגרפית נמצא כל ספק ?

פורסם
תשובת מיליון הדולר: בגדול זה לא משנה בכלל. נקודתית יכול להיות יתרון לכל אחד מהם על פני כל אחד מהאחרים בגלל באגים / תקלות, אבל בממוצע לא צפוי להיות הבדל, ואין שום דרך לחזות מה יהיה עדיף ביום נתון, אם בכלל.

כל זאת כל עוד אין חסימה מכוונת מצד ספק הDNS, וכרגע לא ידוע לי על שרתי DNS בישראל שחוסמים במכוון חלק מהאתרים.

טיעון נוסף שיצא לי לשמוע ושנשמע הגיוני הוא שבאופן כללי עדיף לשים שרת DNS שקרוב אליך גאוגרפית (של אחד מהספקים בישראל) ולא משהו כללי / בינלאומי כמו זה של גוגל. זאת מהסיבה שלפעמים לאתרים רבים בעולם קיימים שרתים מקומיים שונים, וDNS שקרוב אליך עשוי להפנות אותך לשרתים המקומיים בצורה שתוכל להאיץ את התקשורת.

בניגוד למה שאתה כותב, ישנם מספר אתרים -בעיקר כאלה שמפרים זכויות יוצרים - שעל פי צווי בית מפשט חסומים ב-DNS של הספקיות הישראליות. מעבר ל-DNS של חברה בין לאומית "מסיר" את הסחימה הזו. תבדוק למשל את האתר http://gozlan.me

פורסם

האמת היא שדווקא אותו דווקא הISP שלי (CCC) לא חוסמים, אבל הנקודה ברורה.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שיש באג בלינק ה 1

שמתי את הכתובת www.ccc.co.il והוא רשם שזה שרת בארה"ב

Location information : www.ccc.co.il

Country Code

US

Country Name

United States

Region

Delaware

City

Dover

- - - תגובה אוחדה: - - -

נראה לי שיש באג בלינק ה 1

שמתי את הכתובת www.ccc.co.il והוא רשם שזה שרת בארה"ב

Location information : www.ccc.co.il

Country Code

US

Country Name

United States

Region

Delaware

City

Dover

פורסם

זה לא באג. תבדוק פלט של whois על הכתובת.

לא כל אתר ישראלי (או של חברה ישראלית) מאורח בישראל.

פורסם
  • מחבר

בלינק הוא מפנה אותי למיקום פ"ת / ראש העין שני מקומות השאלה איך אני מוצא DNS שמתאים לפ"ת ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים