עבור לתוכן

המצב באוקראינה

Featured Replies

פורסם
נכון ארט, תג מחיר ותנועת כהנא הם כלב השמירה וקו ההגנה הראשון והאחרון שיש לנו.. בדיוק כפי שחיזבאללה הוא קו ההגנה בלה בלה של לבנון וחמאס הוא קו ההגנה של עזה..

אפילו אתה יודע שהדברים שאתה אומר הם בלה בלה בלה קישקוש בלבוש.

רק שמאלן יכול לערבב בין יהודים שרוצים לחיות ולהגן על עצמם, לבין ערבים מוסלמים שרוצים להשמיד יהודים.

- - - תגובה אוחדה: - - -

ההרתעה היחידה צריכה להגיע מצה"ל. השאר זו עבריינות לשמה.

גם לירות בפורץ מסוכן שבא לגנוב ממך ואולי גם לפגוע בך בדרך זאת עבריינות לשמה.

אבל איפה שהמשטרה והצבא והרשויות לא נמצאים כדי להגן על אזרחים, זו זכותם וחובתם!!! של האזרחים לקחת את החוק לידיים.

• תגובות 139
  • צפיות 29.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין שמץ של קשר בין הדברים. אף אחד לא שולל הגנה עצמית, שוללים פעולה יזומה.

פורסם

אולי כדאי לפצל את הדיון - כבר כמה עמודים לא מדברים על המצב באוקראינה.

פורסם

ארט

ואתה מאמין שהנרטיב שחיזבאללה מאכיל לאנשיו זה שהם רוצים רק את השמדת היהוד? מה פתאם! הם מאכילים אותם יום וליל שהיהוד הוא האוייב והוא המאיים והוא האגרסיבי והוא התוקפן והוא זה שרוצה להשמידם! וכל מה שהם עושים זה "התנגדות" והגנה, הם כלב השמירה של לבנון!!! בלעדיהם לבנון לא תוכל לחיות!.. זה הנרטיב היומי, אליו כמובן יש תיבול מאסיבי של יהודים = צריך להרגם.

במה זה שונה מהנרטיב שלך? אתה כלב השמירה! אתה היחידי שמגן מפני הערבים, אתה היחיד שמבין את המצב באמת כפי שהוא. אתה היחיד שמפוכח ואתה זה שמבין שאם לא אתה תגן בעצמך אף אחד לא יעשה זאת כי אף לא מבין מה שאתה מבין.. אם זה לא אנלוגי אחד לאחד לנרטיב חזיבלוני או חמאסי...

ואכן - כדאי לפצל את הדיון כבר..

ולמה יש חוסר קשר עם המציאות?

פורסם

יש לך בעיה קשה של חוסר קשר עם המציאות.

פורסם

הרבה יותר קל לשפוך מיכל גדול של חומרי הדברה בשווי מאות אלפי שקלים, מאשר לאסוף את החומר שנשפך מתוך האדמה ולהחזירו למיכל.

הרבה יותר קל להסתנן לשטח גדול ולעשות נזק, מאשר לשמור על כל אותו השטח 24/7.

לכן יש לא מעט מצבים בהם קונספט ההגנה העצמית חייב ליזום פעולות לקחת את החוק לידיים וליצור מאזן הרתעתי.

כשכפר מסויים לייד ישוב עושה נזקים גדולים ליישוב, והצבא והמשטרה אינם מסוגלים או רוצים למנוע את ההתרחשויות האלו.

והיישוב למרות כל המאמצים להגן מאותם פורעי חוק אינו מצליח לעצור את הנזק.

אז פעולות יזומות לפעמים הם בדיוק מה שצריך לעשות, גם אם זה עבריינות בעייני החוק.

מה אתה חושב עשינו בעבר כשערבים ביצעו טבח בישובים ישראלים?

מה אתה חושב אנחנו עושים היום כשעזה יורת טילים?

הרתעה ותגובה על אלימות היא חובתם של אזרחים בכדי להגן על עצמם.

וכשהצבא והמשטרה והממשלה נכשלים לעשות זאת, לא מן הנמנע שאזרחים יאלצו לקחת את החוק לידיים.

זאת בדיוק המשמעות האידיאולוגית של הקונספט "תג מחיר".

אני יכול לקחת את הקונספט "תג מחיר" וליישמו בכל תחום ללא שום קשר לכמה ילדים מתנחלים שמציירים על קירות ומשחיתים רכוש עם או בלי סיבה מוצדקת.

פורסם

בדיוק - קח את החוק לידיים.. נראה לאן זה מוביל אותך.. איך זה שעוד לא שינית את הלוגו והצטרפת לקבוצת כהנא המהוללת ומוצלחת בפורום..

אתם פשוט מיעוט קטן שלא מסוגל להתמודד עם מציאות אפורה. יש רק שחור או לבן, טוב או רע. החיים הם אפורים.. מאד אפורים...

הערבים / פלסטינים הם הרע, ואנחנו הטוב. ואתם תעשו הכל על מנת להחיל את האני מאמין שלכם על החברה - אפילו אם זה לעבור על החוק המדיני.

עצם זה שאתה מציין שאתה מוכן לעבור על חוק - במקום לפעול לשנות את החוק - מראה כמה אתה דמות קיצונית שולית שאיננה מייצגת את החברה.

אז תמשיך להישאר לשבת בצד ולהיות ממורמר כל הזמן - שתו לי, לקחו לי, זרקו עלי, הרסו לי ואני לא מרוצה מהתגובה אז אני פשוט אעשה מה בראש שלי..

מעניין אם זה מחלחל לך כמה קווי דמיון והקבלה אפשר למצוא בין דעות הכהנאיסטים לכל ארגוני הטרור הקיצוני האיסלאמיסטיים וכמה צבוע זה לחיות בתחושה שמה שאתה עושה זו הדרך הנכונה והנאורה והמפוקחת..

שב בצד בשקט. תן למבוגרים האחראים לטפל בדברים. תודה

פורסם

החוק אינו קדוש.

החיים עצמם קדושים.

החוק מנסה ליישם בדרכים עקלקלות את האידיאלים שבני האדם כחברה רוצים להכיל על עצמם לטובת עצמם.

והיכן שהחוק נכשל, הרוצים בחיים ימשיכו לפעול.

הרעיון שצריך לפעול בתחומי החוק כדי לשנותו וע"י כך לשנות את המציאות לטובה הוא רעיון יפה מאוד.

זאת בהחלט האפשרות העדיפה.

אבל גלגלי הצדק טוחנים לאט, ולפעמים תקועים לגמרי.

זאת בעיה שצריך לפתור כך או אחרת.

מעניין אם זה מחלחל לך כמה קווי דמיון והקבלה אפשר למצוא בין דעות הכהנאיסטים לכל ארגוני הטרור הקיצוני האיסלאמיסטיים וכמה צבוע זה לחיות בתחושה שמה שאתה עושה זו הדרך הנכונה והנאורה והמפוקחת..

יש הבדל תהומי בין דעותי ודעות דומות אחרות, לבין דעות האיסלמיסטים.

ההקבלה היחידה שקיימת היא בדמיונך הפרוע.

אני לא מחפש את השמדתו של עם אחר.

אני לא מחנך ילדים לשנאה ורצח המוני.

אם אני מאמין בהפעלת כוח כדי להתמודד עם מצבים בהם זה נחוץ, הדבר היחידי שאני אשם בו הוא שאיני פציפיסט.

וטוב שכך, כי פציפיסטים חיים באשליה שמתנפצת ברגע אחד אל מול אלו שאינם מעוניינים בשלום.

לך תקרא על יחידה 101 יא שמאלני כפוי טובה.

לך תלמד בזכות מי ומה חייהם של יהודים רבים ניצלו, כולל חייך שלך.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%97%D7%99%D7%93%D7%94_101

בדיוק לפני כמה ימים מת גיבור אחד שכזה.

וכל המדינה, חוץ מכמה שמאלנים הזויים, הודו לו על גבורתו ופועלו.

http://www.israelhayom.co.il/article/166957

אפילו בהארץ!!! אמרו:

כל ההספדים שהושמעו ביממות האחרונות על מאיר הר־ציון נכונים.

http://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.2270527

פורסם

לא הבנתי מה אתה מנסה לומר.. אני יכול להגיד לך בוודאות שבזכותי ניצלו חייהם של כמה יהודים טובים.. הן כששרתי ברצועת עזה לפני ההתנתקות.. והן בלבנון השניה.. וגם במילואים שעשיתי.. אז יופי לי.. אתה חי פה בזכותי, וחברים וחיילים שלי נמצאים בקבר. איך זה מרגיש לך? כפוי טובה שכמוך.. לך אתה כל שנה לאזכרות של חיילים שהיו חברים טובים שלך למסלול או פקודים שלך, לך אתה ותעמוד מול אחותו של איש הצוות שלך כשהיא מאשימה אותך במותו בשבעה..

כמו שאמרתי, שב בצד ותן לאנשים שבאמת חוו למדו והאחריות אצלהם לנהל את הדברים..

פורסם

נכונות להקרבה מעידה על ערכיות בתחום מסויים, אך אינה ערובה לאינטיליגנציה או לנכונות ההחלטות. למשל, אני לא יודע מה קרה לאותו חייל שאת אחותו הזכרת, ולמה היא האשימה אותך. יכול להיות שהיא חיפשה מישהו לתלות בו את האשמה, אתה היית מולה, ואין שופטים אדם בעת צערו. עם זאת, אם אותו חייל נהרג תחת פיקודך כי ניסית, בין אם ביוזמתך ובין אם בהוראת מפקדיך, למזער את הפגיעה באוייב תוך הגברת הסיכון לחיילך, הרי שהיא צודקת.

פורסם

יחידה 101 היא לא סתם יחידה.

אם היית טורח לקרוא או ללמוד עליהם, היית יודע ש:

יחידה 101 היא יחידת קומנדו ישראלית שהוקמה ב-5 באוגוסט 1953 לשם ביצוען של פעולת תגמול, כמענה לחדירות רבות של מסתננים מירדן ומרצועת עזה לישראל, חדירות שנעשו למטרות גניבה ורצח.

זה בדיוק אותו הקונספט של תג מחיר.

בין אם זה בחסות חוק או נגד חוק, לפעמים פעולות תגמול הם נחוצות.

ולפעמים אין ברירה אחרת אלה לקחת את החוק לידיים, כשנציגי החוק אינם יכולים או רוצים להתערב בבעיה הולכת וגדלה.

אני יכול לומר לך שפעולות תג מחיר הצליחו במקרים מסויימים ליצור הרתעות.

שן תחת שן, עין תחת עין.

ישובים מהם יוצאים גנבים ומשחיתים, ימנעו את הישנות המקרים אם בתגובה גם הם ינזקו בהתאם.

זה תג מחיר.

אתה חייב לגרום למבצעי הנזקים וסביבתם התומכת, לחשוב 10 פעמים לפני שהם מאפשרים לדבר לקרות.

ואם אתה משווה גנבים שודדים ורוצחים, לאנשים שמנסים להגן על עצמם בעזרת הרתעה כששום דבר אחר לא עוזר, אז אתה בדיוק ההגדרה של "מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים".

הנה מקרה של שבט שנכחד.

הם היו חבורה של פציפיסטים שחיו בשלווה ובנחת באי שלהם.

יום אחד הגיעו פולשים והכחידו את כולם.

http://en.wikipedia.org/wiki/Moriori_people

אנשי שלום חייבים להיות מוכנים למלחמה.

גם ברמה הארצית, גם ברמה המקומית, גם ברמה האישית.

עם חוק, בלי חוק, זה לא משנה כהוא זה את החובה של אדם להגן על חייו, חיי משפחתו, איזור מגוריו, ורכושו.

פורסם

מה, שוב יש ויכוח של עשרות עמודים ולא קראתם לי? תתביישו! :D

אין לי שום בעיה עקרונית עם הנסיונות לארגן חרם על ישראל הכובשת (משום שהיא אכן כובשת : היא כובשת עם אחר, ללא קשר בכלל לשאלה האם היא כובשת "שטח" כזה או אחר)

הבעיה היא הסטנדרט הכפול - יש לא מעט מדינות שכובשות עם אחר, לעיתים קרובות בצורה הרבה יותר אכזרית וקשוחה מישראל ועם צידוק חלש בהרבה, אבל אף אחד כמעט לא מדבר על החרמתן.

תורכיה כובשת חצי מקפריסין ומבצעת טרנספר בשטח שכבשה? למי אכפת. קפריסין היא חברה באיחוד האירופי ותורכיה היתה מועמדת להצטרפות, שמעת פעם על ניסיון אירופאי להחרים את תורכיה בגלל זה?

תורכיה מונעת מהכורדים, שאף אחד לא יכחיש שהם עם לכל דבר, עצמאות ומדכאת את תרבותם (עד לפני כמה שנים אפילו השימוש בשפה הכורדית היה עבירה על החוק בתורכיה, כולל מקרה מפורסם בו חברת פרלמנט נשלחה למאסר בגלל שנאמה בכורדית בפרלמנט. תשווה לישראל בה ח"כ ערבי נוסע שלא כחוק למדינת אויב , נושא נאום בו הוא קורה למלחמה במדינה שבפרלמנט שלה הוא מכהן, ובג"צ אוסר להעמיד אותו לדין)? לא נורא. ב- 1991, אחרי שיחרור כווית מהכיבוש העיראקי, האמריקאים עודדו את הכורדים בעיראק להתקומם. אלא מה, התורכים לא אהבו את זה, יש להגבול משותף עם עיראק ומשני צידיו כורדים, אם הכורדים בעיראק ישיגו עצמאות, זה יעודד את הכורדים "שלהם", ותורכיה היא בעלת ברית חשובה של ארה"ב וחלק מברית נאט"ו. אז האמריקאים, שעודדו את הכורדים למרוד, נטשו אותם. התוצאה היתה, כמובן, טבח, כולל השמדת כפרים בנשק כימי.

מה עם סין, שכבשה את טיבט, העבירה לשם בכח סינים ומדכאת בכח את התרבות הטיבטית? כבונוס, סין היא דיקטטורה והתומכת העיקרית של כמה מהמדינות היותר מבחילות בעולם (למשל צפון קוריאה) ולא בוחלת בשימוש באלימות כדי להשיג את מה שהיא רואה כאינטרסים הטריטוריאליים שלה. מישהו מדבר על החרמת סין? יש מדינה בעולם שיכולה להרשות לעצמה את זה בכלל?

מה עם בריטניה, שאי פוקלנד שייכים לה בגלל שכבשה אותם באמצע המאה ה- 19? סתם לידיעה, המרחק בין בריטניה לפוקלנד הוא בערך 13,000 ק"מ, המרחק מארגננטינה לפוקלנד הוא בערך 400 ק"מ.

מה עם רוסיה, גיבורת הדיון הזה, שכבשה חלקים מגאורגיה, חלק מאוקראינה וכמה איים ששייכים ליפן? נראה שלכל היותר הולכים להגביל כמה מבכירי המשטר, זה הכל.

תחשוב על שוטר עם מכמונת מהירות, שנותן לכל הטייסים לעבור ותמיד עוצר את אותו נהג, גם אם המהירות שלו גבולית ולא חסרים נהגים שעוקפים אותו. אם אני כבר מדבר על זה...

אין לי גם בעיה עם כך שנשפך כסף על פליטים (משום שפליטים הם פליטים)

כפי שכבר כתבו, ישנן שתי הגדרות שונות לפליטים, אחת לפלסטינים והשניה לכל שאר הפליטים בעולם. קח למשל את סלים וסשה. סלים עבר מאלכסנדיה לכפר אל מג'דל אסקלן בחיפוש אחר עבודה וסשא עבר מפולין לכפר דרום. ב- 1948 סלים ברח לרצועת עזה וסשה ברח (או גורש - לא נשארו יהודים בכלל בשטח שהערבים כבשו) מכפר דרום. סשה יהיה פליט רק לזמן קצר, אם בכלל, סלים ישאר פליט עד ליומו האחרון וכך גם בניו, נכדיו וניניו. לא משנה שהוא בכלל מצרי במוצאו, לא משנה שהוא גר בפלשתינה רק כמה שנים, לא משנה שהוא גר בשטח בשליטה פלסטינית מלאה, לא משנה שיש לו בית קבע בו הוא גר כבר שלושים שנה. למעשה, הפלסטינים דואגים שהפליטים שלהם ישארו פליטים לנצח - בעיר החדשה שהפלסטינים בונים ליד רמאללה, רוואבי, אסור ל"פליטים" לקנות בתים!

איך אתה יכול להתכחש לכך שעל עזה אכן מוטל מצור ימי?

על עזה מוטל מצור ימי. אין מה להתכחש, זו מדיניות רשמית ומוצהרת של ממשלת ישראל. מצור ימי היא פרקטיקה לגיטימית ומוכרת היטב בחוק הימי הבינלאומי והמצור הימי על רצועת עזה הוכר ע"י האו"ם כחוקי (ראה הוועדה מטעם האו"ם שבדקה אותו אחרי פרשת המאווי מרמרה. שים לב שאני מדבר על מליאת האו"ם ולא על מועצת האו"ם לגינוי ישרא... כלומר לזכויות אדם). המטרה היא למנוע הכנסת נשק לרצועה. האם מצור ימי הוא כיבוש? כי על עיראק, למשל, היה מצור ימי מ- 1991 ועד לכיבושה ב- 2003, אבל אף אחד לא חשב שהיא כבושה לפני הכניסה לבגדד.

על עזה מוטל גם מצור יבשתי, כנ"ל. גם על ידי ישראל וגם על ידי מצרים. משום מה רק המצור הישראלי מפריע לעולם ולפלסטינים.

הטרגדיה היא שזה נעשה על חשבון עם אחר

על עם אחר? הבריטים קיבלו מחבר הלאומים (הגוף שקדם לאו"ם) את המנדט על פלשתינה במטרה מוצהרת להקים בה בית לאומי ליהודים. הבריטים החליטו לפצות את השבט ההאשמי (מסעודיה) שתמך בהם במלחמת העולם הראשונה מול התורכים וב- 1922 הפכו את כל מזרח פלשתינה - בערך 79% מהשטח - למדינה בשם "עבר הירדן", שקבלה עצמאות מלאה ושמה שונה ל"ירדן" בשנת 1946. רוב תושבי ירדן הם פלסטינים - באזור ה- 70% - ורק 10% מהם האשמים. כלומר יש מדינה שמחזיקה ברוב השטח של פלשתינה, שלטונה ערבי מוסלמי, רוב תושביה פלסטינים, רק נשאר שהשלטון יעבוד לידם וביחד עם עזה, יהיו שתי מדינות פלסטיניות בפלסטין שיחלשו ביחד של יותר מ- 80% מהשטח. אולי ישאירו גם לנו משהו? משום מה, ההיסטוריה של הסכסוך הישראלי פלסטיני מתחילה בד"כ ב- 1948, כך אפשר להתעלם מירדן.

היו כמה ניסיונות לחלק את מה שנשאר ממערב לנהר הירדן בין היהודים לערבים, אבל הערבים שוב ושוב סירבו לקבל כל חלוקה של השטח. כשהציעו להם מדינה עצמאית בשטח שגדול בצורה משמעותית ממה שמדברים עליו היום במהלך דיוני ועדת פיל, התשובה שלהם היתה שהם לא רוצים כי הם לא עם נפרד אלא סורים, וכל הניסיון לתת להם מדינה הוא מזימה ציונית. כנ"ל ב- 1948, ב- 1967 ובכל הניסיונות להקים מדינה פלסטינית מאז.

כי כל הלאומיות הפלסטינית קיימת אך ורק כדי לשלול את הלאומיות היהודית. לא סתם הם טוענים שיש להם היסטוריה עתיקה בארץ (החל משנת 7,000 לפני הספירה!) בעוד שליהודים אין שום קשר לפלסטין (חוץ מצליבת ישו, שהם טוענים שהיה פלסטיני. כלומר במשך אלפי שנים לא היו כאן יהודים, יום אחד הם הגיעו, צלבו את ישו ולמחרת נעלמו בחזרה לארצות מוצאם). לא סתם הם טוענים שהיהודים בכלל אינם עם. כי המטרה שלהם אינה לדרוש הכרה בזכויות שגם להם יש על הארץ, המטרה שלהם היא להכחיש שיש לנו זכות כלשהי כאן.

אגב, הביטוי "יפי נפש" הוא מגוחך בעיניי

משתמשים בו כיום בישראל כדי לתאר כל עמדה הומאניסטית שרואה באדם ובחיי אדם (להבדל מבלאום או בדת) באשר הוא אדם - ערך עליון

לא בדיוק. יפה נפש הוא ביטוי חיובי שמשמעותו היא כפי שכתבת. אבל בד"כ משתמשים בו בנימה סרקסטית כדי לתאר אדם שרגיש לכל עוול קל שבקלים שנופל על ערבי, אבל בעת ובעונה אחת קורא לגרש "מתנחבלים", למנוע מחרדים "להשריץ" ילדים ואם מדינה פלסטינית עתידית תתקוף את ישראל, הוא קורא לתקיפתה ללא רחמים. כלומר הרגישות שלו מאוד מאוד סלקטיבית.

מינימייזר אתה טועה

14) בניגוד למה שאתה אומר, אובמה דווקא בחר בדמוקרטיה מאשר בשמירה על אינטרסים( וספג על זה המון ביקורת ). ראה את מובארק והאחים המוסלמים במצרים.

בחר בדמוקרטיה? כשהסטודנטים באיראן מחו כנגד זיוף הבחירות (לטענתם) ודוכו באמצעים אלימים בהרבה מאלו שהפעיל משטר מובארק, אובמה היה בעד השלטון. האיראני. אתה חושב שדמוקרטיה מעניינת אותו? זה אובמה לא בוש. בוש רצה דמוקרטיה, אובמה רוצה לשפר את היחסים עם העולם המוסלמי ובעיקר עם המוסלמים הקיצוניים. לכן הוא תמך ב"אחים המוסלמים". לא שזה עזר, הם עדיין שנאו את ארה"ב, אבל כפי שבוש היה עיוור לכך שהמזרח התיכון לא בשל לדמוקרטיה, כך אובמה עיוור לכך ששנאת ארה"ב במזרח התיכון אינה תוצאה של התנהגות ארה"ב אלא של התנגשות בין תרבויות.

פורסם
יחידה 101 היא לא סתם יחידה.

אם היית טורח לקרוא או ללמוד עליהם, היית יודע ש:

זה בדיוק אותו הקונספט של תג מחיר.

בין אם זה בחסות חוק או נגד חוק, לפעמים פעולות תגמול הם נחוצות.

ולפעמים אין ברירה אחרת אלה לקחת את החוק לידיים, כשנציגי החוק אינם יכולים או רוצים להתערב בבעיה הולכת וגדלה.

אני יכול לומר לך שפעולות תג מחיר הצליחו במקרים מסויימים ליצור הרתעות.

שן תחת שן, עין תחת עין.

ישובים מהם יוצאים גנבים ומשחיתים, ימנעו את הישנות המקרים אם בתגובה גם הם ינזקו בהתאם.

זה תג מחיר.

אתה חייב לגרום למבצעי הנזקים וסביבתם התומכת, לחשוב 10 פעמים לפני שהם מאפשרים לדבר לקרות.

ואם אתה משווה גנבים שודדים ורוצחים, לאנשים שמנסים להגן על עצמם בעזרת הרתעה כששום דבר אחר לא עוזר, אז אתה בדיוק ההגדרה של "מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים".

נתת אחלה של דוגמה. והיא ממחישה בדיוק את מה שאני אומר. הרי מה בעצם קרה עם היחידה הזו? לאן היא התפתחה? היא הפכה ממסדית יותר וכתוצאה מכך כבר לא יכלה להיות "שוברת חוקים" כפי שהייתה.

שים לב גם מה קרה לאנשיה - הרי אריאל שרון הפך לארכיטקט ההתנתקות. לפי ציר הדגמה זו - הרי שבעוד כמה עשורים אתה וויק תגיעו למסקנות שאני עכשיו פורט בפניכם.. חבל לבזבז כל כך הרבה זמן עד אז לא?...

זה קצת גם כמו שקורה לחמאס עכשיו כשפתאם יש עליו את "אחריות" נטל העם. במקום לדאוג רק להתנגדות טרוריסטית הוא צריך גם לדאוג לשוטרי תנועה ואכיפת פנים...

כשאתה תנועה קטנה ומצומצמת - כל הכבוד אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה ולעשות מה שאתה רוצה - אפילו לעבור על החוק עד שיום אחד זה יחזור לנשוך אותך.. כשאתה חברה גדולה הנושאת עמה אחריות על הקולקטיב - כבר אין מקום לקיצוניות המיליטנטית וזה בדיוק מה שקרה ליחידה 101 המהוללת.. בדיוק כמו ביבי בימינו..

פורסם
אסביר במקומו:

שלושה מיליון בני אדם (+- באיו"ש, עזה, מזרח ירושלים), שאתה שולט בהם ואינם נמנים על עמך ואינך נותן להם זכויות כזכות האזרחים במדינתך. אתה שולט על החשמל, על הדלק, על המים, על האוכל, על אישורי עבודה, על אישורי תנועה ועוד. אם זה לא כיבוש של עם אחר בוא תגיד לי מה זה כיבוש.

ואללה. אנחנו לא שולטים להם על החשמל, אנחנו מספקים להם אותו והם אפילו לא משלמים עליו. החוב עבר כבר את ה- 1.3 מיליארד ש"ח ואי אפשר לעשות להם דבר: לקזז את החוב מהמיסים שישראל מעבירה לרש"פ אי אפשר (זה מעצבן את האמריקאים), לסגור להם את החשמל אי אפשר (זה מעצבן את בג"צ).

אנחנו לא שולטים להם על המים, אנחנו מספקים להם אותם. אקוויפר החוף בעזה הומלח כמעט לחלוטין משאיבת יתר ואקוויפר ההר בגדה לא מספק. הם מקבלים מים מאיתנו. אגב, טיפול במי קולחין אין שם, פשוט מזרימים אותם לנחלים ומזהמים את מי התהום. הציעו להם לבנות מתקני טיהור משותפים עם ישראל, שחצי מהם במימון ישראלי והחצי השני במימון אירופאי והמים המושבים יוכלו לשמש לחקלאות אצלם (כפי שעושים באופן נרחב בישראל) והתשובה שלהם היתה "לכו חפשו". הציעו להקים להם מתקן התפלה, גם בלי שהם יוציאו שקל, וגם לזה הם לא הסכימו. אגב, כ- 30% מהמים שמסופקים להם הולכים לאיבוד בגלל צנרת רקובה וגנבה, כי עם כל הסיוע העצום שהם מקבלים (הסיוע שהם מקבלים לנפש גבוה יותר מכל קבוצה אחרת בעולם), לא נשאר כסף למנוע אובדל של שליש מהמים שלהם.

אנחנו לא שולטים להם על האוכל, אנחנו מספקים להם את האוכל, לפחות ברצועת עזה. החקלאות ברצועה לא מסוגלת לספק את צרכי האוכלוסייה. הם היו יכולים ללמוד מישראל איך להקים חקלאות מודרנית משגשגת, הם לא רוצים. את חממות הפרחים של המתנחלים ברצועה הם קיבלו בחינם (הבנק הבינלאומי מימן) והן הושמדו באותו יום על ידם. המצרים לא מספקים להם אוכל, אנחנו כן. אולי אם נפסיק לספק להם אוכל, לא יגידו שאנחנו כובשים אותם?

אישורי עבודה? זה מקובל ברוב המדינות בעולם. נסה לעבוד בארה"ב בלי אשרה מתאימה, למשל. או ביפן, עוד יעד שממנו מגרשים לעיתים קרובות תרמילאים ישראליים שנתפסו עובדים ללא אשרה. כלומר גם כאן, אנחנו לא שולטים על העבודה שלהם, אנחנו מספקים להם עבודה.

אישורי תנועה? בחייאת סומסום, אתה באמת חושב שפלסטיני שרוצה לנסוע מרמאללה לשכם צריך אישור ישראלי כלשהו? כן, מהגדה לעזה ולהפך צריך אישור, כי מה לעשות שצריך לחצות את ישראל באמצע? שוב, נסה להגיע לקנדה דרך ארה"ב בלי להוציא קדם אישור כניסה לארה"ב. בהצלחה.

לא, זה לא כיבוש. כיבוש הוא תפיסה של שטח על ידי כוח מזויין. זו הגדרה בלשון בני אדם ולא ההגדרה המשפטית, שהיא מסובכת יותר ולפחות לפי פרשנות אחת שלה (ולדעתי זו הפרשנות הסבירה), ישראל לא כובשת מבחינה משפטית את שטחי הגדה.

אולי ההגדרה המשפטית היבשה דורשת מכיבוש, לשלוט על שטח של מדינה אחרת ואולי בשטחים לא הייתה מדינה (וזו שהייתה ויתרה עליהם) ואולי פליט בהגדרתו הוא דור אחד, אך אם אורך חיי בניו לא שונים מזה של אביהם אז מה זה שינה אם בן אדם פליט או לא?

אורך חייהם עלה בצורה משמעותית תחת ה"כיבוש". אם התכוונת לאורח חייהם אז גם הוא לא זהה. ופליט אינה הגדרה בת דור אחד, אתה מפסיק להיות פליט כשיש לך בית קבע ואזרחות במדינה שבה אתה יושב. לפי ההגדרה, כל הפלסטינים ב"מחנות פליטים",שהם למעשה ערים, שתחת שלטון פלסטיני אינם פליטים. למעשה, אם הם לא היו תושבי קבע בשטח לפני שברחו/גורשו, הם לא פליטים מלכתחילה, אבל עבור פליטות פלסטינית, בניגוד לכל פליטות אחרת, לא דרושה תושבות קבע.

אולי עצם העובדה שאותו "עם כבוש" מנסה להכות בחזרה באמצעות טרור, מכריחה אותנו להמשיך ולשלוט ביד רמה על שטחים בהם החוק הישראלי אינו תקף במשך כמעט 50 שנה.

מנסים להכות בחזרה? כלומר אתה מקבל את הטענה שהסכסוך הוא לא על "כיבוש" 67 אלא על "כיבוש" 48? כי פתח הוקם ב- 1959 והתחיל לבצע פיגועי טרור ב- 1965 ואש"פ הוקם ב- 1964, הכל לפני 1967. כנראה שהם חזו מראש את מלחמת ששת הימים.

החוק הישראלי לא תקף שם מאחר שמדינת ישראל, בהתאם להחלטת מועצת הביטחון 242, ממתינה לקביעת מעמדם הסופי של השטחים וגבולות המדינה במו"מ עם שכניה. העמדה הרשמית של כל ממשלות ישראל מאז 1967, כולל בראשות רבין, פרס וברק, היתה שהשטחים הם "מוחזקים" או "נתונים במחלוקת" בהתאם להחלטה הזו, למעט מזרח ירושלים שסופחה ולכל תושביה הערבים ניתנה זכות לקבלת אזרחות (שרובם סירבו לקבל והסתפקו בתושבות).

אתה רוצה שנפר את החלטות מועצת הביטחון? תתבייש.

כיבוש של עם אחר הוא לא תקין, מניעת זכויות מאותם אנשים זה דבר לא תקין. רוצה לשלוט על אותם שטחים? תן להם להיות אזרחים, אך אני מודיע לך חד וחלק שאם אדם כלשהו במדינת ישראל יחשוב לרגע לתת אזרחות לשלושה מיליון פלסטינים בשביל האדמה דמו בראשו. שינוי כה קיצוני במרקם השברירי גם ככה של החברה הישראלית תחסל את הדמוקרטיה וזה קו אדום מבחינתי, למעשה כל שינוי במונח "מדינה יהודית ודמוקרטית" הוא קו אדום, מבחינתי שחור.

רגע, אתה מאיים באלימות? אבל אלימות זה שלנו, הימנים! למה אתה גוזל את כבשת הרש? :lol:

אבל בנימה רצינית יותר, אתה נופל כאן לדילמה כוזבת. כאילו שיש רק שתי אפשרויות, נסיגה מלאה או סיפוח מלא. אבל יש עוד אפשרויות שלא שקלת. יש למשל הצעות מהקצה הימני של הממשלה לספח רק את שטחי C של הגדה, בהם כרגע יש לישראל שליטה ביטחונית ואזרחית מלאה. בשטחי C יושבים 100% מהמתנחלים ורק כמאה עד מאתיים אלף פלסטינים, שלהם אפשר לתת אזרחות בלי שום שינוי באופיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. ומה עם מה שנשאר? הפלסטינים יכולים לעשות עם זה מה שהם רוצים, הם כבר לא יהיו כבושים יותר. לפי תקדים עזה, אני מתאר לעצמי שתוך פחות משנה נצטרך לכבוש אותם שוב, אבל מה אכפת לי? אני כבר בטח לא אעשה מילואים עד אז, אולי אתה תצטרך להילחם שם בשבילי.

משילוב זה לא נותר לנו אלא להבין ששני מדינות לשני עמים הוא הפתרון הצודק היחיד. רוצה להתווכח על חמישה מטר לפה חמישה למטר לשם, אתה מוזמן אבל תכיר בעובדה שהינך דה-פקטו כובש, גם אם זה לא עומד בהגדרה המשפטית.

יש רצוי ויש מצוי, יש אידאל ויש מציאות. מה לעשות שהאידאל צריך לכפוף את ראשו מול המציאות? אסור לגזול את רכושו של אדם אחר, אבל אם הרכוש הזה הוא אקדח והוא כבר ניסה כמה פעמים לירות בך, שיישרף האידאל, אני הולך לקחת ממנו את האקדח וזהו. הציעו לפלסטינים שוב ושוב מדינה משל עצמם מ- 1936 ועד 2006. התשובה האחידה שלהם היא "לא". אגב, הם גם דורשים "זכות שיבה" למיליוני "פלסטינים" לתוך מדינת ישראל כחלק מכל הסכם שלום ועד עכשיו רק אנחנו נסוגנו מקווים אדומים בעוד שהם לא שינו את עמדתם כלל. אז אם שלושה מיליון פלסטינים זה קו אדום/שחור בשבילך, מה תאמר על באזור השבעה מיליון?

הפתרון האידאלי לדעתי הוא הפיכת ירדן למדינה פלסטינית, כינון יחסים מלאים עם ישראל והקמת קונפדרציה כדוגמת האיחוד האירופי. למה שיהודי לא יוכל להיות אזרח ישראל ולגור ברבת עמון ושפלסטיני לא יוכל להיות אזרח פלסטין ולגור בתל אביב? או שהיה אזרח ישראל (אבל שווה חובות וזכויות, כולל שירות צבאי אם יידרש)? זה לא יכול להתקיים בגלל המיעוט הזניח של לפחות 80% הפלסטינים שלא מוכנים לשום הכרה בכך שיש לנו זכות למדינה בדאר אל אסלאם.

מדברים על הבחינה המשפטית כי זה הנימוק של השמאל - אנחנו (או אתם, אם זה לא ישראלי) כובשים לפי אמנת ז'נבה ולכן אסור לכם להקים התנחלויות. רוצה לדבר על כיבוש שלא לפי הגדרתו המשפטית באמנת ז'נבה, אין בעיה, אבל אז אי אפשר לקבוע שההתנחלויות הן לא חוקיות. או זה או זה.

פורסם

לא יודע למה אנשים מתעלמים מזה אבל יש הרבה ערבים כועסים בבלגיה,בצרפת,בלונדון, בשוודיה ובקנדה. גם שם הם מרגישים מנוצלים\מנודים ומופלים , אז למה אנחנו כל כך בטוחים שהבעיה נמצאת בנו?

העובדה הפשוטה היא שגם אם אנחנו לא היינו פה הם עדיין היו הורגים אחד את השני או מתחילים מלחמה עם ארגון אחר או זרם אחר מהאיזור פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים