עבור לתוכן

The Define Project - בחסות TMS מחשבים - תמונות מתעדכנות גם בעמ' 1

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא עדכון אבל נראה לי שזה לא משהו שפירסמתי קודם לכן...

מייק (לוטרו) מוכר כלי לחישוף אוטומטי של חוטים. כמובן שזה כלי יעיל ביותר שעושים כל מיני עבודות מודינג וגם מעבר. עכשיו מה ההבדל בין מה שהוא מוכר (knipex) לבין כלי ג'נרי כמו הכלי הכתום שקניתי בהתחלה? אז ההבדל הוא שהחישוף הרבה יותר "נקי" והחושף לא מועך את החוט בקצה. הדגם שמייק מוכר זה דגם של ניפקס שחושף חוטים מעובי של 10 גייג' עד 24 גייג' והוא עולה בערך 50$. זה אמנם פי ארבעה מכלי ג'נרי אבל זה תוצרת גרמניה לעומת סין \ טאיוואן. הכלי הזה אמור להחזיק זמן רב מאד לפני שהלהב יקהה וכשזה יקרה אפשר פשוט לקנות סכין חדשה, אין צורך לקנות כלי חדש.

עם זאת, ישנם כמה סייגים שכדאי להיות מודעים להם. בהתחלה קניתי את הדגם של מייק, אבל מאד מהר הבנתי שיש חיסרון לדגם הזה וזה עובי הגייג' שציינתי לעיל. שרציתי לחשוף חוטים כמו חוטים של מאוורר או פרונט פאנל, גיליתי שהם ממש טיפה מעבר לסף שלו, כלומר 26 גייג' והתוצאה היא שהחושף לא ממש הצליח לבצע את הנדרש. גם החושף הג'נרי לא ממש הצליח לצערי.

בחיפוש אחר פתרון, נודע לי שיש דגם נוסף מומלץ של ניפקס:

הדגם נקרא MultiStrip 10, עכשיו כדאי לשים לב שיש דגם נוסף שנורא דומה לו אבל שונה מעט בתכלית וזה לא הדגם המומלץ. העלות של הדגם הזה היא כ 70-80$. הכלי הזה מסוגל לעשות טווח הרבה יותר גדול של חוטים, מ 7 גייג' ועד 32 גייג' (חוטים דקיקים ביותר). עוד הבדל ניכר הוא ראש הכלי שבנוי משני חלקים שטוחים ולהב מלבני. זה מאפשר בעצם חישוף של מספר חוטים (דקים) במכה אחת. למשל שאני רוצה לחשוף שלושה חוטים של מאוורר או ארבעה חוטים של USB אני יכול פשוט להכניס את כולם ולקבל תוצאה אחידה ומושלמת באורכה. בדגם השני הלהב והמוביל של החוט הם לא שטוחים אלא אלכסוניים ולכן זה לא מתאפשר.

סרטון הדגמה:

הכלי שמייק מוכר:

lc20_large.jpg

והדגם החדש שהחליף אותו:

fIrIkdH.jpg

5PxY1Oz.jpg

בקיצור, מי שאוהב דברים איכותיים ולא מסתכל על עניין המודינג בראייה לטווח קצר, זה הכלי בשבילו.

זה כמובן מתאים לכל עבודת חיווט כלשהי. נוח וקל לשימוש. לא צריך לכוון שום דבר מלבד אורך החישוף הרצוי שכן כל השאר נעשה "אוטומטית".

• תגובות 898
  • צפיות 176.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מכיר את הכלי של Knipex... כלי מעולה ממה שהבנתי, הבעיה היא שהוא יקר.

פורסם

אני לא בעד להשקיע כל כך הרבה על מכשיר כזה . טוקי (סוג של קאטר לחשמלאים) עושה את העבודה מעולה ב-30ש"ח.

מי שלא רגיל יכול להתאמן קצת וחוסך הרבה כסף:xyxthumbs:

פורסם

עד כמה שאני יודע, זה תוכי

368.jpg

עכשיו, תסביר לי איך לעזאזל אתה חושף עם דבר כזה כבלים :confused:

אומנם כלי ייעודי הוא הדבר הטוב ביותר, אך לא תמיד משתלם.

קאטר קפיצי קטן (לאלקטרוניקה) יעשה עבודה למי שלא צריך את זה באופן יומיומי, ובטח שלא פדנט.

אני כן בדעה של להשקיע בכלים, זה לא הולך לאיבוד וגם אם לא משתמשים בזה באופן יומיומי, זה תמיד NICE TO HAVE

פורסם

מגניב, אז אתה אומר שהכלי שמייק מוכר לא מתמודד טוב עם מאווררים?

חבל קצת...

הסבר מאוד אינפורמטיבי, תודה :xyxthumbs:

ד"א, התמונה החדשה של הפרופיל ממש יפה :D

פורסם

לא , אלי זה תוכי: DSC01596.jpg

מה שהבאת זה קאטר לכבלי פלדה לא לחשמל:bash:

בתור אחד שעובד עם זה ביום יום אני ממליץ בחום. כל עוד לא חותכים איתו ברזל הוא נשמר להרבה זמן.

פורסם
  • מחבר

פלייר זה אלתור נחמד אבל מדובר במיומנות שאחד צריך לרכוש וזה לוקח זמן והתוצאה היא גסה. אנחנו מדברים פה על דברים עדינים שדורשים כלי ייעודי כי אתה צריך דיוק בכמויות, לכן פלייר זה פתרון גרוע בלשון המעטה. זה עוד יותר מיותר ש ב 20 שקל יותר אתה קונה חושף אוטומטי ג'נרי כמו הכתום שקניתי בהתחלה.

פורסם
  • מחבר

באלגן חדש:

fXORx6Y.jpg

וסוף סוף זה מתחיל לקבל צורה...

הכנתי היום פאנל אקרילי נוסף שירחיב את הפאנל הקיים של הלוח-אם. זה כמובן כדי לאפשר התקנה של המיכל וגם כדי לסייע בניהול הכבלים שכן הפאנל לא רחב דייהו לניהול כבלים שאני רוצה לעשות. אחת הדוגמאות שלקחתי זה "פרוייקט 30" שהניהול כבלים בו פשוט מושלם.

* אין צורך להתייחס למאווררים, אני יודע שהם בכיוונים מנוגדים. :)

JTBPja2.jpg

פורסם

נראה טוב מאוד!

אבל למה הלכת על גרסאת ה-80 מ"מ של המאגר? לפי המדידות שלי 150 ייכנס בול וייראה הרבה יותר טוב (יותר אייס דרגון = יותר יפה :) )

חשבתי על רעיון לפרוייקט שלי (שיכול להיות שאתה מיישם) של לעשות קונקטור מיוחד למשאבה ישירות לספק כוח (מהמשאבה ישר 6 פין של הספק).

ויש לי שאלה, כבלי הסאטה המוסלבים לא ממש גמישים, איך אתה מתכוון להתגבר על זה כדי שהכל ייראה צמוד ויפה?

ואחרונה בקשר לנוזל, אני ממש מתלבט בין אייס דרגון לפסטל לבן, המייהמס זול יותר ויש לי כבר מים מזוקקים, מה ההבדלים?

פורסם
  • מחבר

יש לי מאגרים בשלושה גדלים, אני פשוט מנסה גדלים שונים. מיכל גדול לא בהכרח אומר יותר יפה. במקרה הזה המיכל הקטן מאשר נגישות גדולה יותר וזה יתרון, לדעתי זה גם נראה מצויין.

אייס דרגון כולל את כל הדברים שצריך ובגלל שזה חסך לי כאב ראש, הלכתי על זה. תחשיב של מים + מייהאמס + כל מיני תוספים אחרים שצריך עבר את ה 200 שקל בקלות בעוד שבקבוק דרגון בנפח ליטר עלה 30$.

סאטות הם יחסית גמישים פשוט צריך להשתמש בהם נכון ולא לנסות למתוח את הכבל לזוויות קיצוניות מדי. יש לי גם כבל אחד ארוך במיוחד שאם אצטרך השתמש בו.

להזין את המשאבה ישירות מהספק זה לא בעיה אבל אז זה אומר שהמשאבה רצה במהירות 4 קבועה בעוד שעם בקר אפשר להשיג יחס שקט-ביצועים יותר טוב.

פורסם

גם מייהמס כולל את כל התוספים בפנים, ולפי האתר של מייהמס הם עבדו ביחד עם אייס דרגון על התרכיז.

לגבי המשאבה, שכחתי שיש לך את דגם ה-"B" ולא את החוגה, אז לא משנה, זה רלוונטי אליי. :amstupid:

פורסם
  • מחבר

טוב, אין לי באמת 680 אז הכיתוב היה צריך "ללכת"... :D

6KxvI8d.jpg

פורסם

למה לא קנית את הפלטה של 670 ftw?

פורסם
  • מחבר

האמת שיש לי שתיים. אחת שקיבלתי עם גוף קירור של 680 "חתימה" ואחת נוספת שרשום עליה 670. הפלטה שהגיעה עם הגוף קירור הייתה דפוקה קצת אז עשיתי עליה ניסוי עם אצטון והניסוי צלח אז גם את השנייה שרשום עליה 670 אני מתכוון ל"נקות". בסופו של דבר דבר זה נותן מראה יותר נקי בעיניים.

פורסם

אתה משלם ל evga על הכיתוב הזה FTW ...מתוך ה 20 דולר על הפלטה .. 30 אחוז על הכיתוב.

לא ירדה לך שכבת צבע ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים