כל המזון הנימכר בסופרמרקטים בארץ-אינו ראוי למאכל אדם (בעקבות תוכנית כולבוטק) - עמוד 7 - אקטואליה ותרבות - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

כל המזון הנימכר בסופרמרקטים בארץ-אינו ראוי למאכל אדם (בעקבות תוכנית כולבוטק)


dan79

Recommended Posts

האמת שדווקא צמחים קל לא להשמיד בטעות.

נניח ואנחנו כל כך דואגים שנשמיד כמה זנים של דגנים אז כל מה שצריך זה פשוט

לשמר את הזרעים שלהם ככה שנוכל לשתול אותם ואז נוכל לגדל חדשים.

וככה מחזירים זן של צמחים מ"הכחדה".

הרבה יותר פשוט מאשר במקרה של , שכן צמחים רק צריך לשתול באדמה

ולא צריך להשתיל עוברים ברחם של נקבה בוגרת או משהו בסגנון...

עריכה:

ומה קשור כריתת היערות בדרום אמריקה ואפריקה?

נניח ובאמת כורתים אותם בשביל שטחי גידול אז בכל מקרה ייכרתו אותם, בין אם נגדל

שם אחר כך זנים מהונדסים גנטית וגם אם לא.

אז מה לעזאזל הקשר?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 186
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

שמע נא דובי ,

אתה יודע שכלור הוא מחטא , אבל לא בריא לאכילה .

שרידי זבל אפשר לשטוף

ביצים אוכלים מבושלות

סטייק מבשלים הייטב

אתה מתבלבל בין היגיינה בסיסית לבין הרעלה שיטתית .

החשיבות של תזונה נכונה בעת מחלה היא גדולה מאוד אבל היא רק "תומכת" ולא מחליפה , עיין בדעתי לגבי רפואה משלימה לעומת אלרנטיבית , אל תעשה סלט ( חחח למי אני אומר , סלט ) כמו בכל דבר החשיבות של האיזו היא קריטית , נראה לך שאני מצדד ברקדי חצות / מחבקי עצים אידיאולוגים/מאמינים עיוורים/בולסי כמוסות , צר לי חשבתי שאני מצטייר בתור אחד שפוי .

שרידי זבל אי אפשר לשטוף, זה לא חיצוני הם מסיסים במים ונכנסים לצמח כחלק מתהליך האוסמוזה, בשונה מדשנים חקלאיים מתקדמים שפותחו במיוחד לכל זן כך שלא יספגו דרך השורשים והם כן נשארים רק בחוץ - ואותם כן ניתן לשטוף. ולא אני לא אומר שכל ריסוס הוא כזה, אני רק אומר שכל ריסוס יכול להיות כזה. אם הטבעונים כמוך היו מבזבזים את האנרגיה שלהם על שיפור רמת הבקרה על , במקום להוריד את רמת בקרת האיכות על המזון(AKA דגילה במזון אורגאני) המצב היה הרבה יותר טוב. וכמובן ששימוש בזנים "טבעיים" זה צביעות מוחלטת, אין זה טבעי אחד, כולם בוייתו היום, אין דבר כזה חיטה טבעית, חיטה זה זן שהאדם יצר(הזן בויית לפני כ10 שנה), וכמעט כל החיטה היום נוצרת בתהליך של "הנדסה גנטית" משנות ה-70(google dwarf wheat). כנ"ל עגבניות, תפוחי אדמה, וכל דבר אחר... מעבר לקח בישול ביצים לא מחסל סלמונלה, צריך לבשל ביצה כחצי שעה בשביל להפטר מסלמונלה(שלא נדבר על הגועל נפש הנוסף של ביצי חופש לא מעוקרות כמו קרציות ביצים, ועוברים), ואני מעדיף את הסטייק שלי Medium במקרה הרע. החשיבות של תזונה נכונה הוא קריטי ביום יום, וכל קשר בין זה לבין "תזונה אורגאנית" הוא מקרי בהחלט, האמת שבהתחשב שמזונות אורגאניים רבים מכילים ערכים תזונתיים נמוכים יותר מהגרסאות "המהונדסות" שלהם, אם כבר הייתי אומר שזה נוגד את הטענה שלך.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא מבין מה אתה רוצה להגיד ,

אתה רוצה להגיד שמזון מתועש ומהונדס טוב יותר , בריא יותר ממזון אורגני ?

כל מה שאמרת נכון גם לגבי מהונדס ומתועש , גם מהונדס יכול להיות מזוהם ,

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

^^^

מזון מהונדס בד"כ טוב ובריא יותר ממזון אורגני. לזה מהנדסים אותו. מתועש בד"כ לא, אבל זה לא קשור למקור מוצרי הגלם שלו אלא למה שעושים איתם - מתועש שיתבסס על רכיבים אורגניים בלבד יכול להיות גרוע בדיוק כמו מתועש רגיל.

חיטה זה זן שהאדם יצר(הזן בויית לפני כ10 שנה)

איבדת שלושה אפסים (או K אחד) ;).

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

^^^

מזון מהונדס בד"כ טוב ובריא יותר ממזון אורגני. לזה מהנדסים אותו. מתועש בד"כ לא, אבל זה לא קשור למקור מוצרי הגלם שלו אלא למה שעושים איתם - מתועש שיתבסס על רכיבים אורגניים בלבד יכול להיות גרוע בדיוק כמו מתועש רגיל.

איבדת שלושה אפסים (או K אחד) ;).

1K :)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מאנז' א טרואה ?

הסברה המדעית הרווחת היא שהחיטה התרבותית תורבתה על ידי האדם מאב קדמון

על פי נתונים ארכאולוגים החיטה בויתה בסביבות 8000 עד 10000 שנה לפני הספירה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מאנז' א טרואה ?

הסברה המדעית הרווחת היא שהחיטה התרבותית תורבתה על ידי האדם מאב קדמון

על פי נתונים ארכאולוגים החיטה בויתה בסביבות 8000 עד 10000 שנה לפני הספירה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94

AKA לפני כ10K שנה... :)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מאנז' א טרואה ?

הסברה המדעית הרווחת היא שהחיטה התרבותית תורבתה על ידי האדם מאב קדמון

על פי נתונים ארכאולוגים החיטה בויתה בסביבות 8000 עד 10000 שנה לפני הספירה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94

וההבדלים מהנדסה גנטית של היום ?

שיטת הביות - האדם לפניי 8 K שנים לא הינדס גנים ומולקולות DNA. הוא בחר צמח שנראה לו טוב, וגידל יותר ממנו. זה לא עוקף את הברירה הטבעית שמגינה משינויים גנטיים מסוכנים

אורך הבדיקה - 8 K שנים הם המון דורות גם של הצמח וגם של מי שאוכל אותו. זה זמן מספיק ארוך כדיי להיות בטוחים שהצמח בטוח, לא כמו בהנדסה גנטית מהירה של היום

דובי - כמה שהאדם פחות נוגע בצמח, כך הצמח איכותי טעים ובטוח יותר. הריסוסים לא אמורים להיות שם מהתחלה (הם נדרשים כי מנסים לגדל צמח לא תקין או בתנאים שלא תקינים בשבילו פשוט כדיי שהוא ישרוד ו/או לא יהיה רעיל)

הטבע פיתח במשך אלפיי שנים צמחים בטוחים (כאלה שאכילים וכאלה שלא, גם כאלה שרעילים) ולמי שאוכל אותם נתן אינסטינקט לזהות צמחים שרצוי לאכול וצמחים שלא. בני האדם ידעו במשך אלפי שנים לזהות איזה צמחים אכילים (ומתיי - כשבן אדם או חיה חולים יש להם אינסטינקט לצמחים שבא להם לאכול באותו רגע כדיי להתרפא), ובני האדם גם העבירו את הידע הזה במשך דורות, וזיהו צמחים טובים לאוכל ב 0 טעויות

השינויים של ה 200 שנים האחרונות (גנטיקה וריסוס) יצרו צמחים שנראים בטוחים לפי האינסינקטים שלנו (שלא שונו, ונמחקים כי לא נעשה בהם שימוש) כשלמעשה הם לא - צמח יכול להיות מסוכן אבל להיראות תקין, או יכול להיות מרוסס בחומרים שהגוף שלנו לא יודע לזהות אל ידיי בדיקה ויזואלית / ריח וכו

בנוסף במקום להמשיך להחזיק את הידע האינסטינקיבי של מה לאכול ומה לא, כבר כמה דורות בני אדם לא יודעים כלום וסומכים אל איזה גוף מוסמך (חרטא - זה גוף שפשוט מנסה לעשות מקסימום כסף במינימום תביעות יצוגיות) שיאמר מה בטוח ומה לא

טבעונים זה מילה שיש בתוכה כמה קבוצות (אם שמות שונים באנגלית), אחת מהן קשורה ללנסות להתרחק מהמערכת הרס עצמי שקורה כאן ב 2 דרכים : ניסיון להשתמש בצמחים שלא נגעו בהם בשיטות הבעייתיות, וניסיון לשחזר את האינסטינקט לזהות צמחים. חלק מהטבעונים לא ממש מבינים איך זה עובד, זה לא אומר שכולם לא מבינים ו /או שהדרך לא נכונה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

וההבדלים מהנדסה גנטית של היום ?

שיטת הביות - האדם לפניי 8 K שנים לא הינדס גנים ומולקולות DNA. הוא בחר צמח שנראה לו טוב, וגידל יותר ממנו. זה לא עוקף את הברירה הטבעית שמגינה משינויים גנטיים מסוכנים .......

:hizuk:

תאמר לי בבקשה ,כשאתה אומר שאתה טיבעוני ,האם אתה מיתכוון לכך שאתה גם צימחוני ,

שהרי יש טיבעונים שניזונים מבשר אורגני שגודל באופן טיבעי על צמחיה אורגנית טיבעית

ללא שימוש במזרזי גדילה רעילים כמו ארסן ,הורמונים,אנטיביוטיקה ושאר הכולרות שדוחפים

המניאקים לפרות המסכנות שלהם ,המוחזקות בתנאים תת-אנושיים (כלומר תת-חייתיים)

של סבל והתעללות מתמשכים על בסיס יום יומי בבכלובים ללא יכולת לנוע תוך כדי התפלשות

בלתי נימנעת בחרא ובשתן של עצמם עד לסופם המזוויע לא פחות בשחיטה "יהודית כשרה ",

שהיא למעשה חיתוך איטי ומייסר של עורקי הצוואר הגורם לדם להינתז החוצה בעוצמה

הגורמת לחייה המסכנה להיחנק בדם שלה עצמה,

וכל זאת ,עבור מה ?

כדי שמר דובי זובי יוכל להנות מהסטייק המזויין שלו !

עוד מאה שנה יסתכלו על אנשים כמו דובי-זובי כמו שאנחנו מסתכלים על אותם

אירופאים שחיו בימי הביניים בזמן האינקוויזיציה שהיו מעלים על המוקד בעודם בחיים ,

יהודים , אנשי שאמרו דברים שנחשבו ככפירה

ונשים זקנות בטענה המופרכת שהן מכשפות (כשלמעשה הן היו סתם נשים זקנות שעקב גילן

ומחלות כמו אלצהיימר פשוט איבדו את צלילות מחשבתן )

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא אוכל מהחי בכלל (חיות / מוצרים של חיות)

אני בעד לאכול אורגני אבל לא עושה את זה בעצמי יותר מדיי (בטופו וכו' כן מחפש את ה "לא מהונדס", בירקות אני סתם קונה את הירקות שיש כי אין משהוא אחר וגם לא תמיד מה שכתוב נכון)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...