כל המזון הנימכר בסופרמרקטים בארץ-אינו ראוי למאכל אדם (בעקבות תוכנית כולבוטק) - אקטואליה ותרבות - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

כל המזון הנימכר בסופרמרקטים בארץ-אינו ראוי למאכל אדם (בעקבות תוכנית כולבוטק)


dan79

Recommended Posts

אין שום ראוי בסופרמרקטים.

השאלה אינה אם יש בהם טוב ,אלא רק איזה מזיק פחות !!!

העובדה הזאת ידועה לי הרבה שנים ועד כה די נמנעתי מלהביע את דעתי על המזון הקלוקל שנימכר

בארץ מפני שידעתי מראש שיתייחסו לדברי בחוסר אמון ויסתכלו עליי כעל תימהוני.

אני מקווה שתוכניות כמו כולבוטק יביאו ליתר מודעות ולהבנה.

מה שמזוויע במיוחד זה שבתעשיית המזון המקומית נעשה שימוש בחומרים האסורים בכל מדינה מפותחת

ואפילו בחלק ממדינות העולם השלישי.

דוגמאות ניבחרות שהם רק קצה הקרחון :

סוגים רבים של חומרי הדברה ,חומרים משמרים וצבעי מאכל שידועים כבר הרבה שנים כמסרטנים מובהקים,

שכל העושה בהם שימוש צפוי לכך שהעסק שלו יסגר על-ידי הרשויות והוא אישית יבלה את שארית

חייו בכלא, מותרים לשימוש בארץ.

אפילו מוצרים תמימים כמו לחם ,פירות וירקות כביכול שלא נחשבים כג'אנק פוד הם מזיקים,

מהסיבה שלחמים רבים מכילים חומרים משמרים,צבעי מאכל ושומני טרנס (מרגרינה) שאחראים

לטרשת (סתימת) עורקים ,התקפי לב ושבצים מוחיים שמהווים את הסיבה העיקרית למקרי

המוות והנכות של האוכלוסייה.

הבהרה:

שומני טרנס הם שומן מלאכותי ,מעשה ידי אדם שלא קיים בטבע ולכן אין שום חייה שמערכת

העיכול שלה מסוגלת להתמודד עם שומן טרנס.

למעשה כבר באזורים שונים נאסר למכור שומן טרנס ולהכניס אותו למוצרי

(קליפורניה וניו-יורק).

ועוד ולא הזכרתי את תוספת הסוכר והקמח הלבן שכשלעצמם לא בריאים וגורמים לאורך זמן לסכרת

פירות וירקות כדוגמא נוספת, מכילים שאריות של חומרי הדברה אסורים (בעיקר תות שדה,ענבים וחסה)

ובנוסף לכך 30 אחוז סוכר מאשר אותם פירות לפני 20 שנה ,לפני שהתחילו עם ההנדסה הגנטית הארורה.

אתם בטח תשאלו איפה הרשויות המפקחות ?

התשובה :

גם משרד הבריאות גם משרד התעשיה והמיסחר וגם משרד החקלאות

שמיתקיימים מכספי המיסים שלנו ,מכרו אותנו מזמן ליצרני המזון והיבואנים והחקלאים

והם משרתים את האינטרסים שלהם ולא את האזרחים.

אם זאת לא מעילה באמון ,אז אני לא יודע מה כן !

השיטה פשוטה:

היבואנים ,החקלאים ויצרני המזון מעבירים לפקידים המושחתים שעובדים במשרדים

הממשלתיים ,מעטפות שמנות על מנת שהם יוכלו להמשיך לדחוף את הרעל שלהם למזון הקלוקל שהם מוכרים לנו.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 186
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

מה שנכון לעישון נכון לאוכל: אם אתה רוצה לדעת מה יש בזה תגדל לבד

אני טבעוני אז אני לא חוטף את רוב הדברים ה"כבדים" אבל גם בפירות / ירקות / סויה יש דברים שלא אמורים להיות בהם (בכמות קטנה יותר ממוצרים שהם ממש מעובדים)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

האמת שאני לא הבנתי מה הייתה תכלית התכנית "כלבוטק" אתמול :nixweiss:

לא חידשו לי שום דבר...

הפשע הכי גדול שהיה שם זה שהעובדות במחלקות הגבינה אמרו לתחקירן על מוצר שאינו גבינה, שהוא גבינה :facepalm:

ממש פשע... ועוד עשו זאת בתום לב :nixweiss:

ועוד פשע "עצום", שחלק מרשתות המזון כתבו על מדפי המוצר הזה, שאינו גבינה, שהוא גבינה. גם זה בתום לב.

אני לא מבין למה כלבוטק נטפלים לשטויות האלה :s07:

התדרדרות קשה של התכנית.

השקעת משאבים רבים ב... כלום! :bash:

תכף יתחילו לקחת את הביצים ולשקול אותן אחת אחת ולגלות שכשאנו קונים ביצים XL שכל ביצה אמורה להיות מעל 73 גרם, יש בחצי מהתבנית ביצים השוקלות מתחת ל- 73 גרם.

האמת? את זה בדקתי לבד בבית וזה באמת כך.

עוד קומבינה לכלבוטק.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אין שום ראוי בסופרמרקטים.

השאלה אינה אם יש בהם טוב ,אלא רק איזה מזיק פחות !!!

העובדה הזאת ידועה לי הרבה שנים ועד כה די נמנעתי מלהביע את דעתי על המזון הקלוקל שנימכר

בארץ מפני שידעתי מראש שיתייחסו לדברי בחוסר אמון ויסתכלו עליי כעל תימהוני.

:goodposting: :hizuk:

ובכל זאת תוחלת החיים ארוכה יותר מאי פעם.

נכון, פעם מתו משפעת פשוטה (ע"ע מקור הביטוי "Bless you") והיום יש תרופות ואנטיביוטיקה.

מה שאמרת לא מוכיח כלום, אתה יכול להתפוצץ מבורקסים, מרגרינה ושומן טרנס, לחטוף התקף לב, סתימת עורקים ולעבור צינתור ועל הדרך ניתוח מעקפים משולש ועדיין להמשיך לחיות ולמות בגיל 65 ולא בגיל 40 כמו בימי קדם. זה אומר שמה שאכלת היה בריא וטוב עבורך?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

דן התחיל להיות כמו "משה 007"

פותח תרד , משמיע את ה צ(ה)רות שלו ולא מגיב :facepalm:

ולעסק :

אומנם תוחלת החיים ארכה עכשיו רצוי האיכות שלהם

אכן המזון המתועש מורעל יותר - דרך אגב , המזון בשוקי הוא הכי מורעל בשוקי המערב , באירופה לא יקבלו שקל את הסחורה של הירקות שנמכרת כאן בישראל , דרך אגב האם ידעתם שכ - 80% מהתוצאת האורגנית בישראל מיועדת ליצוא ? בקיצור , חקלאי מוכרים את התוצרת הטובה ב$ ויורו ואת הבררה משאירים כאן .

אין שום חדש בארץ אוכלת יושביה - זה ידוע מאז שלושת אלפים שנה , אם הציבור הישראלי חושב שהוא יכול לשבת על עכוזו השמן ולצפות באח הגדול ובאחות הקטנה ב"רוקדים" וב"כוכב" אז , זה לא עובד ככה , לא כאן !

כולבוטק היא תוכנית מגמתית שחלילה לי להטיל ספק בכשרות שלה אבל אי אפשר להתעלם מהבחור שמנהל את העסק שם שהוא מחובר וחבר של אנשים חזקים מאוד במשק , התמונה שהתוכנית הזו מייצרת היא לא אובייקטיבית לטעמי אף על פי שהיא לא שיקרית חס וחלילה כלומר כשאומרים אמת צריך להגיד את כל האמת , אז בקטע של כל האמת אני אישית מתקשה לראות כיצד החברות עם בעלי ההון עוזרת לצרכן .

למען הסר ספק לא ראיתי את הפרק המדובר אם כי אני מודע לנושא .

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ובכל זאת תוחלת החיים ארוכה יותר מאי פעם.

:goodposting:

ומעבר לכך,

יש סיבה לכך שהנדסה גנטית, Cross-Breeding של זנים, שימוש בדשן מלאכותי ושימוש

בכימיקלים לריסוס המזון הם כורח המציאות - כי אחרת יגדלו הרבה פחות גידולים פר יחידת שטח,

ויהיה צריך לגדל על פני הרבה הרבה יותר שטח את אותה כמות אוכל.

ואלא אם כן האוכלוסיה תצטמצם בקרוב, ככה זה חייב להיות.

מה שאמרת לא מוכיח כלום, אתה יכול להתפוצץ מבורקסים, מרגרינה ושומן טרנס, לחטוף התקף לב, סתימת עורקים ולעבור צינתור ועל הדרך ניתוח מעקפים משולש ועדיין להמשיך לחיות ולמות בגיל 65 ולא בגיל 40 כמו בימי קדם. זה אומר שמה שאכלת היה בריא וטוב עבורך?

ואם אתה שומר על אורח חיים בריא יחסית (משקל תקין, לא אוכל רק ג'אנק פוד כל היום, מתעמל באופן סדיר)

הסיכוי שלך להגיע עד גיל מבוגר (נניח 70+) במצב בריאותי טוב יחסית, בלי לעבור ניתוח מעקפים או התקפי לב

הוא לא רע בכלל.

הבעיה היא שאנשים לא טורחים לשמור על עצמם, ואחר כך מתפלאים שהם חוטפים התקפי לב או חולים בסכרת.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

עניים אוכלים זבל. וואו. רפי גינת ממש גילה את אמריקה. בארצות הברית רוב השמנים שייכים למעמד הנמוך וגם בארץ הסיכוי למצוא אדם עם 50 קילוגרם עודפים בשכונה של עשירים נמוך מאד.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...