עבור לתוכן

Samsung 640GB איטי מהרגיל ?

Featured Replies

פורסם

אכן כך

שיניתי את הערך של AAM ל-254 והערך השתנה ל-12.1 (ערך מקורי בסביבות 17)

שניתי עם Hitachi FTool

• תגובות 321
  • צפיות 37.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

ומה השתנה מבחינת הרעש?

אגב, בתוכנה של סמסונג היו שלושה ערכים: מהיר, שקט ובאמצע. לפי מה שראיתי, בתוכנה של היטאצ'י בוחרים ערכים מספריים, כש- 128 הוא שקט ו- 254 מהיר. מה ערך הביניים? יש רק ערך אחד או אולי אפשר לבחור כל מספר באמצע?

פורסם

יש גידול ברעש אבל לא משהו שלא שמעתי בעבר, סביר בהחלט.

אפשר לבחור כל ערך בין 128 ל-254. אפשר גם לבטל את AAM אבל אז הוא נשאר על הערך הנמוך והאיטי.

לדעתי השינוי לא משנה הרבה מאחר וקצב העברה נשאר ללא שינוי בין 110-120 שזה ערך מדהים בפני עצמו

עשיתי מספר נסיונות עם הדיסק בערכים שונים בביוס, הכי מהיר זה בהגדרה של IDE.

פורסם

קצב ההעברה הוא פרמטר חשוב, זמן גישה רנדומלי הוא פרמטר לא פחות שוב

ויש לו השפעה גבוהה יותר על הביצועים ביישומים יום יומיים.

פורסם
  • מחבר

יש לי שאלה לאלה שקנו את הWD 640GB. הזמנתי את הכונן ואני מצפה לקבל אותו בזמן הקרוב. איך הכונן מבחינת רעש ביחס לSamsung 640GB?

פורסם

יש לי שאלה לאלה שקנו את הWD 640GB. הזמנתי את הכונן ואני מצפה לקבל אותו בזמן הקרוב. איך הכונן מבחינת רעש ביחס לSamsung 640GB?

אין לי את הסמסונג. את ה-WD אני בכלל לא שומע... בטח לא יחסית ל-WD 160GB שהיה לי לפני כן.

פורסם

טוב שני מחשבים כרגע מחוברים מולי ב KVM ובשניהם זו אותה רמת רעש מהכוניים.

אתה שומע ממילא את המאוררים השונים במארז ככה שתפסיק לדאוג לרעש.

פורסם

מהו זמן הגישה וקצב ההעברה בסמסונג? [בקושחה התקינה כמובן] .

פורסם

^^^

אממ, גוגל? בכל מקרה, הנה דוגמה:

hdtunehd642jjoy6.jpg

קצת יותר איטי מה- WD. ה- seek שלו כנראה גם מושפע מה- AAM. אצלי ה- AAM הגיע על disabled, שיניתי אותו ל- fast ולא היה שום הבדל ברמת הרעש. בתמונות ששמרתי, ה- seek הממוצע הוא 13ms, אני לא זוכר באיזה מצב AAM זה היה.

להשוואה, התוצאות שקיבלתי עכשיו מה- WD, אחרי שינוי ה- AAM:

hdtunebenchmarkwdcwd640dy1.png

נראה שה- WD מעט מהיר יותר מהסמסונג, אבל גם מעט חם יותר ומעט רועש יותר. אבל בהתחשב בזה שסמסונגים לא זמינים יותר בארץ, אין לך יותר מידי אפשרויות ;D.

אפשר לבחור כל ערך בין 128 ל-254. אפשר גם לבטל את AAM אבל אז הוא נשאר על הערך הנמוך והאיטי.

אפשר לבחור כל ערך - אבל כל ערך שניסיתי והיה נמוך מ- 254 נשמר כ- 128... יתכן שיש כמה ערכים ספציפיים שרק אותם אפשר לבחור, אני לא מצאתי.

לדעתי השינוי לא משנה הרבה מאחר וקצב העברה נשאר ללא שינוי בין 110-120 שזה ערך מדהים בפני עצמו

AAM משפיע רק על ה- seek, לא על קצב ההעברה.

ה- WD יותר רועש. בבדיקת ה- HD Tune, שבה אפשר להפריד בין רעש בזמן transfer לרעש בזמן seek, זה די בולט: בזמן transfer יש ציפצוף גבוה. בזמן seek, כשה- AAM על 128 שני הכוננים שקטים למדי, כשה- AAM על 254 ה- WD בבירור יותר רועש. אבל בכל מקרה מדובר על כונן שקט למדי, הוא רועש רק יחסית לסמסונגים.

אתה שומע ממילא את המאוררים השונים במארז ככה שתפסיק לדאוג לרעש.

אבל אצלי גם המאווררים שקטים... 8)

פורסם

אני מאמין שהנתון המשמעותי הוא קצב ההעברה ולא הSEEK

לכן השינוי לא כזה משמעותי.

פורסם

תלוי למה. אם אתה קורא קבצים גדולים בצורה סדרתית ושומר על הדיסק מאוחה, ל- seek אין הרבה חשיבות. אבל כמה פעמים זה כבר קורה?

פורסם

קורה הרבה מאוד

בעבר כשהדיסקים היו קטנים והקבצים היו קטנים היה המון סמטוכה בדיסק

עכשיו הדיסקים ענקיים והקבצים גדולים עד ענקיים. אין שום סיבה לפיזור.

תסתכל בגרף איך מודדים את ה-SEEK עם הרבה נקודות מפוזרות. הקבצים שלך על הדיסק לא נראים ככה.

פורסם

כל הזמן יש גישה לקבצים קטנים בעבודה יומיומית

מהדפדפן שאתה פותח, דרך הCACHE שהוא משתמש בו

מהתוכנות היומיומיות והמסמכים שאתה משתמש בהם

ועד מערכת ההפעלה שניגשת להמון קבצים במהלך הפעילות שלה

פורסם

נראה שה- WD מעט מהיר יותר מהסמסונג, אבל גם מעט חם יותר ומעט רועש יותר. אבל בהתחשב בזה שסמסונגים לא זמינים יותר בארץ, אין לך יותר מידי אפשרויות ;D.

אז מה עם האחריות אם הדיסקים לא זמינים?

פורסם

לא טענתי שה-SEEK לא חשוב לחלוטין, אמרתי שלדעתי קצב ההעברה הוא הנתון החשוב יותר.

הוא זה שיתן לך את התחושה שהדיסק מהיר יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים