עבור לתוכן

עוד מישהו גר בת"א ומעוצבן על המחירים של האוכל ושל הדירות?

Featured Replies

פורסם

תראו ת'חוצפנים האלה

http://finance.walla.co.il/?w=/3/1306106

גונבים לנו ת'דיון

היכן הברווזית?

ועוד דבר כשאתם זורקים כאן מחירי דירות בדולרים, לפי איזה שער אתם מתכוונים?

• תגובות 561
  • צפיות 52k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אתה חושב שכל תושבי רעננה עשירים ?

תצא מזה

וואי צודק! מסכנים... בתים ב-320 אלף דולר, פשוט גרושים!

ועכשיו ברצינות, בשום מקום לא אמרתי עשירים, אבל רעננה זה לא איזה מקום של עניים חסכנים. העיר מדורגת 8 מתוך 10 בדירוג חברתי-כלכלי של הלמ"ס, עם שכר ממוצע של שכירים ב-2005 של כ-10 אלף ש"ח.

פורסם

וואי צודק! מסכנים... בתים ב-320 אלף דולר, פשוט גרושים!

ועכשיו ברצינות, אני בטוח שיש את האזורים העשירים יותר ועשירים פחות. אבל כשמדברים באופן כללי, רעננה הוא מקום של אנשים ממעמד כלכלי הרבה מעל הממוצע.

אני חי ברעננה כל החיים שלי

נכון מאוד שהאוכלוסייה העשירה "כובשת את האוכלוסייה ממעמד הפועלים (רעננה הייתה פעם אזור מאוד זול יחסית למרכז)

אבל זה דבר שלא קורה ביום אחד

יש עדיין הרבה בניינים ברעננה שנבנו לפני עשרות שנים והחלום הרטוב של הקבלנים זה לעשות פינוי בינוי בבניינים האלו

אז יופי הדירות גם בבניינים האלו מאוד יקרות -900 אלף שקל לדירה יחסית קטנה וישנה

אבל להרוויח מזה צריך למכור\להשכיר ולעבור לצפון\דרום

כל עוד התושבים הוותיקים לא עוברים אין להם רווח מזה -להפך הארנונה היום יקרה יותר

וזה לא משנה גם אם הדירה תעלה תריזליון יורו

דבר דומה קרה בהרצליה פיתוח ואזורים אחרים במרכז

רק שבפיתוח הרוב המוחץ היום כבר עשירים

פורסם

והנקודה שלך היא...?

הנתונים הסטטיסטיים האלו משקפים את אוכלוסיית הערים בארץ. רעננה מדורגת 8 מתוך 10 בדירוג חברתי-כלכלי והשכר הממוצע לשכירים שם גבוהה ב-3 אלף מהממוצע הארצי (10 אלף כשהממוצע הארצי הוא 7 אלף). סביון לדוגמה מדורגת 10 מתוך 10 בדירוג חברתי-כלכלי והשכר הממוצע לשכירים שם הוא 20 אלף שקל. חדרה לדוגמה מדורגת 5 מתוך 10 והשכר הממוצע לשכירים הוא 5.5 אלף שקל. הנתונים האלה כן מייצגים את המציאות.

פורסם

זה ממוצע לאדם אחד או לשתי נפשות פועלות?..

פורסם
לפי נתוני הלמ"ס נכון לדצמבר 2006, העיר מדורגת גבוה (8 מתוך 10) בדירוג החברתי-כלכלי. אחוז הזכאים לתעודת בגרות מבין תלמידי כיתות י"ב בשנת תשס"ו (2005/2006) היה 72.6%. השכר הממוצע של השכירים בשנת 2005 היה 10,167 ש"ח (ממוצע ארצי: 7,324 ש"ח).

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%A2%D7%A0%D7%A0%D7%94

פורסם

ואני גר פה, בשבילי כולכם ילדי שמנת :lol:

קריית מלאכי היא עיר במחוז הדרום בישראל. קריית מלאכי הוכרזה כעיר בשנת 1998. לפי נתוני הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) נכון לדצמבר 2006, יש בקריית מלאכי 19,500 תושבים. האוכלוסייה גדלה בקצב גידול שנתי של ‎0.1%‏. רוב תושבי קריית מלאכי הם יהודים. היחס בין נשים לגברים הוא 969 נשים לכל 1,000 גברים.

לפי נתוני הלמ"ס נכון לדצמבר 2006, העיר מדורגת בינוני-נמוך (4 מתוך 10) בדירוג החברתי-כלכלי. אחוז הזכאים לתעודת בגרות מבין תלמידי כיתות י"ב בשנת תשס"ו (2005/2006) היה 36.3%. השכר הממוצע של השכירים בשנת 2005 היה 3,880 ש"ח (ממוצע ארצי: 7,324 ש"ח).

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%99

פורסם

והנקודה שלך היא...?

הנתונים הסטטיסטיים האלו משקפים את אוכלוסיית הערים בארץ. רעננה מדורגת 8 מתוך 10 בדירוג חברתי-כלכלי והשכר הממוצע לשכירים שם גבוהה ב-3 אלף מהממוצע הארצי (10 אלף כשהממוצע הארצי הוא 7 אלף). סביון לדוגמה מדורגת 10 מתוך 10 בדירוג חברתי-כלכלי והשכר הממוצע לשכירים שם הוא 20 אלף שקל. חדרה לדוגמה מדורגת 5 מתוך 10 והשכר הממוצע לשכירים הוא 5.5 אלף שקל. הנתונים האלה כן מייצגים את המציאות.

צריך לבדוק בתוך הנתונים

ברעננה יש אנשים שמרוויחים 100 ו200 אלף ויותר בחודש

אנשים כאלו מקפיצים את השכר הממוצע בעיר

בנוסף יש הרבה בורגנים שמרוויחים +- 30 אלף שקל בחודש

את זה לא מראים לך

כל הפנסיונרים והאנשים כמוני אם הכנסה נמוכה שיש בעיר נבלעים בסטטיסטיקה

פורסם

אותי מטריד שאתם מסתכלים על סטטיסטיקות מ 2005, אני צריך לספר לכם כמה השתנה מאז? :nixweiss:

פורסם

בקרית מלאכי זה השתנה, וזה השתנה לרעה בלבד :-X

פורסם

אותי מטריד שאתם מסתכלים על סטטיסטיקות מ 2005, אני צריך לספר לכם כמה השתנה מאז? :nixweiss:

מהבחינה הזאת רעננה רק עלתה

אבל זה לא עוזר לתושבים הוותיקים

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ממש מעצבן העניין, הכל יקר, דירה הכי מעפנה של חדר אחד עם מטבח בתוך החדר שזה גועל נפש זה מינימום 2000 שקל.

רוצים לאכול, נראה לי בחוץ כבר יותר זול, לחם יקר(10 שקל!) אורז יקר(10!), שמן בישול גם מינימום 10 שקל...יש עוד מלא דוגמאות, כמעט הכל פה זה רק לאנשים אמידים שמרוויחים מעל משכורת ממוצעת בשוק.

זה אומר שצעירים כבר לא יצליחו להיכנס לעיר.

מישהו מכיר את התופעה פה חוץ ממני?

וואלה

אתה צודק

http://finance.walla.co.il/?w=/127/1318554

פורסם

הקפצת דיון מלפני שלושה שבועות כדי להוסיף לינק ?

פורסם
  • מחבר

זה דווקא בא להראות לכל אלה שאומרים "די להתבכיין" וכולי, יש מספיק ערים בעולם שמבחינת איכות חיים הם יותר גבוהות מתל אביב אבל תל אביב הרבה יותר יקרה מהם.

אין פיקוח-זה למה.

פורסם

כמה פעמים אפשר לומר את זה?!

היצע וביקוש ושוק חופשי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים