עבור לתוכן

דיון מרוכז- קריעת תמונה, V-Sync ונפילות FPS

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עוקב אחרי הדיון הזה מ 2007 ויש לי שאלה.

איזו סיבה יש לי לא להשתמש ב VSYNC ו TB ?

הרי עם VSYNC אין קריעות תמונה וגם ה FPS לא נתקע על 30 \ 60 אז איפה החסרון פה בעצם?

• תגובות 284
  • צפיות 160.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אם אתה לא מצליח להתגבר על Mouse lag \ הורדת ערך prerender limit פוגעת בביצועים, או אם TripleBuffer לא משפיע במשחק מסויים,

או אם המשחק עושה בעיות בכלליות. או שאולי חסר לך זכרון VRAM (כי ה-TB משתמש בו).

תכלס, כל עוד השילוב הזה פותר לך נעילות FPS וקריעת תמונה ללא תופעות לוואי מורגשות, אין שום סיבה שלא תנצל אותו.

פורסם

אם יש לי מסך 200HZ של סאמסונג.. ואני משתמש במשקפיים של אינוידיה ACTIVE SUTTER אז כרטיס המסך משדר 200HZ (אם הוא יכול כמובן) לא יכול להיות שזה על 60 הרי זה משדר כרגע 100 פריימים לכל עין... אז עכשיו זה תקוע על 200FPS...???

פורסם

גם לי יש שאלה קטנה. בכל משחק אני שם VSYNC , בגלל שבכל משחק יש לי TEARING . ממה זה נובע, FPS גבוה מדי או נמוך מדי? או שאני מגזים עם ההגדרות? אני שם כל משחק על 1920*1200 הכל תמיד על הכי גבוה, חוץ מAA שלפעמים אני שם אותו על 4 ככה.שמתי לב אבל שאחרי שעה של משחק כבר מתחילות לכאוב לי העיניים. זה קשור לVSYNC?

פורסם
  • מחבר

אם יש לי מסך 200HZ של סאמסונג.. ואני משתמש במשקפיים של אינוידיה ACTIVE SUTTER אז כרטיס המסך משדר 200HZ (אם הוא יכול כמובן) לא יכול להיות שזה על 60 הרי זה משדר כרגע 100 פריימים לכל עין... אז עכשיו זה תקוע על 200FPS...???

טלויזיות\מסכי 200hz לא באמת מסוגלים לקבל 200fps מהכרטיס מסך. מדובר באיזה פיצ'ר שמשכפל תמונות קיימות מה-60fps שהוא מקבל.

אם תחבר 3dvision אתה תקבל 30fps "אמיתי" לכל עין, הטלויזיה אולי תשכפל אותם במקרה הטוב, אם הפיצ'ר הזה שלה לא יפריע מבחינת הסינכרון. מסכי 120hz "אמיתי" (מסוגלים לקבל input של 120 תמונות בשנייה) הם חדשים בשוק, אין עדיין input של 200hz אמיתי.

גם לי יש שאלה קטנה. בכל משחק אני שם VSYNC , בגלל שבכל משחק יש לי TEARING . ממה זה נובע, FPS גבוה מדי או נמוך מדי? או שאני מגזים עם ההגדרות? אני שם כל משחק על 1920*1200 הכל תמיד על הכי גבוה, חוץ מAA שלפעמים אני שם אותו על 4 ככה.שמתי לב אבל שאחרי שעה של משחק כבר מתחילות לכאוב לי העיניים. זה קשור לVSYNC?

זה נובע מאי סנכרון של כרטיס המסך עם המסך. מורגש בעיקר ב-fps גבוה. אין קשר ישיר להגדרות או רזולוציה.

tearing עלול לגרום לכאבי ראש, אבל רק אתה יכול לומר אם זאת הסיבה או שסתם קשה לך לשבת רצוף מול המסך לזמן ממושך.

פורסם

זה נובע מאי סנכרון של כרטיס המסך עם המסך. מורגש בעיקר ב-fps גבוה. אין קשר ישיר להגדרות או רזולוציה.

tearing עלול לגרום לכאבי ראש, אבל רק אתה יכול לומר אם זאת הסיבה או שסתם קשה לך לשבת רצוף מול המסך לזמן ממושך.

אז מה לעשות? פשוט להמשיך לשחק עם VSYNC פועל?

או שיש דרך לסדר את זה ,את האי סנכרון ... ?

פורסם

אי סינכרון זה שהVSYNC לא פועל, אתה בטוח שהוא פועל?

פורסם

אתה לא קראת מה כתבתי לפני כן. כשVSYNC לא פועל, יש לי TEARING. אז אני צריך כל פעם להפעיל VSYNC, כל משחק . אבל נראה לי שבגלל הVSYNC הזה כואב לי כל פעם הראש והעיניים אחרי איזה שעה של משחק. אז השאלה שלי היא איך לעשות ככה, שאני לא אצטרך להפעיל VSYNC , שלא יהיה את ה TEARING גם עם VSYNC מכובה.

פורסם

איך אני יכול להיות עם אור דלוק מבלי להדליק את האור?

פורסם
אז השאלה שלי היא איך לעשות ככה, שאני לא אצטרך להפעיל VSYNC , שלא יהיה את ה TEARING גם עם VSYNC מכובה.

לקנות כרטיס מסך חלש, אשר בשום מצב לא יהיה מסוגל לרנדר יותר מ 60 FPS. :xyxthumbs:

פורסם

ולך לרופא עיניים בהקדם

מה זאת אומרת כואב הראש מVSYNC, להפך, כואב הראש מלראות את כל הקריעות על המסך

פורסם

גם מTEARING כואב, אבל כשאני מפעיל VSYNC , לא יודע.. יש לי מין לחץ כזה על העיניים . אולי זה בגלל הרזולוציה 1920*1200 =\ אבל אני כבר הייתי צריך להתרגל, אני מלא זמן משחק עם הרזולוציה הזאת . מוזר..

פורסם

אמרת שיש לך מסך עם 200 hz או משהו כזה לא? אז בפועל הקצב הוא 100?

זה בכלל lcd?

פורסם

לא זה לא הייתי אני...

אצלי יש מסך רגיל T220P

פורסם

ואם יש לי 3d ready ?? על המסך??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים