עבור לתוכן

אקטואליה ותרבות

פורום בנושא אקטואליה ותרבות, כי גם לנו יש חיים!

1. אוהבים ריגושים ספונטנים? אחרי קרב הכריות שהיה, באו אנשים עם רעיון חדש, ב4.4 בכיכר רבין, בשעה 17.00 נשחק כולם במעגל אחד ענקי את הקוואקווה דל האומה. אתם תהיו שם? ---- רעיון משעשע בזמן האחרון, אבל זה לא הנושא שלי לדיון, מה אתם חושבים שעוד יכול לקרות במדינה הזו עפ"י הרעיונות האלו? והאם תשתתפו במשחק הקרב? ובכלל אתם יכולים להביע דעה על כל הדברים המשוגעים והלא מזיקים הללו. :-)

• 37 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. Started by borg,

בישראל לא מונהג עונש מוות. המקרה היחיד בו בוצע בישראל עונש מוות (באמצעות חוק מיוחד) היה הוצאתו להורג של אדולף אייכמן בתלייה. מה קורה בעולם המערבי? באיחוד האירופאי עונש מוות לא קיים מסיבות הומניטריות, בעוד שבארה"ב מונהג עונש מוות בחלק מהמדינות (ניו-יורק, קליפורניה, טכסס...) על פסק-דין של רצח מדרגה ראשונה. מהי דעתכם על עונש המוות ועל השיטות השונות של הוצאה להורג (תלייה, סקילה, כיסא חשמלי, תא גזים, זריקה קטלנית)? האם עונש המוות יעיל? צודק? הערה: מה דעתכם על טענה של אי-שפיות זמנית? האם ראוי לשפוט ולהוציא להורג אנשים שהם בלתי-שפויים בעליל או בלתי-שפויים באופן זמני? בארה"ב, בה נהוג עונש מוות, לא נוהגים לשפוט והוציא להורג אנשים בלתי-שפויים, או אנשים שהוכח שבזמן ביצוע הפשע הם לא …

• 128 תגובות
    • 15.2k צפיות
  3. אורח voodooman
    Started by אורח voodooman,

המאמר הזה פשוט צודק!! תקראו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3072820,00.html זה ממש נכון! משתינים על בית הקברות: -אם זה היה קורה בבית קברות יהודי בחו"ל, היינו אומרים שזו אנטישמיות-

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. חוקר משוכנע שגילה משמעויות מיסטיות בצורת האותיות העבריות. לדבריו, התגלית עשויה לטלטל את שורשי הציוויליזציה המערבית. בשעה שצפה לבדו בתוכנית מדע בדיוני בדירתו בניוטון, מסצ'וסטס, בשנת 1968, ראה סטן טנן הבזק מוזר מעל גבי המרקע, הבזק שגרם לו למהר ולפתוח את פרק א' של ספר בראשית - בשפה העברית. "זה היה דחף מוזר ביותר", הוא מודה באחת מקלטות ההדרכה בווידיאו שלו, "כי לא ידעתי כלל עברית". מוזר עוד יותר, לדבריו, שלאחר שהוא פתח את ספר התנ"ך שקיבל כמתנה לבר-מצווה שלו ובחן את הטקסט בעברית הוא לא נראה לו כמו מלים. טנן ראה שם דפוס, ולא סתם דפוס: הוא היה משוכנע שגילה אמת אוניברסלית על טבע הקיום. מה שגילה טנן - ושקד להוכיח במשך 35 שנה בנוסחאות מתמטיות ובמימון מצומצם - זה משהו שנראה הגיונ…

• 28 תגובות
    • 3.7k צפיות
  5. Started by ביז'ו המוס,

עד עכשיו.. אין אף אחת יפה. למה דוחפים כל קונפה להחתרות בתחרות הזאת? המצב של המדינה כל כך קשה?

• 32 תגובות
    • 4k צפיות
  6. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3070461,00.html תקראו ותבינו על מה אני כל כך עצבני חיילים נהרגו ונהרגים ביגלל אנשים כמו זאת אבל היא עוד בוכה "למה לא מראים בחדשות על מה שקורה לנו" או מה שבאמת עיצבן אותי

• 56 תגובות
    • 4.6k צפיות
  7. Started by CyberSpider,

נעדר די וי די של סטינג :'( Sting. Fields Of Gold: The Best Of Sting 1984-1994 אם יש למשהו או יודע כל דבר על מקום המצאותו , מתבקש למסור מידע זה במיידית! תודה על שיתוף הפעולה

• 1 תגובה
    • 754 צפיות
  8. Started by udicol,

החלטתי לכתוב את הת'רד הזה "ביום ש..." עקב הדילים האחרונים של מיודעינו רוה"מ. בזמנו אמרתי לעצמי, ביום ש- גילה גמליאל תהיה יו"ר אגודת הסטודנטים בבאר שבע-> אני אקיא. עברו זמנים הקאתי. אח"כ אתם יודעים יש רמזים לכיוון קריירה פוליטית וכ... ואז אמרתי לעצמי ביום ש- גילה גמליאל תהיה חברת כנסת אני ..... פשוט אהיה חולה מסלידה. טוב, עברו זמנים באמת היתה לי סלידה עמוקה ואיך שהוא הסתדרנו עם זה.(תרופות נגד צרבת וקצת כדורי הרגעה). יאללה, מחשב חולנית נוספת. ביום ש - גילה גמליאל תהיה סגנית שר, אוף !!!! עזבו אין לי כח. פעם אחרונה: ביום ש - גילה גמליאל תהיה שר. פעם באמת אחרונה: ביום ש- גילה גמליאל תהיה ראש הממשללה. זה אני באמת לא רוצה לדעת מה יקרה לי. יש למישהוא רעיון על גבריאלי ?

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by MiniMizer,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3066713,00.html :-\

• 55 תגובות
    • 11.3k צפיות
  10. Started by topgun,

היום, ערוץ 2, 22:20. http://www.reshet-tv.com/NewSite/minihp.asp?ProgId=828 לפי הפרומואים והתיאור הנ"ל, נשמע מעניין. מקווה שיעמוד בציפיות.

• 22 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. אני שואל את עצמי עכשיו בשביל מה אני צריך להתגייס זה לא שאני בחיים לא רציתי אלא ההפך תמיד רצית קרבי וההורים שלי תמכו בזה אבל עכשיו זה השתנה אני מתייגס למען ההגנה על ישראל ולא לגרש את היהודים מארצם ולמרות שאני יורד מהארץ אני חוזר בעוד שנה לקרבי ולהלחם למען המדינה אבל האם כדי האם זה את זה? אני כבר לא בטוח הממשלה של היום היא ממשלת משטרה

• 44 תגובות
    • 3.5k צפיות
  12. צה"ל, כך נראה, הוא אחד הצבאות הליברליים בעולם. אחרת איך אפשר להסביר את העובדה שהוא שולח את חייליו לסיורים מאורגנים בחנות סקס בתל-אביב? ביחידות רבות מוציאים את החיילים לטיולים ולסיורים במוזיאונים ובאתרי הנצחה לפני שהם חוזרים לבסיס מחופשת סוף השבוע. הנוהג הזה, שנקרא בצבא "תרבות יום א‭,"'‬ לא תמיד זוכה לפופולריות רבה. אבל חיילי בסיס מודיעין במרכז הארץ הוצאו באחרונה ליעד מיוחד במינו, וקשה להגיד שהיו שם פיהוקים - המרכז להסברת מיניות האדם שברחוב שינקין בתל-אביב... http://www.nrg.co.il/online/36/ART/887/696.html ;D Way to go, I.D.F...

• 19 תגובות
    • 4.1k צפיות
  13. Started by scorpion,

ב7 ליולי - אחת מלהקות הרוק הגדולות בכל הזמנים (לטעמי לפחות), שתרמה לנו שירים אדירים כמו Rock You Like A hurricane, still loving you, send me an angel וכמובן האדיר מכולם WIND OF CHANGE, מגיעה לארץ להופעה חד פעמית בבלומפילד. אני אישית מתכנן לרכוש כרטיס

• 31 תגובות
    • 4k צפיות
  14. Started by iakovl,

לדעתי במדינה שלנו חייבם לגרום לתרומת איברים מחייבת. יש לנו מצב שבו אנשים מדי שבוע רק משום שאין להם איבר להשתלה, במיוחד במצב שבו "במקרה" יש חולה שנפטר ומשפחתו לא רוצה לתרום את איבריו. אני בגישה של :"אתה לא צריך את האיברים כשאתה מת אז למה לשמור אותם לעצמך?" ראו דתיים, אין להם בעיה לקבל איברים כשצריך אבל לתת את האיברים שלהם (אני לא אומר שאין כאלה שתורמים) יש כבר אפילו רבנים שאומרים שזה מצב אבסורדי יש חלק מהדתיים שאומרים שעל הגופה להיות שלמה, כל הקטע של המשיח ותחיית המתים. אבל מה עם עקרון קדושת החיים, זה הרי אמור להיות קודם להכל. בקיצר המצב אבסורדי. אני חושב שעל המדינה לגרום למודעות מוגברת ואפילו נתינת תמריצים לתורמים פוטנציאלים ולמשפחותיהם על מנת להגביר את התופעה. …

• 74 תגובות
    • 6.9k צפיות
  15. התובע הכללי של אוקראינה, סבייטוצלאב פישקון (Svyatoslav Piskun), הודה ביום ו' בקייב כי גורמים בצבא האוקראיני מכרו לאיראן 12 טילי שיוט גרעיניים (ללא ראש החץ שלהם) מדגם Kh-55, המותאמים לשאת ראש חץ גרעיני בעוצמה של 200 קילוטון. מדובר בטילים מאוד מדוייקים שמוגדרים כטילים אסטרטגיים המופעלים בדר"כ נגד מטרות נייחות, כמו הכור הגרעיני בדימונה, או מרכזי ערים. רק לעוד שתי מדינות בעולם יש טיל מסוג זה, ארה"ב ורוסיה (6 טילים נוספים נמכרו לסין). בנוסף לטילים, איראן קיבלה מאותם גורמים חומרים ראדיואקטיביים שניתן להרכיב מהם פצצות מלוכלכות. האיראנים יכולים לשגר את הטילים האלה לכל נקודה במדינת ישראל (המרחק מאיראן לישראל הוא רק 1,500 ק"מ) מעל גבי משאיות וספינות. בנוסף לכך, הטילים מכסים את כל…

• 56 תגובות
    • 4.7k צפיות
  16. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3065226,00.html

• 3 תגובות
    • 942 צפיות
  17. למי שלא עוקב בקביעות או למי שלא יודע,הנה כמה חדשות (חלקם לא ממש מלאחרונה וחלקם חמים מהתנור) Star Trek - הסידרה האחרונה (אנטרפרייז) בוטלה סופית,הסוס נגמר,הרייטינג צנח פלאים (לא פלא אני אישית ממש לא התלהבתי מהסדרה החדשה) ולכן הוחלט על ביטולה. הפרק האחרון לעונה האחרונה (הרביעית) יהיה פרק 22 ויקרא: These Are the Voyages... יופיעו שני דמויות מאוד מוכרות ממסע בין כוכבים הדור הבא (אני לא יקלקל לאף אחד). - סרטי מסע בין כוכבים הדור הבא (Generations,First Conact...) יוצאים בגירסה משופרת (2 דיסקים כל סרט עם תוספות DTS וכו...) Generations כבר יצא,First Contact יוצא מחר והיתר יותר מאוחר. - לפי מה שיוצרי הסידרה והאולפנים אמרו,לא יהיה שום דבר חדש של מסע בין כוכבים לפחות שנתיים (המנ…

• 63 תגובות
    • 6.8k צפיות
  18. מוזר. משחק הנבחרת היה די נחמד אתמול (בניגוד למה שחשבתי שיקרה). מה שגנב אתמול את ההצגה היה מע' הסאונד, הדיסק הצרוב ושערוריית השיפוט. (ynet) לקרוא ולא להאמין http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3043753,00.html

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by MiniMizer,

http://www.nrg.co.il/online/11/ART/884/671.html מישהו צפה קצת יותר מדי ב-The Italian Job

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. כשאר תצא תוכנית ההינתקות זו תיהיה רק ההתחלה של חלוקת ארץ ישראל ואחריה תבוא תורה של יהודה ושומרון ובעקובת המקרים האלו יגרם שבר אצל אנשים (לא הבולשביקים) וכך תגמר הצינות. הצינות הכוונה עלייה לארץ ציון ירושלים ולא לחלק אף חלק קטן מהמדינה לשום אחד !! והדבר הכי מרתיח בכל זה הוא שלא כופים עלינו אלא ויתרו עליה! וכך בעתיד בחיים לא יהיה לנו סיבה לומר שזאת אכן מדינתנו ובגלל שכפו עלינו לוותר עליה יהיה לנו סיבה מוצדקת לחזור אליה אולי פשוט אנו(אנשי ציון-מתנחלים) פשוט לא מתאימים למדינה ובתקווה שבעוד 500 שנה אולי יהיה עם חזק שלא יוותר על מדינתו תסתכלו לאורך כל ההיסטוריה של עם ישראל שהיו מלחמות גרועות ביותר(תקופת האימפריה הרומאית,היוונים,הבריטים) לא וויתרנו על חלק הכי קטן ממדינת ישראל …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום לכולכם. אנחנו חיים במדינה מופלאה ואחד הדברים שמאפיינים אותנו בתור בני אדם זה שאנחנו אוהבים להתלונן על הדברים הרעים שקורים/עושים לנו אבל לרוב נמנעים מלעשות משהו בנוגע לזה.חוסר המעש הזה מאפשר לגופים שונים במדינה לנצל אותנו האזרחים, ולהרוויח הון על חשבוננו על-ידי גביית מחירים/עמלות מופרזות על שירותים. הגיע הזמן להתחיל להחזיר ולהראות לכל אותם גופים שאנחנו אלו שמשלמים להם את המשכורת ומובילים אותם לרווחי ענק, שאנחנו לא פראיירים ושאי אפשר להמשיך ולעשות "קופה" על הגב שלנו על-ידי מחירים מופרזים וכדומה. בתחילת השבוע, נכנסה לתוקפה הוראה של שר התמ"ס (אולמרט) לפיה דמי הקישוריות שאנו משלמים לחברות הסלולר (עבור שיחה בין רשתות שונות) יופחתו משמעותית. הדבר נועד לבטל הוראה מונו…

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  22. http://www.nrg.co.il/online/10/ART/886/775.html :lol: מעניין במה עוד יאשימו את המשחק התמים הזה (למרות שברוב המוחלט של המקרים זה באמת נכון)... שלא לדבר על "שולי המוקשים". ;D

• 6 תגובות
    • 937 צפיות
  23. http://www.ayalonhw.co.il/camera/camera.asp?perCamera=1

• 59 תגובות
    • 4.4k צפיות
  24. אתם קולטים מה אומר מנכ"ל שלום עכשיו ? מעל הבימה בכיכר דיזינגוף קרא שר הפנים, אופיר פינס (עבודה), ליו"ר שינוי, יוסף לפיד, לתמוך בתקציב ולאפשר את קיומה של ההתנתקות. מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, יצא מעל הבמה בהתקפה חסרת תקדים בחריפותה על ציבור המתנחלים. בין השאר אמר: "מי שרוצה מלחמת אחים חייב לדעת: אנחנו מוכנים לקרב". את דברי ההבל הללו אומר מנכ"ל שלום עכשיו?! אני מאוד מקווה שאחד מקברניטי משרד הפנים ינסה לפרש את דברי ההסטה הפרועים והחולניים של איש שעומד מאחוריו אירגון עוד יותר מסוכן במדינה שלנו. אם מול המתנחלים יש לכולנו זירת מאבק, אז מעכשיו גם מול "שלום עכשיו" יש זירת מאבק, נגד אותם הזויי מוח מטורפים שרוצים מלחמת אחים. יריב אופנהיימר - אתה חלאת אדם.

• 62 תגובות
    • 6.7k צפיות
  25. הערה: השאלה המופיעה בסקר היא האם אתה בעד או נגד "תוכנית ההתנתקות" של שרון במלואה, ולא האם אתה בעד או נגד פינוי התנחלויות או יציאה מעזה. הליכוד עלה לשלטון לאחר שהצהיר כי לא יפנה ישובים באופן חד-צדדי, בניגוד לעבודה שהתרסקה לאחר שהצהירה כי בכוונתה ללכת עד הסוף ולסגת לקווי 67'. כעת, ממשלת ישראל בראשות שרון החליטה לפנות באופן חד-צדדי וללא כל תמורה את כל הישובים היהודים ברצועת עזה (כולל את גוש קטיף השוכן באיזור שהינו חלק בלתי נפרד מהנגב המערבי) ואת הישובים היהודים בצפון השומרון. בהחלטתו זו, ראש הממשלה פועל בניגוד למנדט שניתן לו בידי הבוחרים, ומשום כך הוא מתנגד נחרצות לעריכת משאל עם שיעניק או ישלול לגיטימציה למהלך זה, בטוענו כי הוא יודע מה העם רוצה בלי שיצטרך לשאול אותו (יש לנו …

• 101 תגובות
    • 8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים