רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
המודם הקודם שלי היה Alcatel שאותו שידגתיו ל PRO על מנת לחבר עוד שתיי מחשבים עם האב. האם יש את אותה אפשרות במודם של ETC ? אני רוצה שהגדרות ההתחברות יהיו במודם ובעתיד לחבר עוד שתיי מחשבים . ד"א - האם שווה ללכת לבזק ולהחליף את המודם ל Alcatel ?
-
- 4 תגובות
- 741 צפיות
-
-
את מצבו בכתובת 10.0.0.138 האם ישנם כתובות נוספות? אנני יודע מה מצבו כיצד אוכל לדעת? ראוי לציין שהמחשב מגלה אותו בעת החיבור (עשיתי RESET אך לשווא) תודה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי קיצר עשיתי שדרוג מ 5 ל 8 מיגה בתשתית ADSL ספקית בזק בנלאומי , בגלל שהמודם ECI 150 לא תומך ב ADSL 2 היום הבאתי מבזק סטור אזטק 600E ( הממזרים לקחו 50 שקל ) אבל עכשיו שבדקתי מהירות הורדה זה מוריד על 200 במקום 800-1000 ? בטמיכה בבזק לא פתרו את הבעיה ואמרו שיצרו קשר ........ עריכה אם אני ילחץ על רסט במודם לאיזה הגדרות הוא יחזור ? ואם בבזק שמו קושחה חדשה הרסט ימחק אותה ? [br]פורסם בתאריך: 9.03.2009 בשעה 17:56:40 עשיתי עריכה ........
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
היי לכולם הייתה לי תקלה אתמול באינטרנט , המודם שלי Speedtouch 510 האגדי של אלקטל הראה נורית שטרודל מהבהבת כלומר יש בעיה קו ( היה קו טלפון בבית ) באותו יום בוצעו אצלנו באזור עבודות תשתית לשדרוג לרשת ה NGN . התקשרתי ל 166 ובו נאמר שזו בעיה כנראה בתשתית והם שולחים טכנאי הבייתה אבל לפני שאלתי שאלה מפגרת האם ה ADSL אינני יכול לגלוש לאחר שבוצעו עבודות שדרוג ונאמר לי שזה לא קשור וכנראה בתשתית . היום הגיע הטכנאי ירד למטה ראה שהכל בסדר ירידה שלקחה בערך 5-7 דקות וחזר אם המודם RTA1320a של רוטל בטענה שהמודם ישן מדי ואינו מתאים לתשתית , לאחר חיפוש בגוגל ופה באתר הבנתי שהמודם נורא בעייתי ? דעתכם ומה עליי לעשות ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בחיים לא היה לי ראוטר ואין לי מושג מה לעשות אבל אני פשוט רוצה לגלוש גם בלפטופ ובאייפון בבית ממנו המודם הזה היה של חבר והוא לא צריך אותו יותר. הוא עובד ב100 אחוז חיברתי למודם הזה כבל טלפון וכבל אינטרנט מה אני עושה עכשיו? ניסיתי להיכנס ל10.0.0.138 וכלום לא קורה איך אני עושה שיהיה אינטרנט אלחוטי בבית? תודה
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
קיבלתי מבזק היום את המודם Eth-Aztech DSL 600E, אני מעוניין להפוך אותו לנתב, ולקנות סוייץ' עם 4 יציאות, האם זה משנה איזה סויץ' אני קונה? כי סכה"כ התפקיד שלו לא כל כך מסובך, האם כל סוייץ' פשוט יוכל לענות על הצרכים שלי? אני מעוניין לחבר בעיקרון 3 מחשבים שהמטרה העיקרית היא שיתוף אינטרנט בלי תלות במחשב הראשי.
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
היא הציעה לי דבר כזה: אינטרנט במהירות 12 מ"ב בהתחייבות ל- 12 חודשים, ב- 45 ש"ח בחודש כאשר אני מקבל חודשיים מתנה. מחיר ממוצע לחודש: 37.5 ש"ח. עכשיו בנוסף לזה התענייתי בחבילות תעדוף לחו"ל ששם הציעו לי כל כך הרבה עד שכבר לא הבנתי מזה מה. גם הם אפילו לא יודעים מה ההבדל. ההצעה הראשונה הייתה כזו: תוספת של 15 ש"ח בחודש עבור אייפי גיימר שלטענתם נותן תעדוף לשרתי משחק בחו"ל ולעוד כמה שרתים של צפייה ישירה וכדומה. ההצעה השנייה הייתה כזו: תוספת של 70 ש"ח בחודש עבור TAG 4 בתור לקוח עסקי שנותן לי תעדוף מלא לכל השרתים בחו"ל באשר הם. ההצעה השלישית הייתה כזו: תוספת של 20 ש"ח בחודש עבור חבילת גיימרים שנותנת תעדוף כללי לשרתים בחו"ל וכתוצאה מכך אני אצטרך להוריד את המהירות שלי ל- 8 מ"ב. את ההצ…
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
קיבלתי היום מתנה נתב +כרטיס רשת ואני צריך ביקורת שלכם אם להחליף אותו או לא להלן הנתב: 3Com® OfficeConnect Wireless 11g Cable/DSL Router 4 מבואות רשת אתרנט 10/100 מספקות קישוריות חוטית, עד 253 (128 אלחוטיים) משתמשים יכולים לשתף גישה על מודם כבלים או DSL יחיד. שמות מתחם דינאמיים (DNS) מאפשרים חיבור משתמשים לאינטרט עם כתובות IP דינאמיות לשימוש בשרתי FTP או אתרים אשר לרוב נזקקו לכתובות IP קבועות (יש צורך ברישום אצל ספקי DNS דינאמי) בקרת גישה לכתובות אינטרנט אשר אינן הולמות ניתוב IP ( RIP 1 & 2 ) וניתוב סטטי משפרים את הגמישות מכך שמאפשרים להשתמש בנתב בסביבה מרובת רשתות מדידת תעבורה מסייעת בניטור השימוש באינטרנט הצפנה 256-bit WPA מתקדמת מספקת הגנה אלחוטית מרבית, בעוד הצפנ…
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
אני מחובר אליו ישירות, המחשב השני מחובר דרך Wifi ב USB, מה הם העדיפיות שלו ברוחב פס, אם נגיד שנינו צורכים מי מקבל יותר והאם ניתן להגביל במחשב שלי את הצרכן השני. תודה
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני קורא הרבה בפורומים שיש הרבה גרסאות קושחה(TOMATO וכאלה..) האם אני צריך לעדכן גרסה בראוטר חדש? ויש להרבה אנשים בעיה להגדיר את הראוטר עם חיבור כבלים של הוט. מה אני צריך לדעת על הראוטר ומאיזה גרסאות אני צריך להתרחק??
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! קיבלתי לפני מספר ימים את הראוטר החדש שלי מדגם D-Link 2760u. כמובן שהגדרתי לו כמה דברים בסיסיים כמו שם הרשת והסיסמה (השתמשתי ב-WPA2 PSK). אני לא ממש בקיא בנושא אבל שמעתי וקראתי פה שמשתמשים מדברים על כל מיני דברים כמו כתובות MAC , אייפי סטטי ודינמיק ועוד כל מיני דברים. ולכן אני רוצה לשאול אתכם , איזה עוד דברים אתם ממליצים להגדיר? (המחשב מחובר בצורה אל-חוטית). אני גם אשמח אם תפנו אותי למאמרים מקיפים שאני אבין במה מדובר.
-
- 7 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום רב, שאלה צצה במוחי ואשמח לתגובות - נניח רשת מחשבים גדולה (של כמה מאות מחשבים לפחות) אשר משתמשי קצה בה חסומים בפני שיתוף קבצים מכל סוג. בהרבה תוכנות של ביט טוררנט יש אפשרות לקודד את החבילות הנשלחות כך שהמסננים של הרשת לא יעלו עליהם וכן יהיה אפשר לשתף קבצים (אפשר גם לדרוש שכל האנשים שמשתפים איתך יהיו בעלי תשדורת מקודדת לכן נניח שכך הדבר). בהנחה שזה עובד יופי, מה הסיכויים שמנהלי הרשת יעלו על זה? כמה קל בהינתן כל מיני תוכנות מוניטורינג שיש כיום בשוק לזהות שמדובר בשיתוף קבצים? האפ אפשר יהיה להוכיח שמדובר בשיתוף או רק לקבל רמזים שזה הכן נעשה? אישית לדעתי זה לא אמור להיות קשה שכן חיבור למספר רב של IP-ים במקביל ושליחה וקבלה מהם די מרמזת שדובר בשיתוף קבצים גם אם מעשית אינך …
-
- 3 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום חברים עריכה : הגדרתי את הכרטיס והוא עובד מול הנתב יפה וגם הגדרתי אותו לפי ה mac address שלו ככה שרק הוא יתחבר. הגדרתי לו גם את הקידוד כמו שציינתי. אני רואה את הכרטיס בclient list בנתב עם הכתובת שלו וגם אותו דבר בלקוחות מורשים (אני משתמש בנתב 3COM) לפי mac address אבל המחשב לא גולש דרך הכרטיס הוא רק מקושר לנתב ולא מעבר לזה.הגדרתי גם בחלונות את הקידוד כמו שעשיתי בתוך ה WPA בנתב ועדיין אין שינוי . עזרה בבקשה.
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום רב, יצרתי כבל רשת - ישיר - עם הסדר הבא: - לבן כתום - כתום - לבן כחול - כחול - לבן ירוק - ירוק - לבן חום - חום השאלה שלי עם זה נכון? כי באמר הבא: http://www.adsl.org.il/PageDisplay.asp?Artnum=71 הם טוענים שצריך לבצע סידור אחר..... האם אם צודקים? עוד דבר, הכבל רשת שיצרתי , משום מה "טוען" את ה switch שלי במטען חשמלי, והוא גם הכבל היחידי שמחשמל, (אני לא יודע מה הסידור צבעים בצד השני של הכבל - יצרתי רק ראש חדש לצד אחד של הכבל). וכאשר הכבל המדובר , מחובר ל switch הוא מאט בצורה מטורפת את כל שאר המחשבים אשר מחוברים ל switch, האם זה בגלל הסידור השגוי בכבל? או בגלל שבחדר שבו מחובר המחשב אשר יושב בצד השני של הכבל פשוט אין הארקה? או בעיה בכרטיס הרשת וגם בעיה בסידור צבעים של הכבל…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי. אחרי שניסיתי להתעסק עם הנושא הזה די הרבה זמן, אני קרוב להכנע. אני סובל מאיטיות נוראית במשחק כלשהו (לא כזה רלוונטי, אבל GW2), ואמרתי שאני אנסה לקדם פורטים שהמשחק משתמש בהם כדי לעזור לזה קצת. הספק שלי זה נטוויז'ן, והראוטר הוא D-link DSL 6740U. עכשיו, הבנתי שהדבר הראשון שאני צריך לעשות זה לקבוע למחשב שלי כתובת IP סטטית. הורדתי תוכנה שקרית כלשהי, ועשיתי את זה. לצורת העניין, קבעתי כותבת של 10.0.0.32. (קיבלתי הודעה שאני לא יכול לחרוג מהטווח של ה DHCP). אחרי שעשיתי את זה, הורדתי את התוכנה simple port forwarding. קבעתי את הפורטים שאני רוצה לקדם, הכנסתי את ה IP הסטטי שלי, וה IP של הראוטר (10.0.0.138). הבעיה היא, שכשאני מנסה לבדוק אם הפורטים באמת פתוחים (דרך האתר הזה למשל htt…
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב, לאחר התקנת כרטיס רשת אלחוטי במחשב הנייח והקמת רשת שיתוף קבצים בין הנייד לנייח (על-מנת שאוכל לצפות בסרטים בחדר השינה בעזרת הנייד, כאשר כל החומר נמצא על הנייח, בסלון), ניסיתי לצפות בסרט בחדר השינה. מה שקורה זה שכמה שניות מתנגן רגיל ואז יש קיטוע. ניסיתי בתוכנות הצפיה: VLC, Media Player Classic, ZoomPlayer ועוד כמה. והתופעה זהה. הסתכלתי במחשב הנייח ואכן ראיתי שכל כמה רגעים יש הפסקה של התעבורה. החלטתי להעתיק את הסרט לנייד ולצפות בו לוקאלית, כדי שלא יהיו קיטועים, וגם בתעבורה הזו היו את אותם קיטועים (למרות שהתעבורה, כאשר היתה, היתה גבוהה בהרבה מן התעבורה שהיתה כאשר רק צפיתי). ניתן לראות זאת בתמונה הבאה: בין 1:30 ל- 1:32 זו התעבורה של הנסיון שלי לצפות בסרט. בין …
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
בבקשה תעזרו לי יש לי כבל של 20 צטרר מוצלב ואני צריך שהוא יהיה לא מוצלב ... !!
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי ראוטר של TP-LINK, במחשב האינטרנט עובד כרגיל אבל במכשירים סלולריים זה מתחבר לרשת אבל האינטרנט לא עובד, מה הבעיה? ניסיתי להכנס לאתר הניהולי של הראוטר וזה לא עובד, זה קשור?
-
- 1 תגובה
- 998 צפיות
-
-
יש לי בעיה מאוד מרגיזה: בזק בינלאומי התקשרו ואמרו שבגלל שזכיתי לעבור ל12M אז בשביל להינות מהרשת המהירה (Private NGN), אני חייב חיבור L2TP. מכיוון שהראוטר הישן שלי לא תמך, הלכתי וקניתי Edimax 6524n. הראוטר עובד יחסית בסדר חוץ ממתי שאני מוריד טוררנטים ואז מתנתק כל כמה דקות. אני רוצה להחליף את הראוטר הזה לראוטר אחר עם עדיפות לEDIMAX כי קניתי בKSP (יש להם גם WRT120N). אז השאלה: יש למישהו ראוטר (שוב עדיף אדימקס) שעובד עם הוט + בזק בינלאומי עם 12M וחיבור L2TP ומוריד טוררנטים בלי בעיה? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, הקמתי רשת אלחוטית בין 2 מחשבים: מחשב ראשי מחובר חוטית לראוטר ראוטר: 192.168.2.1 (הוא ה Access Point) מחשב ראשי: 192.168.2.100 (קיבל IP אוטומטית מהראוטר) מחשב משני מחובר חוטית ל bridge (ה bridge מחובר אל חוטית לראוטר) גשר: 192.168.1.253 (IP קבוע) מחשב משני: 192.168.1.250 (הוזן ידנית) ניסיתי לשלוח הודעה ב TCP מהמחשב המשני לראשי ולא הצלחתי להתחבר לאחר מכן ניסיתי לעשות PING מכל מחשב לשני ולא עבר ה PING האם יש בעיה בניתוב כתובות ה IP ברשת? תודה
-
- 9 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
יש לי גם הוט וגם בזק בבית אני רוצה לשלב את שניהם במחשב אחד ,ראוטר עם 2 חיבורי קוים אני יודע שקיים אבל זה הפתרון היחיד? או שקיימת תוכנה שמאחדת את 2 החיבורים ככה שאני לא יצטרך את הראוטר? אם יש ותוכלו לתת לי תשם שלה זה יעזור לי מאוד...בנתיים זה ככה יש לי 2 כרטיסי רשת על הלוח ושניהם מחוברים 1 לבזק ו2 לכבלים (כמו בתמונה) אבל משום מה זה מנצל רק קו אחד בהורדה לפחות הוא מוריד לי על 2.100 מגה לשניה בממוצע זה אומר שהוא מנצל את הקו של בזק במלואו עכשיו מה יוצא לי מזה שבכרטיס רשת השני מחובר הכבלים האם אני מצנל בו משו? עוד דבר בכבלים יש ראוטר שמחובר ל 5 מחשבים יש לי גישה מלאה לכל המחשבים שמחוברים לכבלים !זה אומר שהכרטיס השני גם עובד רק אני לא גולש דרכו או מנצל חלק מהמהירות שלו...ניראה …
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי, הורדתי את את תוכנת clarkconnect שישמש לי כראוטר על מחשב ישן שלי והכל עובד נהדר למעט העובדה שאנני מסוגל לגרום לו להתחבר לאינטרנט . יש לי מודם ADSL של ALCATEL ( רשת ולא USB) ואני מתחבר לאינטרנט זהב. האם מישהו מכיר את התוכנה ויודע מה ההגדרות הנכונות לחיבור המחשב לאינטרנט ( ניסיתי בכל הדרכים וזה פשוט לא עובד !)
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי ראוטר d link dsr 250 שאני לא מצליח לחבר. בראוטר החיבור WAN הוא RJ45 והחיבור מבזק הוא RJ11. לא בטוח מה אני צריך לעשות.. אשמח לעזרה
-
- 1 תגובה
- 392 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי נתב Netgear שפועל רק כנקודת גישה אלחוטית, מודם Speed Touch וחייגן במחשב (Xp) המשמש גם שרת אינטרנט, למספר מחשבים בחבורים שונים. ברצוני לבצע שינוי כך שחבור האינטרנט לא יהיה תלוי בשרת. שאלותי: 1. מה עדיף? לשנות את המודם לPRO או לקנפג את NetGear שיתפקד גם בתור נתב? 2. אני לא מצליח לקנפג את Netgear על מנת שיפעיל את המודם, מה השינוי שיש לבצע במחשב?, כרגע יש לי חייגן רגיל . תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 729 צפיות
-
-
הגיע לידי ROUTER CISCO מדגם 827 אם חיבור ל ADSL, מישהו יודע איך אני מקנפג אותו ע"מ לחבר אותו במקום ה - ALCATEL ?
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-