עבור לתוכן

איך אני מקשר בין תוכנה על השרת לאתר אינטרנט שבו?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעשות שתוכנה שנמצאת על השרת, תפעל על פי מידע שהיא מקבלת מאתר אינטרנט של השרת עצמו (שנמצא על השרת כמובן)

לדוגמא: אם יש לי תוכנה שנמצאת על השרת שממירה קבצים. אז באתר תופיע אפשרות לבחור את הקובץ (שנמצא על מחשב הלקוח) ואת הסיומת החדשה לקובץ שהוא רוצה וברגע שהוא לוחץ על כפתור אז התוכנה על השרת ממירה אותו על פי בקשת הלקוח. (לינק להורדה של הקובץ המוכן זה כבר לא בעיה)

השאלה היא איך אני עושה את זה בדרך היעילה ביותר.

תודה.

פורסם

באמצעות קוד שמקשר ביניהם. האתר שלך כתוב בשפת צד שרת כלשהי (php, asp.net וכו'). סה"כ צריך שהקוד שמטפל בבקשה ההעלאה ישמור את המידע שהוא מקבל ויפעיל עליו את התוכנה הזו.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא...באיזה קוד להשתמש...?

לבנות את האתר זה לא בעיה בשבילי. הבעיה היא לגרום למידע מהאתר לעבור לתוכנה וגם ללחוץ על כל מיני כפתורים בתוכנה עצמה.

פורסם

בשביל זה צריך אחת משתי אפשרויות:

א. אם לתוכנה הזו יש command line interface, תשתמש בו.

ב. אחרת, העסק הרבה יותר מסורבל, ואתה צריך, כמו שאמרת, להיות מסוגל ללחוץ על כפתורים בתוכנה. יש שפה בשם AutoIt שמאפשרת לכתוב סקריפטים שעושים דברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לדעת אם יש לתוכנה command line?

דבר נוסף, חשבתי על העניין של האוטומציה בעזרת סקריפט...אבל אם יהיו מספר בקשות במקביל זה עדיין יעבוד או שהכל ישתבש?

פורסם

איך אני יכול לדעת אם יש לתוכנה command line?

קבצי עזרה?

גוגל?

יש תוכנות שיש להן, יש תוכנות שאין להן.

אפשר כמה בקשות במקביל אם אתה יכול להעלות כמה פעמים את התוכנה במקביל, או איכשהו לעשות איזה תור. בכל מקרה, כל העסק די מסורבל, ואם לתוכנה אין API כלשהו או command line interface אז כדאי לך לבדוק אם יש חלופה כלשהי שיש לה אחד מאלה.

פורסם

ולשאלתך הזו:

איך אני יכול לגרום לכך שכאשר אדם לוחץ על כפתור באתר אינטרנט מסוים...זה יגרום לתוכנית EXE שנמתאת על אותו שרת לעבוד?

הכוונה היא שהתוכנית תעבוד על השרת והלקוח לא יראה כלום.

כמעט בכל שפת תכנות יש פונקציה שקוראת לתוכנית חיצונית (סתם לדוגמה, ב-#C זו הפונקציה Process.Start). בשפת צד השרת שהאתר שלך משתמש גם צריכה להיות כזו, אז תשתמש בה.

פורסם
  • מחבר

סליחה שפתחתי עוד נושא.

ניסיתי לבדוק בPHP פקודה שפותחת תוכנה ומצאתי את הפקודה EXEC (וגם System ו- Passthru)

אבל היא לא עובדת ולפי חיפושים בגוגל להרבה אנשים אחרים היא גם בעייתית...

יש לך רעיון?

פורסם

אם תסביר יותר טוב מה אתה רוצה לעשות, אולי נוכל למצוא פתרון יותר טוב.

בעקרון גם לא מומלץ לקרוא לתוכנה חיצונית מהשרת, כי זה פתח לצרות ולפרצות אבטחה.

פורסם
  • מחבר

אני בעקרון רוצה לעשות אתר שמוריד וידאו מיוטוב.

חשבתי לעשות את זה בצורה שהמשתמש יכתוב את הלינק באתר ובעזרת קוד מקשר אני יעביר אותו לתוכנה שנמצאת על השרת.

התוכנה תוריד את הקובץ ולאחר מכן תתן לינק להורדה.

אני רוצה לעשות את אותו עקרון עם תוכנות שעושות דברים אחרים אבל בתור התחלה החלטתי להתחיל עפ הנושא של וידאו מיוטוב.

פורסם

סליחה שפתחתי עוד נושא.

ניסיתי לבדוק בPHP פקודה שפותחת תוכנה ומצאתי את הפקודה EXEC (וגם System ו- Passthru)

אבל היא לא עובדת ולפי חיפושים בגוגל להרבה אנשים אחרים היא גם בעייתית...

יש לך רעיון?

היא עובדת מצויין.

אבל הרבה מאכסנים חוסמים אותה כי ניתן לגרום איתה גם נזק.

תפנה לעסק שממנו אתה שוכר את השרת/אכסון. ותשאל אותו בנושא הזה.

פורסם

אתה בטוח שזה מותר מבחינת youtube?

סתם מחשבה: למה לא פשוט לתת לקליינט לינק ישיר ליוטיוב, מה הטעם בלהוריד וידאו בתור קובץ ולספקו?

אתה מעוניין לשלב דף לקליינט אשר יבצע על השרת פעולות מסויימות. אתה יכול לעשות זאת רק אם יש לך גישה לעשות זאת על השרת (לא במצב של web hosting בכל אופן)

אתה יכול לבדוק לגבי אוטומטיזציה של גלישה את WWW::Mechanize אני משתמש בזה ב PERL לשם פעולות אוטומטיות ("גלישה אוטומטית").

כמובן שניתן לבנות דף (HTML (CGI ולתת לקליינט אינטראקציה, ע"פ מה שהוא עושה הסקריפט יבצע פעולות כגון "גלישה" ללינק מסויים, הורדה וכו'.

כמו שכבר שאמרו, פעולות כאלו הן בסיס טוב לחולשות אבטחה, אלא אם אתה בטוח במה שאתה עושה.

לדעתי עדיף להשתמש ב PHP עם MECHANIZE בשביל גלישה אוטומטית מאמין שיש להם את החבילה הזו ב PHP.

כך אתה יכול לספק לקליינט דף "דינמי" של PHP ואז לבקש מהקוד לבצע גלישה ולהשיג מה שאתה צריך, לתת לקליינט לינק באופן דינמי וכו'

מה שאומר שבין כה וכה אתה צריך לדעת לתכנת קצת PHP או PERL

פורסם

אני בעקרון רוצה לעשות אתר שמוריד וידאו מיוטוב.

חשבתי לעשות את זה בצורה שהמשתמש יכתוב את הלינק באתר ובעזרת קוד מקשר אני יעביר אותו לתוכנה שנמצאת על השרת.

התוכנה תוריד את הקובץ ולאחר מכן תתן לינק להורדה.

אני רוצה לעשות את אותו עקרון עם תוכנות שעושות דברים אחרים אבל בתור התחלה החלטתי להתחיל עפ הנושא של וידאו מיוטוב.

אם אתה רוצה להשתמש ביוטיוב אז למה לא להשתמש ב IFRAME ולסגור סיפור?

נראה כאילו אתה קצת מסבך את העסק..

פורסם

הדרך הכי פשוטה שאני רואה היא לא להשתמש בתוכנה, וללכוד את הוידאו דרך הAPI של youtube

אחרי שיש לך את הוידאו, אתה אמור לדעת איך לבצע המרה ולשלוח למשתמש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים