עבור לתוכן

X-RAM - סקירה

Featured Replies

פורסם

ה"סקירה" שלי לגבי הX-RAM של Creative.

כרטיסי הקול הטובים ביותר למשחקים כיום הם כמובן הX-Fi של Creative.

יש כמה גרסאות:

XtremeMusic, שהוא הכרטיס הבסיסי עם כל התוכונות של הX-Fi.

Platinum, המוסיף את ה I/O Drive שמאפשר לחבר את הכרטיס למערכת קולנוע דרך רסיבר.

XtremeGamer Fatal1ty, המוסיף מעל הXtremeMusic כ64MB של זיכרון על הכרטיס.

Fatal1ty FPS, המוסיף מעל הXtremeGamer Fatal1ty את ה I/O Drive.

Elite Pro, שעולה הרבה יותר וכנראה שווה אם המחיר בגלל איכות הקול.

כעת ההתלבטות היא בין X-Fi עם 64MB לבין X-Fi בלי. ככל שאני מבין, זהו ההבדל היחיד בין הכרטיסים.

לפי Creative הזיכרון אמור לשפר את הביצועים במשחקים שתומכים בו.

הסיבות לקנות כרטיס קול : - לשפר את איכות הקול

- להוסיף לביצועים

הסיבה לקנות את הזיכרון: - להוסיף לביצועים

אנשים קונים כרטיס קול 95% מהזמן על מנת לשפר את האיכות של הקול של המחשב שלהם. ההוספה לביצועים כמעט אף פעם לא נחשבת לא בקנייה של אדם פרטי, ולא בסקירה של כרטיסי מסך או מעבדים.

מה שזה אומר, זה שההוספה לביצועים איננה מספיקה כדי לשנות משהו אפילו בהשוואה בין שני כרטיסי מסך חזקים.

לכן, אני חייב להסיק מכך שהזיכרון החדש שCreative החליטו להוסיף לכרטסי הגיימר שלהם אינו שווה את המחיר ולו בקצת. הוא גימיק ולא רק שהוא לא עוזר בביצועים במשחקים, אלא גם אין כמעט משחקים שתומכים בו (לכל היותר שלושה משחקים של EA).

אבל יש גם עוד צד לזה..

יכול להיות שבכמעט כל הסקירות, משתמשים ברמת קול נמוכה או בינונית, עם פחות מ64 או 32 קולות באותו הזמן.

במצב כזה הקול אינו לוקח מהביצועים כמעט שום דבר (בגלל חוזק המעבדים כיום), כפי שאמריתי מקודם.

עכשיו, לX-Fi יש יכולת מעניינת. הוא הכרטיס היחיד שמוסגל להשתמש ב128 קולות באותו הזמן. וכאשר הוא עושה זאת, יכול להיות שהירידה בביצועים תיהיה יותר משמעותית.

אם הX-RAM באמת יכול לעזור במשהו, זה כנראה בזה. הזיכרון אמור להקטין את הירידה בביצועים כאשר משתמשים במספר רב כל כך של קולות.

אבל בX-RAM הוא בסך הכל SDRAM ישן שמשתמש בממשק PCI שבקושי מסוגל להעביר 133מגה/שנייה. כך שאין סיכוי לפי דעתי שהוא מסוגל לעשות את הדבר היחיד שהוא נועד לעשות - להחליף את הזיכרון הכללי של המחשב שמגיע היום למעל 10,000 מגה/שנייה.

זאת ועוד שאפילו אם הX-RAM היה באמת כל כך הרבה יותר מהיר מהזיכרון של המחשב (כיוון שהוא בדיוק ליד להמעבד של הכרטיס), יש רק 3 משחקים שתומכים בו.

ככה שאני שנית חייב להצעיר על כך שהX-RAM הוא סתם גימיק ואין סיבה לקנות כרטיס X-Fi שהוא לא XtremeMusic או Platinum.

http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=14000#1

תודה,

גיא

פורסם

oO

תן קישור למוצר בבקשה. (לא רק בשבילי, בשביל שכולם ידעו על מה מדובר נותנים לפחות לינק.)

פורסם
  • מחבר

אין תגובות?

פורסם

ראשית, יפה ששמת לב שזה גימיק. כמו כן, הנושא הזה כבר הוזכר פה בפורום כמה פעמים. תוכל גם לראות בביקורות שונות שמשווים את הכרטיסים שאין הבדל ביצועים כמעט.

כנראה שפשוט אין צורך בזיכרון הזה כיוון שגם כאשר משתשמים בו השיפור הוא קטן מאוד.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

ראשית, יפה ששמת לב שזה גימיק. כמו כן, הנושא הזה כבר הוזכר פה בפורום כמה פעמים. תוכל גם לראות בביקורות שונות שמשווים את הכרטיסים שאין הבדל ביצועים כמעט.

כנראה שפשוט אין צורך בזיכרון הזה כיוון שגם כאשר משתשמים בו השיפור הוא קטן מאוד.

Anatoli.

אוקיי. פשוט חשבתי שיש אנשים שיכולים להרוויח משהו מלקרוא את זה.. כמו מדריך. נראה לי שזה עונה על שאלה חשובה לכל מי שמעוניין בלקנות כרטיס קול.

פורסם

אני מסכים, ומודה לך על הסקירה, תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים