ROG-STRIX-Z390 מתחיל לעשות בעיות, מחפש מחליף. - עמוד 4 - אוברקלוקינג וקירור - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

ROG-STRIX-Z390 מתחיל לעשות בעיות, מחפש מחליף.

ha
 Share

Recommended Posts

ציטוט של yoavke

אם אתה מחבר כבל לא נכון אתה עלול לקצר.

חשבתי על כבל מקורי, כמו זה שהיה אמור להיות שם.

בכל מקרה, בגלל לחץ הזמן אשתמש ב -STRIX Modular שמצאתי ביד 2...

מקווה שהוא יתאים, אעבור לאסוף אותו בערב ומקווה לוודא היום אם הלוח תקין או לא.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

• תגובות 65
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

משתתפים בולטים בדיון

תמונות מצורפות

ציטוט של haim_egm

בכל מקרה, בגלל לחץ הזמן אשתמש ב ASUS ROG-STRIX Modular שמצאתי ביד 2...

לא עובד, הלוח כנראה דפוק. (בדקתי את הספק על המחשב השני והכל עובד). הלוח יוחזר לאמאזון ואחרי שאקבל את הזיכוי (לא הייתה אופציה להחלפה בלוח תקין משום מה) אקנה אחר.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

• 2 שבועות מאוחר יותר...

בעייה (לא בדיוק קשורה).

בפעמים הקודמות שהחזרתי ציוד לאמזון פרטי ההתקשרות לחברת שליחויות הופיעו כשמדפיסים את התוויות, עכשיו ישנה הדפסת התוויות בלבד ללא פרטים נוספים. מה הסיפור? אחך אני שולח את זה?

עוד דבר מרגיז הוא שנאמר בדף ההחזרה כי אזוכה ב 20$ על המשלוח שעל חשבוני, הגוני שזה מחי משלוח לארה"ב?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

• 2 שבועות מאוחר יותר...
  • 3 שבועות מאוחר יותר...

עדיין לא הגיע.

אני מחפש בנתיים לוח זהה באמאזון אבל נתקל בכל מיני דברים משונים...

Amazon.com: MSI PRO Z790-A WiFi DDR4 ProSeries Motherboard (Supports 12th/13th/14th Gen Intel Processors, LGA 1700, DDR4, PCIe 5.0, M.2, SATA 6G, 2.5Gbps LAN, USB 3.2 Gen2, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, ATX) : Electronics

DDR4?

ה Z789-A כמעט לא מופיע באמאזון, מצאתי את ה MSI MPG Edge במחיר דומה. הוא מכיל יותר פורטי SATA ו BT מתקדם יותר. האם מומלץ להאצה? 

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ציטוט של haim_egm

MSI MPG Z790 Edge

כן , זה נראה לוח טוב.

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=83265&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9ODLpc4_jq182N_dMnmJJ58Db8NuAbAzzsW5RV9lBzMtvk1i3ttNh4aArINEALw_wcB

.

https://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=PRO-Z790-A-MAX-WIFI

https://ksp.co.il/web/item/281646

זה קצת יותר פשוט

נערך על-ידי yoavke
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

• 2 שבועות מאוחר יותר...

סוף סוף קיבלתי את ההחזר...

אחרי הסיפור הזה החלטתי לרכוש כבר בארץ, אמנם זולים יותר ב 200-300 ש"ח אבל כל הכאב ראש הזה לא שווה את זה. מזמין מפלונטר (משום מה הם לא מופיעים בזאפ, חנויות אחרות מוכרות את הלוח ב 1500 ש"ח) ותודה ששמת לינק.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר...

עבר קצת זמן והלוח ישב וחיכה לי. סוף סוף היה לי זמן הסופ"ש להרכיב את הלוח (PRO--A-MAX-WIFI). התקנתי WIN10 על M2 של חצי טרה. שתי בעיות😣

-התקנת דרייור ה RAID של נכשלת. יותר גרוע, התקנת דרייור ה VGA שלהם דופקת את הווינדוס בצורה מוחלטת, כל האייקונים נעלמים, אין עכבר ולחיצה על מנהל המשימות מחשיכה את המסך. עד כדי כך דפוק שצריך להתקין שוב את ה WIN10... אני מתכוון WTF? דרייורים רשמיים מהאתר של לא עובדים?

-מכיון שהלוח נמצא רחוק מהמודם ניסיתי להפעיל את ה WIFI, ה WIN10 מסרב למצוא אותו (להזכירכם PRO--A-MAX-WIFI). מה הסיפור?

בקיצור, הרגשה לא נוחה של יותר מדי תקלות שלא אמורות לקרות במערכת שנמצאת לא מעט זמן בשוק. לוח תקול, דרייוורים דפוקים. מקווה שלא יופיעו דברים נוספים.

סתם מסקרנות הרצתי בדיקת עומס עם CPU-Z, המתח הוא 1.4 והמעבד מגיע ל 90 מעלות... הגיוני כשזוכרים שלא החלפתי משחת (רציתי לבדוק שהלוח עובד לפני שאני גומר את המשחה)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לעזאזל, לא מצליח תשובה בשום מקום! משום מה גוגל לא מצליח למצוא את הדרייור בזמן חיפוש "MSI PRO--A-MAX-WIFI wifi driver". מה שמצאתי הוא שירשור אבל גם שם לא ממש מובן מאיפה הדרייוור, בכל מקרה שם מדברים על 11 שאני ממש לא מעונין להתקין.

בכל מקרה זה נראה כמו בעיה נפוצה(?!) של ושהם ממש פישלו שם, יש לי כרטיס וויפיי ישן שפשוט אשתמש בו לבינתיים..

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

עושה רושם שהסדרה הזו ממש דפוקה ברמות.

התקנתי כרטיס וויפיי בלוח ו WIN 10 זיהה אותו בלי בעייה. התחסרתי לרשת ודבר ראשון ביצעתי עידכוני וונדוס, התוכנת שליטה של ביצעה (בלי להודיע לי) עידכונים משלה.

חזרתי למחשב אחרי העידכונים ואני רואה הפתעה. התוכנת שליטה של קפצה ומציגה לי 3 לוחות אם לבחור מהם כדי להתקין דריוור וויפיי. נחמד מאוד למעט זה שהלוח שלי לא מופיע שם. מנסה לסגור את התוכנה ולא מצליח, מרסט את המחשב והוא צורך 100 וואט אבל לא עולה... רק מזכיר, שום דבר לא הותקן על המחשב למעט ווינדוס ו CPU-Z וכל העידכונים נעשו ממיקרוסופט ו בלבד.

מחר מתקינים שוב ...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

דרייברים של כדאי להוריד מהאתר של ,  שם הם מתעדכנים הרבה יותר מהר מאשר באתרים של היצרנים .

את דגם הכרטיס האלחוטי אתה יכול לראות לפי השם שמופיע כאשר אתה מחפש דרייבר לכרטיס לחלונות 11.

חלונות 10 אינו תומך ב wifi 7   הוא EOL ולכן אפשר לצפות שכרטיסי אלחוט חדישים  יהיו עם פחות תמיכה בחלונות 10.

תמיד אפשר לנסות להתקין דרייבר של 10 על 11 והפוך , לא תמיד זה יעבוד . 

ציטוט של haim_egm

התוכנת שליטה של MSI ביצעה (בלי להודיע לי) עידכונים משלה.

אם אתה באמת חושב שככה הדברים עובדים אז זאת בעיה.

בשלב זה או אחר אתה אישרת לתוכנה לבצע עדכונים אוטומטיים.

ציטוט של haim_egm

התוכנת שליטה של MSI קפצה ומציגה לי 3 לוחות אם לבחור מהם כדי להתקין דריוור וויפיי.

למעט ביוס,  רוב הדברים יהיו דומים בין לוחות דומים ובכל מקרה הוא לא יתקין דרייבר לא מתאים . 

ציטוט של haim_egm

מרסט את המחשב והוא צורך 100 וואט אבל לא עולה.

מקווה שכבר החלפת את הגריז הטרמי .

גם אם הלוח חדש מהחנות , כדאי לוודא שהביוס מעודכן . 

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ציטוט של yoavke

דרייברים של אינטל כדאי להוריד מהאתר של אינטל ,  שם הם מתעדכנים הרבה יותר מהר מאשר באתרים של היצרנים .

חשבתי כי יחידת הוויפיי של מתוכננת ע"י , למה הדרייוור הוא מאינטל?

ציטוט של yoavke

את דגם הכרטיס האלחוטי אתה יכול לראות לפי השם שמופיע כאשר אתה מחפש דרייבר לכרטיס אלחוטי לחלונות 11.

שם של מה? לוח האם?

ציטוט של yoavke

חלונות 10 אינו תומך ב wifi 7   הוא EOL ולכן אפשר לצפות שכרטיסי אלחוט חדישים  יהיו עם פחות תמיכה בחלונות 10.

WIFI 7 זה לא מה שמעניין אותי (ושלא נדבר שהראוטר לא תומך בו), אני רוצה חיבוריות ווייפיי כלשהי להתחבר לראוטר.

ציטוט של yoavke

בשלב זה או אחר אתה אישרת לתוכנה לבצע עדכונים אוטומטיים.

צודק, זו ברירת המחדל שלה, צריך לצלול להגדרות כדי לבטל את זה.

ציטוט של yoavke

מקווה שכבר החלפת את הגריז הטרמי .

בסופ"ש, בתקוה. זה פחות חשוב לי כרגע כי אני מעונין יותר בליצב את המערכת מאשר להאיץ אותה (כבר הרצתי בדיקת עומס עם CPU-Z, המתח הוא 1.4 והמעבד מגיע ל 90 מעלות)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא מצליח להתקדם...

החלפתי משחה ועידכנתי ביוס, לא ראיתי שיפור משמעותי בקירור.

עדיין לא מצליח למצוא דריוור ל BT ולוויפיי,  התחברתי לפורום ב MSI וגם שם(!) לא מצליחים לעזור לי. https://forum-en.msi.com/index.php?threads/problems-with-z790-a-max-wifi-drivers.399904/#post-2270718

כנראה שאגמור עם כרטיס וויפיי ודונגל BT מעליאקספרס לפני שאצליח להפעיל את מה שעל הלוח.😒

מה שיותר גרוע הוא שאני לא מצליח לשנות את הגדרות המתח בביוס, ובכל מקום שחיפשתי עצות בנוגע להאצת הלוח הספציפי הזה מוצג שם ביוס שונה משלי אפילו שמדובר באותו לוח. לדוגמה https://overclock.net/threads/quick-easy-msi-z690-z790-cpu-overclocking-guide-beginner-friendly.1802080/

רציתי דבר ראשון להפוך את ה Vcore ל Adaptive ולהוריד כמה מיליוולטים אבל לא מצליח למצוא איך עושים את זה. מה שמוזר הוא שהאופציה הזו קיימת ומאופשרת באפליקציית Intel tuning אבל שינוי הערכים שם לא משנה את הטמפרטורה או את ה Vcore המוצג....

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

• 2 שבועות מאוחר יותר...

הלוח הזה הוא סיוט😠 נראה כי בכוח הם שמו ביוס שלא מאפשר האצה...

מהתחלה.

שידרגתי ל WIN11 מה 10 שהיה לי וכרטיס הוויפי וה BT מתחילים לעבוד. הוצאתי את ה M2 הקיים עם השידרוד ל WIN11 והתקנתי WIN11 על אחר והוא לא מזהה את הוויפי אלא רק את ה BT... ועוד דבר, אפילו כשאני מציב בבוט את ה (USB DISK (UFI ראשון עדיין אני עולה עם הדיסק, נדמה לי שיש אופציה לבחור עם מה לעלות בזמן ההדלקה אבל אני לא מוצא אותה.

לא מצליח להתקדם בהאצה.

באסוס בקודם (וב הנוכחי בן 10 שלי...) ניתן לקבוע ערכי offset במיליוולטים בזמן שהמערכת נמצאת במצב adaptive. הכוונה היא שהביוס מעלה/מוריד מתח בהתאם לתדר ובנוסף מקטין/מגדיל את המתח בערך ה offset. ככה תמיד האצתי, בחרתי את התדר שרציתי להגיע אילו בהצבה בביוס כ adaptive ואז התחלתי להוריד את ה offset (באמצעות רשימה נגללת) עד שהמערכת איבדה יציבות או נכשלה בטסטים. בביוס המחורבן הזה אני לא מוצא איך! ניתן לבחור את האופציה אך כשהיא מאופשרת נפתחת שורה ריקה שאני לא יודע מה לעשות איתה.

עשיתי כיוונון ראשוני לזיכרון, הצבה שלו ב 6600 בלי משחקים נוספים, הכל עובד אבל אשמח לטסט שבודק את המהירות, בבקר משימות אני רואה שהמהירות שלו היא אכן 6600 אבל הייתי רוצה תוכנה הבודקת מהירות קריאה/כתיבה אמיתית כשאתחיל לשנות פרמטרים. 

נכון לעכשיו מה שהצלחתי להגיע אילו הוא ע"י הגבלה של הטמפרטורת שיא בביוס ל 87 מעלות וכך בטסטים אני מגיע רק ל 5.3 ג'יגה ב P . הגוף דיי מפתיע שהוא מצליח לפזר כ 250+וואט אבל לא הכל מושלם. מאוורר אחד לא מוצב בדיוק במקום בגלל בליטה בלוח אם ומה שהרבה יותר גרוע הוא שהמאוורר שדוחף את האוויר ממוקם פחות מסנטימטר מכרטיס המסך שכרגע לא מורכב אצלי כך שאני לא יודע מה יקרה כשהוא יורכב...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

×   התוכן שהודבק הוא עם עיצוב.   הסר עיצוב

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר אוטומטית.   נקה הכל

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Share

• צור חדש...