עבור לתוכן

יצא דרייבר 16.7.1: מסדר את בעיית החשמל ב RX480 ומשפר ביצועים

Featured Replies

פורסם

בנתיים זה נראה כאילו הסוס של NVIDIA רץ ללא מתחרים.

• תגובות 43
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כבר 3 שנים בערך..

פורסם

אם נוידיה היו רוצים סביר להניח שהם היו יכולים לקבור את AMD, סביר להניח שיש להם אינטרס שתהיה קצת תחרות כדי לא להיות מונופול

פורסם

אם יגיע יום ש NV תהיה מונופול והגבול התחתון של המחירים יהיה מחיר מונופלי כמו שאומרים, אז תודה

רבה להתראות ( מקווה שעוד הרבה יעשו ככה ) ואני עובר לקונסולה. יהיה לי מחשב לצרכים אחרים,

וקונסולה למשחקים.

במקרה של ה 480 AMD יצאו בהצהרה שיש בעיה, כבר דבר שגרר תגובות בצדק. כמובן שהם חייבים להתייחס לבעיה בצורה מתונה ולא לעשות לעצמם עוד יותר נזק - הבעיה שהנזק נעשה כבר במידה מסוימת. אני לא יודע עד כמה ואם בכלל זה יפגע במכירות פוטנציאליות, אבל אני רוצה להגיד בהזדמנות זו לאנשים... לא כדאי לזלזל בדבר שנקרא : אמון הציבור בחברה. זה לא משהו שחברה גדולה לוקחת כמובן מאליו...

פורסם
ציטוט של Moon-Mage

אם נוידיה היו רוצים סביר להניח שהם היו יכולים לקבור את AMD, סביר להניח שיש להם אינטרס שתהיה קצת תחרות כדי לא להיות מונופול

בינגו, יפה לראות אחד שמבין עניין.

אותו הדבר אגב אינטל, הן מתות מפחד מה יקרה אילו יוכרזו כמונופול, על כל המשמעויות הליגליות והמסחריות שנוגעות לכך

אל מול משרדי הממשלה הרלוונטיים בכל מדינה ומדינה. עדיף תחרות כלשהי ובלבד שלא להיות מוגדר משפטית כמונופול

על ידי המשרד הרלוונטי במדינתך (או על ידי האיחוד האירופאי למשל).

ובחזרה לכרטיס RX480 ופיאסקו משיכת הזרם המוגברת מסוקט ה- PCIE, כמדומני AMD תקנו זאת היטב ודי מיידית.

כך שבכל הנוגע לשאריות כעס או טרוניה נגדם, ככל שהיו שכאלו למי מהצרכנים, נראה לי שזה ירד מהפרק.

מה שכן, הייתי ממליץ כמו שהמלצתי עוד בשבוע שעבר, מי שרוצה כרטיס שכזה ויש לו קצת סבלנות (ואין סיבה של תהיה)

להמתין כמעה ולרכוש את גרסאות ה- custom שהולכות להגיע לשווקים במהלך יולי-אוגוסט.

אלו יהיו גרסאות עם כניסות זרם 8 פינים שיתנו מענה הרמטי ומוחלט לסוגית הזרם הנצרך על ידי הכרטיס,

יכילו יכולות קירור רציניות לשם שינוי, ויאפשרו המהרות רציניות לאזור 1400mhz (וכנראה שקצת מעל).

*ישנה אגב שמועה שמבוצע chip binning והליבות החזקות נשמרות בצד לגרסאות אלו.

אלו צפויים להיות איפה כרטיסים שיהיו מהירים כדי 15% מגרסת הרפרנס הראשונית - שהיא לטעמי לא כל

כך מוצלחת מהבחינה הזו. ממילא הכרטיסים הללו לא יהיו יקרים יותר (או יקרים משמעותית) להערכתי גג 250$

במיוחד לאור התמחור החדש שפורסם זה עתה ל- RX1060 המקביל.

פורסם
ציטוט של coch

אם יגיע יום ש NV תהיה מונופול והגבול התחתון של המחירים יהיה מחיר מונופלי כמו שאומרים, אז תודה

רבה להתראות ( מקווה שעוד הרבה יעשו ככה ) ואני עובר לקונסולה. יהיה לי מחשב לצרכים אחרים,

וקונסולה למשחקים.

במקרה של ה 480 AMD יצאו בהצהרה שיש בעיה, כבר דבר שגרר תגובות בצדק. כמובן שהם חייבים להתייחס לבעיה בצורה מתונה ולא לעשות לעצמם עוד יותר נזק - הבעיה שהנזק נעשה כבר במידה מסוימת. אני לא יודע עד כמה ואם בכלל זה יפגע במכירות פוטנציאליות, אבל אני רוצה להגיד בהזדמנות זו לאנשים... לא כדאי לזלזל בדבר שנקרא : אמון הציבור בחברה. זה לא משהו שחברה גדולה לוקחת כמובן מאליו...

מדינות לא אוהבות מונופולים, אפילו פחות מונופולים גדולים.
ברגע שאתה מוגדר כמונופול מכים בך בכל כך הרבה צורות שהרבה פעמים עדיף לך לתת לתחרות להשאר על אש נמוכה ולנצח בהפרש, אבל לא גדול מדי.

פורסם
ציטוט של Moon-Mage

מדינות לא אוהבות מונופולים, אפילו פחות מונופולים גדולים.
ברגע שאתה מוגדר כמונופול מכים בך בכל כך הרבה צורות שהרבה פעמים עדיף לך לתת לתחרות להשאר על אש נמוכה ולנצח בהפרש, אבל לא גדול מדי.

כמובן. יש עליהם עין והטלים שלא היו עליהם אם הנתח שוק שלהם היה קטן ב % מסוים ולא מוגדרים כמונופול.

אני רק לא יכול להגיד דבר כזה ( כי אני לא יודע בוודאות ) על NV. אין לי שום דרך לדעת האם הם הגיעו למצב כזה

או קרוב למצב כזה שהנתח שוק שלהם הופך אותם למונופול, כנ"ל לגבי זה שהם מסוגלים לחסל את התחרות או

לפחות להפוך את AMD לאבק.

הם הרי מתחרים אחד בשני בשוק שיש בו כמה וכמה שכבות.. אף פעם לא הייתה השקה לאף אחת מהחברות שאפשר

לראות בו שליטה מוחלטת מהכרטיסים הכי תחתונים עד לכרטיסי פרימיום הכי יקרים שיש. מה שכן קורה זה ש NV מראה

רווחיות יציבה בשנים האחרונות לעומת צרות ב AMD. אבל כבר מישהו אמר פה בעבר.. AMD לא נמצאים רק בשוק אחד,

יש להם שווקים שהם נותנים עבודה יפה והם לא מתחרים בכלל ב NV.

ההיגיון שלי אומר גם שאם יגיע יום ש AMD יקרסו, קונים את החטיבת כרטיסי מסך בוודאות. יש להם מספיק ידע וניסיון

ופטנטים וכו' וכו'.. לא רואה את האדומים נעלמים לא עכשיו ולא עוד עשור.

פורסם

AMD כבר הכינה את עצמה לפירוק, עם RTG או Radeon Technology Group, בעצם חזרה למתכונת ATI הישנה. במצב הזה כשיש צרות פשוט לוחצים על הכפתור בקוקפיט ויוצאים החוצה. רוכשים פוטנציאליים? סמסונג, מיקרוסופט

פורסם

אם AMD מתמוטטת כלכלית זה עושה צרות צרורות לסגמנט שלם של לקוחות מתחום הקונסולות,

בו נמצאות ענקיות כגון סוני עם ה- play station שלה ומיקרוסופוט עם ה- xbox שלה.

AMD הינה ספקית של המעבדים לקונסולות הללו, ומשכך אין כנראה סיכוי ראלי או סביר, בו הן סוני והן ומיקרוסופט אומרות:

"טוב נו שיהיה, הלך לנו ספק המעבדים לקונסולות שלנו, אז נסגור גם אנחנו בתורנו את הבסטה ונפסיק לשווק קונסולות".

תחום שהוא אגב מאד רווחי עבורן (בזכות מכירת התוכנה של לאחר מכן - זו שמזינה את הקונסולות).

ולכן אם AMD מתקרבת לסף פשיטת רגל, לבטח יהיו צעדים תוך כדי תהליך, לפני ואחרי, שיעבירו את הבעלות אל

החברה ליצרן שלישי עם כח כלכלי וכיסים עמוקים, כאשר על הכוונת נמצאות מספר חברות בינלאומיות בכללן מיקרוסופט,

סוני, וגם סמסונג שלוטשת עיניים.

היו שמועות שהיה עניין מעוד חברות, כגון אינטל שמוכנה לקחת רק את חטיבת כרטיסי המסך (ולא את המעבדים שכן

אסור לה - הרגולטור לא מאשר מזוג שכזה).

ולכן למי שכרגע יושב בצד ומתלבט, האם להמר על רכישת חומרה של AMD בראיה ארוכת טווח, אולי החברה תעלם ?

סבורני שזהו תסריט לא כל כך ראלי, ולו בגלל מה שהוסבר מעלה - יותר מדי גורמים תלויים כיום בתוצרת של AMD.

אגב, ל- AMD קופת מזומנים של כ- 700 מיליון דולר, מה שאומר שגם אם הם ממשיכים להפסיד, יש להם עוד שנה-שנתיים

לתפקד על הקופה הזו כך או אחרת. אך סבב מכירות מאיצי המסך שאנו עדים לו בשבוע האחרון די הכניס זריקת עידוד חזקה

לקופת החברה וצפוי להיות מדווח רבעון חריג לטובה לשם שינוי במאזניה מזה זמן רב.

ישנה עכשיו ב- AMD תחושת אביב פורח חדשה, המבוססת על השקת דוח חדש של מאיצי 14 ננו מטר שסוף סוף הביא

לעלייה דרמטית במכירת מאיצים גראפיים (השוק שבע מהדור הקודם 28 ננומטר - דור שנמתח יותר מדי שנים ללא תזוזה - 4 וחצי שנים)

וישנן גם תקוות גדולות ב- ZEN שיתחיל להימכר בעוד כחצי שנה לערך סדר גודל, שלראשונה יעשה משהו דומה לעולם

המעבדים CPU , בדומה למה שדור החדש של מאיצי המסך עושה לקודמו.

בתחום המעבדים נוצר תור ענק של כ- מיליארד מעבדים בשוק העולמי שלא משודרגים, עד שלא יצא דור 8 הליבות

בסגמנט ה- mainstream (מחירים בין 200-350$), ו- ZEN הוא הסנונית הראשונה לכך.

שוק ה- CPU גדול לעין שעור משוק המאיצים הגראפיים, ותנופה של החלפת כמיליארד מעבדים בעולם בתוך כשנתיים-שלוש

הוא משהו שאינטל ו- AMD חולמות עליו בגדול, כשמשהו שיניב מסת עבודה שלא נצפתה שנים, כמו גם רווחים עצומים לשתיהן.

פורסם

ההסבר ל - "האדומים לא יעלמו", זה הכוונה לחטיבת כרטיסי המסך במילים אחרות ATI.

AMD נמצאת בכמה שווקים ועובדת בו זמנית בכמה שכבות לכן זה קשה להגיד מה יקרה שם.

אני לא חושב שאפשר לדעת מה יקרה שם בעשר השנים הבאות לטוב ולרע. הם מצמצמים הפסדים

בחלק מהשכבות אך עדיין אין רווחים. רווחים שליליים אך עם צמצום.

מבלי להתייחס אפילו לתסריטים אפשריים של פירוק, של קנייה מחברת ענק אחרת - במציאות של היום ATI לא נעלמת.

לאן יש להם להיעלם ? המותג Radeon ימשיך להיות מייוצר לא משנה מה התסריט האפשרי, זה מה שחשוב פה ואני רואה את

זה כמשהו ריאלי לחלוטין. פירוק או קנייה לא ישנו לטווח הארוך את זה שהמותג כרטיסי מסך שלהם הוא מוצר שיש לו מקום בשוק.

פורסם

אני משתמש בR9 290 יש איזה משהו קריטי שבשבילו לעדכן?

עדכנתי שבוע שעבר ל16.6.2

יש חדש בגרסה הזאת?

פורסם

לגבי העניין שלנבידיה יש עליונות...הבנתי שהליבה של ה480 קטנה משמעותית משל ה1070 וה1080 לכן ליבה גדולה יותר תהיה פחות חמה ועם יותר טרינסטורים הווגה של אמד שיצא באוקטובר ככל הנראה יהיה חזק פי 2 לפחות מה480 שזה כבר שקול ובאזור של ה1080. הקטע שלנבידיה יש את הליבה החדשה שעליה מבוסס הטיטאן החדש וכנראה ה1080ti או שם אחר. וכאן כרגע נראה שלאמד אין מענה אלא אם כן היא מכינה הפתעה...

פורסם

הליבה של הRX 480 בגודל 232MM מרובע (בתהליך יצור של 14NM).

הליבה ב1080 בגודל 314MM (ב16NM) מרובע ושל ה1060 (שיהיה דומה בביצועים) לא יודוע כרגע אבל מדברים על משהו בין 170 ל200MM מרובע (גם ב 16NM). 

ככה שגם בתחום ניצול שטח הסיליקון יש לNV יתרון ברור.

פורסם

לא האמת, הארכיטקטורה של AMD דחוסה יותר, וגם תהליך היצור של GloFo קטן יותר מה שמביא להם יתרון קטן בגזרה הזאת, ה480 מגיע עם 2300~ מעבדים, בלוקים בחומרה שאחראים על תזמון משימות חומרתי (מן הסתם גם ל1060 יש "תוספות משלו), בקר זכרון ברוחב 256 ביט..  ול 1060 יש רק 1280 ליבות Cuda ובקר זכרון של 192 ביט, העניין הוא שזה פשרה כי זה לא מאפשר את התדרים הגבוהים שNVIDIA מגיע אליהם כמו שראינו כבר עם Maxwell, שעדיין שבבים רבים מגיעים בלי מאמץ ל1500MHz בעוד שעל היכולות של הRX 480 לעלות בתדרים אנחנו לא כל כך יודעים בגלל עיצוב הרפרנס הבעייתי מבחינת חשמל, למרות שנראה שהשבב מוגבל ברוחב פס לזכרונות אז OC לזכרונות ישפר לא מעט את הביצועים מול OC לליבה.

בקיצור כל חברה עושה שימוש שונה בשטח, העובדה ששתי החברות עכשיו משתמשות בתהליכי יצור שונים ולא בנויות על אותו תהליך יצור מקצין את זה עוד טיפה, לטוב ולרע.

פורסם

לא ממש משנה מה נתוני הנייר, 2300 מעבדים של AMD לא שווים הרבה יותר מ1280 מעבדים של NV בסופו של יום, גם לא בקר זיכרון רחב יותר כי NV מנצלת רוחב פס טוב יותר בזכות דחיסה טובה יותר.

שורה תחתונה ומאוד פשוטה GP106 תהיה קטנה מפולריס 10 ודומה/חזקה יותר בביצועים, GP104 גדולה בפחות מפעם וחצי אבל מכפילה ביצועים של פולריס 10, על פי הספר שלי זה נקרא יעילות טובה יותר פר פיסת סילקון ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים