עבור לתוכן

למה כולם אומרים ש-4K לא אפשרי על הדור הנוכחי של כרטיסי מסך?

Featured Replies

פורסם

ניסיתי כמה משחקים על רזולוציית 4K עם כרטיס מסך GTX970. נכון, יש משחקים כמו The Witcher שעובדים על 20 FPS. לא חלק. 

אבל ניסיתי גם משחקים כמו GTA5 שעובד על 30 FPS שזה נורמה בשביל קונסולה ואם כבר מקבלים תמונה של 4K אז למה לא? הגדרות: רוב ההגדרות על Ultra ופה ושם High וכמובן AA ביטלתי.

ניסיתי גם Project Cars שנראה מעולה על 1080p ועובד לי על 4K על 45-50 FPS. הופתעתי לטובה, רץ ממש חלק. הגדרות: הכי גבוהות חוץ מAA שביטלתי.

אז השאלה שלי, למה כל מי שאי פעם פתח פה דיון בשנה האחרונה עם שאלה "האם כדאי לקנות מסך 4K לגיימינג" ונתקל רק בתשובות שליליות, מאיפה זה בא? 

• תגובות 89
  • צפיות 17.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה בא מהעובדה שרוב האנשים שרוצים 4K, רוצים שהמשחקים יעבדו להם על ההגדרות הכי גבוהות ב60FPS, ללא פשרות.

ונכון לעכשיו אין חיה שמסוגלת לתת 60 FPS בהגדרות כאלה במשחקים כבדים.

אני יכול להבין אותם.. מצד אחד אתה עולה ברזולוציה ומצד שני יורד בהגדרות, אז מה עשינו בזה.

פורסם

אני נוטה להסכים עם OvO.

זה קצת מצחיק להשקיע את כל הכסף הזה במסך 4K וכרטיס מסך חזק ובסוף לקבל תוצאה פחות מרשימה ממה שתקבל בקונסולה שנחותה משמעותית מבחינת חומרה.

אני לדוגמא שידרגתי לפני כמה חודשים ממסך 1080p למסך 1440p בלי להחליף כרטיס (GTX770 4GB). ההבדל אצלי ממש משמעותי כי עכשיו כמעט כל המשחקים החדשים (Doom לדוגמא) רצים לי על Medium וגם אז לא מגיעים ל60 באופן קבוע. מבעס גם מבחינת הגרפיקה וגם מבחינת התנועה שלפעמים חלקה ולפעמים קצת פחות.

ועוד נקודה קטנה - גם אם ה1080 יהיה מסוגל להגיע ל60FPS יציב עם משחקים חדשים בהגדרות גבוהות (והוא לא) הוא יהיה על קצה גבול היכולת שלו כבר מהיום הראשון.

פורסם

כדי לקבל 60 fps על הגדרות גבוהות ב 4K צריך כרטיס שכוחו שווה לשני

Gtx 980 ti

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם
  • מחבר

60 FPS זה פריווילגיה לדעתי. 30-40 FPS מספיק בשביל Casual.

מה שמבדיל אותנו מקונסולות זה לא רק FPS אלא גם זמני טעינה וה-FOV.

ה-FOV בחלק מהכותרים בקונסולות יכול לעשות ממש כאב ראש.. ואני שמח שאין את זה במחשב, גם כשזה רץ על 30 FPS.

פורסם
ציטוט של Zeev86

60 FPS זה פריווילגיה לדעתי.

ופה נמצא בעצם הבסיס לשאלה שלך. לדעתי 60Hz די קרוב לmust. כשאיזה משחק נופל ל30 או 40Hz זה לא נחמד לי בעין.

פורסם

אישית אני לא סובל את זה שנופל לי הFPS מתחת ל60.. אם מתאים לך אז מה טוב... אני לא מתפשר על הגדרות או FPS

פורסם

צריך להתפשר או על הגדרות, או על רזולוציה, או על משחקים או על הכיס.
באופן אישי אני מעדיף רזולוציה גבוהה יותר מאשר הגדרות גבוהות יותר.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Epidem

אישית אני לא סובל את זה שנופל לי הFPS מתחת ל60.. אם מתאים לך אז מה טוב... אני לא מתפשר על הגדרות או FPS

לא מדובר בנפילה. מדובר על FPS יציב שהוא פשוט לא 60.

פורסם

נופל הכוונה שהfps מתחת ל60 לא משנה אם קבוע או לא.

פורסם

זה ויכוח על טעם וריח ורזולוציה והגדרות - כל אחד כטוב בעיניו. 
עניין של תיאום ציפיות נטו.

כמו בנושאים אחרים, קורה שקולם של "הרוב השקול" נבלע בפסקנות חסרת הפניות של המיעוט הלא מתפשר.

יש גם את אלו שזו פרנסתם (עולם כרטיסי המסך) ולשם כך הם שמחים להציג כל סטייה מהאידיאל (4K על ULTRA במינימום 60 FPS) כדי שיוכלו למכור את הדור הבא.

הכל טוב, הכל הולך וכל אחד עם סדר העדיפויות האינדיבידואלי שלו.

פורסם

^ יפה נאמר

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

נופל הכוונה שהfps מתחת ל60 לא משנה אם קבוע או לא.

יש הבדל גדול בין FPS יציב שעומד על 50 לבין נפילות FPS. 

פורסם

לא מכיר קונסולות, כל המשחקים רצים על 30fps בלי יוצא מן הכלל? 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים