עבור לתוכן

הדור הבא הוכרז - שאלה על התרסקות מחירי GTX970 ו GTX960

Featured Replies

פורסם

הוא לא מכר GTX570 ב- 350 ש"ח.

הוא פרסם במשך זמן רב, בסוף ירד עד ל- 300 שח והמתין עוד הרבה זמן, עד שהגיע מישהו ("מרחוק") ששילם לו,

וגם הוא לא שילם 300 ש"ח אלא מתחת לכך.  יש ברשותי מידע מאומת בנושא.

• תגובות 90
  • צפיות 20.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^תגיד, מה אתה מעשן!? :kopfpatsch:

מאיפה המידע "המאומת" הזה?!

למה אתה חושב שאתה מכיר אותי ויודע מה אני עושה או בכמה אני מוכר?

תגיד,אתה בכוח מנסה get under my skin? בכל פוסט! תתקדם! אל תפנה אליי או תצוטט אותי!

פורסם

באופן מקרי בקניית ה- 570 ממך (תראה איזה עולם קטן) הייתי מעורב מאחורי הקלעים.

אז לא רק שיודע את מלוא הפרטים (שנמצאים אצלי אגב כתובים בטקסט מולך) מציע

לך בנימוס כרגע, שתחסוך ממני מלהביכך לפני כולם.

מה שאתה עושה עכשיו, זה מתגאה בכאילו "הצלחה למצוא פראייר" ששילם לך 350 ש"ח

על GTX570 כיום מאי-יוני 2016 (ועוד מתגאה בכך בלי כל בושה) בשעה שהאמת היא אחרת.

פורסם

^^ חביבי, תשחרר. מקומם של האיומים המטופשים האלה הוא בטוקבקים של ווינט ולא בפורום שעוסק בענייני חומרה.

אתה לא מוסיף לעצמך כבוד כשאתה יורד ממרומי מעמד ה"המבין האולטימטיבי בליבות GPU" אל רמת "הטוקבקיסט הממוצע בכתבה על החייל היורה"

פורסם
ציטוט של nec_000

השווי הראלי של GTX970 משומש (נכון להיום רגע לפני השקת RX480 לציבור הרחב במחיר 1000-1200 ש"ח חדש בחנות)

הוא כ- 500-600 ש"ח.  

חחחחחחחחחחחח

אם תמצא לי GTX 970 ב-500 שקל אני קונה שניים.

רציני. אם אתה מכיר בבקשה שלח קישור.

פורסם
ציטוט של nec_000

באופן מקרי בקניית ה- 570 ממך (תראה איזה עולם קטן) הייתי מעורב מאחורי הקלעים.

אז לא רק שיודע את מלוא הפרטים (שנמצאים אצלי אגב כתובים בטקסט מולך) מציע

לך בנימוס כרגע, שתחסוך ממני מלהביכך לפני כולם.

מה שאתה עושה עכשיו, זה מתגאה בכאילו "הצלחה למצוא פראייר" ששילם לך 350 ש"ח

על GTX570 כיום מאי-יוני 2016 (ועוד מתגאה בכך בלי כל בושה) בשעה שהאמת היא אחרת.

יאללה, תפליץ את מלוא הפרטים, מעניין אותי לדעת איזה עסקה הייתה לך עם מישהו אחר :D

"תביך אותי" חחחחח

וזה שאמרתי שמכרתי את ה-570 ב-350 זאת לא הייתה גאווה, אלא שוק שזה שמעליי מוכן למכור את ה-660 שלו באותו מחיר.

אגב, לידיעתכם, המחיר שמכרתי בו זה המחיר שקיבלתי כאן בפורום אחרי התייעצות בכמה למכור, אז תהיה בשקט....

אז ברשותך מר פלצן, תפליץ את המידע השגוי וה"מאומת" שלך :la:

פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

חחחחחחחחחחחח

אם תמצא לי GTX 970 ב-500 שקל אני קונה שניים.

רציני. אם אתה מכיר בבקשה שלח קישור.

מדובר על משתמש משועמם שבטוח שהוא מסוגל להטות את שוק מחירי היד שניה של הכרטיס הזה כדי להשיג לעצמו אחד בזול. בהצלחה עם זה.

פורסם
ציטוט של nec_000

הוא פרסם במשך זמן רב, בסוף ירד עד ל- 300 שח והמתין עוד הרבה זמן, עד שהגיע מישהו ("מרחוק") ששילם לו,

וגם הוא לא שילם 300 ש"ח אלא מתחת לכך.  יש ברשותי מידע מאומת בנושא.

ואיך לך ידוע במידע הזה? ברצינות, אני רוצה לדעת איך אתה מצליח לחדור לפרטיות של בנאדם.

פורסם

לפחות הוא נהנה מזה, כי בזמן שהוא משקיע בזה הוא היה יכול לקנות רכב קטן לעומת מה שהוא חוסך בהחלפות כרטיסים.

מעמוד 24

פורסם

אתם מתעסקים פה בזוטות. זה לא באמת משנה אם החבר מכר את הכרטיס שלו ב350 , ב200 , או אפילו ב1000 שקל.

השאלה היא כמה ראוי וצריך לשלם עבור כרטיס כזה , ולא כמה מישהו יחיד הסכים לשלם לו.

תנסו לכמת את השווי של דור חדש + ביצועים + ירידת ערך שתלויה במצב ובגיל של הכרטיס.

אם שוק השבבים היה מתנהל כמו מכשירי סמארטפון , אז ברגע שהיה יוצא מוצר חדש , אוטומטית המוצר הישן היה מעבד מערכו.

אבל במקרה שלנו , החברות כמעט שלא מורידות מחירים , אז למראית עין , למשתמש האידיוט , נראה כאילו מוצר לא איבד מערכו בכלל , אבל זה לא נכון.

מה שכן נכון , שתמיד תוכלו למצוא את הנער שאין לו מושג בתחום , שמחפש להפעיל איזה משחק בפתרון זול יחסית בתקציב שיש לו , ותוכלו למכור לו כל דבר.

אם נשווה את זה שוב לשוק הסמארטפונים , אז מכשירי אפל באופן עקבי , איבדו פחות ערך ביד 2 משאר החברות.

למה זה ככה? עניין של ביקוש והיצע.

ואולי גם בגלל שאם אתם רוצה אפל , אז אין לך פתרון זול חדש , ולעומת זאת , אם אתה רוצה אנדרואיד , אז יש לך בלי סוף.

פורסם

שלום,
יש לי כמה שאלות למבינים כאן:
1. כרטיסי AMD בסדרות האחרונות פולטים כמות גדולה יותר של חום בהשוואה לכרטיסי NV, כשארכיטקטורה לא יעילה אנחנו מקבלים כרטיסים לא יעילים אנרגטית. עם זאת, AMD מתכננת את הליבה של הכרטיסים שלה כך שאפילו בטמפרטורות גבוהות הם יוכלו לפעול ללא בעיה לאורך זמן - האם זה נכון? האם הכרטיסים שלה בנויים לעבוד בטמפרטורה גבוהה מבלי להינזק? 
2. אם לדוגמא R9 390 רץ בטמפרטורה של 90 מעלות צלזיוס תחת תנאים מסויימים - האם אין לכך בעיה? אני אישית חושב שאפילו שהליבה מסוגלת לעבוד, ישנה השפעה ישירה על כך על יתר הרכיבים במחשב, כמו דיסקים קשיחים, מעבד (במיוחד אם יש לו קירור סטוק או קירור אחר ב-50 שקל), כונן אופטי, לוח אם וכהנה וכהנה. 
3. אם סעיף א' נכון, האם זה אומר שלכרטיסי NV ישנו סיכוי גדול יותר להיגע כתוצאה מהתחממות יתר? ניקח דוגמה שבה GTX 970 רץ ב-75 מעלות, בעוד R9 390 רץ ב-85 מעלות. למשל ביום חם ישנה עלייה של כ-13% בטמפרטורה, כך שמ-75 מעלות ה-GTX 970 קפץ ל-84 מעלות, בעוד R9 390 קפץ ל-96 מעלות. אם סעיף א נכון, אזי של-R9 390 לא תהיה כל בעיה לפעול בטמפרטורה זו, ועם זאת GTX 970 עלול להינזק כי הוא אינו מותאם לפעול בטווח הזה של מעלות. בואו ניצא מנקודת הנחה שכל המשתנים זהים, כלומר אותו מארז, אותם רכיבים, באותו חדר, באותה שעה באותה טמפרטורת סביבה. 
4. מצד שני, קראתי שיש במעבדים אינטל למשל הגנות מפני התחממות יתר (התחממות יתר ברמה של נזק לשבב המעבד), כך שלצורך העניין בטמפרטורה של 100~ מעלות המעבד יודע כי הוא פועל בטמפרטורה גבוהה יתר על המידה ועל כן הוא מוריד לעצמו את הביצועים על מנת להתקרר כמה שיותר ובכך להימנע משריפה. אך האם אלו פני הדברים גם בקרב כרטיסי המסך? ואילו הגנות בדיוק מפעיל המעבד כדי להתגונן? 

ובנוסף, רציתי לדעת מה אתם חושבים על קירורי blowers לעומת open-air style עבור מערכי כרטיסים. 

פורסם
ציטוט של Nand

שלום,
יש לי כמה שאלות למבינים כאן:
1. כרטיסי AMD בסדרות האחרונות פולטים כמות גדולה יותר של חום בהשוואה לכרטיסי NV, כשארכיטקטורה לא יעילה אנחנו מקבלים כרטיסים לא יעילים אנרגטית. עם זאת, AMD מתכננת את הליבה של הכרטיסים שלה כך שאפילו בטמפרטורות גבוהות הם יוכלו לפעול ללא בעיה לאורך זמן - האם זה נכון? האם הכרטיסים שלה בנויים לעבוד בטמפרטורה גבוהה מבלי להינזק? 
2. אם לדוגמא R9 390 רץ בטמפרטורה של 90 מעלות צלזיוס תחת תנאים מסויימים - האם אין לכך בעיה? אני אישית חושב שאפילו שהליבה מסוגלת לעבוד, ישנה השפעה ישירה על כך על יתר הרכיבים במחשב, כמו דיסקים קשיחים, מעבד (במיוחד אם יש לו קירור סטוק או קירור אחר ב-50 שקל), כונן אופטי, לוח אם וכהנה וכהנה. 
3. אם סעיף א' נכון, האם זה אומר שלכרטיסי NV ישנו סיכוי גדול יותר להיגע כתוצאה מהתחממות יתר? ניקח דוגמה שבה GTX 970 רץ ב-75 מעלות, בעוד R9 390 רץ ב-85 מעלות. למשל ביום חם ישנה עלייה של כ-13% בטמפרטורה, כך שמ-75 מעלות ה-GTX 970 קפץ ל-84 מעלות, בעוד R9 390 קפץ ל-96 מעלות. אם סעיף א נכון, אזי של-R9 390 לא תהיה כל בעיה לפעול בטמפרטורה זו, ועם זאת GTX 970 עלול להינזק כי הוא אינו מותאם לפעול בטווח הזה של מעלות. בואו ניצא מנקודת הנחה שכל המשתנים זהים, כלומר אותו מארז, אותם רכיבים, באותו חדר, באותה שעה באותה טמפרטורת סביבה. 
4. מצד שני, קראתי שיש במעבדים אינטל למשל הגנות מפני התחממות יתר (התחממות יתר ברמה של נזק לשבב המעבד), כך שלצורך העניין בטמפרטורה של 100~ מעלות המעבד יודע כי הוא פועל בטמפרטורה גבוהה יתר על המידה ועל כן הוא מוריד לעצמו את הביצועים על מנת להתקרר כמה שיותר ובכך להימנע משריפה. אך האם אלו פני הדברים גם בקרב כרטיסי המסך? ואילו הגנות בדיוק מפעיל המעבד כדי להתגונן? 

ובנוסף, רציתי לדעת מה אתם חושבים על קירורי blowers לעומת open-air style עבור מערכי כרטיסים. 

1)הם אמורים לעבוד בטמפרטורות האלה והם מושכים דיי הרבה חשמל.
2)הטמפרטורה שאתה רואה היא הטמפרטורה של הליבה, אין קשר בין זה לבין הרכיבים האחרים והשינוי בטמרפטורה של המארז לא אמור לעבור את ה2-3 מעלות.
3)תלוי בתכנון, אין תשוב חד משמעית.
4)כן, גם כרטיסי מסך מאטים את פעולתם בטמפרטורה גבוהה.
blowers מוציאים חום החוצה, אבל בדרך כלל לא יעילים בנידוף החום מכרטיס המסך כמו קירור פתוח.
לעומתם קירור פתוח פולט את החום למארז, אם יש לך איוורור סביר זה לא אמור לשנות יותר מה2-3 מעלות שרשמתי כבר קודם.

פורסם
ציטוט של Moon-Mage

1)הם אמורים לעבוד בטמפרטורות האלה והם מושכים דיי הרבה חשמל.
2)הטמפרטורה שאתה רואה היא הטמפרטורה של הליבה, אין קשר בין זה לבין הרכיבים האחרים והשינוי בטמרפטורה של המארז לא אמור לעבור את ה2-3 מעלות.
3)תלוי בתכנון, אין תשוב חד משמעית.
4)כן, גם כרטיסי מסך מאטים את פעולתם בטמפרטורה גבוהה.
blowers מוציאים חום החוצה, אבל בדרך כלל לא יעילים בנידוף החום מכרטיס המסך כמו קירור פתוח.
לעומתם קירור פתוח פולט את החום למארז, אם יש לך איוורור סביר זה לא אמור לשנות יותר מה2-3 מעלות שרשמתי כבר קודם.

1. יש קשר/הבדל. כשכרטיס עובד ב-90 מעלות זה שונה לגמרי מכרטיס אחר שעובד ב-70 מעלות, זה מחמם פחות את שאר הרכיבים במארז. 

2. אני יודע ש blowers פולטים את החום החוצה - ובדיוק בגלל זה אני שואל - אם הם לא יעילים כמו שאתה אומר, אז למה כל כך ממליצים עליהם בפורומים למערכי כרטיסים? 

פורסם
ציטוט של Nand

1. יש קשר/הבדל. כשכרטיס עובד ב-90 מעלות זה שונה לגמרי מכרטיס אחר שעובד ב-70 מעלות, זה מחמם פחות את שאר הרכיבים במארז. 

2. אני יודע ש blowers פולטים את החום החוצה - ובדיוק בגלל זה אני שואל - אם הם לא יעילים כמו שאתה אומר, אז למה כל כך ממליצים עליהם בפורומים למערכי כרטיסים? 

1) ההבדלים הם לא של 20 מעלות אלא של 2-3 כמו שכבר רשמתי, אני מעריך שממליצים על blowers בעיקר בגלל שכרטיסי המסך עצמם קרובים מאד אחד לשני ויכולים להשפיע אחד על השני ולא בגלל שהדיסק הקשיח מתחמם קצת יותר.

פורסם
ציטוט של Moon-Mage

1) ההבדלים הם לא של 20 מעלות אלא של 2-3 כמו שכבר רשמתי, אני מעריך שממליצים על blowers בעיקר בגלל שכרטיסי המסך עצמם קרובים מאד אחד לשני ויכולים להשפיע אחד על השני ולא בגלל שהדיסק הקשיח מתחמם קצת יותר.

השאלה היא האם יש אמת בהמלצה. האם ה blowers הוכחו כיעילים עבור מערכי כרטיסים בהשוואה ל AIB? יש מישהו שבדק את זה? או שזה רק בתיאוריה?

מעניין אותי לדעת את ההבדלים בין GTX 1080 FE במערך לבין GTX 1080 G1 במערך. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים