עבור לתוכן

תושבת LGA1150 וסדרת מעבדי Haswell - הדיון הראשי

Featured Replies

פורסם

אני מאוכזב שדור חדש של מעבדים מרגיש זהה לקודם, לזה שלפניו ולזה שלפניו. החלפת התושבות גם כן נראית מיותרת.. ההבדלים באמת זניחים..

• תגובות 178
  • צפיות 109.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם על לינוקס כמעט ואין שיפור, ואפילו יש מבחנים בהם ה-3770k עדיף על פני 4770k

הנה הסקירה מאתר phoronix:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=intel_4770k_linux&num=1

הנה כל התוצאות על עמוד אחד (ועם עוד כמה תוצאות) אבל בלי ניתוח תוצאות או הסברים:

http://openbenchmarking.org/result/1306034-UT-INTELCORE31

כל התוצאות על אובונטו 13.04, כל הריצות על 64 ביט וקומפלו ע"י gcc האחרון 4.8.1 ברוב הטסטים המבחן נבנה עם אופטימיזציות ספציפיות למעבד עליו הוא רץ (כלומר מתבצעת קומפילציה של הטסט לפני ההרצה עם אופטימיזציה ספציפית למעבד)

מי שציפה לשיפור משמעותי התאכזב, לעיתים הi7-3770 עדיף על ה-4770.

עבור עומסים שמאמצים את כל הליבות, ה-FX-8350 תחרותי מאד והוא עדיף על שני הi7 בחלק מהמבחנים - התוצאות של ה FX משתפרות משמעותית כאשר מתבצעת אופטימיזציה ספציפית עבורו. זה מסוג התוצאות שאי אפשר לראות בחלונות ששם התוכנית באה בנוייה כבר.

פורסם

אני לא יודע מי ציפה ולכן התאכזב. הדלפות על הביצועים המצופים היו כבר חודשים רבים אם לא יותר.

פורסם

מוזר שאף אחד לא דיבר על הDeliding, מוריד את הטמפרטורה של הליבה עד 20 מעלות. מסתבר שאינטל מתקמצנים על משחת קירור נאותה.

אוף.. AMD חייבים להתחיל לתת פייט לפני שיחזירו אותי לC2D שמקורר על ידי חמאת בוטנים.

העובדה שאנשים מגנים פה על אינטל ומשתלחים באוברקלוקרים הינה עדות להצלחה של התרגילים המסחריים המסריחים של אינטל.

שדרוג תושבת ודור שלם של מעבדים עם תוספת ביצועים עלובה ואפשרות להכנת חביתות .

אבל כן, אף אחד לא חייב לשדרג. 3> את הPhenom II 965 שלי.

פורסם
  • מחבר

דיליציה היא לא שיקול קונבנציונאלי ברכישת מעבד, זאת הבעיה.

מה שמצחיק זה שבכתבה על יכולות האוברקלוקינג אנשים רושמים שמה אכפת כמה זה עושה העיקר שזה עובד טוב.

"למי אכפת שמעבד K, שמיועד במיוחד לאוברקלוקינג, מביא אוברקלוקינג כל כך זניח לעומת תדר הטורבו הרשמי שזה פטתי ולא שווה את ההשקעה, פשוט מוצד שלא עובד כפי שמצפים ממנו"

פורסם

יש סיבה כלשהיא להעדיף את ה4770K על ה3770K?

פורסם
  • מחבר

כן, תמיכה בזכרונות מהירים יותר, הרבה יותר. מי שחולה תעבורת זיכרון ימצא את עצמו מוגבל בבערך 2800 מגה-הרץ על מעבדי אייבי ברידג' האיכותיים ביותר

עם האסוול אפשר ללכת ל-3300 מגה-הרץ וצפונית בקשט

פורסם

באמת רוכשים כאלו זיכרונות מהירים? לי יש GSKIIL 1600

ואמרו לי כאן בפורום שמעבר לזה אין טעם למהירות גבוהה יותר כיל אל מורגש שינוי..

בכלל מתחיל לחשוב שה2500K P67

סנדי בריג' זה הקניה הטובה ביותר שעשיתי מעולם

כי ניראה שאינטל בירידה גם האובי בריג' חיפפו שם..

מצער מאוד לראות את זה בתור אחד שקנה רק אינטל תמיד :facepalm:

פורסם

למה לך להצטער, החומרה שלך רלוונטית מתמיד.

פורסם
  • מחבר

כל הכוכבים מתיישרים בשביל AMD, זה נשמע כאילו ממציאות מקבילה.

"מה יקרה אם במקרה אינטל תישאר עם כח עיבוד דומה במעבדים שלה במשך 3 שנים, ובמקרה לכל הקונסולות החדשות תהיה חומרת X86 שלכם, במקרה כזאת שתדרוש אופטימיזציה כבדה ל-8 ליבות?"

אם AMD לא תנצל את זה השנה, אני באיזשהו מקום אשתגע. אני רק מחכה לסיבה לעבור, הנה.

פורסם

כבר אמרתי ורשמתי פה היא אפשר גם להקטין את המעבד יותר מדיי

גם לחלק אתו לחצי ולהוסיף שבב גרפי זה יותר מדיי צפוף

אין מקום להשים עוד יחידות למעבד שטח המעבד קטן יותר ולחן פיזור החום עלוב יותר

אין לי בעיה שהשבב היה יותר גדול

שהיה שטח ומקום שאפשר להוסיף יותר יחידות עיבוד ושטח פיזור חום גדול יותר

אין סיבה היום להקטין את המעבד יותר ועוד להוסיף שבב גרפי

פורסם
  • מחבר

לכל דבר יש סיבה. יש סיבה לחיזוק שבבים גרפיים מובנים כדי לחזק את השווקים שהם לא גיימגים

יש סיבה למזער תהליכי יצור כי סמארטפונים, וטאבלטים, ואולטראבוקים וניידים. אני תמיד בעד תהליכי יצור כי לכאורה זה מאפשר דחיפת טנזיסטורים וכח עיבוד

הבעיה שלי היא שמעדיפים להשקיע 100% מהדחיפה הזאת בליבה הגרפית, תוך כדי שמתקמצנים (והלוואי והייתי מוצא דרך יותר נכונה להגיד את זה) על תהליך הטרמודינמיקה במעבד.

הלוואי והייתי טועה, אבל חוששני שאת השבבים האיכותיים באמת אינטל פשוט לוקחת למכשירים הניידים ולשרתים ומשאירה לשוק ה-PC את איכות השבבים הירודה ביותר. זאת המציאות החדשה וכדאי מאוד שהקהילה תלמד אותה ותסתגל אליה. נמתין לראות מה קורה בהמשך

פורסם

אני אמרתי שטח המעבד ולא תהליך יצור יש הבדל שגם עוד מאט יגעו לסוף זה קרוב ל0 ולא היה אפשרות להקטין יותר את תהליך היצור ומה היה אז

פורסם

קרוב ל-0 מה? ננומטר?

פורסם

היום תהליך היצור 28 ננומטר אז נגיד יצלחו להגיע קרוב ל 0 ננומטר נגיד 5 ננומטר ומה היה אז

יצטרכו למצוא יחידת חישוב חדשה יותר קטנה לא ניראה לי אפשרי הם החומרים והטכנולוגיה שיש להם היום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים